آیا رقصیدن باعث سقط جنین می شود،چه نوع رقصی مناسب این دوران است؟
اگر در دوران بارداری به رقصیدن علاقمند شدهاید و در کلاسهای رقص ثبت نام کردهاید ممکن است نگران باشید که آیا رقصیدن باعث سقط جنین می شود؟، باید بگوییم هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد اما حتما در این رابطه پیش از آغاز برنامه از متخصص زنان یا ماما مشورت بگیرید و سعی کنید ورزشهایی را انتخاب کنید که خیلی پر جنب و جوش و با پرش همراه نباشد. در ادامه این مقاله به شما خواهیم گفت که آیا رقص باعث سقط جنین می شود و نیز چه نوع رقص هایی در دروان بارداری ممنوع هستند.
آیا رقصیدن باعث سقط جنین می شود؟
اگر در دوران بارداری محدودیت حرکت ندارید، رقصیدن سبب سقط جنین نخواهد شد. همچنین رقصیدن سبب نرمی و انعطاف پذیری بدن، تقویت عضلات و افزایش فعالیت قلب و ریهها میشود در عین حال فعالیتی گروهی و لذت بخش است. انجام 150 دقیقه رقص همانند سایر ورزشهای هوازی در هفته در دوران بارداری مجاز است.
اما سوال اصلی اینجاست که چه نوع رقصی مناسب این دوران است؟
بهترین کار این است که به دنبال کلاس رقص مخصوص خانمهای باردار بگردید. در این شرایط میتوانید مطمئن باشید که تمامی حرکات در دوران بارداری ایمن است. در غیر این صورت حتما مربی کلاس را از باردار بودن خود باخبر کنید تا حرکات شدید و نامناسب برای زمان بارداری را از برنامه شما حذف کند.
اگر اندام متناسبی دارید، هدف حفظ آن در دوران بارداری است اما اگر اضافه وزن غیراستاندارد دارید و در سلامتی کامل در دروان بارداری به سر میبرید نباید دست به حرکات خیلی شدید بزنید.زمانی که میرقصید حتما همیشه یک پا روی زمین باشد. در این شرایط فشار کمتری به مچ پا وارد میشود و مفصل آسیب کمتری میبیند. تغییرات هورمونی میتواند زمینه ساز آسیبهای مفصلی باشد پس از کشیدن بیش از حد یا فشار آوردن به مفاصل در این دوران خودداری کنید.
رقص جاز، سامبا، رقص توپی و سالسا همه برای حفظ تناسب اندام بخصوص در اوایل بارداری خوب هستند اما با پیشرفت بیماری مشکل ساز میشوند. رقص آرام شکم با حرکات مدیریت شده برای بارداری مناسب است.
در رقص شکم از عضلات شکمی و تنه استفاده میشود که به تقویت عضلات کمر و حفظ تعادل و انعطاف پذیری کمک میکند. در حین رقص شکم، انقباض و انبساط عضلات کف لگن را احساس خواهید کرد. تقویت این عضلات میتواند در بارداری مانع از بروز بی اختیاری ادرار در هنگام سرفه یا عطسه شود.
آیا رقصیدن باعث سقط جنین می شود، از انجام چه رقصهایی باید در بارداری خودداری کرد؟
رقص هیپ هاپ و رقصهای خیابانی مناسب این دوران نیست زیرا حرکاتی دارد که میتواند زمینه ساز سقوط و ضربه به شکم باشد. رقص باله تنها در صورتی مجاز است که از پیش از بارداری به انجام آن عادت داشته باشید در غیر این صورت کششهای این رقص و ایستادنهای روی یک پا میتواند به مفاصل لگن فشار بیاورد.
رقصهایی که با ضربههای پا و پریدنهای مکرر همراه است هم مناسب این دوران نیست.
به طور کل باید مراقب باشید رقص سبب خستگی نشود بیش از یک ساعت در طول روز نرقصید حتی اگر تا قبل از بارداری به صورت حرفهای این کار را دنبال میکردید.
در صورتی که به توان بدنی خود گوش دهید و حد تعادل را در رقصیدن و ورزش کردن نگه دارید این موضوع خطری برای شما به دنبال نخواهد داشت. شدت رقص در بارداری باید به حدی باشد که بتوانید به راحتی نفس بکشید و همزمان با رقصیدن آواز بخوانید.
اگر دچار تنگی نفس یا سرگیجه شدید آرام باشید و بنشینید در این شرایط بدون شک در انجام تمرین زیاده روی کردهاید. هرگز به دنبال حرکاتی که شامل پریدن یا تغییر جهت ناگهانی است نباشید. در بارداری مرکز ثقل بدن تغییر میکند و حفظ تعادل سختتر میشود.
موقع رقصیدن دیگر به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
در سه ماهه نخست بارداری اگر مادر در سلامت کامل باشد رقصیدن هیچ ایرادی ندارد تنها توجه به چند نکته از ضروریات است:
1- قبل از رقصیدن باید بدن خود را کاملا گرم کرد تا ماهیچهها و مفاصل و حتی ضربان قلب آماده فعالیت شود. پس از اتمام رقص نیز لازم است بدنتان را سرد کنید.
همیشه بطری آب دم دست داشته باشید و به اندازه کافی قبل و در طول رقصیدن و پس از آن آب بنوشید. قبل از آغاز تمرین حتما وعده سبک غذایی نوش جان کنید تا قند خونتان در طول تمرین افت نکند ما این کار را در فاصله یک تا نیم ساعت قبل انجام دهید تا دچار معده درد و مشکلات گوارشی نشوید.
در محیطی ورزش کنید که تهویه مناسبی دارد و دستگاههای خنک کننده در آن روشن است تا دچار گرمای بیش از حد نشوید. همیشه حتما ورزشهای لگنی را انجام دهید تا در طول رقص دچار بی اختیاری ادرار نشوید. با بالا رفتن سن حاملگی و بزرگتر شدن شکم نیز جلسات ورزش را کم و کوتاه تر کنید.
هر گز خود را مجبور به انجام حرکت خاصی نکنید و اگر حرکتی آزارتان میدهد آن را انجام ندهید. اگر مدام نگران هستید که آیا رقصیدن باعث سقط جنین می شود یا نه، مجبور نیستید این کار را انجام دهید.
آیا رقصیدن باعث سقط جنین می شود، چه موقع نباید رقصید؟
در صورتی که مبتلا به نوعی بیماری مزمن یا اختلالات دوران بارداری مثل دیابت دوران بارداری هستید بهتر است قبل از آغاز هر ورزشی با متخصص در رابطه با آن مشورت کنید. اگر دچار مشکلات کمر یا لگن هستید رقصیدن میتواند به مفاصل فشار بیشتری وارد کرده و مشکل ساز شود. در این شرایط باید زیر نظر متخصص ورزشهای ملایمتری را انجام داد.
بیشتر بدانید:
1- روش حفظ تناسب اندام در دوران بارداری
2- ورزش ها و تمرینات مناسب دوران بارداری
3- تمرینات ورزشی مخصوص سه ماهه اول بارداری
4- ورزش های مناسب دوران بارداری
منبع: babycentre.co.uk