molfix-مولفیکس

مراقبت از نوزاد تازه متولد شده در تابستان

مراقبت از نوزاد تازه متولد شده در تابستان

فصل تابستان به معنای گرمای بیش از حد است. مراقبت از نوزاد تازه متولد شده در تابستان نه تنها ضروری است، بلکه با رعایت نکات مربوطه کار بسیار ساده ای خواهد بود. برای کسب اطلاعات کامل درمورد مراقبت از نوزاد تازه متولد شده در تابستان تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

با استفاده از توصیه ها و راهکارهای مناسب درمورد مراقبت از نوزاد تازه متولد شده در تابستان، همچنان سلامت و شادابی نوزاد خود را در طول فصل گرم تابستان حفظ کنید.

فارغ از اینکه اوقات خود را در داخل یا خارج از منزل سپری کنید مراقبت از نوزاد و حفظ راحتی و ایمنی او در طول فصل تابستان کار دشواری است. پوشاندن لباس های زیاد به نوزاد منجر به عرق سوز شدن و قرار دادن بدن حساس و کوچک او در معرض گرما ابتلا به آفتاب سوختگی های دردناک و یا عارضه جدی تر گرمازدگی با علائمی نظیر تب شدید و تنفس های تند و سطحی را به دنبال دارد. همچنین افزایش بیش از حد دمای بدن نوزادان با سندرم مرگ ناگهانی نوزاد که نوعی اختلال در سیستم خواب نوزاد بوده و به اختصار SIDS نامیده می شود در ارتباط  است. به گفته دکتر بروس اپستاین متخصص اطفال در پاینلاس پارک ایالت فلوریدا: " نوزادان در گرما به خواب عمیق تری فرومی روند و در این شرایط بیدار شدن از خواب برای آنها دشوارتر است و این پدیده معمولاً با افزایش خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد همراه است."

برای اطمینان از خنک ماندن بدن نوزاد و محافظت کافی از او در طول روزهای گرم و بلند تابستان توصیه های کارشناسان ما را در این متن دنبال کنید.

نکات مهم برای مراقبت از نوزاد تازه متولد شده در تابستان

 

  • به نوزاد خود لباس های مناسب بپوشانید

یکی از نکات مهم درمورد مراقبت از نوزاد تازه متولد شده در تابستان، توجه به نوع لباس نوزاد است. چنانچه قصد خروج از منزل را ندارید به نوزاد خود لباس های نخی سبک و آزاد بپوشانید. زیرا پارچه های تهیه شده از الیاف طبیعی مانند پنبه در مقایسه با الیاف مصنوعی قدرت جذب رطوبت و عرق بیشتری دارند. به گفته دکتر اپستاین: " قائده اصلی در این زمینه این است که به همان تعداد که خود لباس پوشیده اید به نوزادتان نیز لباس بپوشانید. بنابراین چنانچه خود شما یک شلوارک و یک تی شرت به تن دارید پوشاندن همین تعداد لباس برای نوزادتان نیز کفایت خواهد کرد."

برای خروج از منزل شلواری به رنگ روشن و یک پیراهن آستین بلند همراه با کلاهی لبه پهن برای محافظت صورت نوزاد از آفتاب به او بپوشانید. از بیرون بردن نوزاد در هوای ابری خودداری کنید. زیرا امواج مضر آفتاب قادرند به راحتی از میان ابرها عبور کنند.

  •  تهویه ای خوب و مناسب فراهم کنید

از دیگر ضروریات درمورد مراقبت از نوزاد تازه متولد شده در تابستان تهویه هوا است. از آنجایی که یک نوزاد نمی تواند گرمای بدنش را به طرز موثری با سیستم عرق کردن دفع کند بسیار سریع تر از یک بزرگسال دچار گرمازدگی خواهد شد. به همین علت هرگز نباید نوزاد را در اتاقی گرم و یا داخل یک ماشین پارک شده تنها گذاشت. زیرا تنها چند دقیقه کافی است که حرارت بدن نوزاد به بالاترین حد خود رسیده و در نهایت سلامت و زندگی او را به مخاطره بیندازد.

  • از آغوشی های مناسب تابستان استفاده کنید

ترکیبی از گرمای بدن مادر و فضای محصور آغوشی می تواند نوزاد را در عرض چند دقیقه دچار گرما و ناراحتی شدید کند. به جای پارچه های سنگینی نظیر جین از آغوشی های تهیه شده از منسوجات سبک وزن استفاده کنید. در صورت قرمز یا برافروخته شدن صورت نوزاد بلافاصله او را از آغوشی خارج کنید.

  •  علائم کم آبی بدن نوزاد را جدی بگیرید

علی رغم آنکه شاید جاری شدن قطرات عرق بر پیشانی نوزاد خود را نمی بینید او با تعریق در هوای گرم مقدار قابل توجهی از آب بدن خود را از دست می دهد. برافروختگی چهره، گرما و حرارت بدن در هنگام لمس و همچنین نفس های تند و سطحی همراه با بی قراری نوزاد می توانند از علائم هشدار دهنده کم آبی بدن باشند. از آنجایی که به نوزادان زیر 6 ماه نباید آب داد ( دادن آب به نوزادان بالای 6 ماه در مقادیر نسبتا اندک مجاز است) می توان با کم کردن فواصل شیردهی و یا دادن وعده های شیر خشک بیشتر آب از دست رفته بدن نوزاد را جایگزین کرد. یک نوزاد در طول فصل تابستان باید حداقل 50 درصد بیش از مواقع عادی شیر بنوشند. به این ترتیب در نوزادی با چهار و نیم کیلوگرم وزن که به طور معمول نیم لیتر شیر می نوشد این میزان در طول فصل تابستان باید حداقل به 850 سی سی افزایش یابد.

