molfix-مولفیکس

توصیه های برای مراقبت از کودکان نوپا در برابر خطرات

توصیه های برای مراقبت از کودکان نوپا در برابر خطرات

خانه محل استراحت، بازی و لذت بردن از بودن در کنار خانواده است. البته حوادثی هم ممکن است در خانه برای کودکان نوپا پیش می آید مثل خراش و زخم برداشتن و کبودی، خصوصا زمانی که کودک بزرگتر می شود و به دنبال کشف چیز های می رود. البته این گونه آسب ها زیاد جدی نیستند، مشکل اصلی جراحات بزرگتر است که آنها نیز کاملاً قابل پیشگیری هستند. در این مقاله یاد می گیرید که چگونه می توانید کمک کنید که کودکتان در کمال سلامت و اطمینان، آزادی عمل و فعالیت طبیعی در خانه داشته باشد.

خطر باتری ها برای کودکان نوپا

کودکان نوپا عاشق کشف کردن هستند و اولین حرکت کودک در مواجهه با یک شیئی جدید این است که آن را به دهانش بگذارد.

لوازم الکترونیکی هر روز کوچک تر, ظریف تر و صاف تر می شوند. این ها شامل ریموت کنترل کوچک، ماشین حساب های کوچک، دسته کلید، شمع بدون شعله و کارت تبریک های موزیکال هستند. کودکان دوست دارند این وسایل را بردارند با آنها بازی کنند و آنها را از هم جدا کنند و اغلب این وسایل دارای باتری دکمه ای خطرناک در داخل خود هستند. در اینجا به وسایلی اشاره می‌کنیم که باید مطمئن شوید باطری های آنها در جای اصلی خود قرار گرفته اند.

 توصیه های مهم

1- وسایلی که دارای باتری های دکمه ای (سکه ایی) هستند را از دید و دسترس کودک دور نگه داری کنید. این وسایل شامل، ریموت کنترل، کارت تبریک موزیکال، ترازوی دیجیتال، ساعت، سمعک، دما سنج، اسباب بازی، ماشین حساب، دسته کلید، شمع ها و سایر لوازم دکوری با باطری دکمه ای یا ساعتی هستند.

2- باتری های هایی که شل شده اند را از دسترس کودک دور کنید یا با چسب آنها را بچسبانید تا کودک نتواند به باتری ها دسترسی پیدا کند.

 3- این اطلاعات حیاتی را در اختیار پرستار، دوستان، اعضای خانواده و خواهر و برادر بزرگتر کودک قرار دهید. این کار فقط چند دقیقه طول می کشد ولی می‌تواند یک زندگی را نجات بدهد.

4- اگر مشکوک  هستید که  کودک تان باطری قورت داده باشد در اسرع وقت او را به بیمارستان برسانید و قبل از معاینه پزشک کودک را وادار به استفراغ نکنید و به او آب یا خوراکی ندهید.

5- شماره تلفن اورژانس را به یاد داشته باشید و در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر، با آنها تماس بگیرید.

 

خطر سوختن و تاول زدن برای کودکان نوپا

مقاومت در برابر بوی پختن شیرینی در فر و یا یک شام خوشمزه در روی اجاق گاز برای کوچک و بزرگ آسان نیست. این ها توصیه هایی ساده هستند، برای مراقبت از کودک نوپا از سوختگی، در آشپزخانه و در اطراف شومینه یا هر جای دیگر خانه.

 توصیه های مهم

1-در هنگام آشپزی با اجاق گاز کودکان نوپا را در آغوش نگیرید و به جای آن قبل از شروع کار در آشپز خانه او را روی یک صندلی بلند که قابل رویت و در دسترس باشد قرار دهید. و در همان حال با کودکتان صحبت کنید که او بداند چه کاری می کنید، این بهترین راه برای وقت گذراندن در آشپزخانه با کودک است.

2- شاید کتری های برقی یا چای ساز آخرین چیزی باشند که به آن فکر می کنید ولی یک تنظیم کوچک می تواند یکی از نگرانی ها ی تان را کم کند. برای پیشگیری از خطر سوختگی با آب جوش، کتری برقی و سیم برق آن را دور از دسترس فرزندتان قرار دهید.

3- کودکان نوپا عاشق دست درازی کردن هستند و جهت جلوگیری از دسترسی آنها به غذا یا مایعات آنها را در قسمت های عقب اجاق گاز قرار دهید و دسته های قابلمه و کتری ها را دور از لبه اجاق گاز قرار دهید، غذاهای گرم را در قسمت عقب کانتر آشپزخانه بگذارید.

