خوردن بادام هندی در بارداری چه مزایا و مضراتی دارد؟
اگر طرفدار آجیل ها و مغز ها باشید، به احتمال فراوان یکی از گزینه های مورد علاقه تان بادام هندی است. این دانه مغذی و سرشار از انرژی به شرط آنکه به مقدار مناسب مصرف شود، می تواند یکی از گزینه های بسیار مفید برای رساندن مواد معدنی و ویتامین های لازم به جنین در حال رشدتان باشد. هرچند که دائما گفته می شود مادران باردار خوردن روزانه مغز ها را در برنامه غذایی خود قرار دهند، اما بدون شک مصرف بیش از اندازه هر چیزی می تواند سبب بروز عوارض جانبی آن شود.
مزایای خوردن بادام هندی در بارداری
بر اساس تحقیق اداره کشاورزی آمریکا حدود ۳۰ گرم بادام هندی حاوی:
- ۱۵۷ کالری
- ۸/۵۶ گرم کربوهیدرات
- ۱/۶۸ گرم قند
- ۰/۹ گرم فیبر
- ۵/۱۷ گرم پروتئین
- ۱۲/۴۳ گرم چربی
- ۱۰ میلی گرم کلسیم
- ۱/۸۹ میلی گرم آهن
- ۸۳ میلی گرم منیزیم
- ۱۶۸ میلی گرم فسفر
- ۱۸۷ میلی گرم پتاسیم
- ۳ میلی گرم سدیم
- ۱/۶۴ میلی گرم روی
بادام هندی همچنین حاوی ویتامین های B، C و 7 میکروگرم فولات است. فولات موجود در آن از بروز نقایص لوله عصبی در جنین جلوگیری می کند.
حدود ۳۰ گرم بادام هندی ۱۸ عدد بادام هندی کامل است. بادام هندی سرشار از اسید چرب غیر اشباع و چربی غیر اشباع و منبع خوبی از پروتئین است.
بادام هندی میتواند به عنوان یک منبع انرژی مورد استفاده قرار گیرد
بادام هندی کالری بسیار زیادی دارد. شما میتوانید از حدود ۳۰ گرم بادام هندی، معادل ۵۶/۸ (هشت ممیز پنجاه و شش) گرم کربوهیدرات دریافت کنید. این مقدار به ۱۵۷ کالری تبدیل میگردد. این باید به شما انرژی ببخشد و بر احساس خستگی و ضعف شما در دوران بارداری غلبه کند. فقط به یاد داشته باشید که فقط یک مشت بادام هندی هر از چندی برای شما کافی است و نباید در مصرف آن زیاده روی کنید.
بادام هندی به مادران باردار دچار کمبود وزن کمک می کند به وزن مناسب برسند
اگر در دوران بارداری وزنگیری خوبی ندارید، بادام هندی بخورید. هر ۳۰ گرم بادام هندی حاوی 43/12 گرم چربی است، که ۹ گرم آن اسید چرب غیر اشباع و مابقی چربی غیر اشباع است. به دلیل کربوهیدرات و چربی بالا، بادام هندی یک ماده غذایی مغذی و قوی برای کسانی است که قبل از بارداری دچار کمبود وزن هستند و یا افرادی که وزنشان در دوران بارداری به اندازه کافی اضافه نمیشود.
سعی کنید از مصرف بادام هندی شور اجتناب کنید. چون حاوی سدیم بالا است. به یاد داشته باشید، عدم وزن گیری مناسب و ایدهآل در بارداری میتواند به این معنی باشد که نوزاد شما در هنگام تولد خیلی کوچک است. چنین نوزادانی برای شیر خوردن از سینه مادر دچار مشکل هستند و در خطر ابتلا به بیماری قرار دارند. برخی از آنها همچنین دچار تاخیر در رشد و تکامل هستند و به رشد متناسب با سن خود نمیرسند.
بنابراین اگر شاخص توده بدنی (عدد BMI) شما قبل از باردار شدن کمتر از 5/18 باشد، شما لاغر محسوب میشوید و باید در دوران بارداری حدود 5/12 تا ۱۸ کیلو گرم به وزنتان اضافه شود.
لازم نیست که برای دریافت کالری و مواد مغذی موجود در آن مقدار زیادی بادام هندی مصرف کنید، بلکه بادام هندی را به عنوان قسمتی از یک رژیم غذایی کامل برای افزایش وزن به طور پیوسته و دریافت بهتر مواد مغذی آن قرار دهید.
