molfix-مولفیکس

برای کاهش فشار خون در بارداری چه بخوریم؟

برای کاهش فشار خون در بارداری چه بخوریم؟

برای کاهش فشار بارداری لازم است که به تغذیه خود توجه ویژه ای داشته باشید، در واقع کنترل کردن غذاهایتان می تواند تا حد زیادی می تواند فشار خون بارداری را کنترل کند.

نقش تغذیه در کنترل فشار خون در دوران بارداری

منابع غذایی حاوی پتاسیم مصرف کنید

برای کنترل فشار خون در دوران بارداری میزان پتاسیم مصرفی خود را افزایش دهید. پتاسیم از جمله مواد معدنی بسیار مهم در دوران بارداری است که به حفظ تعادل مایعات و الکترولیت های بدن کمک می کند. وجود این ماده معدنی مهم در هدایت پالس های عصبی، انقباض عضلات و آزاد کردن انرژی از کربوهیدرات ها، پروتئین و چربی ها بسیار ضروری است.

مصرف مقادیر کافی پتاسیم در دوران بارداری به حفظ فشار خون شما در سطوح مطلوب کمک بسیار موثری می کند. در واقع صرف نظر از باردار بودن یا نبودن مصرف غذاهای غنی از پتاسیم باید بخشی از رژیم غذایی تمام مادران مبتلا به فشار خون بالا باشد.

حاصل مطالعات صورت گرفته در سال 2015 که گزارش نهایی آن در مجله Human Hypertension  منتشر شد نشان داد که افزایش پتاسیم مصرفی همراه با یک رژیم غذایی نسبتا کم نمک تاثیر مثبتی بر کاهش فشار خون دارد. نیاز روزانه مادران باردار به پتاسیم در این دوران بین 2000 تا 4000 میلی گرم در روز است.

از میان برخی از بهترین منابع غذایی پتاسیم می توان به سیب زمینی شیرین، گوجه فرنگی، آب پرتقال، سیب زمینی، موز، لوبیا قرمز، نخود فرنگی، گرمک، طالبی و انواع میوه های خشک مانند آلو و کشمش اشاره کرد.

غذاهای غنی از منیزیوم مصرف کنید

فقدان منیزیوم در رژیم غذایی روزانه می تواند باعث ابتلا شما به فشار خون بالا شود. حاصل مطالعاتی که در سال 1999 در مجله Hypertension منتشر شد نشان داد که کاهش سطح منیزیوم خون با افزایش فشار خون بدن مرتبط است.

نتایج حاصل از مطالعه دیگری که در سال 2011 در مجله انجمن پزشکی هند منتشر شد نشان داد که سطح منیزیم خون در مادران مبتلا به فشار خون حاملگی در مقایسه با دیگر مادران باردار پایین تر است.

به همین علت است که باید مصرف مواد غذایی غنی از منیزیوم را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. مصرف مقادیر کافی این ماده معدنی مهم علاوه بر کمک به کاهش فشار خون بدن در پیشگیری از انقباضات رحمی نیز بسیار موثر است. همچنین مصرف مقادیرکافی پتاسیم در استحکام استخوان ها و دندان های جنین نیز نقش بسیار موثری دارد.

بهترین راه برای تامین منیزیوم مود نیاز بدن دریافت آن از طریق رژیم غذایی است. بنابراین شما می توانید نیاز روزانه خود به این ماده معدنی مهم را با مصرف طیف گسترده ای از مواد غذایی مانند بادام، آواکادو، موز، لوبیا، تخمه کدو تنبل، توفو، شیر سویا، بادام هندی، سیب زمینی، ماست، ملاس بلک سترپ، غلات کامل و سبزیجات برگ سبز تامین کنید.

سه بار در روز آب لیمو بخورید

آب یک لیمو را بگیرید و به یک فنجان آب اضافه کنید. آب را به مدت ۱۰ دقیقه گرم کنید، صاف کنید و بنوشید. می‌توانید این محلول را سه بار در روز بدون نگرانی مصرف کنید. همچنین به جای آن می‌تواند چند قطره لیمو در چای خود بچکانید که فشار خون را کنترل می‌کند.

چای کرفس میل کنید

کرفس را خشک و پودر کنید. چند قاشق از این پودر نرم‌شده را در یک پارچ آب بریزید و بجوشانید. بگذارید دم بکشد و بعد بنوشید. این چای را حداقل سه بار در روز مصرف کنید. به جای آن می‌تواند این پودر را با آب مخلوط کنید و بنوشید.

