چگونه با جنین خود ارتباط برقرار کنیم و تاثیر این ارتباط چیست
مادران آگاه می دانند که جنین پس از گذشت مدتی از رشد و نمو، با دنیای پیرامون ارتباط برقرار می کند، صدای مادر و پدر را شنیده و احساسات مادر را درک می کند. می تواند به صداهای محیط اطراف همچون صدای موسیقی واکنش نشان دهد. به سبب همین توانایی های ارتباطی جنین بسیاری از مادران می پرسند که چگونه با جنین خود ارتباط برقرار کنیم؟ این ارتباط چه تاثیری بر روی جنین خواهد داشت؟ برای دریافت پاسخ این سوالات، با ما همراه باشید.
بر همگان عیان است هیچ رشته ای محکم تر از ارتباط مادر و فرزند وجود ندارد واین رشته مدتی قبل از این که کودک چشم به جهان باز کند بافته شده است.
راه های زیادی وجود دارند تا جنین از آن طریق با مادرش ارتباط برقرار کند. به همین دلیل است که در وهله اول، اطرافیان مادر باردار از او می خواهند که همیشه سرحال و شاد باشد تا اثر خوشایندی بر روی جنین بگذارد. در این مقاله چند راه که از آن طریق مادر با جنین ارتباط برقرار می کند، ذکر شده است.
1- چگونه با جنین خود ارتباط برقرار کنیم: شکمتان را لمس کرده و نوازش کنید.
از روی شکم، ناحیه ای که جنین خود را جمع می کند را ماساژ دهید. مادران به طور غریزی این کار را انجام می دهند. این فقط یک عکس العمل نیست.
آن ها حقیقتا لمس دستانتان را احساس می کند. در مراحل اولیه بارداری، حدود ماه چهارم ماساژ شکم هم برای مادر و هم برای جنین آرامش بخش است.
در ابتدا ممکن است که این ارتباط یک طرفه باشد؛ ولی همگام با رشد جنین این ارتباط دو طرفه و به یک رابطه خوشایند بین مادر و جنین تبدیل می شود. جنین از حدود 20 هفتگی به بعد نوازش دستان مادر را حس می کند.
خصوصا زمانی که متوجه تکان خوردن جنین در رحم می شوید، با لمس کردن آن ناحیه، یک راه ارتباطی ایجاد کنید.
در بعضی مواقع، شاهد پاسخ گویی از طرف او خواهید بود. این یکی از راه های متداولی است که نوزادی که هنوز به دنیا نیامده است از این طریق با مادرش ارتباط برقرار می کند.
2- چگونه با جنین خود ارتباط برقرار کنیم: به همراه جنین به موسیقی ملایم گوش کنید
این حقیقت که جنین به موسیقی واکنش نشان می دهد احتیاج به هیچ مقدمه چینی ندارد؛ طوری که مادران جوان میلیونها بار این مطلب را شنیده اند. اما آیا این مطلب واقعیت دارد؟ بله حقیقت دارد! مطالعاتی انجام شده است که پیرو آن مطالبی با موفقیت به ثبت رسیده است و حاکی از آن است که جنین به موسيقى عشق می ورزد و به آن واکنش مثبت نشان می دهد.
اگر چه موسیقی که جنین می شنود بیشتر به صداهای مبهم و درهم شبیه هستند، با این حال او به موسیقی های خوب عکس العمل نشان می دهد. مخصوصا موسیقی های کلاسیک تاثیر مثبتی بر جنین دارند. گوش دادن به موسیقی های آرام بخش کمک می کند تا ریلکس باشید و در همان حال نوزاد هم احساس آرامش کند.
حتی جنین الگوهای موسیقیایی را از هم تشخیص می دهد و به انواع موسیقی های متنوع عکس العمل های متفاوت نشان می دهد. بعد از تولد، نوزاد به آهنگ هایی که در شکم مادر می شنیده است، عکس العمل نشان می دهد و می تواند آن ها را از هم تشخیص دهد.
3- چگونه با جنین خود ارتباط برقرار کنیم: با جنین خود صحبت کنید
اطرافیان مادر باردار از او می خواهند تا با جنین خود بدون هیچ دلیلی صحبت کند. جنین صداها را از یک دیگر تشخیص می دهد. او عاشق صدای مادرش است. محققین بر این باورند که زبان و مهارت های ارتباطی دقیقاً از زمانی که جنین داخل رحم مادر است شکل می گیرد. هم زمان با رشد جنین، او قادر به تشخیص صدای مادر ازدیگران می شود و این یکی از دلایلی است که نوزاد بلافاصله بعد از تولد با شنیدن صدای مادرش آرامش می گیرد و توانایی نشان دادن عکس العمل متفاوتی نسبت به صدای او را دارد.
