molfix-مولفیکس

مراقبت از همسر در دوران بارداری و نکاتی که باید رعایت شود؟

مراقبت از همسر در دوران بارداری و نکاتی که باید رعایت شود؟

دوران بارداری یعنی پا گذاشتن در دنیای تغییرات شدید خلقی. همانطور که بی توجهی مرد به زن در بارداری می تواند فاجعه آفرین باشد، توجه همسر در دوران بارداري کلید آرامش و کنار آمدن با تمامی سختی ها و تلخی های این دوران است. شما به عنوان پدر آینده باید به نکات مربوط به مراقبت از همسر در دوران بارداری توجه ویژه ای داشته باشید.

هنگامی که خودتان از لحاظ احساسی شکننده هستید، چطور باید از همسر باردار خود حمایت کنید. در واقع نیازهای هر دوی شما بسیار متفاوت است. از لحظه‌ای که تست بارداری خانگی مثبت می‌شود، زندگی همسر شما از لحاظ فیزیکی به میزان قابل توجهی تغییر می‌کند. بدن او اکنون در تسخیر موجود زنده‌ای قرار گرفته که درونش در حال رشد است. بعضی از مادران باردار می‌گویند در همان روز اول بارداری متوجه آن شده‌اند، چراکه بدنشان شروع به نشان دادن واکنش کرده است.  

از طرف دیگر شما به عنوان یک پدر تا تغییر زندگی‌تان و تجربه فشار پدرشدن نزدیک به ۹ ماه فرصت دارید: مسئولیت‌های مالی و احساسی که همراه با مراقبت از خانواده ایجاد می‌شود. در همین حال، در ۹ ماه اول ممکن است احساس کنید در حاشیه گیر افتاده‌اید و همسرتان را نگاه می‌کنید که دچار تغییرات فیزیکی و احساسی زیادی می‌شود و تقریبا هیچ کاری از دست شما برنمی‌آید. نیازی نیست اشاره کنیم، آن خانمی که زمانی حامی احساسی شما بود دیگر نمی‌تواند نقش خود را بازی کند و نگرانی‌ها، ترس‌ها و دغدغه‌های شما را برای بچه‌دار شدن فرو بنشاند. به روش‌های مختلفی می‌توانید حساسیت خود را حفظ کنید و حامی همسر باردار خود باشید و کاری کنید که 9 ماه آینده تا حد ممکن آرام و آسوده بگذرد.

چطور می توانید از همسر باردار خود حمایت کنید؟

خلاصه‌ای از نقش شما به عنوان پدر آینده و همدم برای همسر باردارتان: نقش شما این است که از همسر خود مراقبت کنید تا انرژی و تمرکز او معطوف به جنین باشد. برای این کار، به احساسات او توجه داشته باشید، از او حمایت کنید و به او فضا بدهید تا ناخوش‌احوال باشد و از دریافت کمک خجالت نکشد.

 مراقبت از همسر در دوران بارداری، صبور باشید.

هورمون‌های بارداری احتمالا موجب خستگی، تغییرات حال و هوایی، تهوع و... همسر شما می‌شود. معنایش این است که نمی‌توانید حدس بزنید کدام نسخه از همسر شما از خواب بیدار می‌شود یا به خانه می‌آید. بعضی روزها یافتن انرژی لازم و بیرون آمدن از رختخواب را پیدا نمی‌کند. بعضی روزها حالش خوب است و روزهایی دیگر می‌تواند سرتان را از بدن‌تان جدا کند و بدون هیچ دلیلی در آستانه گریه کردن قرار بگیرد. هر نسخه‌ای که از همسرتان مقابل شما قرار گرفت این را درک کنید که ممکن است واقعا کنترل او در دستان خودش نباشد. در چنین شرایطی بی توجهی مرد به زن باردار می تواند آغازگر یک طوفان بزرگ باشد.

