الگوی خواب نوزاد یک ماهه چگونه باید باشد؟
وقتی مادر یا پدر می شوید به احتمال زیاد خواب به یکی از چالش های بزرگ زندگی شما تبدیل می شود و ممکن است در چند ماه اول یک خواب طولانی و راحت شبیه به یک رویا به نظر برسد. در ادامه این مقاله قصد داریم نکاتی را درمورد الگوی خواب نوزاد یک ماهه برای شما شرح دهیم تا بدانید که برای بهبود اوضاع چه می توان کرد.
الگوی خواب نوزاد یک ماهه
چیزی که باید درمورد الگوی خواب نوزاد یک ماهه به خاطر داشته باشید این است که خواب یک تجمل نیست بلکه یک نیاز بیولوژیک است. ممکن است در بزرگسالی به دلایلی از خواب خود بگذرید اما در مورد کودکان اینگونه نخواهد بود، زیرا رشد حیاتی کودک هنگام خواب رخ میدهد. از ترمیم بافتها گرفته تا عملکرد سیناپسهای جدید در مغز هنگام خواب اتفاق میافتد. نوزادان باید بیشتر خواب باشند تا بیدار. اما گاهی خواباندن یا خواب نگه داشتن آنها به قدری سخت است که باعث تعجب شما میشود و تلاشتان به چرخهای باطل بدل میگردد: به گفته هانا پترسون پرستار کودک و مدیر مشاوره Dream Baby Sleep: «نوزاد در پایان روز بسیار خسته است اما به سختی به خواب میرود. تمایل به بیداری در شب و خوابیدن در صبح را دارند». این اتفاقها به نظر آشنا میرسد درست است؟ بله این اتفاق در بزرگسالی نیز رخ میدهد. در زیر پترسون به خواب کودک یک ماهه و چیزهایی که در انتظار شماست اشاره کرده است:
الگوی خواب نوزاد یک ماهه، کودک بیشتر روز را میخوابد
نوزاد هنگامیکه به دنیا میآید دارای ملاتونین مادرزادی است و همین باعث میشود به راحتی کل روز را بخوابد. در طول روز ممکن است کودک ۴۰ تا ۹۰ دقیقه بیدار باشد. این زمان را طولانیتر نکنید زیرا کودکانی که خسته میشوند سختتر به خواب میروند. در این مراحل اولیه برای یادگیری پیام «من خستهام» استفاده کنید، بعدا بهکار میآید.
الگوی خواب نوزاد یک ماهه، نوزادان شب و روز را با هم قاطی میکنند
کودک با برنامه خواب متفاوتی با شما پا به این دنیا میگذارد. هنگامیکه جنین داخل رحم است در طول روز با فعالیتهای مادر به خواب میرود و در شب هنگامیکه مادر آرام است شروع به فعالیت میکند. با نور و روابط اجتماعی زیاد به کودک کمک کنید تا برنامه خواب خود را تغییر دهد. همچنین بیدار کردن او هر ۲-۳ ساعت یکبار برای شیر خوردن مفید خواهد بود و بدن او عادت میکند که در طول روز کالری زیادی دریافت کند. از ساعت ۷ بعد از ظهر تا ۷ صبح محیط کودک را تاریکتر و محرکها را کمتر کنید، سریع به او شیر دهید و پوشک او را قبل از بازگرداندن به تختخواب عوض کنید.
الگوی خواب نوزاد یک ماهه، اندازه شکم کودک دستور خواب میدهد
تا زمانی که وزن کودک ۴ کیلوگرم است، نمیتواند بیشتر از ۵ ساعت بدون وقفه بخوابد. زیرا معده آنها به قدری کوچک است که نمیتواند بین شیر خوردن زمان طولانی فاصله بیفتد. شبها به غیر از یک ماهگی انتظار داشته باشید که هر ۳ تا ۴ ساعت یک بار برای شیر خوردن از خواب بیدار شود.
برای آموزش خواب بسیار زود است
نمیتوان نوزاد را به حال خود رها کرد تا گریه کند و او برای آموزش خوابیدن بسیار کوچک است. اعصاب پاراسمپاتیک نوزاد به قدر کافی رشد نکرده تا بتواند خود را آرام کند. بنابراین هنگامیکه از خواب بیدار میشود پدر یا مادر باید او را آرام کنند.
الگوی خواب نوزاد یک ماهه، قنداق کردن
قنداق کردن به خواب کودک در شب کمک میکند. تنها نیاز به شیر خوردن نیست که نوزاد را هنگام شب از خواب بیدار میکند، بلکه ممکن است پوشک خیس نیز خواب او را برهم زند و یا از درد کولیک یا رفلاکس اذیت شده باشد و حتی ممکن است سردش باشد و احساس راحتی نکند. اگر همه این کارها را انجام میدهید و همچنان کودک بین وعدههای شیر از خواب بیدار میشود، دکتر پترسون قنداق کردن را به والدین پیشنهاد میکند. این کار نه تنها به کودک احساس امنیت و آرامش میدهد، از واکنشهای حرکتی نوزاد که مانع خواب عمیق او میشود، جلوگیری میکند.
الگوی خواب نوزاد یک ماهه، خوابیدن در آغوش والدین
زمانی که کودک در آغوش شما به خواب میرود، به عواقب آن فکر کنید. از آنجاکه نوزاد به بودن داخل رحم مادر عادت کرده است از لحاظ غریزی دوست دارد در آغوش مادر بخوابد. اما این به آن معنا نیست که بهنفع او (یا شما) باشد. کودک باید یاد بگیرد در دنیای خارج از رحم و در داخل گهواره نیز میتواند در امنیت و آرامش بخوابد. خوابیدن کودک در آغوش انتظاری بیدلیل برای خواب شبانه او ایجاد میکند. بزرگسالان نیز احتیاج به چرت بعداز ظهر دارند. اگر نیاز به خواب دارید اشکالی ندارد هنگامیکه کودک خواب است شما نیز چرت بزنید. در حقیقت این کار ضرورت دارد.
چنانچه سوالی درمورد الگوی خواب نوزاد یک ماهه داشتید می توانید آن را در اپلیکیشن نی نی پلاس از کارشناسان ما بپرسید.
مطالعه بیشتر:
1- چند توصیه برای تنظیم الگوی خواب نوزادان
2- الگوی خواب شیرخواران از تولد تا سه ماهگی
3- خواب و تغذیه نوزاد در روزهای نخست زندگی
4- تغییر الگوی خواب نوزاد و شیرخواران با 4 توصیه کاربردی