دستور پخت سوپ گوشت و سبزیجات
گوشت منبع نامحدود آهن و پروتئین و روی (zinc) است. سه ماهه دوم بارداری به منزله عبور از نقطه عطف بزرگی در بارداری شماست. زیرا جنین تقریبا کاملا رشد کرده و خطر سقط جنین به شدت کاهش یافته و جفت تکامل یافته است. علایمی مانند تهوع و خستگی مفرط در این سه ماهه از بین می رود و حالت تهوع شما با گرسنگی شدید و ویارهای عجیب و غریب به سراغ شما می آید.
مقدار خون شما در دوران بارداری حدودا ۵۰ درصد افزایش مییابد. بنابراین بدنتان به آهن بیشتری نیاز دارد. برای اطمینان از دریافت کافی آهن، اسفناج، گوشت قرمز بدون چربی، سبزیهایی با برگ سبز تیره، نان با غلات کامل، میوههای خشک و حبوبات را حتما مصرف کنید. بهترین برنامه غذایی برای مادران باردار بهرمندی از تمامی گروهای غذایی است. برخورداری از یک رژیم متنوع و مغذی مانند لبنیات، گوشت، غلات، حبوبات و سبزی و میوه می تواند نیازهای شما و فرزندتان را در دوران بارداری تامین کند.
مصرف غلات (جو دوسر) در حاملگی
غلات کامل این خوراکیها، غلاتی هستند که هنوز "پایه" آنها دستنخورده است. پایه، قسمتی از غلات است که چربیها و پروتئینها در آن موجودند. مطالعات بهتازگی نشان دادهاند که برای محافظت در برابر گسترش بسیاری از بیماریها، بدن ما به غلات کامل نیاز دارد. و علاوه بر پیشگیری بسیاری از بیماریها، غلات کامل سرشار از اسید فولیک، آهن، روی، فیبر خوراکی و بسیاری از ویتامینهای B است. غلاتی که در دستهبندی غلات کامل حقیقی محسوب میشوند، شامل جو، بلغور، گندم سیاه، چاودار، ذرت خوشهای، جودوسر، ذرت و ارزن میشود
مصرف گوشت در بارداری:
گوشت منبع نامحدود آهن و پروتئین و روی (zinc) است، سه مادهای که طی بارداری مصرف آن ضروری است. پروتئین از اجزای اصلی ساختار تمامی سلولها در بدن بوده و برای رشد و تکامل ماهیچه و اعضای بدن جنین ضروری است. طی بارداری، نیاز روزانه شما به پروتئین به 71 گرم افزایش مییابد. برای پشتیبانی از افزایش حجم خون خود و پیشگیری از کم خونی (کاهش سلولهای قرمز خون)، افزایش مصرف روزانه آهن به میزان 27 میلیگرم نیز ضروری است.
مقدار مصرف پروتئین در بارداری:
جنین و جفت در دوران بارداری تقریباً یک کیلوگرم پروتئین مصرف میکنند که اکثر این نیاز در سه ماهه دوم و سوم بارداری است. برای تامین این نیاز، یک خانم باردار بایستی روزانه ۱/۱ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن خود، پروتئین مصرف کند. این میزان بالاتر از مقدار ۸/۰ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن در روز است که برای خانمهای بالغِ غیر باردار توصیه میشود.
مصرف کدو در بارداری
آنچه پیشتر میدانستید: مواد مغذی زیادی در این سبزی وجود دارد، مثل بتاکاروتن، فیبر، کاروتنوئید و فیتواسترولز. کدو حلوایی همچنین شامل برخی از فولات، چیزی است که زنان باردار برای رشد سالم جنین لازم است و همچنین پتاسیم، یک ماده غذایی است که می تواند با درمان برخی از انواع اختلالات مانند فشار خون بالا کمک کند.آنچه انتظار نداشتید: کدوها همچنین حاوی تریپتوفان Tryptophan هستند. آنرا بخورید و از خواب پیش از تولد فرزندتان لذت ببرید. مصرف کدو حلوایی به دلیل داشتن تریگونلین و نیکوتینیک اسید در تنظیم قند خون موثر است و به همین دلیل مصرف آن به مبتلایان بهدیابت توصیه میشود. کدو حلوایی حاوی پتاسیم است و به همین دلیل موجب کاهش فشار خون میشود و با توجه به دارا بودن ویتامین c، در پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی مفید است.
مواد لازم
- روغن کانولا یا زیتون 1 قاشق غذاخوری
- پیاز 1/2، خرد شده
- هویج 2 عدد، خرد شده
- جو دوسر یا نیم کوب 1/4 پیمانه (با آب گرم شسته شود)
- گوشت ران گوساله 225 گرم، با استخوان
- گوجه فرنگی 1 پیمانه، خرد شده
- عصاره گوشت کم نمک 1 عدد
- آب 4 پیمانه
- کدو 1 عدد کوچک، خرد شده
- فلفل سیاه
- جعفری تازه 2 قاشق غذاخوری، خرد شده (اختیاری)
این وعده غذایی منبعی خوب است از پروتئین، ویتامین A ،C، گروه B، آهن و فیبر
طرز تهیه:
روغن را داخل تابه نچسب روی حرارت متوسط قرار دهید. پیاز را اضافه کنید و به مدت 2 دقیقه تفت دهید. هویج و جو را اضافه کرده و به مدت 3 دقیقه پخت را ادامه دهید. گوشت، گوجه فرنگی، عصاره گوشت و آب را اضافه کرده و اجازه دهید تا مخلوط به جوش آید سپس حرارت را کم کرده و به مدت 20 دقیقه دیگر پخت را ادامه دهید. کدو را اضافه کرده و به مدت 25 دقیقه پخت را ادامه دهید تا زمانیکه گوشت و جو کاملاً پخته و نرم شوند. گوشت را از سوپ خارج کرده و گوشت را از استخوان جدا و آن را به صورت تکههای کوچک خرد کرده و دوباره به سوپ برگردانید. اگر سوپ غلیظ است به آن آب اضافه کنید. در پایان سوپ را با نمک و فلفل سیاه و در صورت تمایل جعفری مزه دار کرده و نوش جان کنید. در صورت تمایل میتوانید به جای گوشت از سیب زمینی، بروکلی، اسفناج استفاده کنید تا سوپی سرشار از سبزیجات داشته باشید.