molfix-مولفیکس

مراقبت های بارداری در کرونا چگونه باید باشد؟

مراقبت های بارداری در کرونا چگونه باید باشد؟

اگر شما (یا شخصی که دوستش دارید) زیر 12 هفته باردار هستید (در سه ماهه اول بارداری) و اگر مشکل یا نگرانی دارید که ممکن است نیاز به مراقبت داشته باشید، اطلاعاتی که در ادامه مقاله راجع به مراقبت های بارداری در کرونا ارائه می دهیم برای شما مناسب است. این اطلاعات بر اساس رهنمودهایی است که با همکاری کالج متخصص زنان و زایمان و انجمن واحدهای بارداری در مورد مراقبت های اولیه بارداری در طی بیماری همه گیری کرونا نوشته شده است. در ادامه این متن به مهمترین سوالات شما در مورد مراقبت های زن باردار در کرونا پاسخ خواهیم داد.

مراقبت های بارداری در کرونا

به دلیل همه گیری ویروس کرونا، همه بیمارستان ها در تلاشند تا تعداد مراجعه کنندگان را کاهش دهند. این به شما کمک می کند تا شیوع ویروس را محدود کرده و خدمات مربوط به زنان باردار، از جمله خدمات زایمان را تحت تأثیر قرار دهد. این بدان معنی است که در مراقبت های اولیه بارداری تغییراتی ایجاد خواهد شد. کاملا قابل درک است که در این مورد کمی مضطرب شوید. اما مطمئن باشید که، مثل همیشه، خدمات بارداری همچنان مراقبت های اساسی را ارائه می دهند. بنابراین اگر واقعا به یک قرار ملاقات احتیاج دارید می توانید یک قرار ملاقات از پزشک خود بگیرید. در صورت داشتن علائم نگران کننده از جمله درد معده یا خونریزی، تماس با اورژانس یا پزشک خود را دریغ نکنید.

اگر در مراحل ابتدایی بارداری در طی بیماری همه گیری ویروس کرونا نگرانی داشته باشم چه کاری انجام دهم؟

اگر در مورد بارداری خود نگرانی دارید، مهم است که بلافاصله با پزشک، ماما یا مرکز بهداشت محلی خود تماس بگیرید. اگرچه همیشه اینگونه نیست، اما برخی از علائم مانند: درد لگن، گرفتگی عضلات و یا خونریزی در اوایل بارداری، با بارداری خارج رحمی و سقط ارتباط دارند، بنابراین باید بررسی شوند.

قرار ملاقات تلفنی برای شما در اسرع وقت با پزشک مربوطه در اوایل دوران بارداری تنظیم می شود تا علائم شما را بررسی کند و پیدا کند که آیا مشکوک به علائم ویروس کرونا هستید و اطمینان حاصل شود که شما بی خطرترین مراقبت ها را دریافت می کنید. اگر خونریزی شدید دارید یا احساس ناراحتی می کنید، باید برای مشاوره با پزشک خود تماس بگیرید. اگر این امکان وجود ندارد، باید با اورژانس تماس بگیرید.

ویروس کرونا چگونه بر مراقبت های بارداری در کرونا تاثیر می گذارد؟

به یاد داشته باشید که در اوایل بارداری به طور کلی شما نیاز به مراقبت خاصی ندارید اما در صورت داشتن هر گونه نگرانی در مورد مراقبت های بارداری در کرونا می توانید با مراکزی که مشاوره تلفنی مخصوص مادران باردار دارند تماس بگیرید و در صورت لزوم به صورت حضوری مراجعه کنید.

بخش های زنان و مامایی در بیمارستان ها همچنان به مراقبت های بارداری در کرونا ادامه می دهند. در صورت امکان، این مراقبت ها از طریق تلفن انجام می شود. این امر برای به حداقل رساندن قرارهای ملاقات و رفت و آمدهای بیمارستان کمک می کند و باعث افزایش فاصله اجتماعی زنان باردار می شود.

اگر قرار قبلی با پزشک خود داشته باشم چه اتفاقی می افتد؟

اگر قرار ملاقات دارید، با مطب و یا بیمارستان مربوطه تماس بگیرید. ممکن است قرار ملاقات شما از طریق تلفن انجام شود. لطفا بدون گفتگو با یکی از اعضای تیم مراقبت از شما و بارداری، هیچ مراجعه حضوری نداشته باشید.

اگر خود را به دلیل ابتلا یا شک به ویروس کرونا قرنطینه کنم، چه اتفاقی می افتد؟

در این صورت قرار ملاقات خود را به تأخیر بیاندازید و یا مشاوره تلفنی را جایگزین کنید. در مشاوره تلفنی پزشک یا ماما با شما صحبت می کند تا:

• درباره نیازهای خود صحبت کنید و تصمیم بگیرید که آیا مراقبت و مشاوره شما می تواند از طریق تلفن انجام شود یا اینکه حضور در بیمارستان یا کلینیک برای شما ضروری است.

