molfix-مولفیکس

استفاده از داروهای خواب آور برای کودکان آیا مجاز است؟

استفاده از داروهای خواب آور برای کودکان آیا مجاز است؟

اگر کودک شما در خوابیدن مشکل دارد و یا در طول خواب چندین بار بیدار می شود، استفاده از داروهای خواب آور برای کودکان لزوما مشکل را برطرف نخواهند کرد. در سراسر جهان به ندرت از داروهای خواب آور برای کمک به خواب کودکان استفاده می شوند زیرا داروها می توانند عوارض جانبی داشته باشند. حتی داروهای گیاهی یا طبیعی نیز می توانند عوارض جانبی داشته باشند.

با مشکل بی خوابی بچه ها چه کنیم؟

گاهی اوقات با انجام تغییرات دیگری می توانید به خواب کودک دلبندتان کمک کنید. این تغییرات شامل:

• ایجاد عادت های خوب برای خواب بهتر

• محدودیت مصرف غذا و نوشیدنی های حاوی کافئین قبل از خواب اگر این روش ها به شما کمک نمی کنند، با متخصص اطفال مشورت کنید، به خصوص اگر مشکلات خواب فرزند شما بر سلامتی، کار در مدرسه یا روابط او تأثیر بگذارد. همچنین اگر مشکلات خواب، کودک شما را مضطرب می کند یا بیشتر از دو تا چهار هفته ادامه دارد، حتما از پزشک کمک بگیرید. هر کودک برای مشکلات خواب به درمان فردی نیاز دارد و نمی شود برای تمام آنها یک نسخه را تجویز کرد، زیرا تشخیص دلایل این مشکل بسیار مهم هستند.

استفاده از داروهای خواب آور برای کودکان

برای رفع مشکلات خواب کودک، پزشک ممکن است دارویی مانند ملاتونین یا یک آرامبخش برای کودک شما تجویز کند. ممکن است پزشک توصیه کند که برای مدت زمان کوتاهی (چند روز و یا چند ماه) فرزند شما داروی خواب آور در کنار سایر راهکارهای رفتاری برای بهبود عادت های خواب استفاده کند.

معمولا استفاده هم زمان از داروی خواب آور کودکان و ایجاد عادت های خوب به فرزند شما کمک می کند تا پس از قطع مصرف دارو بتواند به راحتی به خواب رود. اگر به هر دلیلی پزشک قرص خواب آور برای کودکان تجویز کرد، حتما تمام عوارض جانبی آن دارو را از او سوال کنید. همچنین در داروخانه ها بعضی از داروهای خواب آور بدون نسخه پزشک موجود است اما قبل از استفاده از آنها همیشه با پزشک مشورت کنید.به یاد داشته باشید که برای خوراندن داروی خواب آور کودک شما باید تحت نظر پزشک باشد تا در صورت بروز مشکل سریعا آن مشکل ریشه یابی و حل شود.هرگز بیشتر از مقدار توصیه شده به کودکتان داروی خواب آور ندهید.

داروهای گیاهی خواب آور برای کودکان

نوع طبیعی یا گیاهی بهترین داروی خواب آور برای کودکان مانند: بابونه، میوه رازک، گل ساعتی و گل راعی در بسیاری از فروشگاه های مواد غذایی سالم موجود است، اما اثر آنها برای کمک به بهبود مشکلات خواب ثابت نشده است. گیاه سنبل الطیب، اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 ( موجود در روغن ماهی) ممکن است کیفیت خواب را در برخی افراد بهبود بخشند. این مکمل ها عوارض جانبی زیادی ندارند، اما به طور کلی شواهد کافی برای اثر گذار بودن آنها در رفع مشکلات خواب وجود ندارد.

در واقع تاکنون تحقیقات زیادی بر روی داروهای گیاهی انجام نشده است تا عوارض جانبی آنها بررسی شود. اما داروهای شیمیای موجود در داروخانه ها کاملا آزمایش شده هستند و مزایا و معایب آنها کاملا تشخیص داده شده اند. ترکیب داروهای تجویز شده توسط پزشک و داروهای بدون نسخه یا داروهای گیاهی که خودتان تهیه کرده اید بسیار خطرناک است. همیشه اول با یک پزشک و یا داروساز مشورت کنید.

ملاتونین چیست؟

ملاتونین هورمونی است که هنگام تاریک شدن شب توسط مغز شما به طور طبیعی تولید می شود. این هورمون به بدن شما کمک می کند تا شب ها به راحتی به خواب رود. همچنین به حفظ ساعت روزانه بدن شما کمک می کند. ممکن است پزشک در صورت وجود موارد زیر برای کودک شما ملاتونین تجویز کند:

• اختلال اوتیسم (ASD)

اختلال بیش فعالی با کمبود توجه (ADHD)

• مشکلات بینایی از جمله نابینایی

به طور کلی برای رفع مشکلات بی خوابی و بیدار شدن از خواب در هنگام صبح ممکن است پزشک برای فرزند نوجوان شما ملاتونین تجویز کند. اگر کودک شما ملاتونین مصرف می کند، باید قبل از مصرف دوز شبانه اش آرام و آماده برای خواب باشد. به دلیل اینکه معمولا ملاتونین در عرض 30-60 دقیقه اثر خود را بدن می گذارد. هرگز نباید به کودکتان ملاتونین بدهید مگر اینکه تحت نظر مستقیم پزشک باشد.

