molfix-مولفیکس

واکسن کرونا در بارداری و شیردهی آیا بی خطر است؟

واکسن کرونا در بارداری و شیردهی آیا بی خطر است؟

با توجه به همه گیری واکسن کرونا و خبرهای رسیده درمورد واکسن هایی که کشورهای مختلف ساخته اند. این سوال مطرح می شود که آیا واکسن کرونا برای مادر باردار نیز ایمن است؟ آیا مادران شیرده می توانند واکسن کرونا را بزنند. اگر شما هم سوالاتی در زمینه تزریق واکسن کرونا در بارداری و شیردهی دارید، در ادامه این مقاله شما را با توصیه های انجمن متخصصین زنان و مامایی امریکا (ACOG ) در خصوص تزریق واکسن کووید 19 در دوران بارداری یا شیردهی آشنا می کنیم.

آیا مادران باردار و شیرده می توانند واکسن کرونا را بزنند؟

بر اساس توصیه های انجمن متخصصین زنان و مامایی امریکا ( ACOG ) در خصوص تزریق واکسن کووید 19 در دوران بارداری یا شیردهی:

• آزمایشات مربوط به واکسن کووید 19، شامل افراد باردار و شیرده نبوده است، بنابراین ما مطمئن نیستیم که واکسن برای این گروه از افراد کاملا بی خطر باشد.

• با این حال، انجمن متخصصین زنان و مامایی امریکا معتقد است که قطعا فواید این واکسن برای زنان باردار و شیرده بیشتر از موارد منفی است که ما نگران آن هستیم.

• مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) اعلام کرده است که زنانی که در دوران شیردهی به سر می برند می توانند خودشان تصمیم بگیرند که واکسن تزریق کنند یا خیر.

آیا تزریق واکسن کرونا به مادران باردار ایمن است؟

افراد باردار و شیرده از آزمایشات بالینی اولیه واکسن کووید 19، از جمله واکسن های فایزر، بیون تک و مدرنا که اخیرا توسط سازمان غذا و دارو (FDA) مجوز استفاده اضطراری دریافت کرده اند، حذف شدند. در ابتدا این نگرانی ایجاد شد که زنان باردار و شیرده نباید واکسن کووید 19 را تزریق کنند. اما پس از چندین روز حدس های مختلف، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) در تاریخ 15 دسامبر ( 25 آذر) اعلام کردند که برای هر فرد باید جداگانه تصمیم گیری شود.

آیا تزریق واکسن کرونا به مادران شیرده ایمن است؟

واکسن کووید 19، باید هنگامی که افراد دارای معیارهای دریافت واکسن براساس گروه های اولویت بندی شده هستند، به افراد شیرده مشابه افراد غیرشیرده تزریق شود.

آیا واکسن کووید 19 می تواند به کودکی که از شیر مادر تغذیه می کند، آسیب برساند؟

اگرچه هیچ اطلاعاتی در مورد ایمنی واکسن کووید 19 در زنان شیرده یا تاثیر واکسن MRNA بر نوزاد شیرخوار یا تولید شیر وجود ندارد، اما مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها اعتقاد دارد که تصور نمی شود، واکسن های MRNA خطری برای نوزاد شیرخوار داشته باشند.

به همین ترتیب، افرادی که در دوران شیردهی و در گروه افراد در معرض خطر بالا مانند کارکنان بهداشت و درمان هستند، ممکن است تزریق واکسن را داشته باشند. این جمله نشان دهنده این است که یک فردی که شاغل در حوزه بهداشت و درمان می باشد و در دوران شیردهی نیز به سر می برد، باید براساس اطلاعات بسیار محدود تصمیم گیری کند.

اما برخی از موارد اطمینان بخش ناشی از یک مشاوره عملی جدید هستند، که در 13 دسامبر (23 آذر) توسط کالج متخصص زنان و مامایی آمریکا (ACOG) اعلام شده است، که بیان می کند واکسن های MRNA واکسن ویروس زنده نیستند و درون آنها از مواد کمکی برای افزایش کارایی واکسن استفاده نمی کنند. این بدان معناست که آنها وارد هسته سلول نمی شوند و DNA انسان را در فرد دریافت کننده واکسن تغییر نمی دهند.

در نتیجه، آنها نمی توانند تغییرات ژنتیکی درون سلول انسان ها ایجاد کنند.

انجمن متخصصین زنان و مامایی امریکا معتقد هستند که واکسن کووید 19 باید به افراد شیرده مشابه افراد غیرشیرده تزریق شود، زیرا آنها معیارهای دریافت واکسن را بر اساس گروه های اولویت بندی مشخص شده توسط کمیته مشورتی در زمینه ایمن سازی دارند.

به عبارت دیگر، این افراد در گروه تعیین شده توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها قرار دارند و خود افراد تصمیم به دریافت یا عدم دریافت می گیرند. والدین باید تصمیم آگاهانه بگیرند،آنها باید بدانند که آیا در معرض خطر ابتلا به عوارض ناشی از تزریق واکسن هستند یا مشکلاتی دارند که ممکن است به ویروس کووید 19 خیلی جدی تر مبتلا شوند.

بدیهی است که هنوز موارد ناشناخته ای در مورد تزریق واکسن کووید 19 در دوران بارداری و در افراد شیرده وجود دارد. اما ACOG می گوید: نگرانی های فرضی در مورد ایمنی واکسیناسیون افراد شیرده بیشتر از مزایای دریافت واکسن نیست. این سازمان اضافه می کند، در صورت تزریق واکسن نیازی به خودداری از شیردهی و یا ادامه آن وجود ندارد.