• از شما در مورد علائمی که ممکن است در خود و یا هر کدام از اعضای خانواده داشته باشید سوال می شود که ممکن است به معنی خطر ابتلا به ویروس کرونا باشد.

اگر در مشاوره تلفنی مشخص شود که مراجعه حضوری ضروری است، برای مراقبت های بارداری در کرونا چه کار کنم؟

اگر قرار ملاقات حضوری فوری لازم است، باید در صورت امکان با وسیله حمل و نقل شخصی به آن محل بروید. ممکن است از شما خواسته شود که برای امنیت افراد خانه، سایر بیماران و کارکنان بیمارستان به تنهایی و بدون همراه داشتن شخصی نزد پزشک بروید. متاسفانه در این مدت بیمارستان ها نمی توانند اجازه دهند که کودکان به عنوان همراه شما حضور داشته باشند. در این مورد قبل از حضور به شما گفته می شود.

اگر بخواهم قرار ملاقات خود را تغییر دهم یا قرار ملاقات جدیدی تعیین کنم، باید چه کار کنم؟

اگر می خواهید قرار خود را از نو تنظیم کنید یا قرار قبلی بگذارید، باید با بیمارستان یا مطب پزشک تماس بگیرید. در این صورت در مورد موارد زیر با شما صحبت می شود:

• درباره نیازهای خود صحبت کنید و تصمیم بگیرید که آیا مراقبت و مشاوره شما می تواند از طریق تلفن انجام شود یا اینکه حضور در بیمارستان یا کلینیک برای شما ضروری است.

• از شما در مورد علائمی که ممکن است در خود و یا هرکدام از اعضای خانواده داشته باشید پرسیده می شود که ممکن است به معنی خطر ابتلا به ویروس کرونا باشد.

به دلیل مراقبت های بارداری در کرونا، آیا می توانم در مراکز پزشکی سونوگرافی انجام دهم؟

در بعضی شرایط، به بعضی از خانم ها به عنوان بخشی از مراحل مراقبت بارداری، سونوگرافی ارائه می شود. لزوم انجام سونوگرافی به سابقه فردی و علائم فعلی شما بستگی خواهد داشت. ممکن است از شما خواسته شود که برای امنیت افراد خانه، سایر بیماران و کارکنان بیمارستان به تنهایی در مرکز انجام سونوگرافی حضور داشته باشید. متأسفانه در این مدت بیمارستان ها نمی توانند اجازه دهند بچه ها با شما حضور داشته باشند.

در صورت مشاهده علائم سقط جنین، چه کاری می توانم انجام دهم؟

در صورت مشاهده علائم سقط جنین، از جمله خونریزی واژینال یا درد معده، با بیمارستان یا نزدیکترین مرکز پزشکی تماس بگیرید. در این صورت شما تحت نظر گرفته می شوید و سایر مراقبت های لازم انجام خواهد شد. سعی کنید به یاد داشته باشید که این علائم همیشه به معنای سقط جنین نیست. اما پزشکان می خواهند در هر صورت بررسی های بیشتری انجام دهند تا مواردی که در ادامه بیان می شوند را کشف کنند:

حاملگی خارج رحمی

ممکن است حاملگی خارج رحمی علائم خاصی نداشته باشد. اما معمولا علائم بین هفته 4 تا 12 بارداری ایجاد می شوند و ممکن است شامل موارد زیر باشند:

درد پایین شکم (معمولا در یک طرف است اما می تواند هر دو را تحت تاثیر قرار دهد)

• خونریزی واژن یا ترشحات آبکی قهوه ای

• درد در سر شانه شما

• احساس ناراحتی هنگام ادرار کردن

حاملگی خارج رحمی یک وضعیت تهدید کننده زندگی برای مادر ایجاد می کند، بنابراین بسیار مهم است که سریع درمان شود. در صورت بروز علائم نگران کننده، با پزشک خود یا مرکز پزشکی نزدیک به محل زندگی خود تماس بگیرید. در صورتی که آنها فکر کنند که مشکل جدی وجود دارد با انجام معاینه وضعیت شما را ارزیابی می کنند.

در صورت سقط جنین چه اتفاقی می افتد؟

اگر سریع سقط کنید، ممکن است محصولات بارداری به طور طبیعی از رحم خارج شود و نیازی به هیچ درمانی نداشته باشید. به این مورد سقط کامل می گویند. اما اگر محصولات بارداری به طور کامل دفع نشده باشند در این صورت سقط جنین ناقص گفته می شود، که در این شرایط 3 گزینه پیش رو خواهید داشت:1.مدیریت بارداری (انتظار) 2. مداخله پزشکی 3. مداخله جراحی

در طی این همه گیری، از زنان خواسته می شود که ابتدا اقدامات پزشکی را به صورت مراقبت سرپایی انجام دهند.

1. مدیریت بارداری (انتظار)

مدیریت حاملگی به معنای انتظار برای سقط جنین به طور طبیعی و بدون درمان است. در این صورت نیازی به حضور در بیمارستان نیست.

2. مداخله پزشکی

مداخله پزشکی به معنای مصرف دارو برای کمک به دفع محصولات بارداری از رحم است.

