بنفش شدن آلت تناسلی. چرا آلت تناسلی من بنفش شده است؟
هر گونه تغییر در ظاهر آلت تناسلی شما می تواند باعث نگرانی شود. آیا بنفش شدن آلت یک بیماری پوستی است؟ عفونت یا عارضه؟ در صورت بنفش شدن آلت، مشکل گردش خون وجود دارد؟ بنفش شدن آلت تناسلی، می تواند معانی زیادی داشته باشد که در ادامه این متن با هم بررسی می کنیم. پس به خواندن ادامه دهید تا در مورد علل احتمالی بنفش شدن آلت تناسلی و همچنین نحوه درمان آن ها بیشتر بدانید.
در صورت بنفش شدن آلت، باید چه کاری انجام دهم؟
اگر متوجه لکه بنفش یا هر نوع تغییر رنگ دیگری در آلت تناسلی خود شدید، باید جهت ارزیابی علت به نزد پزشک رفته و در صورت امکان به اورولوژیست مراجعه کنید. متخصصان اورولوژی در حوزه سیستم تولید مثلی و ادراری مردان تخصص دارند، بنابراین ممکن است بتوانند اطلاعات بیشتری را به شما ارائه دهند. برخی از شرایط، نسبت به سایر موارد، به توجه بیشتر و اورژانسی نیاز دارند. بنابراین در صورت مشاهده هر گونه درد شدید یا خونریزی از اندام تناسلی، باید فوراً به متخصص مراجعه کنید.
علت بنفش شدن آلت تناسلی چیست؟
این عارضه علل گوناگونی می تواند داشته باشد، ازجمله:
1. کبودی
کبودی زمانی ایجاد می شود که رگ های خونی کوچک زیر سطح پوست می شکنند و خون از آن ها نشت پیدا می کند. این شرایط معمولاً در نتیجه آسیب های کوچک و شناخته شده ایجاد می شود. به عنوان مثال، آسیب دیدن آلت تناسلی با اشتباه بستن زیپ، رابطه جنسی خشن یا خودارضایی می تواند باعث کبودی شود.
کبودی ممکن است در ابتدا در هنگام لمس شدن، دردناک و حساس باشد. اگر ضربه شدیدتر باشد، ممکن است در طی بهبودی سایه های بنفش تیره تا قرمز را مشاهده کنید. کبودی ناشی از صدمات شدید، مانند ورزش یا سایر آسیب های مهم، نیاز به دریافت فوری اقدامات و درمان های پزشکی دارد.
کبودی های جزئی، کوچک بوده و در ناحیه آسیب دیده به شکل موضعی هستند. اگر کبودی بزرگتر شد، به پزشک مراجعه کنید. به طور معمول، کبودی جزئی بدون درمان در طی چند هفته محو می شود. اگر اینطور نشد و اگر درد و حساسیت ادامه داشت، به پزشک خود مراجعه کنید.
2. هماتوم
هماتوم یک کبودی عمیق است. در این مشکل، خون ناشی از رگ خونی آسیب دیده در زیر پوست جمع می شود و یک لکه قرمز یا بنفش رنگ را ایجاد می کند. برخلاف کبودی سطحی، که در لمس نرم به نظر می رسد، در هنگام لمس هماتوم احساس سفتی یا برآمدگی می کنید. هماتوم می تواند باعث از بین رفتن جریان خون شود. همچنین می تواند نشانه یک رویداد خونریزی دهنده خطرناک باشد.
هماتوم می تواند در هر اندامی از جمله آلت تناسلی رخ دهد. هماتوم روی آلت تناسلی نیاز به مراقبت فوری پزشکی برای ارزیابی بافت های ظریف آلت تناسلی و بیضه ها دارد.
3. لکه خون
لکه های خونی، که به آن پورپورا نیز گفته می شود، می توانند به رنگ های بنفش یا قرمز ظاهر شوند و معمولاً در زیر سطح پوست شما ایجاد می شوند. برخلاف کبودی یا هماتوم، لکه های خونی ناشی از ضربه نبوده و اغلب نشانه بیماری جدی تری هستند. ظاهر شدن ناگهانی لکه خون، ممکن است نشانه ای از موارد زیر باشد:
• التهاب عروق خونی،
• کمبودهای تغذیه ای،
• واکنش به داروهای خاص،
• مشکل خونریزی یا لخته شدن،
در چنین شرایطی، باید به صورت حضوری مراجعه کنید تا پزشک با انجام دادن بررسی های لازم، بتواند بیماری زمینه ای احتمالی را تشخیص دهد.
