4 مورد از علائم بارداری ماه دوم که باید بشناسید
علائم بارداری ماه دوم شامل یک سری از علائم همان ماه اول همانند خستگی است که در این ماه معمولا کمی شدید تر می شود. برخی از نشانه ها مانند تغییرات ترشح واژینال در این ماه به وضوح خود را نشان می دهند.
علائم بارداری ماه دوم
بارداری دورانی است که با شروع آن بدن مادر دچار تغییرات گسترده ای می شود که از آنها تحت عنوان علائم و نشانه های بارداری یاد می شود. ورود هورمون hCGβ و یا همان گنادوتروپین جفتی انسانی به بدن مادر سبب آغاز این تغییرات می شود. با گذشت زمان و پیشرفت بارداری هورمون های بدن مادر یعنی استروژن و پروژسترون در پاسخ به افزایش سریع hCGβ افزایش خواهند یافت. به زودی مقدار هورمون ریلکسین نیز رو به افزایش می گذارد تا بدن شما را برای پرورش جنین در درون خود آماده کند.
در ماه دوم بارداری احتمالا شما با مشاهده نکردن خونریزی قاعدگی به انجام تست بارداری و یا انجام آزمایش خون بارداری اقدام کرده اید. با مسجل شدن بارداری اکنون باید منتظر باشید که علائم بارداری در ماه دوم حاملگی به تدریج خود را نشان دهند.
1- خستگی در اوایل بارداری
یکی از علائم بارداری ماه دوم همان خستگی است که احتمالا در ماه اول آن را حس کرده اید و همچنان ادامه دارد. بدانید که خستگی شدید در بارداری به عنوان یک نشانه است که یادآوری میکند، بدنتان دقیقاً در حال اجرای چه معجزهای است، پس توجه و گوش دادن به ندای بدنتان ضرورت دارد.
از لحظه لقاح جنین، همان طور که بدنتان فعال می شود و مشغول به آفرینش میشود، هیاهویی از زندگی درون بدنتان آغاز می شود. اگر تامل و توجه کنید که بدنتان هنگام آفرینش انسانی جدیدی، سلول با سلول (فقط در دویست و هشتاد روز) در حال اجرای چه شاهکاری است، متوجه خواهید شد که باید بیشتر استراحت کنید. در آغاز بارداری نیاز به خواب بر مادر غالب میشود و شاید متوجه شوید که هنگام صبحانه، نهار و شام چرت میزنید. اگر این حال برایتان غیرمعمول است یا سابقه بارداری نداشته باشید، این حالت میتواند باعث نگرانی زیادی شود، زیرا با این فکر که کمخون هستید یا دچار سندرم خستگی مزمن شده اید، هراسان نزد پزشک میروید. او به شما میگوید که اوضاع بسیار خوب است و چون باردارید چنین حالتی را تجربه می کنید. خستگی شدید در مراحل مختلف بارداری بنابر دلایل متفاوتی رخ میدهد اما معمولا در ماه دوم به عنوان یکی از علائم بارداری ماه دوم به وضوح قابل درک خواهد بود.
2- تغییر ترشحات واژینال در دوران بارداری
در این زمان تمامی دستگاه های بدن شما از وجود یک فرشته کوچک در درونتان کاملا آگاه شده و کارکرد خود را به گونه ای تغییر می دهند که شرایط برای تکامل جنین فراهم شود. در این زمان به تدریج ترشحات واژینال که حاصل ترشح غدد دهانه رحم است تغییر کرده به گونه ای که سفیدتر و غلیظ تر می شوند. علت اصلی این مساله افزایش میزان هورمون استروژن است. ترشحات غلیط دهانه رحم را پوشانده و مانع از عبور ارگانیسم های بیماری زا و ورود آنها به اتاق جنین (حفره رحم) می شوند. بنابراین با تغییر کیفیت ترشحات واژینال شگفت زده نشوید زیرا یکی از علائم بارداری ماه دوم محسوب می شود. فقط مراقب باشید که ترشحات هیچ نشانه ای از عفونت نداشته باشند.
3- تغییرات پوستی در اوایل بارداری
شاید زود به نظر بیاید ولی از همین ماه دوم پوست بدن شما دچار تغییراتی خواهد شد به همین سبب می توان گفت که تغییرات پوستی یکی از علائم بارداری ماه دوم محسوب می شود. بسته به نوع پاسخ سلول های پوستی به نوسانات هورمونی، ممکن است پوست شما شفاف تر و لطیف تر شده و یا کدر و دچار کک و مک شود. بر اساس برخی باورهای عمومی از روی این نشانه ها می توان جنسیت جنین را حدس زد!!
4- گرگرفتگی در اوایل بارداری
گرچه گرگرفتگی یکی از نشانه های ماه های پایان بارداری است، اما در این زمان پروژسترون به دلیل حمایت از حیات جنین شروع به افزایش می کند که می تواند سبب گرگرفتگی در برخی مادران شود.
طی ماه دوم، جنین به ظاهر انسانی شباهت بیشتری پیدا میکند و در انتهای این ماه (هفته 8) نام انگلیسی او از embryo به foetus تبدیل میگردد. در هفته پنجم، اندازه جنین دو برابر میشود(از چهار به هشت میلیمتر). صورت او بیشتر قابل تشخیص میشود و بنیان ساختاری مغز نیز به سرعت در حال رشد است.
با وجود تمامی این رخدادها در درون بدن شما، تعجبی نیست که تاثیرات رشد سریع او را حس کنید. در حقیقت جنین برای بقای خود از بدن شما مالیات گرفته و به آن یورش برده و به هر طریقی از آن استفاده میکند. به همین دلیل، دو یا سه ماه اولیه، مهمترین زمان نُه ماهه بارداری است. زمانیکه این موجود زنده کوچک که به اندازه یک دانه گندم است، شروع به رشد میکند، باعث شورشی همه جانبه در بدن شما میشود. معجزه بارداری، بدن شما را وارد کشمکشی تازه میکند. بیحسی و خستگی شدید میتواند شما را از پای در آورد و استراحت را نیز مشکل سازد. ممکن است، بدترین حالت تهوع و گرسنگی را تجربه کنید که در پی یکدیگر ظاهر میشوند و گاهی همزمانی آنها باعث تردد شما بین یخچال و توالت شود.
علائم بارداری ماه دوم هرقدر هم که آزار دهنده باشند می تواند نشان دهنده صحت و سلامت جنین و رشد او بوده و شما را هر روز به مادر شدن نزدیک کند، بنابراین نگران نباشید این 8 ماه باقی مانده خیلی زودتر از آنچه فکر کنید خواهد گذشت.
مطالعه بیشتر:
1- علائم بارداری در ماه اول حاملگی چگونه قابل تشخیص است؟
2- علائم بارداری خارج از رحم چیست و چگونه درمان می شود؟
3- روش های تشخیص اولین علائم بارداری در طب سنتی