شیردهی در صورت داشتن سینههای رشد نیافته یا هیپوپلازی
سینه های رشد نیافته یا هیپوپلازی شده به حالتی گفته می شود که در آن مجاری و غدد شیری به اندازه کافی تقسیم نشده و تمایز پیدا نکرده اند. اما با داشتن چنین سینه هایی، این سوال مطرح می شود که آیا شیردهی در صورت داشتن سینههای رشد نیافته امکان پذیر است؟ در ادامه این متن به سوالات شما در زمینه شیردهی در صورت داشتن سینههای رشد نیافته پاسخ داده ایم.
شیردهی در صورت داشتن سینههای رشد نیافته یا هیپوپلازی
هیپوپلازی پستان که با عنوان پستانهای رشد نیافته، لولهای شکل و پستانهایی با غدد ناکافی شناخته میشوند، ممکن است بافت بسیار کمی برای تولید شیر داشته باشند. پستانهای هیپوپلازی ممکن است بسیار کوچک، لولهای شکل، بسیار نامتقارن و از هم دور و دارای هاله بسیار بزرگی باشند.
هیپوپلازی پستان مادرزادی است و با رشد بدن، بافت سینه به طور کامل رشد نمیکند. حتی ممکن است تا زمانیکه باردار نشدهاید و کودک به دنیا نیامده است متوجه هیپوپلازی پستانهای خود نشوید. در دوران بارداری ممکن است پستانهای هیپوپلازی تغییر چندانی نکنند و پس از تولد نوزاد نیز از شیر پر نشوند.
آیا شیردهی در صورت داشتن سینههای رشد نیافته امکان پذیر است؟
بله حتی اگر دچار هیپوپلازی پستان هستید، میتوانید به کودک خود شیر بدهید و نسبت به حجم بافتی داخل پستان شیر تولید کنید. اما ممکن است برای شما چالشبرانگیز باشد.
پستانهای هیپوپلازی ممکن است قادر به تولید شیر بسیار کمی باشند و حتی با شکست کامل در تولید شیر مواجه شوند. با اینکه اغلب مادران با اصلاح تکنیکهای شیردهی مقدار شیر خود را افزایش میدهند اما این روشها معمولا در مورد کسانی که به هیپوپلازی پستان مبتلا هستند تاثیری ندارد. بنابراین به احتمال زیاد کودک نیاز به شیر خشک خواهد داشت.
همچنین ممکن است یک پستان دارای هیپوپلازی و پستان دیگر از بافت مناسب برای تولید شیر برخوردار باشد. اگر این شرایط را دارید از یک پستان به شیردهی بپردازید و این هیچ اشکالی ندارد. حتی اگر قادر به تولید شیر کافی برای کودک نیستید همچنان به شیردهی ادامه دهید.
هر مقدار شیری که به نوزاد بدهید برای او مفید است. ساعاتی که کودک با پستان مشغول است به آرامش او، احساس امنیت و ایجاد ارتباط عاطفی کمک میکند. در مورد شرایط خود با پزشک یا مشاور شیردهی مشورت و برنامهریزی کنید.
نکاتی در مورد شیردهی با هیپوپلازی پستان
اگر دارای هیپوپلازی پستان هستید و قصد دارید به کودک خود شیر دهید، نکاتی وجود دارد که به شما در شیردهی بهتر کمک خواهد کرد.
1. مطمئن شوید کودک به درستی زیر پستان قرار گرفته باشد و مکیدن صحیح انجام دهد.
2. به طور مکرر به کودک شیر دهید. هرچه بیشتر به کودک شیر دهید غدد شیری بیشتر تحریک میشود و شیر بیشتری تولید خواهد شد.
3. توسط پزشک اطفال وزن کودک را اندازهگیری کنید.
4. از پزشک یا مشاور شیردهی در مورد استفاده از داروهای گیاهی شیرافزا یا داروهایی که ممکن است در تولید شیر بیشتر تاثیرگذار باشد سوال کنید. ممکن است شیرین بیان سا (goat’s Rue) انتخاب مناسبی باشد زیرا به تقویت بافت پستان و افزایش تولید شیر کمک میکند.
5. شیردهی را از هر دو پستان انجام دهید.
6. در صورت نیاز به مکمل با پزشک مشورت کنید.
7. میتوانید از مکملهای دوران شیردهی استفاده کنید تا کودک مواد مغذی اضافی دریافت کند.
8. دوشیدن شیر میتواند در تولید شیر بیشتر به شما کمک کند. اگر بعد از هر بار شیردهی از شیر دوش استفاده کنید باعث تحریک تولید شیر خواهد شد و شیر اضافی را به عنوان مکمل به کودک بدهید.
9. از رژیم غذایی کامل و سالم که دارای کالری کافی برای تولید شیر هستند استفاده کنید. مایعات زیاد مصرف کنید و استراحت کافی داشته باشید.
10. از کمک و پشتیبانی گروه شیردهی محله بهرهمند شوید.
تاثیر عملهای جراحی پستان در تولید شیر
برخی بانوانی که مشکل هیپوپلازی پستان دارند به عملهای جراحی پستان روی میآورند. اگر عمل جراحی پستان داشتهاید حتما با پزشک مشورت کنید.اگر تا به حال عمل جراحی پستان نداشتهاید اما قصد این کار را دارید و فکر میکنید ممکن است بخواهید به نوزاد خود شیر بدهید، فعلا صبر کنید تا آخرین کودک خود را نیز به دنیا آورید. عمل جراحی پستان ممکن است در توانایی تولید شیر اختلال ایجاد کند. چنانچه سوالی درمورد شیردهی در صورت داشتن سینههای رشد نیافته داشتید می توانید در اپلیکیشن نی نی پلاس از کارشناسان ما بپرسید.
مطالعه بیشتر:
1- آماده سازی نوک پستان برای شیردهی پستانی
2- سینه کوچک در شیردهی آیا مشکلی ایجاد می کند؟
3- آزمون برای سنجش اطلاعات خود درباره سینه های زنان
4- اندازه سینه در شیردهی و آیا در شیردهی تاثیر می گذارد؟