molfix-مولفیکس

مواد غذایی مضر برای آنفولانزا وراهکارهای درمان خانگی کدامند؟

مواد غذایی مضر برای آنفولانزا وراهکارهای درمان خانگی کدامند؟

آنفولانزا بیماری است که درصورت ابتلا به آن باید علاوه بر مراجعه به پزشک متخصص و پیگیری دقیق دوره درمان، به رژیم غذایی خود نیز توجه ویژه داشته باشید تا هرچه سریع تر علائم و نشانه های بیماری فروکش کند. در این زمان توجه به مصرف مواد غذایی مفید برای آنفولانزا و نیز پرهیز از مواد غذایی مضر برای آنفولانزا بسیار ضروری است. 

مواد غذایی مضر برای آنفولانزا کدامند؟

مصرف برخی مواد غذایی می‌تواند علایم بیماری آنفولانزا را بدتر کند. از جمله این دست مواد غذایی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- الکل: الکل از جمله نوشیدنی‌هایی است که سبب کاهش آب بدن شده و عملکرد سیستم ایمنی را ضعیف می‌کند. که البته مصرف الکل در بارداری به طور کامل ممنوع است.

- غذاهای فراوری شده: این نوع غذاها حاوی نمک و قند فراوانند‌‌ و باعث کم آبی بدن‌‌ و افزایش التهاب می‌شوند.

- غذاهای روغنی و سرخ شده: این نوع غذاها دیر هضم هستند.

- مواد غذایی ترد: کراکرها و مواد غذایی ترد‌‌ سبب ایجاد خراشیدگی در گلو شده‌‌ و درد گلو را بدتر می‌کنند.

  • به یاد داشته باشید که گرچه مصرف عسل طبیعی در زمان ابتلا به آنفولانزا بسیار مفید است، اما در طی سه ماه اول بیماری نباید عسل بخورید اما خوردن آن بعد از اتمام سه ماهه اول بلامانع است.

 توصیه‌های تکمیلی

- اگر دچار علایم خفیف تا متوسط آنفولانزا هستید‌‌، بهترین حالت در خانه ماندن و استراحت کردن است.

- مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های واگیردار آمریکا توصیه می‌کند تا 24 ساعت بعد از فروکش تب در خانه بمانید.

- در صورتی که فرد بیمار کمتر از 18 سال دارد از مصرف آسپرین خودداری کند زیرا مصرف این دارو می‌تواند سبب نوعی اختلال نادر به نام سندروم ریه در این بیماران شود.

- بهترین راه پیشگیری از انتشار بیماری جلوگیری از تماس فرد بیمار‌‌ با افراد دیگر است.

-  باید در هنگام ابتلا به آنفولانزا مراقب باشید تا دود سیگار را استشمام نکنید. استشمام دود دخانیات می‌‌تواند علائم آنفولانزا را تشدید کرده و بهبود را به تاخیر بیاندازد.

- مصرف داروهایی مانند استامینوفن ساده می‌‌تواند به تسکین تب و درد کمک کند.

چه زمان باید به پزشک مراجعه کرد؟

با شروع علائم لازم است به متخصص مراجعه داشته باشید. اثرات و عوارض ناشی از ابتلا به آنفولانزا در افرادی که بیش از 65 سال سن دارند، نوزادان و کودکان خردسال‌‌، زنان باردار و افراد با شرایط پزشکی خاص شدیدتراست. افرادی که در این گروه‌‌ها‌‌ قرار دارند باید ظرف دو روز نخست برای دریافت داروهای ضد ویروسی به پزشک مراجعه کنند.

 برخی مواد غذایی با تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب به بهبود علایم آنفولانزا کمک می‌کنند. برخی دیگر اما سبب کند شدن روند بهبودی می‌شوند. مثلا لبنیات و غذاهای چرب حالت تهوع ناشی از بیماری را افزایش داده و هضم غذا را سخت‌تر می‌کنند.

در صورتی که مبتلا به آنفولانزا هستید باید علاوه بر پرهیز از مواد غذایی مضر برای آنفولانزا به پزشک مراجعه کنید. برخی افراد در گروه آسیب‌پذیر قرار می‌گیرند و به محض مشاهده علایم آنفولانزا در خود باید فورا تحت درمان باشند.

منبع: medicalnewstoday

بیشتر بخوانید:

1- واکسن آنفولانزا در بارداری ضرر دارد و علائم آنفولانزا چیست؟

2- تفاوت سرماخوردگی با آنفولانزا در چیست و راه درمان آن چیست؟

3- آیا سرماخوردگی یا آنفولانزا در اوایل بارداری برای جنین خطرناک است؟

4- جلوگیری از آنفولانزا در بارداری و نکاتی برای ایمنی بیشتر

استدیو عکس فیلیک