4. واکنش آلرژیک
برخی از داروها می توانند منجر به بروز یک واکنش آلرژیک جدی شوند که به سندرم استیونز جانسون معروف است. این واکنش آلرژیک، باعث ظهور بثورات قرمز یا بنفش روی اندام تناسلی و سایر قسمت های بدن شما می شود. در ادامه گاهی اوقات زخم های دردناک و لایه برداری پوست ایجاد شده که منجر به عوارض تهدید کننده زندگی می شود. این واکنش می تواند ناشی از موارد زیر باشد:
• داروهای ضد تشنج،
• آنتی بیوتیک های مبتنی بر سولفا،
• داروهای ضد روان پریشی،
• ایبوپروفن (ادویل)،
• آنتی بیوتیک های دیگر مانند پنی سیلین،
5. عفونت های منتقل شونده از راه تماس جنسی (STI)
زخم های قرمز یا بنفش روی آلت تناسلی شما، می توانند در نتیجه برخی بیماری های مقاربتی ظاهر شوند. به عنوان مثال، زخم های تناسلی اغلب یکی از اولین علائم سیفلیس اولیه و تبخال تناسلی هستند. با هر یک از بیماری های مقاربتی، ممکن است موارد زیر را نیز تجربه کنید:
• درد،
• خارش،
• سوزش،
• ادرار دردناک،
• تب،
• خستگی،
اگر مشکوک به بیماری های منتقل شونده از راه تماس جنسی هستید، به پزشک خود مراجعه کنید. تبخال تناسلی، سفلیس و سایر بیماری های مقاربتی معمولاً قابل درمان و مدیریت هستند، هرچند ممکن است عوارض پایداری را بر جای گذارند.
6. لیکن اسکلروز
برخی از بثورات و بیماری های پوستی می توانند در هر نقطه از بدن، از جمله آلت تناسلی ظاهر شوند. به عنوان مثال، لیکن اسکلروز معمولاً دستگاه تناسلی را هدف قرار می دهد. اگرچه این اختلال التهابی مزمن پوستی معمولاً باعث ایجاد لکه های سفید روی پوست می شود، اما با نازک شدن پوست این امکان وجود دارد که لکه های قرمز یا بنفش نیز ظاهر شوند.
لیکن اسکلروز در مردانی که ختنه نشده اند، شایع تر است. این می تواند باعث ایجاد زخم قابل توجه و از دست دادن عملکرد طبیعی جنسی شود. این امر نیاز به توجه و درمان از جابن متخصص اورولوژی دارد.
پمادهای موضعی کورتیکواستروئیدی می توانند کمک کنند، اما بسیاری از موارد ممکن است نیاز به ختنه یا سایر روش های جراحی داشته باشند.
چه زمانی به پزشک خود مراجعه کنید؟
اگر می دانید چرا کبودی کوچکی روی آلت تناسلی شما ایجاد شده و علائم دیگری نداشته باشید، نیازی نیست فوراً به پزشک خود مراجعه کنید. اما اگر لکه بنفش یا قرمز یا بثورات به دلایل نامعلومی ظاهر شده است، باید به دنبال دریافت مراقبت های پزشکی باشید. هر گونه ضربه قابل توجه به اندام تناسلی یا کبودی ناگهانی نیز نیاز به ارزیابی فوری پزشکی دارد. در موارد زیر نیز باید به پزشک مراجعه کنید:
• لکه های خونی یا کبودی در مکان هایی که آسیب ندیده اند
• درد یا تورم غیرطبیعی آلت تناسلی،
• خون در مدفوع شما،
• خون دماغ شدن،
• خون در ادرار شما،
• زخم های باز روی آلت تناسلی یا در جاهای دیگر بدن،
• درد در هنگام ادرار کردن یا انجام فعالیت جنسی،
• درد در شکم یا مفاصل شما،
پزشک قبل از بررسی آلت تناسلی و ناحیه تناسلی، سابقه پزشکی و علائم را با شما مرور می کند. اگرچه اغلب می توان کبودی ها را با مشاهده تشخیص داد، اما بر اساس نظر پزشک، برای تایید یا رد هر گونه آسیب، عفونت یا سایر شرایط منجر به بنفش شدن آلت تناسلی، ممکن است نیاز به انجام آزمایش های تشخیصی مانند سونوگرافی داشته باشید.
مطالعه بیشتر:
درد دستگاه تناسلی مردان چه دلیل و درمانی دارد؟
لکه های قرمز روی دستگاه تناسلی به چه علت است؟
پماد بتامتازون برای خارش ناحیه تناسلی مردان آیا مفید است؟
جوش های سرسفید روی آلت مردانه، جوش روی آلت مردان نشانه چیست؟