molfix-مولفیکس

با جنین خود چه بگویم و از چند ماهگی باید با جنین حرف بزنیم؟

با جنین خود چه بگویم و از چند ماهگی باید با جنین حرف بزنیم؟

امروزه تقریبا تمام مادران می دانند که برقراری ارتباط با جنین در دوران بارداری چه فوایدی دارد اما اغلب می پرسند که با جنین خود چه بگویم ؟ از چند ماهگی باید با جنین حرف بزنیم؟در این نوشته با روش‌ها و زمان برقراری ارتباط با جنین آشنا می‌شوید.

از چند ماهگی با جنین حرف بزنیم؟

آیا می‌دانستید که از سه ماهه دوم بارداری‌تان می‌توانید با جنین ارتباط برقرار کنید؟ در واقع به همان‌ اندازه‌ای که میل به خوردن خوراکی‌های مختلف در دوران بارداری افزایش می‌یابد و نگرانی و استرس‌های این نه ماه شما و همسرتان را کلافه می‌کند، در عین حال بی‌صبرانه مشتاق در آغوش کشیدن فرزندتان نیز هستید. در حقیقت کوچکترین عضو خانواده که در رحم شماست، قادر به شنیدن و احساس تمامی مسائلی است که شما با آنها درگیر هستید. پس برای بهبود برقراری رابطه با جوان‌ترین فرد خانواده، پیش از بدنیا آمدن او از پیشنهادات ساده زیر پیروی کنید.

بسیاری از مادران درمورد فواید حرف زدن با جنین مطالب زیادی خوانده اند اما همچنان نمی دانند که حرف زدن با جنین از چند ماهگی مقدور است؟ بعلاوه می پرسند که با جنین خود چه بگویم. در هفته 19 بارداری، رشد گوش‌های فرزندتان کامل می‌شود و او می‌تواند صدای شما را بشنود.

چه حرفهایی با جنین بزنیم؟

ممکن است حرف زدن با شکمتان کاری احمقانه به نظر بیاید، اما فرزندتان عاشق شنیدن آهنگ صدای شماست، بنابراین بصورت پی‌در‌پی با او صحبت کنید. با او درباره همه چیز صحبت کنید مثل فروشنده خواربارفروشی، تبلیغات تلویزیونی و حتی گربه‌ای که در کوچه دیده‌اید. آوای صدای شما برای او آرامش‌بخش خواهد بود و او را با زبان مادری‌اش آشنا می‌کند.

در حالیکه صحبت‌کردن با فرزندتان بسیار سودمند است، ولی اجرای آن در تمامی اوقات ضروری نیست؛ گاهی سکوت برای شما و فرزندتان بهترین است. سکوت، به شما اجازه‌ی استراحت می‌دهد و فرزندتان نیز می‌تواند تا به صداهای آرامش‌بخش درون‌تان گوش کند. صدای تپش قلب، تنفس و گوارش شما بوسیله مایع آمنیوتیک داخل رحم فیلتر شده و "صدای سفید" را تولید می‌کند که به فرزندتان آرامش خاصی می‌دهد.

خوب است بدانید اگر همسرتان و یا دیگر اعضای نزدیک خانواده و دوستانتان در دوران بارداری با جنین شما صحبت کنند. زمانی‌که پس از تولد نوزاد این افراد را به او معرفی می‌کنید، او آنها را تشخیص خواهد داد.

با جنین خود چه بگویم؟ برایش قصه تعریف کنید

اگر صحبت کردن با شکم‌تان برای شما ناراحت‌‌کننده است، بجای آن، برای فرزندتان قصه بگویید. به این ترتیب، فرزندتان از شنیدن صدای شما بهره‌ مند می‌گردد و از شنیدن داستانی شادی‌آور لذت می‌برد (داستانی آهنگ‌دار و موزون را انتخاب کنید). براساس پژوهشی که توسط دکتر "دی‌کاسپر" و دکتر "ملینا اسپنس" صورت گرفت، جنین‌ها داستانی را که به شکلی پیاپی برای آنان خوانده شده است را پس از زایمان تشخیص می‌دهند. نوزادان با شنیدن داستان‌هایی که از دوران رحمی‌شان با آنها آشنا شده‌اند، آرامش می‌گیرند. فراموش نکنید که در هفته 23 بارداری حرکات موزونی را که همراه با موسیقی انجام می‌دهید، توسط فرزند درون رحمتان نیز احساس می شود.