4- عادت کنید که کبریت،  فندک و گاز فندک را در جای امن و دور از دسترس کودکان نوپا نگهداری کنید، فندک هایی که به شکل عروسک یا با طرح های جدید که کنجکاوی کودک را تحریک می کند خریداری نکنید.

 

خطر گاز مونواکسیدکربن برای کودکان نوپا

وسایل گاز سوز در صورت استفاده صحیح وسیله های مفیدی برای راحتی خانواده هستند اما  نیاز است که یک آلارم یا زنگ خطر داشته باشند.

مسمومیت با گاز مونوکسید کربن می تواند نتیجه دستگاه معیوب یا سوختن ناقص وسایلی مثل، پکیج، آبگرمکن ها، خشک کن لباس، یا اتوموبیل با موتور روشن در پارکینگ اتفاق بیافتد. در موارد حاد مونوکسید کربن می تواند منجر به عوارض جانبی شدید یا حتی مرگ شود.

کودکان نوپا به خاطر جثه کوچک شان در برابر عوارض گاز گرفتگی آسیب پذیرتر هستند. تاثیر گاز مونواکسید کربن بر کودکان با تاثیر آن بر بزرگسالان متفاوت است و ممکن است تأثیر شدیدتری بر آنها بگذارد و علائم مسمومیت زودتر ظاهرشوند. علائم مسمومیت با گاز مونوکسید کربن شامل سردرد تهوع و سرگیجه است.

توصیه های مهم

1- حتما در خانه زنگ خطر گاز مونواکسید کربن تعبیه کنید. و همچنین زنگ خطر دود، در هر طبقه از منزل زنگ خطر نصب کنید، خصوصاٌ در نزدیکی محل خواب و آنها را در فاصله حداقل 5/4 متری از وسایل گاز سوز قرار دهید.

2- زنگ خطر مخصوص مونواکسید کربن نمی تواند جایگزین زنگ خطر دود شود بلکه عکس آن عمل می کند، نصب زنگ خطر ترکیبی دود و گاز مطمئن تر است.

3- در داخل منزل و جلو پنجره از گریل کباب پز، ژنراتور و اجاق پیک نیک استفاده نکنید.

4- اگر می خواهید اتومبیلتان را گرم کنید بعد از استارت زدن آن را از پارکینگ خارج کنید. هیچگاه اتومبیل، موتورسیکلت و هر وسیله نقلیه دیگر را با موتور روشن در داخل پارکینگ رها نکنید.

5-  در صورتی که نیاز دارید بنزین نگهداری کنید آن در مکان امن و مطمئن نگه داری کنید که کودکان نوپا نتوانند به آن دسترسی پیدا کنند و مقدار کمی از آن را که مورد مصرف روزانه تان است، در ظرفی که در بسته که برای کودکان امن باشد نگهداری کنید.

6- بنزین را از هر نوع منبع حرارتی مثل شعله یا جرقه دور نگاه دارید. وسایل معمولی منزل مثل خشک کن لباس یا چای ساز هم می توانند با بنزین منجر به آتش سوزی شوند. بنزین را از مکانی که احتمال خطر آتش‌سوزی دارد دور نگهداری کنید.

 

خطر اختناق و خفه شدن برای کودکان

 آیا گوشی تلفن و دسته کلیدی هست که برای کودک جالب نباشد و او آن را به دهان خود نبرده باشد؟ فکر نمی کنم اینطور باشد. ولی نگران نباشید، راه های ساده ای برای مراقبت از کودکان نوپا که نیاز دارد به دلیل درد لثه ها در زمان دندان در آوردن همه چیز را بجود، وجود دارد.

 توصیه های مهم

1- برای کودک تان غذا را به قطعات ریز خرد کنید. کودکان زیر ۵ سال نباید خوراکی های کوچک و گرد و سفت مثل تکه های هات داگ، پفک، پنیرهای سفت، آبنبات، آجیل، انگور، مارشمالو یا پاپ کورن بخورند.

2- در هنگام خرید اسباب بازی برای کودک به سن او توجه کنید فقط چند ثانیه وقت بگذارید و دستورالعمل و توصیه ها و هشدارهای مربوط به آن را مطالعه کنید تا مطمئن شوید برای کودک شما مناسب است.

3- قبل از تصمیم گیری در مورد خرید اسباب بازی مطمئن شوید فاقد هر گونه اجزاء ریز با خطر بلعیده شدن توسط کودک است.

