molfix-مولفیکس

خوردن هله هوله در بارداری چه اثری بر روی جنین دارد؟

خوردن هله هوله در بارداری چه اثری بر روی جنین دارد؟

حال که باردار شده اید شاید هوس های بارداری را بلیطی برای خوردن هله هوله در بارداری و مصرف غذاهای ناسالم تلقی کنید، اما آیا می دانید که خوردن هله هوله در بارداری چه تاثیرات سوئی بر روی جنین شما می گذارد؟ در این مقاله به شما می گوییم که چرا باید مصرف مواد فاقد ارزش غذایی را به کمترین حد آن ها محدود کنید.

تاثیر خوردن هله هوله در بارداری بر روی جنین و کودک

مسلما نه گفتن به هوس خوردن تنقلات در بارداری کار دشواری است. ولی با این حال حاصل جدیدترین مطالعات دانشمندان نشان داده است که مصرف بیش از حد تنقلات ناسالم و فاقد ارزش غذایی در دوران بارداری خطر ابتلا به اختلالات روانی را در کودکان افزایش می دهد.

محققان دانشگاه دیکین استرالیا با همکاری جمعی از محققان نروژی به منظور انجام این تحقیق بیش از 2300 مادر که بخشی از مطالعه کوهورت مادر و کودک نروژی بودند را مورد مطالعه و بررسی قرار دادند.

در این مطالعه که گزارش نهایی آن در نشریه آکادمی روانپزشکی کودکان و نوجوانان آمریکا به چاپ رسید محققان به جمع آوری اطلاعاتی در مورد رژیم غذایی مادران در دوران بارداری و نوع تغذیه کودکان آنها در سنین 18 ماهگی و 3 سالگی پرداختند.

همچنین با رسیدن این کودکان به سنین 18 ماهگی، 3 سالگی و 5 سالگی از مادران آنها خواسته شد که به پرسشنامه هایی در رابطه با وجود علائم زیر در کودکان خود پاسخ دهند:

محققان در ادامه رابطه میان رژیم غذایی مادران و کودکان و همچنین رفتارها و علائم اختلالات روانی را در کودکان 18 ماهه تا 5 ساله مورد مطالعه و بررسی قرار دادند.

در پایان نتایج این مطالعه نشان داد آن دسته از مادرانی که در دوران بارداری خود از غذاهای ناسالم بیشتری از جمله انواع نوشیدنی های شیرین، غلات تصفیه شده و غذاهای شور استفاده می کردند کودکانشان در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به مشکلات رفتاری مانند پرخاشگری قرار داشتند.

همچنین یافته های این مطالعه نشان داد کودکانی که در نخستین سالهای زندگی خود تنقلات ناسالم زیادی مصرف کرده و یا رژیم غذایی آنها فاقد مواد مغذی و سالم مانند سبزیجات است نیز دارای علائم مشکلات روانی مختلفی از جمله پرخاشگری، اختلالات رفتاری، افسردگی و اضطراب می باشند.   

فِلیس جاکا از محققان مرکز تحقیقات استراتژیک IMPACT در دانشگاه دیکین در این باره توضیح داد:" این مساله هر روز آشکار و آشکارتر می شود که نوع تغذیه افراد در هر سنی در سلامت روان آنها بسیار تاثیرگذار است".

او در ادامه افزود:" یافته های این مطالعه حاکی از آن است که مصرف هله هوله در بارداری و خوردن تنقلات ناسالم و فاقد ارزش غذایی در این دوران می تواند در خطر ابتلا کودکان به مشکلات روحی و روانی نقش مهمی داشته باشد ولی از سویی دیگر نیز نشان دهنده تاثیر رژیم غذایی ناسالم بر خطر ابتلا به افسردگی، اضطراب و حتی زوال عقل در افراد است".

به اعتقاد این محقق با توجه به شواهد موجود کلیه دولت ها باید سیاست های غذایی خود را تغییر دهند تا بتوانند بازاریابی و سهولت دسترسی به محصولات غذایی ناسالم را در جامعه خود محدود کنند.

او در پایان می افزاید:"امروزه تغییر در سیستم های غذایی از جمله گرایش به مصرف مواد غذایی پرکالری و کم ارزش که توسط صنایع غذایی به طور روزانه تولید و در حجمی وسیع روانه بازار می شوند منجر به افزایش گسترده بیماری های مرتبط با چاقی در سراسر جهان شده است".

سازمان ملی بهداشت و درمان انگلستان  NHS در این خصوص یادآور می شود که اگرچه در دوران بارداری نیازی به دنبال کردن رژیم های غذایی خاص نیست ولی تنوع در رژیم غذایی روزانه به منظور اطمینان از دریافت کافی مواد مغذی در مادر و جنین از ضرورت بسیار زیادی برخوردار است.

همچنین به گفته کارشناسان این سازمان مادران باردار باید به جای خوردن تنقلات حاوی قند و چربی بالا تا حد امکان از جایگزین های سالم غذایی زیر در رژیم غذایی خود استفاده کنند:

  • نان ساندویچ یا نان پیتای پر شده از پنیر رنده شده، ژامبون، ماهی تن، سالمون یا ساردین همراه با سالاد
  • سالاد سبزیجات مانند هویج، کرفس و خیار
  • ماست کم چرب یا پنیر تازه
  • هوموس با نان و انواع مختلف سبزیجات
  • زردآلو، انجیر یا آلوی آماده و بسته بندی شده
  • سوپ لوبیا و سبزیجات
  • غلات صبحانه بدون شکر و یا فرنی تهیه شده با شیر
  • انواع نوشیدنی های شیری و یا آب میوه های بدون شکر
  • میوه های تازه
  • لوبیای پخته شده با نان تست و یا یک سیب زمینی آب پز

بسیاری از مطالعات دیگر نیز خطرات بالقوه خوردن هله هوله در بارداری را بر مادر و جنین نشان داده اند. به عنوان مثال حاصل مطالعات صورت گرفته بر روی حیوانات که در سال 2006 و در کالج دامپزشکی رویال در لندن انجام شد حاکی از وجود ارتباط میان خوردن تنقلات در دوران بارداری و ابتلا فرزندان به مشکل چاقی بود.

 

بیشتر بدانید:

1- خوردن فست فود در بارداری چرا مضر است و عوارض آن چیست؟

2- مصرف سوسیس و کالباس در بارداری چه عوارضی دارد؟

3- شناخت 4 علت احتمالی برای تمایل به خوردن یخ در بارداری

4- کنترل هوس فست فود در بارداری، راهکار های پیشنهادی

منبع: medicalnewstoday 

استدیو عکس فیلیک