گریه نوزاد در خواب نشانه چیست و علت گریه نوزاد چیست؟
آیا فرزند شما به یکباره در نیمه های شب گریه می کند، اما وقتی به او سر می زنید، هنوز خواب است؟ آیا نمی دانید که گریه نوزاد در خواب طبیعی است یا نه؟ و یا اینکه نمی دانید باید او را بیدار کنید یا بگذارید در همان حالت بماند؟ گریه نوزاد در خواب، یک اتفاق شایع برای والدینی که تازه بچه دار شده اند است. اما چگونه باید با بچه ای که در خواب گریه می کند برخورد کنید؟ درهنگام گریه نوزاد در خواب چه کار کنید؟ بیایید بررسی کنیم که دلیل گریه نوزاد در خواب چیست و عکس العمل والدین آن ها باید چگونه باشد.
گریه نوزاد در خواب نشانه چیست؟
برخی از مادران می گویند: اولین باری که این اتفاق برای من افتاد، نمی دانستم که مشکل فرزندم چیست؟ درد دارد؟ نیاز دارد تا پوشکش را عوض کنم؟ خسته است و یا احساس گرسنگی می کند؟ بعد از مدت ها وقتی به گریه های مختلف او عادت کردم، فهمیدم که هیچ یک از این موارد با شرایط فرزندم همخوانی ندارد. فرزند من حتی وقتی خواب بود، گریه می کرد.
علت گریه نوزاد در خواب چیست؟
نوزادان الگوهای خواب خود از زمانی که در رحم هستند شکل می دهند و تا زمانی که آن ها به دنیا می آیند، ممکن است تصوری در مورد اینکه که چه زمانی بیدار می شوند، داشته باشید. مثلا در دوران بارداری پیش می آید که شما در ساعات خاصی از شب یا روز تکان های بیشتری را از جنینتان حس کنید.پس از به دنیا آمدن، چند ماه طول می کشد و زمان نیاز است تا شیرخواران بتوانند الگوهای خواب خود را تعیین کنند. دلایلی وجود دارد که ممکن است فرزند شما بی قرار شده و همین امر باعث گریه نوزادان در خواب شود.
1. سیستم عصبی نابالغ
سیستم عصبی فرزند شما هنوز در حال تکامل است و کنترل عکس العمل ها و حرکات آن ها می تواند سخت باشد. این امر باعث می شود آن ها هنگام خواب، لگد بزنند، پیچ و تاب بخورند و یا مشت های خود را تکان بدهند. آن ها همچنین ممکن است بدون هیچ دلیلی گریه کنند.
2. الگوهای خواب و چرخه های آن
غالبا گریه نوزاد در خواب باعث می شوند به نظر بیاید که کوچولوی شما هنگام خواب در یک جنگ کوچک شرکت کرده است. گویی که نوزادان در خواب مرتبا از فرشته هایی معصوم و آرام به شیاطینی پر سر و صدا تغییر می کنند. آن ها حین گذر از مراحل مختلف خواب، پیچ و تاب می خورند، لگد و فریاد می زنند و گاهی هم گریه می کنند. که تمام اینها می تواند مربوط به الگوهای خواب نوزادان باشد.
3. چرت های طولانی در طول روز
چرت زدن های طولانی در طول روز می تواند بر بی خوابی یا بد خوابی های فرزند شما هنگام شب تأثیرگذار باشد. ممکن است آن ها به راحتی نخوابند و یا به لایه های عمیق خواب فرو نروند. که این می تواند موجب لگد زدن، تکان خوردن های زیاد و گریه کردن شود. پس به خاطر داشته باشید به همان اندازه که فرزندتان در طی روز چرت می زند، می تواند در طول شب شما را بیشتر بیدار نگه دارد. به شما توصیه می کنیم که هنگامی که فرزندتان در طول روز خواب است یا چرت می زند، خودتان نیز استراحت کنید، چرا که مجبورید شب ها را احتمالا با کم خوابی بگذرانید.
4. خواب ناکافی
خوابیدن به میزان ناکافی و خیلی کم می تواند برای فرزند شما بیش از اندازه بد باشد. زیرا ممکن است او عصبی و بهانه گیر شود. که این مورد نیز می تواند باعث بد خلقی و بد خوابی و درنهایت گریه کردن نوزاد در خواب شود. فرزند بد خلق برای به خواب رفتن تقلا و بهانه گیری می کند. آن ها ممکن است دچار بی قراری در خواب شوند و گریه کنند.
چگونه از گریه نوزاد در خواب پیشگیری کنیم؟
با توضیحات بالا، هم اکنون می دانید که چه عواملی ممکن است باعث بی قراری و گریه نوزاد در خواب شوند. حال شاید بپرسید که آیا می توانید کاری انجام دهید که از گریه نوزاد در خواب و بروز خواب های ناآرام جلوگیری کنید یا خیر؟ در زیر به مواردی اشاره می کنیم که می توانند در رفع مشکل گریه نوزاد در خواب کمک کننده باشند.
1. روال خواب
هر شب یک روال مشابه را دنبال کنید. این کار می تواند به فرزندتان کمک کند که تفاوت بین روز و شب را تشخیص دهد و همچنین آن ها را به الگوهای خوابی که بیشتر مشابه به خودتان باشند، نزدیک می کند. برای این کار چند روش معتبر وجود دارد که شما می توانید از آن ها استفاده کنید.