برای جنین موسیقی ملایم پخش کنید 

وقتی می پرسید که با جنین خود چه بگویم، به شما خواهیم گفت برقراری ارتباط با جنین در دوران بارداری محدود به صحبت کردن و قصه خواندن نیست. موسیقی‌ گوش دهید، اما صدای آنرا بلند نکنید. برای اینکه فرزندتان صدای موسیقی را بشنود، مجبور به بلند کردن صدای آن نیستید، زیرا ممکن است صداهای بلند او را بترساند. حتی می‌توانید برای او ساز بنوازید. دکتر "دی فینا" دستیار پروفسور از دانشکده پزشکی دانشگاه نیویورک می‌گوید: گوش‌دادن به موسیقی‌های متفاوت ضروری است و برای یادگیری فنون نوشتن، خواندن و حرف زدن آینده فرزندتان مفید می‌باشد.  

زمانی را به خودتان اختصاص دهید

اکثر مادران در دوران بارداری دچار درد مفاصل، اضطراب و تورم اندام هستند و از این مشکلات رنج می‌برند. ماساژ با تحریک جریان سیستم گردش خون و رساندن اکسیژن بیشتر به سلول‌ها، بسیاری از دردها را التیام می‌بخشد (به ویژه زمانی‌که به اندازه کافی ورزش نمی‌کنید). تمامی این کارها باعث آرامش مادر می‌شود و او را در موقعیت خوبی برای برقراری ارتباط با فرزندش قرار می‌دهد. دکتر "تیفانی فیلد" از مرکز تحقیقاتی دانشگاه میامی می‌گوید: ماساژ طی بارداری می‌تواند میزان هورمون‌های استرس (هورمون کورتیزول و نوریپی‌نفرین) را کاهش دهد و میزان هورمون‌های مرتبط با لذت بردن (دوپامین و سروتنین)، تنش کمتر و بهبود الگوی خواب را افزایش بخشد.

به یاد داشته باشید که در دوران بارداری برای انجام هر کاری باید احتیاط‌های لازم را در نظر بگیرید. زمانی‌که برای ماساژ قرار ملاقاتی می‌گذارید، توجه داشته باشید که آیا ماساژ دهنده‌ی شما در ماساژ بارداران تخصص دارد یا خیر. فقط ماساژ دهنده‌های آموزش دیده می‌توانند این کار را انجام دهند، زیرا نقاط فشار روی بدن شما طی بارداری بسیار حساس هستند. همچنین بپرسید که طی ماساژ باید در چه وضعیتی قرار بگیرید. برخی از مراکز ماساژ دارای تخت مخصوصی برای شکم باردار هستند، اما این تخت‌ها همیشه قابل اعتماد نیستند، زیرا ممکن است به شکم شما فشار آورده و به رحم‌تان آسیب رسانند. بهتر است که همیشه به یک جهت خوابیده و ماساژ را دریافت کنید.

ارتباط جنین با پدر

برقراری رابطه با جنین‌تان همیشه ساده نیست، به ویژه برای پدر آینده. همسرتان حرکت‌ها و رشد فرزندش در داخل شکم شما احساس نمی‌کند، بنابراین تلاش کنید تا او را در جنبه‌های دیگر بارداری‌تان مشارکت دهید. اجازه دهید تا او موسیقی یا داستانی را انتخاب کند یا از او بخواهید تا با شکم‌تان درباره فوتبال صحبت کند. گاهی کارهای کوچک نتایج شگفت‌انگیزی در بر دارد.

البته بانوانی که بارداری پرخطری را می‌گذرانند و مبتلا به پره‌اکلامپسی، فشار خون القائی بارداری، زایمان زودرس قبلی، تورم شدید و افزونی فشار خون هستند نباید تحت چنین درمان‌هایی قرار گیرند. بانوانی که به تازگی زایمان داشته‌اند نیز نباید تحت ماساژ قرار گیرند. پس همیشه قبل از انجام ماساژ با پزشک یا مامای خود مشورت کنید.

حال که می دانید با جنین خود چه بگویم، از همین امروز برقراری ارتباط با جنینتان را شروع کنید تا بعد از به دنیا آمدن فرزندتان رابطه مستحکم تری با او داشته باشید.

استدیو عکس فیلیک