مکیدن لب در کودکان و علت مکیدن لب در کودکان چیست؟
بسیاری از کودکان معمولا عادت های بدی مانند جویدن ناخن یا مکیدن انگشت شست پیدا می کنند. اگر متوجه شدید کودک شما لب های خشک، ترک دار یا تحریک شده دارد، به خصوص لب پایین، ممکن است عادت داشته باشد که لب هایش را مکیده یا لیس بزند. مکیدن لب در کودکان یکی دیگر از عادت هایی است که برخی کودکان خصوصا در سنین پایین به آن دچار می شوند. در ادامه این مقاله به شما خواهیم گفت که با عادت مکیدن لب در کودکان چه باید بکنید.
مکیدن لب در کودکان
مکیدن لب در بین کودکان بسیار رایج است و بسیاری از والدین از انجام این کار توسط بچه های خود اطلاع ندارند. اگرچه ترک این عادت چالش برانگیز است، اما با حمایت دوستانه، پشتکار و صبر، قادر خواهید بود این عادت را ترک کنید.
علت مکیدن لب در کودکان چیست؟
علت مکیدن لب پایین در نوزادان شاید مربوط به گرسنگی باشد اما در کودکان که شیشه و پستانک نمی خورند می توانند علل دیگری در پشت این عادت باشد.
1. خشکی لب ها
مکیدن لب در کودکان چه عوارضی دارد؟
این عادت شاید ابتدا بی ضرر به نظر برسد اما درصورت تداوم مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد ازجمله:
• لیسیدن لب ها
هنگامی که کودک شما به طور مکرر دندان های خود را لیس می زند، ممکن است باعث شود لب های او متورم شده و پوست اطراف دهان تحریک شود. تماس مداوم لب ها با بزاق دهان می تواند باعث قرمزی، تحریک و ترک لب ها شود.
• مکیدن لب ها
مکیدن بیش از حد لب ها باعث می شود که لب ها ترک خورده، خشک یا تحریک شوند. که این موارد می توانند باعث درد و ناراحتی شوند، به خصوص اگر در اطراف دهان یک حلقه قرمز ایجاد شده باشد. درصورت آسیب به بافت لب، کودکان مستعد ابتلا به زخم یا تاول تبخالی هستند.
مکیدن طولانی مدت لب ها همچنین ممکن است باعث نامتقارن شدن فک و سایر مشکلات مربوط به دندان شود.
چگونه می توان به کودک خود کمک کرد تا این عادت را ترک کند
عادت مکیدن لب ها اغلب در اکثر کودکان بدون هیچ گونه مداخله والدین از بین می رود. اما اگر این عادت ادامه پیدا کند، می توانید به کودک کوچک خود کمک کنید تا این عادت را ترک کند.
• فرزندتان را به خاطر این رفتار مجازات نکنید. به جای آن از یک نرم کننده لب یا هر نوع کرم لب تسکین دهنده استفاده کنید تا بافت لب را خوب کند، ضمن اینکه تلاش کنید حواس کودک را از این کار پرت کنید.
• اگر کودک از ترک این عادت ناامید شد، کلمات آرامش بخش بگوئید و او را در آغوش بگیرید و به او آرامش دهید.
• در موقعیت های استرس زا، توجه او را منحرف کنید. فعالیت های مثبتی را به کودک معرفی کنید تا روی عادت بد تمرکز نکند.
• به طور منظم به عنوان حواس پرتی و برای آب رسانی به لب ها به کودکتان آب بدهید. از دادن نوشیدنی های شیرین خودداری کنید، زیرا باعث می شود کودک لب هایش را بیشتر لیس بزند.
• برای ترک عادت مکیدن لب در کودکان، به فرزندتان آب نبات های بدون قند بدهید. مکیدن آب نبات با ایجاد حواس پرتی می تواند باعث از بین رفتن عادت مکیدن لب ها شود.
مطالعه بیشتر:
اهمیت شستن دست ها در کودکان و والدین آنها چیست؟
دست در دهان گذاشتن کودک، چرا بچه ها دست می خورند؟
کاهش استرس کودکان،راهکارهای کاهش استرس کودکان چیست؟
مکیدن انگشت شست در نوزاد، علت و راهکارهای ترک این عادت چیست؟