نباید زنانی که به تازگی مادر شده اند، را تحت فشار و استرس قرار داد. این نگرانی وجود دارد که عدم وجود اطلاعات کافی در مورد ایمنی واکسن در مادران شیرده باعث وارد آمدن استرس بیشتر بر آنها شود، در حالی که این زنان از نظر جسمی و روحی بسیار خسته هستند.

البته بر اساس اطلاعات موجود، نشان داده شده است که فواید تزریق واکسن بیشتر از خطرات عدم تزریق است. ترکیبات بسیار کمی از واکسن کووید 19 از طریق شیرمادر به بدن نوزاد منتقل می شود. به علاوه، این عقیده نیز وجود دارد که کودک شیرخوار از طریق شیرمادر ایمنی بیشتری پیدا می کند.

در نتیجه والدین باید آگاهانه تصمیم بگیرند، آنها باید بدانند که آیا در معرض خطر عوارض ناشی از تزریق واکسن هستند یا عدم تزریق واکسن ممکن است خطر ابتلای آنها به ویروس کووید 19 را بیشتر کند.

حتی اگر هیچ اطلاعات علمی در مورد ایمنی و اثربخشی واکسن کووید 19 در زنان باردار و شیرده در دسترس نیست، متخصصان زنان و مامایی در ACOG برخی از دستورالعمل های محاسبه شده را برای این گروه پرخطر ارائه می دهند. بنابراین این یک مورد جدید است و بسیار مهم است که با پزشک و ماما مشورت کنید تا از خطرات احتمالی تزریق واکسن آگاه شوید.

به طور کلی اگر مادر باردار و یا شیرده بیماری خاص و نگران کننده ای ندارد، احتمالا تزریق واکسن بی خطر است. متخصص زنان اعتقاد دارند که واکسن کووید 19 در میان تاریکی ایجاد شده توسط ویروس کووید 19، نوری را به چشم ها هدیه داده است. حتی اگر هیچ اطلاعات علمی در مورد ایمنی و اثر بخشی واکسن کووید 19 موجود نباشد، متخصصین زنان و مامایی در حال تهیه برخی دستورالعمل ها برای این گروه پرخطر هستند.

نتیجه گیری

قطعا زمان بیشتری لازم است تا به طور مشخص تزریق واکسن کووید 19 به زنان باردار و شیرده توصیه شود، مگر اینکه شما یکی از کارکنان حوزه بهداشت و درمان کشور باشید. اما اگر در گروه هایی که برای دریافت واکسن اولویت بندی شده اند، قرار دارید و در دوران شیردهی هستید، ممکن است تزریق واکسن به نفع شما باشد. در هر صورت انتخاب با شماست. اما بهتر است در خصوص زدن یا نزدن واکسن کرونا با پزشک متخصص مشورت کنید تا این وضعیت را برای شما روشن کرده و نگرانی های شما را برطرف کند.

مطالعه بیشتر:

تاثیر ویروس کرونا بر بارداری و زایمان چیست؟

واکسن های قبل از بارداری چه اهمیتی دارند؟

ویروس کرونا در نوزادان، شیردهی در مبتلایان به کرونا

از واکسن های مجاز تا واکسن های ممنوع در دوران بارداری

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های واکسن کرونا

آیا تزریق واکسن کرونا به مادران باردار ایمن است؟

افراد باردار و شیرده از آزمایشات بالینی اولیه واکسن کویید 19، از جمله واکسن های فایزر، بیون تک و مدرنا که اخیرا توسط سازمان غذا و دارو (FDA) مجوز استفاده اضطراری دریافت کرده اند، حذف شدند. در ابتدا این نگرانی ایجاد شد که زنان باردار نباید واکسن کویید 19 را تزریق کنند. اما پس از چندین روز حدس های مختلف، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) در تاریخ 15 دسامبر ( 25 آذر) اعلام کردند که برای هر فرد باید جداگانه تصمیم گیری شود.

آیا تزریق واکسن کرونا به مادران شیرده ایمن است؟

واکسن کویید 19، باید هنگامی که افراد دارای معیارهای دریافت واکسن براساس گروه های اولویت بندی شده هستند، به افراد شیرده مشابه افراد غیر شیرده تزریق شود.

آیا واکسن کویید 19 می تواند به کودکی که از شیر مادر تغذیه می کند، آسیب برساند؟

اگرچه هیچ اطلاعاتی در مورد ایمنی واکسن کویید 19 در زنان شیرده یا تاثیر واکسن mRNA بر نوزاد شیرخوار یا تولید شیر وجود ندارد، اما مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها اعتقاد دارد که تصور نمی شود، واکسن های mRNA خطری برای نوزاد شیرخوار داشته باشند.

واکسن کرونا را بزنیم یا نه؟

قطعا زمان بیشتری لازم است تا به طور مشخص تزریق واکسن کویید 19 به زنان باردار و شیرده توصیه شود، مگر اینکه شما یکی از کارکنان حوزه بهداشت و درمان کشور باشید. اما اگر در گروه هایی که برای دریافت واکسن اولویت بندی شده اند، قرار دارید و در دوران شیردهی هستید، ممکن است تزریق واکسن به نفع شما باشد. در هر صورت انتخاب با شماست. اما بهتر است در این خصوص با پزشک متخصص مشورت کنید تا این وضعیت را برای شما روشن کرده و نگرانی های شما را برطرف کند.

منبع: verywellfamily