molfix-مولفیکس

نوزادان چقدر باید بخوابند ومقدار مناسب خواب در هر سن چقدر است؟

نوزادان چقدر باید بخوابند ومقدار مناسب خواب در هر سن چقدر است؟

همانند تمامی جنبه های شخصیتی یک نوزاد، سبک خواب او نیز می تواند منحصر به فرد باشد. همانطور که هیچ دو نوزادی دقیقا شبیه به هم نیستند، برنامه خواب آنها نیز یکسان نیست. اینکه نوزاد شما چند بار در روز و هر بار به چه مدت می خوابد، از ویژگی های شخصیتی او به حساب می آید. باتوجه به شیوع اختلالات خواب در نوزادان، معمولا والدین می پرسند که نوزادان چقدر باید بخوابند؟ مقدار مناسب خواب نوزادان در هر سن چقدر است؟ با ما باشید تا درمورد مقدار نرمال خواب نوزادان در سنین مختلف بیشتر بدانید.

نوزادان چقدر باید بخوابند؟اینکه نوزادان چقدر باید بخوابند در سنین مختلف بسیار متفاوت است. اما برنامه ریزی برای خواب روزانه نوزاد نه تنها از لجاجت او می کاهد بلکه باعث می شود بقیه اعضای خانواده بتوانند شب را راحت بخوابند. آیا این واقعاً خوب نیست؟ پس در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا درباره خواب روزانه نوزاد و چگونگی ایجاد عادتهای خوب خواب برای او با شما صحبت کنیم.

نوزادان چقدر باید بخوابند، نوزاد به چه مقدار خواب نیاز دارد؟

در عین حال که کودکان با یکدیگر تفاوت دارند اما نوزادان بسته به سن و مرحله رشدشان به تدریج به الگوی خواب مشابهی دست می یابند.

نوزادان در دو هفته اول بعد از تولد حداکثر 20 ساعت در روز می خوابند. در این مرحله تلاش برای تنظیم برنامه خواب بی فایده است و با تاثیری که بر مقدار شیر مادر دارد می تواند در شیردهی نیز اختلال ایجاد می کند. بعد از این مدت، می توان خواب کودک را به عنوان بخشی از آهنگ زندگی او تنظیم کرد. شیرخواران تا یک سالگی به 12 تا 16 ساعت خواب نیاز دارند، به این معنی که خواب روزانه بخش مهمی از زندگی او و مادر به حساب می آید. میزان خواب مورد نیاز کودک به تفکیک سن عبارتند از:

• 3 تا 6 ماه: روزانه سه تا چهار نوبت خواب

• 6 تا 9 ماه: روزانه دو تا سه نوبت خواب

• 9 تا 12 ماه: روزانه یک تا دو نوبت خواب

• 1 تا 3 سال: بیشتر کودکان نوپا در این سن، یک نوبت در روز چرت می زنند.

نوزادان چقدر باید بخوابند، نوزاد روزانه چقدر باید بخوابد؟

برنامه زمان بندی خواب و مدت زمان آن در کودکان مختلف با یکدیگر فرق دارد. وقتی صحبت از مدت زمان خواب کودک به میان می آید، معمولاً به دو دسته تقسیم می شوند؛ آن دسته که خواب سنگینی دارند یا اصطلاحاً "هیولا خواب" هستند و در هر نوبت خواب، 2 یا 3 ساعت می خوابند که در این صورت خوش به حال پدر و مادرشان. عده دیگر، خوابشان کوتاه و سبک است و به عبارت دیگر "چرت گربه ای" می زنند و خوابشان نهایتاً 30 دقیقه طول می کشد اما معمولاً چند بار در روز می خوابند.

البته بسیاری از نوزادان بین این دو دسته قرار می گیرند. اگر کودک به اندازه مورد نیاز خود می خوابد دیگر لازم نیست نگران دفعات خواب روزانه او باشید. در کودکانی که سن بیشتری دارند، چرت های طولانی وسط روز به خصوص در ساعتهای پایانی روز با خواب شبانه تداخل کرده و این به آن معناست که تنظیم برنامه خواب مناسب برای کودک او را برای خواب راحت شبانه آماده می کند.

چه موقع احتمال دارد خواب کودک من از سه بار در روز به دو نوبت و از دو نوبت به یک مرتبه کاهش پیدا کند؟

درست وقتی که تصور می کنید خواب کودک برنامه مشخصی پیدا کرده است، اوضاع عوض می شود.

تقریباً یکبار در حدود شش ماهگی و بار دیگر نزدیک به یک سالگی، برنامه خواب روزانه کودک به هم می ریزد. زمان دقیق "تغییر برنامه خواب" در میان کودکان با یکدیگر متفاوت است، اما به طور کلی، وقتی کودک آمادگی داشته باشد به جای دو نوبت در روز یک بار می خوابد یا اصلا نمی خوابد.

شیرخواران کمتر از 6 ماه روزانه سه مرتبه یا بیشتر می خوابند. شیرخواران 6 ماهه تا یک ساله بیشتر دوست دارند یک ساعت در صبح و چند ساعت در عصر بخوابند. اکثر نوپایان بین یک تا دو سال معمولاً صبحها نمی خوابند ولی عصرها یکی دو ساعتی چرت می زنند.

چه موقع می توان انتظار داشت خواب روزانه در کودک کاملا حذف شود؟

بین سنین 3 تا 4 سالگی، کودکان خردسال معمولاً دیگر روزها نمی خوابند. شاید تصور این شرایط غیرممکن باشد و از خود بپرسید حالا که او دیگر نمی خوابد پس من چگونه می توانم وقتی را به خودم اختصاص دهم؟ خبر خوب این که وقتی کودک این آمادگی را پیدا می کند که از خواب روزانه بگذرد، خوابیدن راحت تر می شود. یعنی اگر تمام روز با انرژی کامل در حال دویدن و فعالیت باشد، در ساعات اولیه شب به اندازه ای خسته است که به راحتی به خواب فرو می رود. از اولین هفته های تولد نوزاد و حتی در دوران خردسالی، خواب کافی یکی از مهمترین ابزارهای رشد مناسب کودک به شمار می آید. خواب روزانه از لج بازی های کودک کم می کند و فرصتی برای استراحت در وسط روز در اختیار والدین قرار می دهد. اگرچه برنامه خواب روزانه کودک هرگز به طور دقیق قابل اجرا نیست، اما به هر حال سعی کنید آهنگ منظمی به آن ببخشید تا هم شما و هم کودک به اندازه کافی از این زمان لذت ببرید.

حال که می دانید نوزادان چقدر باید بخوابند؟ چه زمانی باید انتظار داشت که خواب روزانه آنها کم و حتی حذف شود، بهتر می توانید برنامه خواب دلبندتان را تنظیم کنید.

 

بیشتر بدانید:

1- خواب و تغذیه نوزاد در روزهای نخست زندگی

2- چند توصیه برای تنظیم الگوی خواب نوزادان

3- باورهای نادرست در مورد خواب نوزاد

4- مقابله با مشکلات خواب و بدخوابی در نوزادان

منبع: whattoexpect 

استدیو عکس فیلیک