  • برنامه بیرون رفتن با نوزاد را با دقت تنظیم کنید

به گفته اریک سیگل پزشک متخصص پوست در شهر ملبورن واقع در ایالت نیوجرسی آمریکا بدترین زمان برای بیرون رفتن از منزل چه برای نوزاد و یا خود مادر در ساعات اوج نور آفتاب یعنی 10 صبح تا 2 بعداز ظهر است. زیرا نور خورشید در این ساعات از روز بیشترین میزان آسیب را به پوست وارد می کند. بنابراین برنامه بیرون رفتن خود را خارج از محدوده این ساعات برنامه ریزی کنید.

  • مکان های امن و سایه دار را انتخاب کنید

هنگامی که به پارک و یا ساحل دریا می روید همواره در جستجوی مکانی سایه دار و خنک نظیر درخت، چتر و یا یک سایبان باشید. مناسب ترین وسیله برای این کار استفاده از چادرهای مسافرتی است زیرا جنس این چادرها به گونه ای است که مانع از عبور اشعه مضر آفتاب می شوند. پیش از هر چیز اطمینان حاصل کنید که دریچه های موجود در این چادر تهویه مناسبی در داخل آن ایجاد می کنند. برای محافظت از چشم های نوزادتان از نور شدید و خیره کننده آفتاب می توانید از یک عینک آفتابی استفاده کنید. شیشه این عینک باید به گونه ای باشد که از عبور حداقل 99 درصد از پرتو ماوراء بنفش خورشید جلوگیری کند.

  •  استفاده از کرم های ضد آفتاب را فراموش نکنید

نوزادان زیر 6 ماه دارای پوستی نازک و بسیار لطیف هستند. بنابراین سعی کنید از قرار دادن آنها در معرض نور شدید و مستقیم آفتاب خودداری کنید. ولی در زمان هایی دیگر مثل آب تنی یا بازی کردن نوزاد در آب که قرار گرفتن او در آفتاب اجتناب ناپذیر است، حتماً از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید. بنا به نظر آکادمی اطفال آمریکا "استفاده از کرم های ضد آفتاب در قسمت هایی از بدن نوزاد از جمله صورت که در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار دارند در مقادیر اندک بلامانع است."

در نوزادان بالای 6 ماه می توان به مقدار و دفعات بیشتری از کرم های ضد آفتاب استفاده کرد. کرم های ضد آفتاب باید هر دو ساعت یکبار و همچنین در صورت مرطوب شدن یا تعریق بدن تجدید شوند. برای این منظور می توانید از کرم های ضد آفتاب مخصوص کودکان با حداقل SPF 15 استفاده کنید. به توصیه دکتر سیگل:" می توان این کرم ها را در زیر لباس و روی تمام نواحی بدن نوزاد مورد استفاده قرار داد. زیرا یک تی شرت نخی تنها 5 SPF  دارد."

  • از محصولات تسکین دهنده پوست استفاده کنید

در صورت تعریق زیاد نوزاد در هوای گرم و مرطوب جوش های ریز قرمز رنگی اغلب به شکل خوشه ای در برخی از قسمت های بدن نوزاد مانند گردن، کشاله ران، چین پشت زانو یا آرنج ظاهر خواهند شد. درهنگام مراقبت از نوزاد تازه متولد شده در تابستان برای رفع این مشکل از پوشاندن لباس های تنگ و چسبان به نوزاد خودداری کرده و لباس های راحت نخی (و یا فقط پوشک) به او بپوشانید. می توانید در مناطق آسیب دیده پوست از نشاسته ذرت استفاده کنید. مراقبت از نوزاد در اتاقی خنک با تهویه مناسب در کاهش عوارض موثر خواهد بود.

 سرخی بیش از حد پوست، التهاب و تورم همراه با احساس درد در هنگام لمس از شایع ترین علائم آفتاب سوختگی است که اغلب با بی تابی و بی قراری نوزاد همراه است. چنانچه کودک مبتلا به آفتاب سوختگی زیر یکسال دارد بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. پزشک احتمالا استفاده از آب خنک مثل آب شیر (و نه آب سرد) همراه با کرم های مرطوب کننده را در نواحی آسیب دیده بدن توصیه خواهد کرد. از ترکاندن تاول های پوستی خودداری کنید زیرا آنها از لایه های زیرین پوست در مقابل گسترش عفونت محافظت می کنند. علاوه بر آن در صورت نیاز می توانید برای تسکین درد از استامینوفن و یا ایبوپروفن مخصوص کودکان استفاده کنید. 

اکنون با کسب آگاهی کامل درمورد مراقبت از نوزاد تازه متولد شده در تابستان، تابستانی لذت بخش را برای خود و دلبندتان بسازید.

استدیو عکس فیلیک