مضرات خوردن بادام هندی در بارداری
با زیاده روی به آسانی میتوانید حساب کالریهای دریافتی را از دست بدهید وقتی که مشغول خوردن یک کاسه پر از بادام هندی بو داده با مقداری کره روی آن هستید. برای تجسم و درک این مسئله، به مقادیر زیر توجه کنید:
- یک قاشق غذاخوری کره با بادام هندی ۹۴ کالری دارد.
- ۳۰ گرم بادام هندی خام بدون نمک دارای ۱۵۷ کالری است.
- ۳۰ گرم بادام هندی بو داده با روغن، بدون نمک حاوی ۱۶۴ کالری است.
زمانی که وسوسه میشوید به اندازه دو نفر غذا بخورید، اکثر پزشکان به شما توصیه میکنند که مراقب اضافه وزن خود باشید. مقدار وزنی که باید اضافه کنید به عدد BMI قبل از بارداریتان بستگی دارد. وزن گیری ایدهآل در دوران بارداری به عدد BMI قبل از بارداری بستگی دارد.
- کم وزنی پیش از بارداری 5/12 تا ۱۸ کیلوگرم افزایش (ارقام با ممیز را چک کن)
- وزن نرمال پیش از بارداری 5/11 تا ۱۶ کیلوگرم افزایش
- اضافه وزن پیش از بارداری ۷ تا 5/11کیلوگرم افزایش
- چاقی پیش از بارداری ۵ تا ۹ کیلوگرم افزایش
داشتن BMI پیش از بارداری 5/18 و 9/24 نرمال و طبیعی است؛ BMI بین ۲۵ و 9/29 اضافه وزن محسوب میشود؛ و BMI بالای ۳۰ چاقی به حساب میآید. اگر شما جزء دو گروه آخر هستید، باید مراقبت بیشتری نسبت به کالریهای دریافتی خود اعمال کنید. افزایش وزن بیش از حد میتواند باعث شود نوزاد شما در هنگام تولد بسیار درشت باشد. این میتواند زایمان را دچار مشکل کرده و احتمال سزارین را افزایش دهد. ممکن است مشکلات مرتبط با زایمان نیز بروز کند، و حتی ممکن است کودک دچار چاقی مفرط شود.
اگر بیشتر از هفتهای نیم کیلو افزایش وزن داشته باشید، ممکن است نیاز داشته باشید که مراقب هر چیزی که میخورید باشید و ببینید آیا زیاده روی شما در خوردن، این مشکل را بوجود آورده است.
مصرف بیش از حد بادام هندی ممکن است کلسترول یا فشار خون را افزایش دهد.
اگر چه بیشتر چربی های موجود در بادام هندی، چربی غیر اشباع سالم هستند ولی همچنین مقداری چربی اشباع حدود ۲/۲ گرم به ازای هر ۳۰ گرم در آن وجود دارد. پس اگر شما مراقب مصرف چربی، خصوصا چربی های اشباع هستید، باید یک مراقبت ویژه در مورد مصرف بادام هندی داشته باشید، همچنین به خاطر داشته باشید که حتی چربی های غیر اشباع نیز باید به مقدار متعادل به مصرف برسند.
نگرانی دیگری که در مورد خوردن بادام هندی وجود دارد، وجود اُکزالات به مقدار زیاد در آن است. اما اگر با حفظ تعادل و محدودیت مصرف شوند و شما سابقه سنگ کلیه نداشته باشید، جای نگرانی نیست.
مصرف چربی اشباع شده به مقدارزیاد میتواند کلسترول بدن وکلسترول لیپو پروتیئن یا ال دی ال را افزایش دهد.در نتیجه، میتواند ریسک بسته شدن شریان ها را افزایش دهد. حتی اگر شما مشکل قلبی عروقی یا کلسترول بالا نداشته باشید، متخصصین علم تغذیه شما را از مصرف چربی های اشباع، بیش از ۱۰ درصد کالری دریافتی روزانه منع میکنند.
این قوانین به ویژه در زمان بارداری باید رعایت شوند. حجم خون شما در دوران بارداری به منظور رفع نیاز اضافی به اکسیژن، افزایش می یابد. این امر ممکن است به این معنی باشد که بدن شما ممکن است در معرض فشار خون کمی بالاتر از حد معمول باشد.