چه با شستن لباس‌های چرک یا سفارش غذا از بیرون برای ساده کردن روند غذاخوردن، سعی کنید استرس او را کاهش بدهید و از عذاب وجدان او برای عدم مشارکت در رابطه و کارهای خانه کم کنید. به او نشان بدهید که آماده هستید کارهای بیشتری انجام بدهید تا بتواند آرام باشد و استراحت کند. اجازه دهید بداند که می‌تواند بر مراقبت از بدن خود و جنین تمرکز کند.

 مراقبت از همسر در دوران بارداری، شانه‌ای باشید که بتواند گریه کند.

ممکن است غمگین به خانه بیاید، یا درباره آینده نگران باشد یا حتی بدون هیچ دلیلی گریه کند. با همسرتان حرف بزنید، اجازه بدهید تمام احساساتش را ابراز کند و شانه‌هایتان را برای گریه کردن در اختیارش بگذارید یا فقط حضور داشته باشید و گوش کنید. ترس‌ها، امیدها و رویاهای همسرتان را کشف کنید. در زمان مناسب احساسات خود را نیز با او در میان بگذارید. این بخشی از یک روند برای یکی شدن یک تیم مرتبط و بچه‌دار است.

 مراقبت از همسر در دوران بارداری، حمایت عاطفی.

از دیگر موارد توجه به همسر در دوران بارداری، حمایت عاطفی است. یکی از موارد مراقبت های همسر در دوران بارداری توجه به تغذیه او است. تغذیه همسر شما نیز در دوران بارداری تغییر خواهد کرد. غذاها و عادت‌هایی هستند که باید در ۹ ماه آینده از آن‌ها اجتناب کند: الکل، ماهی خام، سیگار کشیدن، مصرف زیاد کافئین و خیلی چیزهای دیگر. شما هم می‌توانید در حمایت از همسر خود قدم بیشتری بردارید و با پرهیز از این غذاها و عادت‌ها هرگونه وسوسه را از خانه دور نگه دارید. مانند او به مراقبت بیشتر از بدن خود عادت کنید. کودک‌تان مدت‌های طولانی به شما نیاز دارد، بنابراین همین حالا وزن‌تان را کم کنید، بصورت منظم ورزش کنید و خواب بیشتر و منظمی داشته باشید.

همه جزئیات زندگی خود را مرتب کنید، زیرا در سال اول بدنیا آمدن فرزندتان زمان آزاد زیادی نخواهید داشت. خود را در مورد غذاها و مواد غذایی توصیه‌شده که برای بارداری مفید است آموزش بدهید تا اطمینان یابید که آن‌ها در خانه موجود باشد. این تغییر را با آماده کردن میان‌وعده‌های سالم‌تر برای همسرتان تسهیل کنید تا احتمال مصرف آن‌ها را بالاتر ببرید. در مراجعات پزشکی شرکت کنید، سؤال بپرسید، نشانه‌های همسرتان را دریابید، خوردن ویتامین‌های بارداری را به همسرتان یادآوری کنید. در مورد بهترین محصولات کودکان، صندلی و کالسکه تحقیق کنید. کتاب‌های مربوط به جنین را مطالعه کنید و هفته‌ به هفته که بزرگ می‌شود بیشتر در مورد او بیاموزید و تاثیر روزانه آن بر همسرتان را درک کنید.

مراقبت از همسر در دوران بارداری، جشن بگیرید، به تعطیلات بروید!

آخرین سفر بدون بچه را با همسرتان بروید. از این فرصت برای لذت بردن از یکی از آخرین لحظاتی که خانواده‌ای دو نفره هستید استفاده کنید. صرف کردن اوقات باکیفیت با یکدیگر مهم است و خاطرات خوبی برای هم بسازید. چه یک سفر چهار روزه باشد که سفری مهیج‌تر، با یکدیگر هیجان را تجربه کنید و جایی آرام و ساکت استراحت کنید.