داروهای آرام بخش

داروهای آرام بخش شامل داروهای آنتی هیستامین مانند فنرگان ( Phenergan ) است. کودک شما باید فقط تحت نظارت پزشک از داروهای آرامبخش استفاده کند. این داروها برای کودکان زیر سه سال توصیه نمی شود. آنها می توانند در برخی از کودکان عوارض جانبی مانند: احساس خستگی، بیش فعالی، رفتارهای چالش برانگیز و خواب آلودگی در طی روز ایجاد کنند.

استفاده از داروهای خواب آور برای کودکان از نوع آرامبخش بدون راهکارهای رفتاری برای بهبود عادت خواب کودک بسیار بعید است که به مشکل خواب کودک شما کمک کند.

قرص های خواب آور

قرص های خواب آور مانند: بنزودیازپین ها، گاهی اوقات برای بزرگسالان دارای مشکلات خواب تجویز می شوند، اما اثرات آنها در کودکان به اندازه کافی بررسی نشده است. در شرایط نادر ممکن است پزشک تحت نظارت دقیق پزشکی برای کودک شما یک قرص خواب آور تجویز کند.

توجه داشته باشید که برخی از قرص های خواب آور می توانند اعتیاد آور باشند. همچنین، هرگز از داروهایی که پزشک برای کودک دیگری تجویز کرده، برای کودک خود استفاده نکنید.

سایر نکات درمورد استفاده از داروهای خواب آور برای کودکان

به یاد داشته باشید که در صورت وجود مشکلات زیر حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید:

• اختلال بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD)

• اختلال اوتیسم ( ASD )

• مشکلات رفتاری

• تأخیر در رشد

• بیماری خاص مانند: فلج مغزی

• اختلال خواب

پزشک متخصص اطفال ممکن است بتواند داروهای اضافی برای مشکلات خواب فرزند شما تجویز کند. استفاده از داروهای خواب آور برای کودکان به همراه راهکارهای ارائه شده می تواند در طولانی مدت باعث بهبود عادت های خواب کودکتان شود.

مطالعه بیشتر:

9 نکته ای که باید درباره خواب کودکان بدانید

استفاده از داروهای خواب آور گیاهی در بارداری و شیردهی

خوراکی های خواب آور برای کودکان و راهکارهای سیر کردن کودک

داروی خواب آور گیاهی برای کودکان و بی خوابی در کودکان به چه معناست؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های داروهای خواب آور برای کودکان

آیا داروها آرامبخش مشکل خواب کودک را برطرف می کند؟

خیر. استفاده از داروهای خواب آور برای کودکان از نوع آرامبخش بدون راهکارهای رفتاری برای بهبود عادت خواب کودک بسیار بعید است که به مشکل خواب کودک شما کمک کند.

بهترین داروی خواب آور برای کودکان کدام است؟

به طور کلی برای رفع مشکلات بی خوابی و بیدار شدن از خواب در هنگام صبح ممکن است پزشک برای فرزند نوجوان شما ملاتونین تجویز کند. اگر کودک شما ملاتونین مصرف می کند، باید قبل از مصرف دوز شبانه اش آرام و آماده برای خواب باشد. به دلیل اینکه معمولا ملاتونین در عرض 30-60 دقیقه اثر خود را بدن می گذارد. هرگز نباید به کودکتان ملاتونین بدهید مگر اینکه تحت نظر مستقیم پزشک باشد.

بهترین داروهای گیاهی خواب آور برای کودکان کدام است؟

نوع طبیعی یا گیاهی بهترین داروی خواب آور برای کودکان مانند: بابونه، میوه رازک، گل ساعتی و گل راعی در بسیاری از فروشگاه های مواد غذایی سالم موجود است، اما اثر آنها برای کمک به بهبود مشکلات خواب ثابت نشده است. گیاه سنبل الطیب، اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 ( موجود در روغن ماهی) ممکن است کیفیت خواب را در برخی افراد بهبود بخشند. این مکمل ها عوارض جانبی زیادی ندارند، اما به طور کلی شواهد کافی برای اثر گذار بودن آنها در رفع مشکلات خواب وجود ندارد.

برای رفع بی خوابی کودک چه کنیم؟

معمولا استفاده هم زمان از داروی خواب آور کودکان و ایجاد عادت های خوب به فرزند شما کمک می کند تا پس از قطع مصرف دارو بتواند به راحتی به خواب رود. اگر به هر دلیلی پزشک قرص خواب آور برای کودکان تجویز کرد، حتما تمام عوارض جانبی آن دارو را از او سوال کنید. همچنین در داروخانه ها بعضی از داروهای خواب آور بدون نسخه پزشک موجود است اما قبل از استفاده از آنها همیشه با پزشک مشورت کنید. به یاد داشته باشید که برای خوراندن داروی خواب آور کودک شما باید تحت نظر پزشک باشد تا در صورت بروز مشکل سریعا آن مشکل ریشه یابی و حل شود. هرگز بیشتر از مقدار توصیه شده به کودکتان داروی خواب آور ندهید.

منبع: raisingchildren