molfix-مولفیکس

درمان خانگی میگرن و سردرد های شدید در بارداری

درمان خانگی میگرن و سردرد های شدید در بارداری

به سردردهای ضربانی که به دلیل تورم رگ های خونی در مغز بوجود می آیند میگرن می گویند. به دلیل وجود تفاوت بین میگرن و سردردهای معمول، بسیاری از افرادی که میگرن دارند آن را از سایر سردردها تشخیص می دهند. میگرن معمولاً با حالت تهوع، استفراغ و حساسیت شدید به نور همراه است. گاهی اوقات میگرن با نشانه ای به نام آئورا آغاز می شود، به این معنا که فرد اختلال در بینایی پیدا می کند، بطور مثال خطوط نورانی چشمک زن و مواجی با الگوی زیگ زاگ اطراف اشیا می بیند، که به مرور زمان در میدان دید پدیدار و بیشتر می شوند. اما میگرن در بارداری می تواند کمی متفاوت باشد، معمولاً میگرن مادران باردار کند و آهسته شروع شده و به مرور زمان شدید و تداوم می یابد. اما از هر نوعی که بروز کند، مادر باردار باید به دنبال راه درمان با کمترین آسیب به جنین باشد.

روش های کنترل میگرن در بارداری

از بهترین راه های کنترل میگرن در بارداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خواب کافی
  • دوش آب سرد
  • کمپرس سرد
  • انجام تمرینات ورزشی
  • یوگا
  • مدیتیشن

توجه داشته باشید که باید از مصرف خودسرانه ایبوپروفن و آسپرین در دوران بارداری پرهیز کنید، شما تنها زمانی می توانید استامینوفن مصرف کنید که پزشک آن را برای شما تجویز کرده باشد. بسیاری از پزشکان معتقدند که مادر باردار نباید بیش از 3000 میلیگرم استامینوفن در طول 24 ساعت مصرف کند. در صورت احساس درد شدید به پزشک مراجعه کنید تا برای شما دارویی تجویز شود. معمولاً پزشک متوکلوپرامید و استامینوفن را با هم تجویز می کند. برخی از مادران برای میگرن خود داروی بوتالبیتال مصرف می کنند که تاثیر زیادی در بهبود میگرن ندارد.

با اینکه بهترین گزینه شما برای درمان سردرد استفاده از روش‌های طبیعی است، اما گاهی پاسخ مناسب را به همراه ندارد. قبل از مصرف هرگونه دارو (حتی داروهای بدون نیاز به نسخه پزشک) با پزشک خود صحبت کنید. اگر درمان‌هایتان فایده ندارد یا سردردتان بدتر و طولانی تر شده با او تماس بگیرید. این ها گزینه های بی خطر و خطرناک هستند:

  • بی خطرترین: روش های طبیعی (مثل ماساژ توسط همسر، کمپرس سرد یا گرم، حمام)؛ استامینوفن
  • قدم بعدی: تجویز داروهای حاوی استامینوفن و یک مخدر یا آرام بخش ضعیف
  • روش های خطرناک: مسکن هایی مثل ایبوپروفن، ناپروکسن و آسپرین

 

برای درمان خانگی میگرن و سردردهای شدید در بارداری چه کنیم؟

اگر نگران مصرف دارو در دوران بارداری هستید، می توانید برای درمان سردرد از چند روش طبیعی استفاده کنید.

با وجود اینکه سردرد برای مادر باردار آزار دهنده است ولی در دوران بارداری به ویژه در سه ماهه اول، امری کاملاً شایع و معمول است. سردرد از علائم افزایش ترشح هورمون ها، افت قند خون، افزایش حجم و گردش خون، استرس، کم خوابی، کم شدن آب بدن مادر است، حتی کاهش یا حذف مصرف کافئین روزانه می تواند باعث سردردهای شدید و بروز میگرن در مادر شود. خوشبختانه مادر باردار می تواند از چند روش طبیعی برای تسکین سردردهای میگرنی خود استفاده کند. درمان سردرد بدون مصرف دارو، موفقیت بزرگ و مهمی برای حفظ سلامت بارداری است. می توانید با رعایت و توجه به نکات زیر علائم میگرن و سردرد خود را کاهش دهید:

  • در یک اتاق ساکت و تاریک استراحت کنید.
  • روی پیشانی یا چشمان خود کمپرس سرد قرار دهید.
  • برای جلوگیری از افت قند خون وعده های غذایی خود را افزایش و حجم آن را کم کنید.
  • همیشه یک بطری آب همراه خود داشته باشید تا دچار کم آبی نشوید.
  • اگر علت سردرد فشار عصبی است، برای کاهش استرس در کلاس های یوگای بارداری یا کنترل استرس شرکت کنید.
  • در صورت امکان روزانه زمان مشخصی را به انجام تمرینات ورزشی سبک اختصاص دهید.

در صورت نیاز می توانید قرص استامینوفن ساده مصرف کنید، معمولاً این دارو برای بارداری خطری ندارد. در صورت مصرف هر داروی دیگری با پزشک خود مشورت کنید، حتی ممکن است قبل از بارداری دارویی برای شما تجویز کند. یکی از مسائل مهم در بارداری تکرار سردرد و مقاوم شدن بدن به استامینوفن است که باید با پزشک خود در میان بگذارید. اگر سردرد با بالا بودن فشار خون همراه باشد عارضه خطرناکی در کمین است.

برخی از مادران پیش از باردار شدن به میگرن مبتلا بوده اند و برخی دیگر با شروع بارداری دچار میگرن می شوند. خوشبختانه در برخی از افراد همزمان با باردار شدن تمامی علائم میگرن کاهش می یابد. مادرانی که از درد میگرن رنج می برند باید بدانند که هنگام شروع درد چه باید انجام دهند. بسیاری از مادران باردار موفق شده اند تا با کمک روش های ساده و خانگی سردردهای میگرنی خود را در بارداری درمان کنند.

 

 مطالعه بیشتر:

1- علت و روش های درمان سردرد میگرنی در بارداری

2- عوارض داروهای میگرن در دوران بارداری

3- با میگرن در بارداری چه کار کنیم؟

4- پیشگیری و درمان سردرد در دوران بارداری

5- درمان میگرن در بارداری با طب سنتی

 

استدیو عکس فیلیک