molfix-مولفیکس

درمان بی حالی و خستگی در دوران بارداری و علت خستگی چیست؟

درمان بی حالی و خستگی در دوران بارداری و علت خستگی چیست؟

بی حالی و خستگی در دروان بارداری کاملا طبیعی است. پرورش یک موجود زنده در درون بدنتان اصلا کار ساده ای نیست و به شما حق می دهیم که تا این حد خسته باشید و به علت بی حالی، مدام نیاز با استراحت داشته باشید. به همین سبب قصد داریم در این مطلب راجع به درمان بی حالی و خستگی در دوران بارداری با شما گفت و گو کنیم.

علت خستگی در بارداری چیست؟

احساس خواب ­آلودگی که عموماً به عنوان "بی­حالی طبیعی" نامیده می ­شود. در واقع، این حالت اولین نشانه­ بارداری است و برای بانوانی که سابقه بارداری داشته اند موجب می شود که آزمایش بارداری انجام دهند. همان طور که بدنتان به وضعیت دفاعی حرکت می­ کند، این احساس تنبلی و بی­ حالی روش طبیعت برای آرام (آهسته) کردن شماست تا کار بالقوه­ خطرناکی انجام ندهید. این روند مهم­ترین مرحله­ رشد زندگی فرزندتان هم داخل و هم خارج از رحم است.   

درمان بی حالی و خستگی در دوران بارداری

این تغییر احساسات را بپذیرید. از راهبری بدنتان پیروی کنید و هر زمان که می ­توانید بدون احساس گناه چرت بزنید.

در سه ماه اول بارداری، بدنتان به سرعت مشغول کار است و برای انطباق با تغییرات هورمونی به انرژی بسیار زیادی نیاز دارد.

حالت تهوع و استفراغ از عوارض اوایل بارداری است و این حالت می­ تواند اوضاع را بدتر کند. این عوارض از نظر جسمی و احساسی بر شما چیره می شوند! اضطراب نیز می­ تواند به خستگی شدید بیفزاید.

بسیاری از بانوان باردار می­ خواهند از آغاز تمام ورزش­ ها و برنامه­ ی رژیم­ غذایی متناسب با بارداری را اجرا کنند تا بارداری­ خوب و سالمی باشد. سعی کنید تا زیاد درگیر این انگیزه­ ها نشوید. معمولاً با ورود به سه ماه دوم بارداری انرژی بیشتری خواهید داشت تا به این برنامه ها بپردازید.

برای درمان بی حالی و خستگی در دوران بارداری، تا حد امکان بخوابید و در هر زمان ممکن پای خود را بالا بگذارید. از تعطیلات آخر هفته بهره ببرید و در خانه استراحت کنید. از همسرتان یا دیگر اعضای خانواده بخواهید تا از بچه ­های دیگر مراقبت کنند. حداقل یک روز در آخر هفته تا حد ممکن بیشتر بخوابید.

همان طور که وارد سه ماه دوم بارداری می­شوید، متوجه فورانی از انرژی می ­شوید و معمولاً حدود هفته­ شانزدهم خستگی ناپدید خواهید شد.

مصرف مکمل های بارداری را جدی بگیرید. در موارد بسیار زیادی خستگی و بی حالی مادر ناشی از کمبود ویتامین ها است.

از غذاهای فاقد ارزش غذایی همچون فست فودها دوری کنید، این مواد نه تنها هیچ ارزش غذایی ندارند بلکه درصورتی که جایگزین گروه های غذایی ضروری شوند، منجر به تشدید بی حالی در بارداری خواهند شد.

موارد ممنوعه برای درمان بی حالی و خستگی در دوران بارداری

از آنجا که در دوران بارداری برای دوری از خستگی شدید داروهای ایمن معتبری برای مصرف وجود ندارد، از مصرف محرک ­ها و داروهایی برای افزایش انرژی دوری کنید.

  • از نوشیدن کافئین زیاد پرهیز کنید.
  • سعی کنید تا بیش از حد توانتان به خود فشار نیاورید. معقول رفتار کنید و با امتناع از کارهای غیرضروری بیشتر احساس گناه نکنید.
  • اگر خستگی شدید با از حال رفتن، تنگی نفس یا تپش قلب همراه باشد، پس زمان آن رسیده است که در پی مراقبت ­های بهداشتی باشید تا مطمئن شوید که عارضه ه­ای جدی­ تر در کار نباشد.
  • یادتان باشد که اکنون فقط استراحت، خواب و چرت زدن کافی ضرورت است، نه تجملات، پس هر کاری انجام دهید تا زمانی برای استراحت به وجود آورید.

 راهکار های درمان بی حالی و خستگی در دوران بارداری

  • این واقعیت را بپذیرید که در فعالیت­های روزانه­ خود به آرامش و استراحت بیشتری نیاز دارید. چرت بعدازظهرها را به برنامه ی خود بیفزایید؛ پانزده تا بیست دقیقه چرت زدن می ­تواند انرژیتان را بازسازی کند.
  • در این دوران از زندگی خود از تقبل مسئولیت­ های اضافه دوری جویید.
  • در صورت امکان صندلی راکینگ بخرید و از حرکت رو به عقب و جلوی آن لذت ببرید.
  • ذخیره­ ی خوبی از میان ­وعده­ های مغذی دسترس نگه دارید. میوه ­ها و آبمیوه ­ها، پنیر، شیر و ماست، بادام ­زمینی و کشمش، مرغ پخته­ ی سرد و خوراکی سرشار از فیبر را ذخیره کنید.
  • شب­ هنگام پیش از رفتن به بستر فنجانی از دمنوش بابونه میل کنید.
  • ریختن چند قطره روغن اسطوخودوس روی دستمال و قرار دادن آن کنار بالش نیز اعصاب شما را راحت و آرام می ­کند.     

 

بیشتر بدانید:

1- علت بی حالی و خستگی شدید در دوران بارداری

2- احساس بی حالی و خستگی شدید در اوایل بارداری، آیا طبیعیست؟

3- احساس ضعف شدید در سه ماهه دوم بارداری، علت و درمان؟

4- مشکلات بی خوابی در بارداری

 

استدیو عکس فیلیک