molfix-مولفیکس

آیا پریود شدن در زمان حاملگی امکانپذیر است؟

آیا پریود شدن در زمان حاملگی امکانپذیر است؟

یکی از اولین و اصلی ترین نشانه های بارداری، قطع قاعدگی است. اما در این میان مادرانی وجود دارند که ادعا می کنند در دوران بارداری خود گاها خون ریزی واژینال را تجربه می کرده اند بدون این که سقط کنند. اما آیا پریود شدن در زمان حاملگی ممکن است؟ علت پریود شدن در زمان بارداری چیست؟ پریود شدن در دوران حاملگی چه معنایی دارد؟

احتمال پریود شدن در دوران حاملگی

همانطور که اشاره شد یکی از اولین نشانه های بارداری قطع قاعدگی و مشاهده نشدن خون ریزی ماهانه است. بعلاوه بسیاری از مادران باردار خروج خون از واژن را نشانه خطر سقط می دانند. به همین علت پریود شدن در زمان حاملگی خیلی بیشتر از آنچه که گمان کنید میتواند نگران کننده و استرس زا باشد. اما آیا پریود شدن در زمان حاملگی می تواند بی خطر باشد؟ آیا پریود شدن در زمان حاملگی ممکن است عللی به غیر از سقط جنین و یا تحدید به سقط داشته باشد؟ برای دریافت پاسخ این پرسش ها تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

 

علت پریود شدن در زمان بارداری

وقتی لقاح انجام شده و سلول تخم در درون رحم لانه گزینی می کند، با گذشت زمان ارتباط خونی مادر و جنین برقرار می شود و به این طریق هورمون گنادوتروپین جفتی انسانی که از سلول های سنسشیوتروفوبلاست جفت ترشح می شود وارد خون مادر خواهد شد. این هورمون به بدن مادر پیام می دهد که فرشته کوچکی در وجود او در حال تکامل است بنابراین به مدت 9 ماه دیواره رحم نباید ریزش کند. این پیام سبب می شود که جسم زرد تخمدان (سلول های فولیکولی بعد از تخمک گذاری) از بین نرفته و تا سه الی چهار ماه به حیات خود ادامه دهند. ادامه یافتن حیات جسم زرد و تبدیل شدن آن به جسم زرد بارداری سبب ادامه یافتن تولید هورمون پروژسترون و افزایش چشمگیر سطح پروژسترون خون می شود. این افزایش هورمون مذکور در انتهای سیکل ماهانه از دیواره رحم حمایت کرده و مانع از ریزش آن می شود (به یاد داشته باشید که علت اصلی شروع قاعدگی، افت پروژسترون به علت از بین رفتن جسم زرد تخمدان در پایان سیکل های ماهانه است) در برخی افراد، در ماه های ابتدایی بارداری هنوز سطح هورمون پروژسترون به حدی نرسیده است که بتواند حمایت کافی از جدار رحم را به عمل آورده و مانع از ریزش آن گردد. به همین علت این افراد گاها دچار پریود شدن در زمان حاملگی به صورت لکه بینی و یا چیزی بیشتر از لکه خواهند شد. اگر در اوایل بارداری خود دچار خون ریزی شدید، لازم است که به پزشک مراجعه کنید، پزشک با تجویز شیاف های واژینال و رکتال پروژسترون برای شما این مشکل را به راحتی برطرف خواهد کرد.

یکی دیگر از علل پریود شدن در زمان حاملگی، بارداری خارج رحمی است. در حاملگی خارج رحم سلول تخم در جایی به غیر از حفره رحم، مثلا در لوله های رحمی لانه گزینی می کند. این امر سبب می شود که با گذشت زمان و بزرگ شدن جنین، درد شدید و تیر کشنده ای در شکم مادر ایجاد گردد که کع معولا با خون ریزی به صورت لکه بینی و یا کمی بیشتر رخ خواهد داد. اگر علی رغم مثبت بودن تست بارداری، در طی بررسی های سونوگرافی ساک بارداری در حفره رحم دیده نمی شود، امکان بروز بارداری خارج رحمی باید بررسی گردد.

یکی دیگر از علل پریود شدن در زمان حاملگی خون ریزی ناشی از لانه گزینی است. در برخی موارد درهنگام لانه گزینی مقدار کمی خون از محل اتصال جنین به رحم خارج می شود که سبب می شود شما لکه بینی کم تا متوسطی را تجربه کنید. این عارضه معمولا بدون نیاز به هیچ گونه درمانی برطرف خواهد شد.

از دیگر علل پریود شدن در زمان حاملگی خون ریزی سابکرونیک و یا همان هماتوم است. در این مورد لخته خونی در زیر جفت در واقع در محل اتصال بین جفت و رحم ایجاد می شود. این خون تجمع پیدا کرده گاها به صورت قطره قطره خارج شده و سبب بروز لکه بینی در بارداری می شود.

از دیگر علل پریود شدن در زمان حاملگی مشاهده شدن کمی خون بعد از انجام معاینه واژینال و نیز مقاربت در طی بارداری است. اگر با کمی استراحت این لکه بینی قطع نشد حتما موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید.

جدا شدن جفت از دیگر مواردی است که می تواند سبب بروز پریود شدن در زمان حاملگی شود. این شرایط که تهدید کننده جان مادر است، با بروز دردهای شدید شکمی همراه بوده و نیاز به بررسی و اقدامات سریع و دقیق خواهد داشت.

 

مطالعه بیشتر:

1- نشانه ها و علائم پریود شدن در بانوان چیست؟

2- آیا نتیجه آزمایش بارداری قبل از پریود قابل اعتماد است؟

3- علت ترشحات قهوه ای واژن قبل و بعد از پریود چیست؟

 

استدیو عکس فیلیک