molfix-مولفیکس

برای جلوگیری از سرطان سینه چی بخوریم؟

برای جلوگیری از سرطان سینه چی بخوریم؟

سرطان سینه شایع ترین سرطان در بین بانوان است، به طوریکه نوع مهاجم آن از هر 8 خانم، یک نفر را درگیر می کند. این بیماری در میان مردان نیز مشاهده می شود اما میزان شیوع آن در آقایان کمتر از یک درصد کل موارد ابتلاست. به دلیل شیوع بالا بسیاری از بانوان می پرسند که آیا خوردن مواد غذایی خاصی می تواند از این سرطان پیشگیری کند؟ برای جلوگیری از سرطان سینه چی بخوریم؟ در این مقاله، پیرامون 10 ماده غذایی صحبت می کنیم که برای کمک به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مفید هستند و یا برای پیشگیری از ابتلا منع مصرف دارند.

چه عواملی شانس ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد؟

آسیب دی ان ای و جهش ژنتیکی می تواند یکی از علل ابتلا به این بیماری باشد. به ارث بردن ژن‌های خاصی مانند بی آر سی ای 1 و بی آر سی ای وان 2 نیز می‌تواند علاوه بر خطر ابتلا به چاقی، ریسک سرطان پستان را نیز افزایش دهد. در کنار تمام اینها، خورد و خوراک فرد اهمیت بسیار زیادی در احتمال ابتلا به سرطان دارد.

برای جلوگیری از سرطان سینه چی بخوریم؟ غذاهایی که می توانند خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهند؟

فراموش نکنید بیماری سرطان سینه فقط وابسته به یک عامل نیست و عوامل متعددی در بروز آن نقش دارند. اما به طور کلی اصلاح عادات غذایی، به سلامت عمومی فرد کمک می کند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. غذا فقط یک تکه از این پازل است. حتی با داشتن یک رژیم غذایی سالم، نباید غربالگری های منظم سرطان سینه مانند ماموگرافی و معاینات دستی را نادیده گرفت. از این گذشته، تشخیص زودهنگام به میزان قابل توجهی، خطر مرگ و میر را کاهش می دهد. بنابراین برای مشاوره درباره غربالگری سرطان سینه با پزشک صحبت کنید. مواد غذایی زیر برای پیشگیری از بروز سرطان سینه، موثر هستند:

1- سبزیجات برگ سبز:

کلم پیچ، آروگولا، اسفناج، سبزی خردل و شاتوت تعدادی از سبزیجات سبز برگ هستند که خواص ضدسرطانی دارند. سبزیجات دارای برگ سبز حاوی آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی از جمله بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین هستند که سطوح بالای آنها در خون با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است. تجزیه و تحلیل 8 پژوهش، بر روی بیش از 7000 نفر نشان داد خطر ابتلا به سرطان سینه در بانوانی که سطوح بالاتر کاروتنوئیدها را داشتند، به میزان قابل توجهی کمتر بود. به همین ترتیب، بر اساس مطالعه دیگر روی بیش از 32000 نفر، سطوح بالاتر کاروتنوئیدهای خونی با کاهش 18 تا 28 درصدی خطر سرطان سینه و خطر عود و مرگ و میر در افرادی که قبلاً مبتلا به سرطان سینه بودند، مرتبط بود. علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهد که مصرف زیاد فولات و ویتامین ب موجود در سبزیجات برگ سبز، می تواند انسان را از ابتلا به سرطان سینه مصون بدارد.

2- مرکبات:

مرکبات سرشار از ترکیباتی چون فولات، ویتامین ث، و کاروتنوئیدهایی مانند بتا کریپتوکسانتین و بتاکاروتن، به علاوه آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی مانند کورستین، هسپرتین و نارینجنین هستند که می توانند از بروز سرطان سینه پیشگیری کنند. این مواد مغذی اثرات آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی و ضد التهابی دارند. در واقع، مرکبات با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از سرطان ها، از جمله سرطان سینه ارتباط تنگاتنگ دارند. بررسی 6 مطالعه روی بیش از 8000 نفر نشان داد مصرف زیاد مرکبات می تواند تا 10 درصد خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد. پرتقال، گریپ فروت، لیمو، لیموترش و نارنگی جز مرکبات هستند.