4- آهنرباهای کوچک را در دسترس کودکان قرار ندهید این شامل آهن رباهای کار شده در ساختمان، اسباب بازی ها یا آهنرباهای یخچال و آهنربای کروی هستند.

5- سیم ها، طناب ها و نوارهای پرده را از دسترس کودکان نوپا دور کنید.  برای کودکانی که چهار دست و پا راه میروند یا از مبل ها بالا میروند، مبل و میزها و تخت خواب بچه را از پنجره دور کنید، تا از افتادن کودکان جلوگیری کنید. فقط کافیست چند جا به جایی ساده انجام دهیم و دیگر نگرانی در این مورد نخواهیم داشت.

 

خطر سقوط از بلندی برای کودکان نوپا

از لحظه ای که کودکتان شروع به چهاردست و پا رفتن می‌کند، دنیا برای او جایی اسرارآمیز و جادویی و پر از ماجرا و اکتشاف است از منظر یک کودک همه چیز به شکل کوهی برای صعود  به نظر می‌آید. مثل کتابخانه غول پیکر، پله های بلند. همه اینها مکان هایی مرموز برای کشف کردن هستند. البته ضربه ها و جراحات کوچک همیشه پیش می آید ولی ما اینجا هستیم تا کمک کنیم این کشفیات شجاعانه منجر به مشکل جدی نشود.

توصیه های مهم

1- نصب توری می تواند مانع ورود پشه به داخل شود ولی نمی تواند مانع افتادن کودکان به بیرون شود. برای پنجره ها حفاظ مناسب نصب کنید تا کودکان از خطر افتادن در امان بمانند. برای پنجره های طبقات بالاتر از همکف برای فرار از خطر آتش سوزی می توان وسیله خروجی اضطراری بر روی حفاظ ها نصب کنید.

2- زمانی که کودک روی صندلی بلند یا کریر کودک، تاب و یا کالسکه قرار دارد باید به وسیله کمربند ایمنی بسته شود. مراقب باشید زمانی که کودک در کریر قرار دارد آن را روی زمین قرار دهید نه بر روی میز یا سایر مبلمان .

3-  در بالا و پایین پله ها چهارچوب نصب کنید و در صورت امکان آن را به دیوار وصل کنید. دستورالعمل و هشدارهای ایمنی کارخانه سازنده این چارچوب‌ها را مطالعه کنید تا مطمئن شوید که چارچوب مناسب با نیازتان خریداری کرده اید. همه چهارچوب ها مناسب نصب در بالای پله ها نیستند.

4- تلویزیون و مبلمان را به وسیله بند، قلاب و تسمه دیواری مهار کنید تا از افتادن آنها جلوگیری شود. این نوع حوادث بیشتر از آنچه فکرش را بکنید اتفاق می افتند. بنابراین چند دقیقه وقت بگذارید، تلویزیون و مبلمان را محکم کنید و دیگر از این بابت نگران نباشید.

5- کودکتان را به پارکی ببرید که کف آن با تشک مخصوص لاستیکی، چمن مصنوعی، شن و ماسه، خرده چوب و یا  برگ خشک پوشیده شده باشد. اگر کودک نوپای شما زمین بخورد، افتادن او نرم تر از افتادن روی آسفالت، بتن یا علف و کثیفی است.

 

 خطر آتش و آتش سوزی برای کودکان نوپا

آتش سوزی در خانه بسیار سریع گسترش یابد و به این دلیل است که ما نیاز داریم در مورد آتش و ایمنی از آن مراقب و آگاه باش باشیم. با مقداری برنامه ریزی می توان همه چیز را برای خانواده امن تر کرد.

 توصیه های مهم

1- وجود زنگ خطر دود، خطر مرگ ناشی از آتش‌سوزی را به ۵۰ درصد کاهش می دهد. این اولین قدم مهم برای در امان ماندن از آتش است. اما اگر درست کار کنند می توانند موثر و مفید باشند. برای بهترین نتیجه زنگ خطر را در هر طبقه خانه و در نزدیکی اتاق خواب ها نصب کنید.

2- بهکودکان نوپا خود آموزش دهید که هیچ  گاه با کبریت و فندک بازی نکنند عادت کنید که این گونه وسایل را در جایی بلند و دور از دسترس کودکان قرار بدهید.

3- یک نقشه عملی برای فرار از آتش بکشید و آن را تمرین کنید، با دو راه فرار از اتاق در صورت وقوع  آتش سوزی. زمان اندازه بگیرید و ببینید با چه سرعتی می توانید از آتش فرار کنید. کودکان عاشق این کار خواهند شد.