 مراقبت از همسر در دوران بارداری، نزدیکی: با جریان حرکت کنید.

بسته به روز، بسته به سه‌ماهه بارداری و بسته به همسرتان، گاهی نزدیکی تناوب زیادی دارد و گاهی آخرین چیزی است که به ذهن او می‌آید. بهترین کاری که می‌توانید بکنید این است که با آن همراه شوید. صبور باشید. درک کنید. وقتی انرژی جنسی همسرتان بالاست، از آن لذت ببرید. از او سؤال بپرسید. تغییرات روزانه در بدن او فرصت خوبی است تا نوع جدید از ارتباط جنسی را با هم تجربه کنید.

مراقبت از همسر در دوران بارداری، ترس‌ها، نیازها و امیال خود را با او در میان بگذارید.

انتظارات و احساسات خود را درباره پدرشدن با همسرتان در میان بگذارید و نیاز و فشارها را به او بگویید.

  • به عنوان یک پدر بیشتر از همه به چه چیزی امید دارید؟
  • آیا می‌ترسید پویایی زندگی با اضافه شدن یک نفر به زندگی‌تان تغییر کند؟ چگونه؟
  • چه چیزی شما را از ترس‌های بچه‌دار شدن دور می‌کند؟
  • در انتظار برای تولد نوزاد خود از چه چیزی بیشتر می‌ترسید؟
  • پس از تولد نوزاد انتظارات جنسی و نزدیکی شما چیست؟
  • آیا در مورد مسایل مالی، پس‌انداز، مدرسه و غیره نگرانی دارید؟

وقتی درباره این موضوعات با همسرتان بیشتر حرف می‌زنید فرصت می‌یابید با نگرانی‌های یکدیگر آشنایی بهتری پیدا کنید و همدلی بیشتری داشته باشید. همچنین به همسر شما این فرصت را می‌دهد که نظرات خود را با شما در میان بگذارد، شاید او ماه‌ها و سال‌های پیش رو را متفاوت می‌بیند. شاید دیدگاه او برخی از ترس‌های شما را کاهش بدهد.

 مراقبت از همسر در دوران بارداری، او را سرشار از عشق و محبت کنید.

تمجید، کلمات محبت‌آمیز، گرفتن دست‌ها، مالش کمر، همه محبت‌های فیزیکی و زبانی است که برای همسر باردار شما اهمیت زیادی دارد. تغییرات فیزیکی که همسرتان تجربه می‌کند می‌تواند او را ضعیف کنید و باعث ایجاد حس ناامنی در او شود. هر چه می‌توانید به او اطمینان زبانی و غیرزبانی بدهید که از هر زمان دیگری زیباتر است و بارداری خود را مانند یک قهرمان پیش می‌برد. این به او کمک می‌کند افکار منفی را کنار بگذارد. حتی می‌توانید یک قدم جلوتر بروید و برای قبول بدن جدید او را به فروشگاه لباس‌های بارداری ببرید و تا در آن احساس خوبی داشته باشد.

۹ ماه آینده از لحاظ صبر، همدلی، ارتباط و غیره یک تجربه‌ آموزشی برای هر دوی شماست. حرکت در مسیر بارداری همسرتان به شما نشان می‌دهد به عنوان والدین و همسر از پس چه کارهایی برمی‌آیید. از ماه‌های آینده به عنوان تمرین استفاده کنید و فرصت را برای تمرین نکات مربوط به مراقبت از همسر در دوران بارداری، تقویت رابطه و آمادگی بهتر برای پدر و مادر شدن غنیمت شمارید.

 

بیشتر بدانید:

1- نقش پدر در بارداری

2- اهمیت ارتباط عاطفی نوزادان با پدر!

3- نقش مردان در بارداری و ایجاد حس پدر بودن

4- نقش پدر در مراقبت از نوزاد

 

استدیو عکس فیلیک