چشم درد در بارداری به چه علت است و درمان آن چگونه است؟

چشم درد در بارداری به چه علت است و درمان آن چگونه است؟

انواع مشکلات چشمی از جمله عفونت، مشکلی رایج در دوران حاملگی است که می تواند منجر به چشم درد در بارداری شود. بدن شما برای زایمان و نگهداری از نوزاد آماده می‌شود و این امر باعث تغییرات زیادی در بدن خواهد شد. به دلیل این تغییرات، ایجاد عفونت در بدن غیرطبیعی نیست. دلیل اصلی این عفونت‌ها، تغییرات هورمونی زیادی است که برای رشد جنین در بدن شما اتفاق می‌افتد.

تغییرات هورمونی و افزایش گردش خون، سیستم ایمنی بدن را به طرز چشمگیری تحت تاثیر قرار می‌دهد و بدن شما را مستعد بیماری‌های خفیف می‌کند که یکی از آنها چشم درد در بارداری است. عفونت چشم در دوران بارداری از بیماری‌های رایج این دوران است. ممکن است احساس کنید چشمانتان مرطوب،‌ خشک یا از حدقه درآمده شده است. از این تغییرات ناگهانی وحشت زده نشوید.

عفونت رایج چشم در دوران بارداری

بارداری باعث تغییرات عمده فیزیکی و احساسی در بدن می‌شود که این تغییرات شامل اندام‌های حسی نیز هست. در زیر برخی از مشکلات چشم در دوران بارداری را که ممکن است شما نیز با آن‌ها مواجه شده باشید عنوان می‌کنیم:

1. خشکی چشم:

خشکی چشم از اتفاقات مرسوم دوران حاملگی است که ممکن است خود را به صورت چشم درد در بارداری نشان دهد. اغلب در چشم‌ها خشکی، قرمزی و سوزش احساس می‌شود. همچنین ممکن است نسبت به نور حساس شوند.

  • تغییرات هورمونی باعث می‌شود رطوبت کمتری در چشم‌ها باقی بماند. به یک چشم‌ پزشک مجرب مراجعه کنید تا قطره مناسب برای شما تجویز کند.
  • اگر با وجود استفاده از این قطره‌ها در طول روز همچنان سوزش چشم و چشم درد در بارداری ادامه داشت،‌ باید دوباره به چشم‌پزشک مراجعه کنید. پزشک احتمالا داروی مناسب چشم برای شما تجویز می‌کند تا بر عروق حساس سطح چشم مشکلی ایجاد نشود.

 2. ضعیف‌ شدن چشم‌ها:

ممکن است علت چشم درد در بارداری ضعیف شدن چشم ها یا تغییر شماره لنز و عینک شما باشد. ممکن است در سه ماهه دوم بارداری احساس کنید قدرت دید شما کم شده است. این به دلیل انباشته شدن مایعات در کل بدن شما است.

  • اگر از لنز طبی استفاده می‌کنید احتمالا متوجه می‌شوید با آنها نمی‌توانید به درستی ببینید.
  • اگر در محل کار هستید و نیاز دارید با چشمان خود کارهای ظریف انجام دهید حتما به جای لنز از عینک استفاده کنید.
  • می‌توانید با مشاور خود در مورد روش‌های مناسب درمانی مشورت کنید. اغلب ضعیفی چشم بعد از زایمان خود به خود بهبود پیدا می‌کند.

 3. قرمزی یا ورم ملتحمه:

ورم ملتحمه، التهاب پرده ملتحمه چشم یا غشای نازک و شفافی است که سطح داخلی پلک‌ها را در بر گرفته و از شایع ترین دلایل چشم درد در بارداری محسوب می شود.

  • التهاب ملتحمه به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود. مانند باکتری یا عفونت‌های ویروسی، آلرژی، عامل خارجی، بسته شدن مجرای اشک،‌ خارش چشم،‌ خشکی مزمن چشم‌ها و عوامل دیگر.
  • قرمزی چشم شرایط آزاردهنده‌ای است که به راحتی قابل سرایت به دیگران خواهد بود.
  • حتما با چشم‌ پزشک مشورت کنید تا برایتان داروی مناسب تجویز کند. معمولا آنتی‌بیوتیک‌ها یا قطره‌های مخصوص تجویز می‌شود.

درمان چشم درد در بارداری

هنگامی‌که در دوران بارداری دچار عفونت چشم شده‌اید،‌ باید نکاتی را رعایت کنید. مهمترین آنها نظافت است:

  • چشمان خود را تمیز نگه دارید: شستن چشم‌ها با آب سرد باعث می‌شود هرگونه جسم خارجی از چشم‌ها پاک شود. این کار همچنین باعث آرام گرفتن رگ‌های داخل چشم می‌شود. اگر مستعد عفونت و آلرژی چشم هستید، از آرایش زیاد چشم پرهیز کنید.
  • کمپرس آب گرم: حوله‌ای گرم و مرطوب را برای چند ثانیه روی چشمان خود نگه دارید.
  • قطره چشم سالین: قطره‌هایی که توسط چشم‌پزشک تجویز می‌شوند اغلب ملایم و بر پایه سالین (نمک) هستند. در مواردی که التهاب ملتحمه وجود دارد تجویز قطره آنتی‌بیوتیک ضروری است. استفاده منظم از این قطره‌ها باید باعث بهبود شرایط شود.
  • دارو: داروهایی را که متخصص چشم تجویز کرده مصرف کنید. مقدار دارو را بر حسب شرایط دوران بارداری استفاده کنید. در این دوران احتیاط بیشتری به عمل آورید.
  • از چشمان خود محافطت کنید: هنگامی‌که بیرون می‌روید از عینک‌های آفتابی مناسب استفاده کنید. عینک آفتابی مناسب چشمان شما را در برابر گرد و خاک و اشعه مضر UV محافظت می‌کند.

چشم درد در بارداری و عفونت چشم موقتی است. به همین دلیل در صورتی که تکرار نشود جای نگرانی نیست. این عارضه با رعایت موارد بالا به راحتی قابل درمان است. اگر مشکلات ذکر شده شدت یافت،‌ حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

منبع: momjunction

 

بیشتر بدانید:

1- علت سر درد در ناحیه پیشانی و چشم در بارداری چیست؟

2- تغییرات بینایی مادر در دوران بارداری

3- انواع سردرد حاملگی

4- عمل لیزر چشم و زایمان طبیعی، آیا به هم مربوط هستند؟