خواندن شعر برای جنین داخل شکم
پس نتیجه می گیریم، تا می توانید با فرزند درون شکمتان صحبت کنید، برایش شعر و کتاب بخوانید. با این کار قادر می شوید، با صدای خود احساس خوشایندی را در او ایجاد کنید. زمانیکه با شکمتان حرف می زنید به هیچ وجه احساس حماقت نکنید. چرا که فرزند شما بیشتر از آن چه که تصور کنید آن را درک و احساس می کند.
4- چگونه با جنین خود ارتباط برقرار کنیم: زمانیرا برای ارتباط دوتایی اختصاص دهید.
هر روز در دوران بارداری زمانی را اختصاص دهید تا با جنین کاملا تنها باشید. جنین بی وقفه در جنب و جوش است و خیلی بیشتر از آن که فکر می کنید فعال است. در روزهایی که مشغله زیادی دارید به ندرت متوجه حرکات و عکس العمل های او می شوید.
آیا تا به حال دقت کرده اید زمانی که نشسته یا دراز کشیده اید، چقدر حرکات جنین بیشتر می شود. این به این خاطر نیست که زمانی که شما فعال نیستید، او فعال است. بلکه به خاطر این است که زمانی که شما در حال فعالیت هستید، متوجه حرکات کوچک او نمی شوید. او دائما پیچ وتاب می خورد و دست ها و پاهای کوچکش را می کشد و اگر وقت کافی پیدا نکنید تا بنشینید و نظاره گر باشید تمام این حرکات نادیده گرفته می شوند. پس تلویزیون را خاموش کنید و از صداها و هیاهوی بیرونی دور شوید. داخل یک اتاق بنشینید و یا دراز بکشید؛ مکانی که فقط صدای ضربان قلب خود را می شنوید.
استفاده از یک حوله گرم بزرگ ایده خوبی است و کمک می کند تا مفاصل و ماهیچه های دردناکتان تسکین پیدا کنند. حال حتی کوچک ترین حرکت های کودکتان را به وضوح متوجه می شوید. در آستانه سه ماه سوم بارداری، بنشینید و حرکات فیزیکی شکمتان را تماشا کنید که با دست و پا زدن، کوچولویتان به این طرف و آن طرف می رود.
5- چگونه با جنین خود ارتباط برقرار کنیم: جنین را به خانواده معرفی کنید.
دوران بارداری برای افزایش ارتباطات خانوادگی زمان بسیار مناسبی است و همچنین برای پدر و خواهر و برادر لمس شکم مادر، بسیار دلچسب خواهد بود زمانی که کوچولویی را درون شکم او حس می کنند. کاری کنید تا آن ها لگد زدن جنین را حس کنند. اجازه دهید تا با او حرف بزنند. این کار باعث می شود برای جنین صداهای مختلفی را که بلافاصله بعد از تولدش می شنود تداعی شود.
دیگران هم می توانند قبل از تولد کودک با او ارتباط برقرار کنند. اجازه دهید در مراحل پایان بارداری نزدیکانتان از طریق داپلر یا استوتوسکوپ (وسیله مخصوص شنیدن صدای ضربان قلب جنین) صدای ضربان قلب جنین را بشنوند چرا که این احساس بسیار ارزشمند است و فرصتی است برای جنین که به غیر از مادر با دیگراعضای خانواده ارتباط برقرار کند.
محققین می گویند، جنین حتی تفاوت لمس دستان مادر را با لمس دستان دیگر بر روی شکم مادرش تشخیص می دهد. به همین دلیل است که جنین از بدو شکلگیری اش می تواند به خوبی با مادرش ارتباط برقرار کند و او را حس کند. شرکت کردن پدر در کلاس های قبل از تولد نوزاد برای کمک به برقراری ارتباط بین پدر وکودک موثر است. چنین فرصت هایی بسیار ارزشمند هستند؛ چون با آمدن نوزاد زندگی تمام اعضای خانواده تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. هم چنین برای جنین شنیدن و حس کردن پدر و خواهرو برادرش بسیار اثر گذار خواهد بود.
جنین احساسات مادر و صداهای اطراف او را درک می کند، پس سعی کنید از دوران بارداری حداكثر استفاده را برای برقراری ارتباط با او بکنید. با این کار بعد از تولد نوزادتان ارتباط عمیق تری با او پیدا خواهید کرد.
اکنون که می دانید چگونه با جنین خود ارتباط برقرار کنیم، از همین امرو ز شروع کنید تا در آینده رابطه بسیار مستحکم تری با فرزندتان داشته باشید.