3- برای جلوگیری از سرطان سینه چی بخوریم؟ ماهیان چرب:

ماهی های چرب از جمله سالمون، ساردین و ماهی خال مخالی به دلیل فواید زیادی که برای سلامت انسان دارند، معروف هستند. چربی‌های امگا 3، سلنیوم و آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند کانتاکسانتین اثر محافظتی در برابر سرطان دارند. بر اساس نتایج پژوهش ها، خوردن ماهی های چرب به طور خاص خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد.

تحلیل 26 مطالعه انجام شده بر روی 883000 نفر نشان داد، افرادی که بیشترین مصرف غذاهای دریایی از منابع امگا 3 را داشتند نسبت به سایرین تا 14 درصد کمتر به سرطان مبتلا می شوند. مطالعات دیگر یافته های مشابهی را گزارش کرده اند. متعادل کردن نسبت امگا 3 به امگا 6 با مصرف بیشتر ماهی های چرب و استفاده کمتر از روغن های تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده، می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه نیز کمک کند.

4- توت ها:

مصرف منظم توت ها خطر ابتلا به برخی سرطان ها از جمله سرطان سینه را کاهش می دهد. آنتی اکسیدان های موجود در توت ها، از جمله فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها، مانع از آسیب سلولی و رشد و گسترش سلول های سرطانی می شوند. مطالعه انجام شده بر روی 75929 خانم، نشان داد مصرف بیشتر انواع توت ها به خصوص بلوبری خطر کمتر ابتلا به سرطان پستان گیرنده منفی گیرنده استروژن را به همراه دارد.

5- برای جلوگیری از سرطان سینه چی بخوریم؟ غذاهای تخمیر شده:

غذاهای تخمیر شده مانند ماست، کیمچی، میسو و کلم ترش حاوی پروبیوتیک ها و سایر مواد مغذی هستند که مانع از بروز سرطان سینه خواهند شد. بررسی 27 مطالعه نشان داد محصولات لبنی تخمیری مانند ماست و کفیر به کاهش خطر سرطان سینه در هر دو جمعیت غربی و آسیایی منجر می شوند. تحقیقات حیوانی نیز مؤید اثر تقویت کننده سیستم ایمنی در برخی پروبیوتیک ها هستند.

6- سبزیجات خانواده آلیوم:

سیر، پیاز و تره فرنگی همگی سبزیجات آلیوم هستند. سبزیجات آلیوم مجموعه ای از مواد مغذی مانند ترکیبات ارگانوسولفور، آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی و ویتامین ث با خواص ضدسرطانی قوی در خود دارند. یک مطالعه بر روی 660 خانم مصرف زیاد سیر و پیاز را با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط دانست. به همین ترتیب، مطالعه ای روی 285 خانم نشان داد که مصرف زیاد سیر و تره فرنگی می تواند مانع از بروز سرطان سینه شود. اما این مطالعه به ارتباط مثبت بین مصرف زیاد پیاز پخته و سرطان سینه اشاره کرد. در خصوص ارتباط بین مصرف پیاز و سلامت سینه تحقیقات بیشتری باید صورت گیرد.

7- برای جلوگیری از سرطان سینه چی بخوریم؟ هلو، سیب و گلابی:

برخی میوه ها به ویژه هلو، سیب و گلابی خاصیت پیشگیری در برابر سرطان سینه دارند. مطالعه انجام شده بر روی 75929 خانم نشان داد خطر ابتلا به سرطان سینه گیرنده استروژن منفی در افرادی که حداقل 2 وعده در هفته هلو مصرف می کردند تا 41 درصد کمتر بود. بررسی آزمایشگاهی مشخص کرد آنتی اکسیدان های پلی فنل موجود در هلو از رشد و گسترش رده سلولی سرطان سینه جلوگیری می کند. علاوه بر این، تحلیل بررسی داده های 272098 خانم نشان داد مصرف سیب و گلابی با خطر کمتر سرطان سینه مرتبط است.

