طرز تهیه پاناکـوتا (دسر مقوی و کم چرب)
پاناکوتا Panna cotta یک نوع دسر ایتالیایی است که با خامه و ژلاتین در داخل قالب تهیه می شود.این دسر با رام (نوشیدنی)، قهوه، وانیل و دیگر انواع افزودنی ها طعم داده می شود.موادی مانند شیر و خامه در دوران بارداری از اهمیت بالایی برخوردارند، زیرا آنها سرشار از کلسیم و برخی دیگر از مواد مغذی مورد نیاز جنین هستند. تا جایی که میتوانید لبنیات کم چرب مصرف کنید. روزانه 2 تا3 واحد از لبنیات کافی و مناسب است همچنین شیر دارای ویتامینB2 (ریبوفلاوین) قابل توجهی است.سه ماهه سوم بارداری با توجه به افزایش روند رشد و نمو جنین و نیاز مادر باردار به دریافت انرژی بیشتر، تامین مواد ضروری بدن مثل ویتامین ها، آهن، ویتامین C ، کلسیم، ویتامین D ،کربوهیدرات ها، پروتئین، فیبر و ... اهمیت بیشتری خواهد داشت.
خواص ژلاتین در بارداری
واقع با جوشاندن استخوان حیوانات، غضروفها و پوست آنها کلاژن گرفته میشود و ژلاتین به دست میآید زمانی که کلاژن فرآوری شود به ماده ای بیرنگ و بیمزه به نام ژلاتین تبدیل میشود. ژلاتین پس از آنکه سرد شود بافتی ژله مانند پیدا میکند. کلاژن پروتئین فیبری است که ماهیچهها، استخوانها و پوست در انسان و جانوران را به هم مرتبط میکند.ژلاتین منبع پروتئینی است که حاوی چربی نیست پس بسیار مناسب دوران بارداریست. اسیدهای آمینه ضروری لیسین Lysine که در ژلاتین یافت میشود به استحکام استخوانها کمک میکند. این ماده به بدن مادر باردار کمک کرده تا کلسیم را جذب کند که برای حفظ استقامت استخوانها و جلوگیری از تحلیل رفتن آنها لازم است
خامه و حاملگی؛ مفید یا مضر؟
خامه از نظر فرآيند توليدش جزو فرآوردههاي لبنی است و مانند ساير اعضای خانواده اش سفيد رنگ است اما به دليل ميزان چربی بالا و از نظر گروه بندی برحسب ريزمغذی ها و موادی که تا حدودي انرژی را از مواد چرب تامين مي کنند، در گروه چربی ها دسته بندی مي شود. در مورد كره و سرشير هم همين طور است.مواد غذایی موجود در خامه، همانند شير است.خامه چون دارای کالری زيادی است، مصرفش براي کسانی که تمايل به کنترل وزن خود دارند، توصيه نمی شود. بهتر است محدود شود.مادرانی که داراي چربی خون بالا هستند، به طور کلی توصيه می شود از آن استفاده نکنند. در خامه با افزايش درجه جدا سازی، مقدار ويتامين های محلول در آب كاهش يافته ولی ويتامين هاي محلول در چربی افزايش پيدا مي كند. مثلاً غلظت ويتامين A در خامه با 10 درصد چربی، 2 تا 3 برابر بيشتر از شير كامل است و در خامه با 40 درصد چربی 8 تا 12 برابر بيشتر است.
طرز تهیه پاناکـوتا ((این دسر منبعی خوب است از ویتامینهای A ،B12 ،D، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن))
مواد لازم
- خامه 300 گرم
- شیر 2/3 پیمانه
- شکر 1/4 پیمانه
- پودر ژلاتین 1/2 قاشق چایخوری
- وانیل 1/4 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
برای درست کردن مایه خامهای پاناکوتا، شیر و خامه را در ظرفی فلزی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا با هم مخلوط شوند سپس شکر و پودر ژلاتین را به آن اضافه کنید و آن قدر هم بزنید تا شکر و ژلاتین در مواد حل شوند ولی مراقب باشید حرارت کم باشد تا مایه شما نجوشد، اگر مایه شما به حد جوش رسید باید آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود و دوباره کارتان را ادامه دهید. پس از اینکه مواد خوب مخلوط شدند وانیل را به آنها اضافه کنید و دوباره مخلوط نمایید سپس مایه را از یک صافی عبور دهید تا دانههای ژلاتین که حل نشده، جدا شود و مایه ای صاف و یکدست حاصل شود، پس از اتمام کار مایه را درون ظرفهای مورد نظرتان بریزید و درون یخچال بگذارید تا خنک و سفت شود.
مطالب بیشتر:
- کیک پنیر و موز (پرکالری با فیبر مناسب)
- شیرینی توت فرنگی (شیرینی مفید برای بارداری)
- با پانزده خوراکی برتر دوران بارداری آشنا شوید!