3. مداخله جراحی

مداخله جراحی به معنای انجام جراحی برای برداشتن محصولات بارداری با استفاده از دستگاه مکش است. جراحی در هر زمان در دسترس شما خواهد بود، اما نه به عنوان گزینه اول.

در صورت خونریزی شدید و مداوم یا وجود علائم عفونت ممکن است به شما توصیه شود فورا جراحی کنید.

در صورت تهوع و استفراغ چه کاری انجام دهم؟

حالت تهوع و استفراغ در بارداری، که اغلب به عنوان حالت تهوع صبحگاهی شناخته می شود، در اوایل بارداری بسیار شایع است. اما اگر روزانه بارها دچار استفراغ می شوید و نمی توانید مایعات را در معده نگه دارید، ممکن است به مراقبت بیشتری نیاز داشته باشید.

اگر فقط حالت تهوع و استفراغ داشته باشید، ممکن است از طریق تلفن و بدون نیاز به حضور در بیمارستان با مشاوره تلفنی مشکل شما بهبود یابد. اما اگر علائم شما بسیار دردسرساز باشد، به جای اینکه در بیمارستان بستری شوید، به صورت سرپایی از جمله سرم درمانی (درمانی که مایعات را مستقیما به داخل ورید می رساند) و دارو در صورت لزوم به شما ارائه می شود.

در صورت مشاهده علائم زیر، در اولین فرصت با پزشک یا مرکز پزشکی نزدیک محل زندگی تماس بگیرید:

• تب

• هرگونه درد معده

• ادرار بسیار تیره. این می تواند نشانه عفونت ادراری باشد و شما به درمان نیاز خواهید داشت.

این موارد برای من چه معنی میتواند داشته باشد؟

یک بار دیگر، تاکید بر این نکته مهم است که با وجود رعایت مراقبت های بارداری در کرونا، در صورت بروز علائم نگران کننده در اوایل بارداری، به شما قرار ملاقات با پزشک داده می شود و به مراقبت های موردنیاز دسترسی خواهید داشت. بیمارستان ها و مراکز بارداری و زایمان در حال حاضر محدود کردن شیوع ویروس کرونا را در اولویت خود قرار داده اند. اما نگران نباشید و در صورت نیاز کمک لازم را دریافت خواهید کرد.

مطالعه بیشتر: 

باردارم و حس می کنم کرونا گرفتم، چیکار کنم؟

تاثیر ویروس کرونا بر بارداری و زایمان چیست؟

کرونا در بارداری و لزوم رعایت بهداشت بیشتر مادران باردار

قرنطینه ناشی از کرونا در بارداری ،مراقبت‌ بارداری چگونه است؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های مراقبت های بارداری در کرونا

در دوران کرونا، آیا می توانم درمراکز پزشکی سونوگرافی انجام دهم؟

در بعضی شرایط، به بعضی از خانم ها به عنوان بخشی از مراحل مراقبت بارداری، سونوگرافی ارائه می شود. لزوم انجام سونوگرافی به سابقه فردی و علائم فعلی شما بستگی خواهد داشت. ممکن است از شما خواسته شود که برای امنیت افراد خانه، سایر بیماران و کارکنان بیمارستان به تنهایی در مرکز انجام سونوگرافی حضور داشته باشید. متأسفانه در این مدت بیمارستان ها نمی توانند اجازه دهند بچه ها با شما حضور داشته باشند.

در صورت مشاهده علائم سقط جنین در دوران کرونا چه کاری می توانم انجام دهم؟

در صورت مشاهده علائم سقط جنین، از جمله خونریزی واژینال یا درد معده، با بیمارستان یا نزدیکترین مرکز پزشکی تماس بگیرید. در این صورت شما تحت نظر گرفته می شوید و سایر مراقبت های لازم انجام خواهد شد. سعی کنید به یاد داشته باشید که این علائم همیشه به معنای سقط جنین نیست. اما پزشکان می خواهند در هر صورت بررسی های بیشتری انجام دهند

ویروس کرونا چگونه بر مراقبت های بارداری تاثیر می گذارد؟

به یاد داشته باشید که در اوایل بارداری به طور کلی شما نیاز به مراقبت خاصی ندارید اما در صورت داشتن هر گونه نگرانی درمورد مراقبت های بارداری در کرونامی توانید با مراکزی که مشاوره تلفنی مخصوص مادران باردار دارند تماس بگیرید و در صورت لزوم به صورت حضوری مراجعه کنید.

اگر در مراحل ابتدایی بارداری در طی بیماری همه گیری ویروس کرونا نگرانی داشته باشم چه کاری انجام دهم؟

اگر در مورد بارداری خود نگرانی دارید، مهم است که بلافاصله با پزشک، ماما یا مرکز بهداشت محلی خود تماس بگیرید. اگرچه همیشه اینگونه نیست، اما برخی از علائم مانند: درد لگن، گرفتگی عضلات و یا خونریزی در اوایل بارداری، با بارداری خارج رحمی و سقط ارتباط دارند، بنابراین باید بررسی شوند.

منبع: tommys