molfix-مولفیکس

نحوه گرفتن نوزاد از شیر خشک، چه زمانی نوزاد را از شیر خشک بگیریم؟

نحوه گرفتن نوزاد از شیر خشک، چه زمانی نوزاد را از شیر خشک بگیریم؟

گرفتن نوزاد از شیر خشک یکی از چالش های پیش روی تعداد بسیار زیادی از مادران و پدران است. از آنجا که کودک معمولا وابستگی بسیار زیادی به شیشه شیر دارد، گرفتن نوزاد از شیر خشک می تواند خوابیدن او را دشوار کرده و گریه های پیاپی را به همراه داشته باشد. در ادامه این مطلب نکات بسیار مهمی را درمورد زمان و نحوه گرفتن کودک از شیر خشک برای شما شرح  خواهیم داد.

گرفتن نوزاد از شیر خشک

آیا فکر می‌کنید که فرزندتان به قدری بزرگ شده که دیگر باید شیشه را از او بگیرید و بجای آن لیوان به دستش بدهید؟ تغذیه طولانی مدت با بطری، از شیر گرفتن را تبدیل به چالشی سخت می‌کند و باید به موقع بدانید چگونه رفتار کنید تا بدون آنکه کودک دچار استرس شود از شیشه شیر خوردن را متوقف کند و کنار بگذارد. در این مقاله اشاره ای خواهیم داشت به مضرات استفاده طولانی مدت از شیشه شیر و نکاتی برای از شیشه گرفتن آسان تر کودکان. با ما باشید.

گرفتن نوزاد از شیر خشک چه ضرورتی دارد؟

تغذیه کردن کودک با بطری شاید در وهله نخست بدون مشکل برسد اما در واقع با مضرات و خطراتی همراه است که در اینجا به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

- افزایش خطر پوسیدگی دندان:

نوشیدن شیر از شیشه به معنی تماس طولانی مدت و مداوم دندان‌ها با شیر یا آب قند است. از سوی دیگر برخی کودکان با شیشه شیر در دهان به تخت خواب می‌روند و این موضوع می‌تواند زمینه ساز پوسیدگی دندان در آنها شود.

- افزایش احتمال چاقی:

بررسی‌ها نشان داده کودکانی که با شیشه شیر تغذیه می‌شوند در مقایسه با دیگر کودکان که از قاشق یا لیوان استفاده می‌کنند چاق تر می‌شوند. دلیل آن استفاده راحت از شیشه است و اینکه به محض آنکه کودک گریه می‌کند مادر یا پرستار به او شیشه می‌دهد. شیر همانند دیگر مواد غذایی کالری دارد و به راحتی مصرف بیش از حد آن در طول روز سبب چاقی می‌شود.

- کم خونی فقر آهن:

کلسیم موجود در شیر جذب آهن را کاهش می‌دهد و در طولانی مدت می‌تواند زمینه ساز کم خونی فقر آهن در بدن کودک شده و رشد و نمو او را دچار اختلال کند.

- کج شدن دندانها:

مطالعات نشان داده کودکانی که با بطری تغذیه می‌شوند دو برابر دیگر کودکان دنداهایشان کج خواهد شد. مکیدن بطری روی رشد عضلات دهان و کام تاثیر منفی گذاشته و خود سبب رشد نامنظم دندان‌ها و شکل گیری نامناسب فک می‌شود.