8- سبزیجات چلیپایی:

سبزیجات چلیپایی، از جمله گل کلم، کلم و کلم بروکلی، به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک می کنند. سبزیجات چلیپایی حاوی ترکیبات گلوکوزینولات هستند که بدن می تواند آنها را به مولکول هایی به نام ایزوتیوسیانات تبدیل کند که پتانسیل ضد سرطانی قابل توجهی دارند. مطالعه انجام شده بر روی 1493 خانم، نشان داد مصرف بیشتر سبزیجات چلیپایی با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است.

9- برای جلوگیری از سرطان سینه چی بخوریم؟ انواع لوبیا:

لوبیا سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. به طور خاص، محتوای بالای فیبر مانع از بروز سرطان سینه خواهد شد. بررسی 2571 خانم مشخص کرد مصرف زیاد لوبیا خطر ابتلا به سرطان سینه را تا 20 درصد کاهش می دهد. پژوهش انجام شده بر روی 1260 خانم از کشور نیجریه، به وضوح کاهش 28 درصدی خطر ابتلا به سرطان سینه را در افرادی نشان داد که به مقدار زیاد لوبیا مصرف کرده بودند.

10- گیاهان و ادویه جات:

گیاهان و ادویه جاتی مانند جعفری، رزماری، پونه کوهی، آویشن، زردچوبه، کاری و زنجبیل حاوی ترکیبات گیاهی شامل ویتامین ها، اسیدهای چرب و آنتی اکسیدان های پلی فنل هستند که به پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه کمک می کنند. به عنوان مثال، پونه کوهی آنتی اکسیدان های کارواکرول و رزمارینیک اسید دارد که بر اساس مطالعات آزمایشگاهی اثرات ضد سرطانی قابل توجهی در برابر رده های سلولی تهاجمی سرطان سینه نشان می دهند.

پس اگر کسی پرسید برای جلوگیری از سرطان سینه چی بخوریم باید بگوییم زردچوبه زیرا کورکومین، ترکیب فعال اصلی در زردچوبه نیز خاصیت ضد سرطانی چشمگیری دارد. آپیژنین، نوعی فلاونوئید که در جعفری به مقدار زیاد یافت می شود، نیز چنین است. از آنجا بسیاری از گیاهان و ادویه جات اثرات ضد سرطانی قدرتمندی دارند، خوب است که در برنامه غذایی خود به مقدار زیاد از آنها استفاده کنیم.

مطالعه بیشتر:

بارداری بعد از درمان سرطان سینه

آیا سرطان سینه ژنتیکی است؟ آیا سرطان سینه ارثی است؟

سرطان و روابط زناشویی و آیا سرطان به معنای پایان رابطه جنسی هست؟

شیردهی در صورت ابتلا به سرطان سینه، علائم سرطان سینه در دوران شیردهی

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های برای جلوگیری از سرطان سینه چی بخوریم؟

چرا مرکبات احتمال ابتلا به سرطان سینه را کم می کنند؟

مرکبات سرشار از ترکیباتی چون فولات، ویتامین ث، و کاروتنوئیدهایی مانند بتا کریپتوکسانتین و بتا کاروتن، به علاوه آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی مانند کورستین، هسپرتین و نارینجنین هستند که می توانند از بروز سرطان سینه پیشگیری کنند.

برای جلوگیری از سرطان سینه چی بخوریم؟

غذاهای تخمیر شده. غذاهای تخمیر شده مانند ماست، کیمچی، میسو و کلم ترش حاوی پروبیوتیک ها و سایر مواد مغذی هستند که مانع از بروز سرطان سینه خواهند شد.

کدام میوه ها خاصیت ضد سرطانی دارند؟

برخی میوه ها به ویژه هلو، سیب و گلابی خاصیت پیشگیری در برابر سرطان سینه دارند.

چرا باید زردچوبه بخوریم؟

زیرا کورکومین، ترکیب فعال اصلی در زردچوبه نیز خاصیت ضد سرطانی چشمگیری دارد. آپیژنین، نوعی فلاونوئید که در جعفری به مقدار زیاد یافت می شود، نیز چنین است.

منبع: healthline