4- کودکان نوپا باید یاد بگیرند در موقع به صدا درآمدن زنگ خطر چه عکس العملی نشان بدهند. به آنها یاد بدهید که با شنیدن زنگ خطر سرشان را خم کنند و سریع بیرون بروند. وقتی آنها از قبل آموزش مناسب دیده باشند شانس بیشتری برای نجات دارند.

5- در آشپزخانه با عقل و درایت عمل کنید. حواس پرتی و بی نظمی را در موقع پخت و پز به حداقل برسانید و هیچگاه اجاق و فر داغ  را به حال خود رها نکنید.

6- شمع ها را پیش از ترک اتاق، یا خوابیدن خاموش کنید.

 

قرص های ماشین ظرف شویی و لباسشویی برای کودکان خطرناک هستند!

کودکان نوپا شیفته کشف کردن هستند و همچنان که بزرگ می شوند آنها اغلب با  به دهان بردن اشیاء یاد می گیرند و تجربه کسب می کنند. پاکت های حاوی مایع لباسشویی در آب حل می شوند، وقتی آنها با  دست خیس و یا با آب دهان کودک تماس پیدا می‌کنند، شروع به حل شدن می‌کنند و ممکن است مایع داخل آن بیرون بریزد. ما می خواهیم از کودکان در مقابل اینگونه مواد  شوینده محافظت کنیم. در اینجا روش هایی هست برای اینکه یاد بگیرید چگونه این کار را انجام دهید.

توصیه های مهم

1- این پاکت ها را دور از دید و دسترس کودکان قرار دهید.

2-  قرص های مایع لباسشویی را در جعبه مخصوص خودشان و به صورت در بسته نگهداری کنید.

3- اگر پاکت مایع لباسشویی باز و مایع وارد دهان کودک شود فورآ با اورژانس تماس بگیرید.

 

خطر دردسترس بودن داروها برای کودکان

کودکان طبیعتاً کنجکاو هستند و در مواجهه با داروها کنجکاوی آنها بیشتر می‌شود. بسیاری از داروها از لحاظ شکل و طعم شبیه آبنبات هستند. گرچه کنجکاوی و کشف کردن برای کودکان نوپا امری طبیعی و مهم است ولی در مورد داروها باید بیشتر مراقب باشیم که بتوانیم از آنها حفاظت کنیم.

تمامی این موارد خاطرنشان می کنند که اگر کودک نوپایی در منزل دارید، لازم است محیط منزل را برای دلبندتان تا انجا که می توانید ایمن کنید.

 

خطر خفگی در خواب برای کودکان

هیچ منظره ای زیباتر از کودکی که در خواب است وجود ندارد، خصوصاً برای پدر و مادری که خسته هستند. با رعایت چند نکته ضروری می توانید محیطی امن برای خواب آرام کودک تان فراهم کنید.

  توصیه های مهم

1- به دلیل اینکه بیشتر مرگ های ناشی از خفگی در میان نوزادان در موقع خواب اتفاق می افتد، باید نوزادان را در یک تخت خواب امن و مخصوص کودک بخوابانید.

2- در موقع خواب کودک را به پشت قرار دهید.

3- عروسک های پشمی و پارچه ای و همه وسایل تزیینی می تواند باعث زیبایی تختخواب کودک شود، ولی متاسفانه ضرر آن بیشتر از سود آن است. رختخواب خیلی نرم می تواند راه هوایی کودک را در هنگام خواب ببندد. یک تشک محکم که با یک ملافه مناسب پوشانده شده باشد، همه آن چیزی است که یک کودک برای داشتن خوابی آرام به آن نیاز دارد.

4- خواباندن نوزاد دراتاق خواب مادر بسیار بهتر است از اینکه او را در تخت خواب و در کنار خودتان بخوابانید. کودک را در تخت مخصوص خودش و در کنار تخت خودتان بخوابانید و به این ترتیب شیر دادن و تماس با نوزاد آسان تر است.

5- همیشه بعد از اینکه تصمیم به خوابیدن گرفتید کودک را در تخت خودش بگذارید. البته این کار به دلیل خستگی پدر و مادر آسان نیست، ولی برای کودک امن تر است.

 

مطالعه بیشتر:

1- چه آسیب دیدگی های کودکان نوپا را تهدید می کند؟

2- درمان سوختگی کودکان با پوست ماهی

3- مراقبت از نوزاد در مقابل آلودگی های محیطی و سموم

4- رفتار با کودکی که به مهد کودک نمی رود

5- علت و واکنش والدین به دهان بردن اشیا در کودکان

 

استدیو عکس فیلیک