molfix-مولفیکس

آیا خوردن قهوه در بارداری مضر است؟

آیا خوردن قهوه در بارداری مضر است؟

کافئین یک ماده محرک است و باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون می‌شود. همچنین مدر است و باعث افزایش ادرار می‌شود و می‌تواند بدن را با کمبود آب مواجه کند. کافئین و غذاهای کافئینه همچنین ممکن است در برخی بانوان باعث سوزش معده شود. مهم است که در کل دوران بارداری به مصرف کافئین روزانه خود توجه داشته باشید، اما برای آگاهی در خصوص باید ها و نباید های خوردن قهوه در بارداری تا انتهای این نوشتار با ما همراه باشید.

آیا مصرف قهوه در دوران بارداری برای جنین خطرناک است؟

دستورالعمل‌های جدید می‌گویند مصرف مقدار متعادلی از قهوه خطر سقط جنین را بالا نمی‌برد.

بسیاری از بانوان باردار در لحظه‌ای که متوجه می‌شوند باردار هستند مصرف کافئین را قطع می‌کنند چون می‌ترسند مصرف روزانه قهوه خطر سقط جنین یا زایمان زودرس را بالا ببرد.

اما بیانیه جدید کالج زنان و زایمان آمریکا اعتقاد دارد که نیازی به این همه نگرانی نیست. این گروه می‌گوید، مصرف متعادل قهوه (کمتر از ۲۰۰ میلی‌گرم در روز) خطر سقط جنین یا زایمان زودرس را افزایش نمی دهد.

سایر نوشیدنی های کافئین دار در بارداری

با این حال، بیانیه این گروه که در نشریه زنان و زایمان منتشر شد می‌گوید، نمی‌توان همین حرف را در مورد مصرف کافئینِ بیشتر عنوان کرد.

دکتر ویلیام اچ بارت جونیور، رئیس کمیته زایمان کالج زنان و زایمان آمریکا می‌گوید: «برای سال‌ها، مادران پیام های مختلفی درباره این‌که می‌توانند در دوران بارداری قهوه بنوشند یا خیر دریافت کرده‌اند. پس از تحقیقات انجام شده تا امروز، مشخص شده که مصرف مقدار متعادلی از کافئین در روز تاثیرات زیادی که منجر به سقط جنین یا زایمان زودرس بشود نخواهد داشت.»

بطور کلی ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین برابر با یک فنجان متوسط 300 سی سی قهوه است، اما  باید مراقب باشید که ممکن است در قهوه های مختلف تفاوت های زیادی وجود داشته باشد. به عنوان مثال، یک قهوه دمی استارباکس بزرگ 450 سی سی حدود ۳۲۰ میلی‌گرم کافئین دارد.

طبق اطلاعاتی که در گزارش‌ها آمده است، 250 گرم چای کافئینه و بیشتر نوشیدنی های 270 گرمی غیرالکلی کمتر از ۵۰ میلی‌گرم کافئین دارند و نیم گرم شکلات حاوی کمتر از ۳۵ میلی‌گرم کافئین است.

این بیانیه بر اساس تحقیقی منتشر شده که در مورد تاثیر کافئین بر بارداری انجام شده است. نویسندگان همچنین در مورد تاثیر کافئین بر خطر محدودیت رشد درون رحمی در دوران بارداری نیز تحقیق کرده‌اند. با این‌که هیچ شاهدی دال بر اینکه کافئین خطر محدودیت رشد درون رحمی را افزایش می‌دهد وجود ندراد اما تحقیقات بیشتری برای درک بهتر این رابطه لازم است.

دکتر سامی دیوید متخصص غدد تولید‌مثلی از نیویورک به بیمارانش می‌گوید، در مورد مصرف کافئین در دوران بارداری بهتر است احتیاط به خرج بدهند.

دیوید می‌گوید: «یک فنجان قهوه حدودا 250 گرمی در روز که حدود ۱۰۰ میلی‌گرم کافئین دارد، یا دو فنجان چای سیاه یا سبز هیچ اشکال ندارد.»