زمان گرفتن نوزاد از شیر خشک، کی باید شیرخوار را از شیشه گرفت؟

درمورد سن گرفتن کودک از شیر خشک لازم به ذکر است که هر چه سن کودک بالاتر رود گرفتن شیشه از او دشوارتر خواهد شد. به توصیه آکادمی اطفال آمریکا بهترین زمان گرفتن کودک از شیر خشک تا یک سال و نیم است و شیشه را باید بین 12 تا18 ماهگی از شیرخوار گرفت و هر چه زودتر این کار را انجام دهید بهتر است. توصیه می‌شود در نه ماهگی شیرخوار را با فنجان آشنا کنید. شاید شیرخوار به مدتی زمان نیاز داشته باشد تا به فنجان عادت کند اما شیر دادن با فنجان به او بسیار بهتر است تا شیشه دادن. همچنین توصیه می‌شود اگر این کار را قبل از یک سالگی انجام نداده اید در یک سالگی با تبدیل شیر خشک به شیر گاو، فنجان را هم با شیشه جایگزین کنید.

توصیه‌هایی برای گرفتن نوزاد از شیر خشک و جایگزین کردن راحت تر فنجان

از آنجا که گرفتن نوزاد از شیر خشک و جایگزین کردن آن با فنجان برای کودک کمی دشوار است از برخی نکات برای ساده تر کردن این مرحله استفاده کنید:

در مرحله نخست از فنجان‌های نی دار کمک بگیرید.

به کودک اجازه دهید خود لیوانش را انتخاب کند و همواره شیشه را دور از دسترس و چشم او نگه دارید.

در 6 ماهگی نوشیدنی‌ها و غذاهای شیرین مورد علاقه را در فنجان به کودک دهید. درصورت امکان با تهیه لیوان های زیبا و مورد علاقه کودک این مرحله را جذاب کنید.

مطالعه بیشتر:

1- هشت توصیه برای گرفتن شیر مادر از نوزاد

2- اصول از شیر گرفتن کودک و آشنا کردن او با شیشه شیر

3- روش صحیح از شیر گرفتن کودک و زمان مناسب برای این کار

4- بهترین شیر خشک برای نوزاد و نکات مهم در تهیه بهترین شیر خشک

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های گرفتن نوزاد از شیر خشک

آیا شیشه شیر دندان های کودک را کج می کند؟

مطالعات نشان داده کودکانی که با بطری تغذیه می‌شوند دو برابر دیگر کودکان دنداهایشان کج خواهد شد. مکیدن بطری روی رشد عضلات دهان و کام تاثیر منفی گذاشته و خود سبب رشد نامنظم دندان‌ها و شکل گیری نامناسب فک می‌شود.

چه زمانی باید شیرخوار را از شیشه گرفت؟

درمورد سن گرفتن کودک از شیر خشک لازم به ذکر است که هر چه سن کودک بالاتر رود گرفتن شیشه از او دشوارتر خواهد شد. به توصیه آکادمی اطفال آمریکا بهترین زمان گرفتن کودک از شیر خشک تا یک سال و نیم است و شیشه را باید بین 12 تا18 ماهگی از شیرخوار گرفت و هر چه زودتر این کار را انجام دهید بهتر است.

چگونه شیشه شیر را از کودک بگیریم؟

از آنجا که گرفتن نوزاد از شیر خشک و جایگزین کردن آن با فنجان برای کودک کمی دشوار است از برخی نکات برای ساده تر کردن این مرحله استفاده کنید: در مرحله نخست از فنجان‌های نی دار کمک بگیرید. به کودک اجازه دهید خود لیوانش را انتخاب کند و همواره شیشه را دور از دسترس و چشم او نگه دارید. در 6 ماهگی نوشیدنی‌ها و غذاهای شیرین مورد علاقه را در فنجان به کودک دهید. درصورت امکان با تهیه لیوان های زیبا و مورد علاقه کودک این مرحله را جذاب کنید.

آیا استفاده طولانی مدت از شیشه شیر سبب پوسیدگی دندان کودک می شود؟

بله. نوشیدن شیر از شیشه به معنی تماس طولانی مدت و مداوم دندان‌ها با شیر یا آب قند است. از سوی دیگر برخی کودکان با شیشه شیر در دهان به تخت خواب می‌روند و این موضوع می‌تواند زمینه ساز پوسیدگی دندان در آنها شود.

منبع: momlovesbest