تاثیر سیگار کشیدن پدر بر جنین و بعد از تولد کودک چیست؟
تاثیر سیگار کشیدن پدر بر جنین نامحسوس اما غیرقابل انکار است. سیگار کشیدن پدر در بارداری می تواند سبب شود تا مادر در معرض دود غیرمستقیم آن قرار گیرد. ترک سیگار و دخانیات در دوران بارداری به همه مادران باردار توصیه می شود، اما پژوهش ها نشان می دهند ترک سیگار به تنهایی برای ایمنی از خطرات آن کافی نیست. بسیاری از مادران در معرض دود ناشی از سیگار پدر، دوستان، اعضای خانواده یا ته مانده ای قرار می گیرند که نیمه کاره رها شده است. این نوع تماس های غیرمستقیم آثار زیانباری بر مادر و جنین خواهد داشت.
تاثیر سیگار کشیدن پدر بر جنین، دود دست دوم سیگار
دود غیرمستقیم دست دوم، دودی است که شخص سیگاری با هر پکی که به سیگار می زند، به بیرون می دمد. به دود ناشی از ته مانده سیگار یا فرآورده های دخانی حاوی توتون و تنباکو نیز دود غیرمستقیم دست دوم می گویند. این دود حاوی تقریباً 4000 مادۀ شیمیایی است که بسیاری از آنها در بروز سرطان نقش دارند. قرار گرفتن در معرض این دود در دوران بارداری برای مادر و جنین خطراتی نظیر سقط جنین، وزن کم هنگام تولد، تولد زودهنگام، اختلالات رفتاری و یادگیری و سندروم مرگ ناگهانی نوزاد به همراه دارد.
سندروم مرگ ناگهانی نوزاد یک اختلال است که طی آن نوزاد به طور غیرمنتظره و در خواب جان خود را از دست می دهد. دلایل وقوع این سندروم هنوز به درستی مشخص نیست زیرا کودک معمولا قبل از واقعه کاملا سالم به نظر می رسد و کالبد شکافی و معاینات پزشکی نیز علت مرگ را مشخص نمی کنند.
به منظور کاهش خطرات مربوط به سیگار و سیگارت، بهتر است به طور کامل از مصرف دخانیات و یا قرار گرفتن در معرض دود آن اجتناب کنید.
تاثیر سیگار کشیدن پدر بر جنین، دود دست سوم سیگار
آلاینده های حاصل از دود سیگار پدر در دوران بارداری فضا را آلوده می کند. مادران باردار می توانند بدون اینکه حتی متوجه شوند، در معرض این نوع دود قرار بگیرند. دود دست سوم به باقیمانده دود سیگار بر روی مبلمان، قالیچه یا رنگ دیوار گفته می شود. این نوع دود می تواند تا مدتها بر روی لوازم باقی بماند. اگر در اتاق یا فضایی بوی سیگار به مشام می رسد بدون اینکه کسی در آنجا سیگار کشیده باشد، بدون شک باید گفت آثار توتون و تنباکو روی دیوار باقی مانده است. وقتی مادر به اشیا دست می زند و یا در همان فضا تنفس می کند، سموم وارد جریان خون خواهد شد که در این صورت به جنین نیز انتقال خواهد یافت. در یکی از پژوهش های انجام در یک مرکز معتبر مشخص گردید که سموم حاصل از دود دست سوم آثار زیانباری بر ریه های جنین دارند که بعدها منجر به بروز مشکلات تنفسی خواهد شد.
اگر در شرف بارداری یا باردار هستید و یا به تازگی صاحب فرزند شده اید بهتر است مصرف دخانیات را در محیط زندگی خود به حداقل میزان ممکن برسانید. اگر تصمیم به بارداری دارید، بالاخره باید سیگار را ترک کنید.
اگر همسرتان سیگاری است، استعمال دخانیات باید بیرون از منزل انجام شود، حتی نباید با لباسی که هنگام سیگار کشیدن به تن دارد، وارد منزل شود، از او بخواهید لباس یا سویشرت آغشته به دود سیگار را قبل از ورود به اتاق از تن خارج کند. حتما شما و همسرتان بعد از استعمال دخانیات و یا قرار گرفتن در معرض دود ناشی از سیگار و سیگارت دست های خود را بشویید و بعد کودک را در آغوش بگیرید.
تاثیر سیگار کشیدن پدر بر جنسیت جنین
سیگار کشیدن جنین قبل از بارداری و در طی آن هیچ تاثیری بر جنسیت جنین نخواهد داشت.
تاثیر سیگار کشیدن پدر بر جنین و بعد از تولد کودک
پس از تولد، نوزاد باید به طور کلی از دود دست دوم دخانیات دور باشد. کودکانی که در معرض دود غیرمستقیم سیگار قرار می گیرند، بیش از سایرین مستعد سندروم مرگ ناگهانی نوزاد هستند. علاوه بر این، دود سیگار بر سیستم ایمنی نوزادان آثار منفی بر جای گذاشته و عفونت گوش، سرماخوردگی، بیماری های تنفسی و مشکلات دندان در این کودکان شایع تر است. دود دست سوم نیز به اندازه دود دست دوم (غیرمستقیم) برای نوزاد خطرناک بوده و باید کودک را از نواحی آلوده به دود باقیمانده سیگار دور نگه داشت.
بیشتر بدانید:
1- عوارض کشیدن سیگار در دوران بارداری و روش های ترک سیگار
2- تاثیر سیگار کشیدن بر اسپرم مردان
3- تاثیر بوی سیگار بر جنین و تاثیر دود سیگار بر نوزادان چیست؟
4- روش های ترک سیگار در دوران شیردهی چیست ؟
منبع: americanpregnancy