برای درمان سوزش سر دل در بارداری چی بخوریم؟
رفلاکس معده زمانی اتفاق میافتد که اسید معده به مری بازگردد. این عارضه معمولاً ناراحت کننده بوده و عوارضی چون سوزش سر دل به همراه دارد. ضعیف شدن یا آسیب دیدن اسفنکتر تحتانی مری یکی از دلایل بروز این مشکل است. اسفنگتر تحتانی مری برای جلوگیری از بازگشت غذا از معده به مری باید بسته شود که در این عارضه به طور صحیح عمل نمی کند. میزان اسید معده تحت تاثیر غذاهایی که فرد مصرف می کند، تولید می شود. بنابراین تغذیه صحیح و مناسب رفلاکس می تواند اسید معده را کنترل کند و در درمان سوزش سر دل در بارداری و یا بیماری رفلاکس معده به مری که یک نوع شدید و مزمن ریفلاکس اسید است، موثر باشد. در ادامه این مقاله برای شما شرح می دهیم که برای درمان سوزش سر دل چی بخوریم.
برای درمان سوزش سر دل چه غذاهایی بخوریم؟
علائم رفلاکس ممکن است ناشی از تماس اسید معده با مری و ایجاد سوزش و درد باشد. اگر اسید معده شما زیاد است، می توانید با استفاده از غذاهای خاص در رژیم غذایی خود، علائم رفلاکس اسید را کنترل کنید. اما بدانید هیچ کدام از غذاها درمان کننده رفلاکس نیست و اینکه چه غذایی علائم را تسکین می دهد، بستگی به تجربه خودتان دارد.
سبزیجات
سبزیجات به طور طبیعی چربی و قند کمی دارند. لوبیا سبز، کلم بروکلی، مارچوبه، گل کلم، سبزیجات برگ دار، سیب زمینی و خیار گزینه های خوبی برای درمان سوزش سر دل و یا کاهش رفلاکس محسوب می شود.
زنجبیل
زنجبیل دارای خواص ضد التهابی طبیعی است و یک درمان طبیعی برای سوزش سر دل و سایر مشکلات گوارشی به شمار می آید. می توان برای کاهش علائم ریشه رنده شده یا تکه تکه شده زنجبیل را به غذاها یا اسموتی ها اضافه کرد یا چای زنجبیل نوشید.
اوتمیل یا بلغور جو دوسر
بلغور جو دوسر، منبع عالی فیبر و یک غذای صبحانه کامل و محبوب است. رژیم غذایی سرشار از فیبر کمتر منجر به رفلاکس اسید خواهد شد. نان های سبوس دار و برنج سبوس دار نیز منبع فیبر هستند.
میوه غیر از مرکبات
میوه هایی مانندخربزه، موز، سیب و گلابی نسبت به مرکبات که اسیدی هستند، کمتر علائم رفلاکس ایجاد می کنند.
گوشت بدون چربی و غذاهای دریایی
گوشت های بدون چربی مانند مرغ، بوقلمون، ماهی و غذاهای دریایی کم چرب هستند و می توانند علائم رفلاکس اسید را کاهش دهند. می توانید این دسته از غذاها را به صورت کبابی، گریل، پخته شده یا آب پز امتحان کنید.
سفیده تخم مرغ
سفیده تخم مرغ گزینه خوبی است. اما زرده را محدود کنید، زیرا چربی بالایی دارد و می تواند علائم رفلاکس را ایجاد کند.
چربی های سالم
آووکادو، گردو، بذر کتان، روغن زیتون، روغن کنجد و روغن آفتابگردان منابع چربی های سالم هستند. مصرف چربی های اشباع شده و چربی های ترانس را کاهش دهید و با این چربی های غیراشباع سالم جایگزین کنید.
برای درمان سوزش سر دل چیکار کنیم؟
علاوه بر رژیم غذایی و تغذیه، می توانید با تغییر سبک زندگی، علائم رفلاکس را مدیریت کنید. موارد زیر به شما کمک می کنند:
• مصرف آنتی اسیدها و سایر داروهایی که اسید را کاهش می دهند، البته استفاده بیش از حد می تواند عوارض جانبی منفی ایجاد کند.
• وزن مناسب را حفظ کنید.
• آدامس غیر نعناعی مصرف کنید.
• از مصرف الکل خودداری کنید.
• سیگار و دخانیات مصرف نکنید.
• پرخوری نکنید و آهسته غذا بخورید.
• حداقل 2 ساعت پس از صرف غذا دراز نکشید.
• از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنید.
• 3 تا 4 ساعت قبل از رفتن به رختخواب غذا نخورید.
• برای کاهش علائم رفلاکس در هنگام خواب، سر باید مقداری بالاتر از بدن قرار بگیرد.
بهترین رژیم غذایی برای درمان سوزش سر دل کدام است؟
هیچ رژیم غذایی برای درمان سوزش سر دل و پیشگیری از رفلاکس اسید معده به مری به لحاظ علمی ثابت نشده است. اما برخی غذاها علائم را در برخی افراد کاهش یا افزایش می دهند. تحقیقات نشان میدهد افزایش مصرف فیبر، بهویژه به شکل میوهها و سبزیجات، می تواند در برابر رفلاکس اسید معده به مری موثر باشد. دانشمندان هنوز به درستی نمی دانند فیبر چگونه علائم رفلاکس اسید معده به مری را کاهش می دهد.
افراد مبتلا به رفلاکس اسید معده به مری معمولاً می توانند علائم خود را با تغییر شیوه زندگی و داروهای بدون نسخه کنترل کنند. اگر تغییر سبک زندگی و داروها علائم را بهبود نبخشید، با پزشک در مورد درمان سوزش سر دل صحبت کنید. پزشک داروهایی را تجویز می کند.
مطالعه بیشتر:
سوزش سر دل صبحگاهی و درمان آن چگونه است؟
سوزش سر دل در بارداری و درمان آن چگونه است؟
سوزش سر دل در اواخر بارداری چگونه درمان میشود؟
11 روش برای کاهش درد و درمان سوزش سر دل یا رفلاکس اسید معده