سعی کنید به فرزند خود شیر دهید، سپس او را با آب گرم، حمام کنید و در نهایت او را برای یک خواب آرام آماده کنید. ممکن است که شما وسوسه شوید که هنگام شیر دادن، فرزندتان را بخوابانید اما باید بگوییم که این کار ایده خوبی نیست. زیرا باعث می شود که نوزاد یا شیرخوار بین خواب و تغذیه خود دچار برداشت اشتباه شود و فکر کند که هر وقت که غذا می خورد، باید بخوابد.
هنگامی که نوزادان خواب هستند، آن ها را به حالت درازکش در بیاورید. به این ترتیب، شاید آن ها از خواب بیدار شوند اما مجددا به خواب فرو می روند.به یاد داشته باشید که مهم است که نوزادان و شیرخواران کوچک، هنگام خواب در گهواره یا تخت خود، بر پشت خود خوابانده شوند (نه روی شکم یا پهلوها)، در غیر این صورت در معرض جدی سندرم نا گهانی مرگ نوزاد قرار می گیرند.
2. فرزندتان را در قنداق بپیچید
برای جلوگیری از گریه نوزاد در خواب بهتر است قبل از قرار دادن فرزندتان در تختخواب، او را در قنداق بپیچانید تا جایش گرم و دنج باشد، همچنین این کار ممکن است احساس امنیت به او ببخشد. اگر قنداق بچه ندارید یا طرز استفاده از آن را بلد نیستید، می توانید یک کیسه خواب مخصوص شیرخواران را امتحان کنید.
3. آن ها را با موسیقی آرام کنید
پخش برخی از لالایی ها یا موسیقی های آرامش بخش یا حتی آواز خواندن برای فرزندتان می تواند به او در بهتر خوابیدن کمک کند.
4. اتاق خواب فرزندتان را تاریک نگه دارید
بخشی از راهکار ایجاد یک الگوی خواب منظم، این است که به فرزندتان کمک کنید تا نور را با روز و تاریکی را با شب مرتبط کند. پس در طول روز، فرزند خود را در معرض نور طبیعی قرار داده و شب ها اتاق خواب او را تاریک نگه دارید.
5. جای خواب راحتی برای او فراهم کنید
اگر جای آن ها ناراحت باشد، در این صورت احتمالاً نوزادان در شب فعال و بی قرار هستند. این روش آن ها است که به شما اطلاع دهند که چیزی در این بین درست نیست. آن ها ممکن است در حالی که این کار را انجام می دهند از خواب بیدار نشوند و گاهی ممکن است هنگام خواب گریه کنند.
شاید آن ها خیلی گرم یا خیلی سردشان باشد. لباسی که بر تن دارند، می تواند آن ها را تحریک کند. به طور کلی بعد از مدتی زندگی با فرزندتان گریه های او را خواهید شناخت که نشان می دهد چه زمانی گرسنه و تشنه است یا نیاز به پوشک تمیز دارد.
درهنگام گریه نوزاد در خواب، چه کاری باید انجام دهم؟
این طبیعی است، هنگامی که شما صدای گریه ی فرزندتان را می شنوید، بخواهید او را بیدار و آرام کرده و نوازشش کنید. با این وجود، بهتر است زمانی که آن ها در خواب گریه می کنند و بیدار نیستند، صبر کنید و تماشا کنید که چه اتفاقی می افتد تا با استفاده از آن، کار بهتری انجام دهید. آن ها ممکن است صرفا به دلیل حرکت بین مراحل عمیق و سبک خواب، بدخلق شده و در واقع آماده بیدار شدن نباشند. احتمالا گریه نوزاد در خواب پس از مدتی متوقف شده و در طی چند دقیقه دوباره به خواب عمیق تری باز می گردند.
اگر آن ها نیاز به تعویض پوشک داشته باشند، گرسنه یا تشنه باشند یا مشکل دیگری وجود داشته باشد، به احتمال زیاد گریه می کنند و از خواب بیدار می شوند. این باید یک نشانه برای شما باشد تا بتوانید نیازشان را بشناسید و به آن پاسخ مناسب و سریع بدهید.
هنگامی که در طی شب به فرزند خود شیر می دهید یا پوشکش را تعویض می کنید، محیط را آرام و ساکت نگه دارید و اگر کار دیگری برای انجام دادن دارید، آن را با استفاده از حداقل میزان نور انجام دهید. اینگونه فرزندتان یاد می گیرد که شب برای خواب است و زمان بازی کردن نیست. گاهی اوقات زمانی که فرزندتان در خواب شبانه گریه می کند، درک اینکه او خواب است یا بیدار، امری دشوار خواهد بود. ممکن است چشمانش پلک بزند یا نیمه باز باشد، تقریباً مثل این که نیمه هوشیار باشد. به همین دلیل است که روش صبر و تماشا ایده خوبی در این شرایط است. اگر یک مانیتور کودک با یک صفحه نمایش و تصویر دید در شب دارید، ممکن است حتی نیازی به رفتن به اتاق فرزند خود هنگام گریه نوزاد در خواب، نداشته باشید. اگر شما بیدار باشید، آن ها ممکن است بدون دخالت شما به خواب نروند.
مطالعه بیشتر:
1- 10 روش ساده برای خواباندن نوزاد
2- علت و روش های آرام کردن گریه نوزاد
3- علت گریه نوزاد در شب ،تفسیر و علت گریه نوزاد در شب چیست؟
4- علت گریه نوزاد در خواب چیست و متوقف کردن گریه او چگونه است؟