 

خوردن قهوه در ماه های آخر بارداری چه تاثیراتی بر جنین دارد؟

در سه ماهه سوم که جنین مراحل آخر آمادگی برای تولد را طی می‌کند و در این مدت اسکلت او کاملا رشد کرده و چشم هایش باز است و می‌تواند تغییرات نور را متوجه بشود. ریه‌های او در حال رشد است و هر هفته ۲۲۰ گرم وزن اضافه می‌کند تا برای تولد آماده شود.

به گفته سازمان بارداری آمریکا کافئین مصرف شده توسط مادر، به همراه اکسیژن و مواد مغذی از طریق جفت به جنین منتقل می‌شود. مصرف متوسط کافئین ممکن است باعث افزایش هوشیاری در جنین یا نوزاد هنگام تولد شود و تغییر در الگوی خواب را به همراه داشته باشد. با این حال، مصرف مقدار زیاد کافئین با عوارضی مانند وزن کم در هنگام تولد، افزایش خطر سقط جنین و در برخی موارد نادر باعث مشکلات قلبی می‌شود.

این خصوصا در سه ماهه سوم که جنین در حال اضافه کردن وزن خود است بسیار اهمیت دارد. مصرف کافئین در این دوره می‌تواند تاثیری منفی بر وزن نوزاد داشته باشد.

 

مقدار مجاز مصرف قهوه در بارداری

سازمان March of Dime توصیه می‌کند که بانوان باردار بیش از ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز مصرف نکنند. با این‌که انواع مختلف قهوه میزان کافئین متفاوتی دارد، اما این مقدار تقریبا برابر است با یک فنجان متوسط. متخصصان دیگر محدود کردن کافئین به ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم در روز را توصیه می‌کنند. تحقیقی که در سال ۲۰۰۳ توسط دانشگاه علوم و تکنولوژی نروژ انجام شد دریافت که مصرف زیاد کافئین در سه ماهه سوم بارداری، که به طور متوسط ۲۸۰ میلی‌گرم کافئین تعریف شده است، خطر کم وزنی نوزاد هنگام تولد را دو برابر می‌کند.

بیشترین مقدار کافئین در قهوه دم کرده یافت می‌شود که می تواند بین ۱۳۷ تا ۲۰۰ میلی‌گرم در 250 گرم باشد. قهوه فوری انتخاب بهتری است و در هر 250 گرم از آن، ۷۵ میلی‌گرم کافئین دارد. هر فنجان چای بین ۴۰ تا ۴۵ میلی‌گرم و کولا ۳۷ میلی‌گرم کافئین دارد. منابع دیگر کافئین در رژیم غذایی شامل شکلات و داروهای سردرد کافئین‌دار است.

به جای قهوه همیشگی، چای یا قهوه بدون کافئین را انتخاب کنید. پیش از نوشیدن هرگونه چای گیاهی با پزشک خود مشورت کنید. این چای ها از گیاه چای سبز و چای سیاه درست نشده‌اند و با این‌که ممکن است کافئین کمتری داشته باشند اما این احتمال وجود دارد که در آن‌ها موادی باشد که در دوران بارداری ایجاد خطر کنند. سازمان بارداری آمریکا برگ سوسنبر، تمشک قرمز را بی خطر می‌داند اما در مورد مصرف چای های دیگر توصیه می‌کند جانب احتیاط را رعایت کنید.

 

مطالعه بیشتر:

1- آیا هنگام بارداری می‌توان قهوه نوشید؟

2- فواید خوردن شکلات در بارداری

3- خوردن شکلات صبحانه، کاکائو و هات چاکلت در بارداری

4- میزان مصرف روزانه کافئین در دوران بارداری

5- عوارض استفاده از نوشیدنی های کافئین دار در دوران بارداری

 

استدیو عکس فیلیک