دمنوش سیر استفاده کنید

سه حبه سیر را رنده کنید و به یک فنجان آب بیفزایید. بجوشانید، دم کنید و بنوشید. این محلول را پس از غذا میل کنید.

چغندر را به برنامه غذایی خود اضاف کنید

گفته می‌شود که چقندر یا لبوی قرمز فشار خون و پره اکلامپسی را بصورت طبیعی درمان می‌کند. آب چغندر را بگیرید و بنوشید یا آن را با سالاد میل کنید.

فشار خون بالای ناشی از بارداری می‌تواند بدون آسیب جدی به مادر و جنین درمان شود. مهم است که نسبت به هرگونه نشانه عادی هشیار باشید و با پزشک مشورت کنید. یادتان باشد که اگر به‌موقع جلوی مشکل را بگیرید بعدها کارتان راحت‌تر است.

 

فشار خون نرمال در بارداری چند است؟

گرفتن فشار خون‌تان یکی از آزمایش‌های غیرتهاجمی است که به سادگی انجام می شود و معمولا نگران کننده نیست. در ادامه پاسخ‌هایی به پرسش‌های احتمالی خود را خواهید خواند.

فشار خون نرمال چیست و چگونه اندازه‌گیری می‌شود؟

میزان فشار خون، اندازه‌گیری فشاری است که قلب میزند (آنرا اندازه‌گیری سیستولیک می‌خوانند) و استراحت می‌کند (اندازه‌گیری دیاستولیک). فشار خون طبیعی 120/80 یا 110/70 است. فشار خون بیشتر یا کمتر از طبیعی به خودی‌خود بیماری نیست و نشانه‌ای است که احتمالا مشکلی وجود دارد و به ویژه طی بارداری به مراقبت نیاز دارد و باید آنرا جدی دانست.

فشار خون شما در هر ملاقات با پزشک طی بارداری گرفته می‌شود. هنگام بارداری و پس از زایمان و حین حضور در بیمارستان، تحت نظارت خواهد بود. دستگاه‌های اسفیگمومانومتر و استتوسکوپ برای این کار استفاده می‌شود. اسفیگمومانومتر دست‌بند باد شونده‌ای دارد که موقتا جریان خون را متوقف می‌کند و زمانی‌که دست‌بند از هوا خالی می‌شود، مقیاس جیوه‌ای، فشاری را اندازه‌گیری می‌کند که جریان خون باز می‌گردد. این تپش برای استفاده استتوسکوپ ثبت می‌شود.

زمانی‌که دستبند دور بازوی چپ شما هم تراز با قلب بسته شده و فشار خون شما گرفته می‌شود، باید بنشینید. اگر دراز می‌کشید، به یک سمت دراز بکشید (به ویژه در سه ماهه سوم یا طی زایمان)، زیرا دراز کشیدن به روی پشت‌تان، می‌تواند میزان بیشتر یا میزان نادرستی را نشان دهد. اضطراب، ناراحتی (مثانه‌ای پر یا احساس سردی) نیز درجه بیشتری را می‌تواند نشان دهد. زمانی‌که چنین اتفاقی افتاد، ممکن است، برای استراحتی ده تا پانزده دقیقه‌ای رها شوید که پس از آن زمان احتمالا درجه فشار خون شما به حالت عادی خود باز گردد. میزان بالا یا پایین فشار خون می تواند به مداخلات غیرضروری مثل پذیرش در بیمارستان یا القا زودهنگام زایمان منجر شود.  

چه مسائلی هنگام بارداری، در فشار خون تاثیر دارد؟

فشار خون را نژاد، سن، وزن، ژنتیک و شیوه زندگی می‌تواند تحت تاثیر قرار دهد. فشار خون بیش از حد طبیعی (140/90)، افزونی فشار خون (hypertension) و فشار کمتر از حد طبیعی (90/60)، کمی‌ فشار خون (hypotension) نامیده می‌شود. فشار خون تنشی (stress hypertension) حدود 135/90 است.

استرس، رگ‌های باریک خون و بیماری‌های مزمن مثل دیابت و مشکلات قلب و کبد می تواند موجب افزونی فشار خون شود. 

 

مطالعه بیشتر:

1- چگونه فشار خون دوران بارداری را کنترل کنیم؟

2- روش های درمان و جلوگیری از فشار خون بالای بارداری

3- فشار خون بالای بارداری چه نشانه ای دارد چگونه تشخیص داده می شود؟

4- تفاوت بین زجر جنینی و خفگی هنگام تولد با شناخت علل و نشنانه های آن

5- علائم و راههای پیشگیری از پره اکلامپسی

 

استدیو عکس فیلیک