اما اگر به علت رسوب در شریان ها، شما فشار خون داشته باشید. مصرف زیاد غذاهای چرب میتواند رگ های شما را بسیار تنگ تر و در نتیجه منجر به افزایش فشار خون در رگ ها شود، که مشکلاتی برای بارداری شما ایجاد می شود. حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از بانوان در هنگام بارداری دارای فشار خون بالا می شوند و اگر به طور دقیق تحت نظارت نباشند ممکن است در هنگام بارداری و یا زایمان با مشکلات عدیده مواجه شوند.
- ریسک ابتلا به مشکلات تنفسی در نوزاد، پیش و در حین بارداری
- این مسّله می تواند بر رشد جنین تاثیر بگذارد
- خطر افتادگی و جدا شدن جفت از رحم قبل از شروع زایمان
بادام هندی برای کسانی که دچار آلرژی به آجیل های درختی هستند، مشکل آفرین است.
درمورد واکنش های شدید آلژیک که بعضی افراد به بادام زمینی دارند هیاهوی بسیاری وجود دارد، اما آیا می دانستید که آلرژی به بادام هندی می تواند خیلی شدید تر باشد؟ کسانی که به آجیل های درختی حساسیت دارند، واکنش آنان می تواند حتی شدید تراز مصرف سایر آجیل های آلرژی زا مثل آلرژی بادام زمینی باشد.اگر پیش از بارداری بادام زمینی نخورده اید و یا اگر به آجیل ها و یا برخی مواد غذایی آلرژی دارید، در دوران بارداری اقدام به مصرف بادام هندی نکنید. اما اگر قبلا مصرف کرده اید و نسبت به آن واکنش آلرژیک نداشته اید، نباید از مصرف آن هراسی داشته باشید. محققان دریافته اند که بادام هندی در برخی از افراد واکنش های آلرژیک شدید ایجاد می کند. برطبق یک مطالعه مقایسه ای در کودکان مبتلا به آلرژی به بادام هندی و زمینی، کودکانی که به بادام هندی آلرژی دارند علائم قلبی عروقی بیشتری تجربه کردند و تنفس آن ها دچار خس خس بیشتری نسبت به کودکانی که به بادام زمینی آلرژی داشتند، بوده است، همچنین گزارشی مبنی بر استفاده بیشتر از تزریق ماهیچه ای آدرنالین که یک درمان اورژانسی برای آلرژی های شدید است، توسط گروهی که به بادام هندی آلرژی داشتند، وجود دارد. در زیر به برخی از نشانه های واکنش آلرژیک به بادام هندی اشاره می شود:
- دردهای شکمی
- گرفتگی شکمی
- تهوع
- اسهال
- اشکال در بلع
- خارش دهان و گلو
- خارش چشم
- خارش پوست
- آبریزش بینی یا گرفتگی بینی
- تنفس مقطع
- شوک آنافیلاکسی
شوک آنافیلاکسی می تواند مرگبار باشد و باید بلافاصله مورد توجه و رسیدگی قرار بگیرد تا از شوک شدن بدن جلوگیری شود. این ممکن است با علائم ذکر شده فوق شروع شده و به سرعت به ضعف تنفس، کاهش فشار خون و شوک منجر شود.
همه این علائم نه تنها آزار دهنده هستند بلکه می توانند برای شما و جنین تان خطرناک نیز باشند.
اگر شما مشکوک به آلرژی به بادام هندی هستید و می خواهید در دوران بارداری کاملا از بادام هندی به دور باشید، باید اطمینان حاصل کنید که به فراتر از مصرف آجیل به شکل ساده هم نگاه کنید. در اینجا چند ماده غذایی که دارای بادام هندی هستند ذکر می شوند:
- آجیل مخلوط
- میان وعده های مخلوط
- سس پستو
- غذاهای آسیایی
- کره بادام
- آب نبات آجیلی
- بستنی
- کیک ها
- شکلات ها
مطالعه بیشتر:
1- آیا خوردن بادام هندی در بارداری بی خطر است؟
2- مزایای و عوارض جانبی خوردن بادام هندی
3- آیا خوردن بادام هندی در بارداری بی خطر است؟
4- فواید و عوارض جانبی خوردن پسته در بارداری