molfix-مولفیکس

ماه دوم بارداری چگونه است و چه کارهایی باید انجام داد؟

ماه دوم بارداری چگونه است و چه کارهایی باید انجام داد؟

در ماه دوم بارداری،‌ ممکن است غم، هیجان، نگرانی،‌ شادی و شاید ترکیبی از این احساسات یا بیشتر را تجربه کنید و این مرتبط با بارداری شماست. در این ماه تست بارداری شما مثبت می شود که خود یکی از هیجان انگیز ترین بخش آن است و علائم بارداری در برخی مادران بروز می کند که متاسفانه برخی از آنها همانند تهوع بارداری چندان خوشایند نیست.

ماه دوم بارداری چگونه است؟

برخی از نشانه‌هایی که در ماه دوم بارداری بروز خواهند کرد شامل موارد زیر است:

• تغییرات خلقی

• تهوع صبحگاهی

• هوس‌ها و ویارهای غذایی

• ورم مختصر دست و پا

• سوزش معده و سوء‌ هاضمه

یبوست

• نفخ

• خستگی

• گیجی

این‌که هیچکدام از این نشانه‌ها خوشایند به نظر نمی‌رسد،‌ ولی بخشی عادی از دوران بارداری هستند و شما ممکن است برخی از آنها را تجربه کرده باشید. 

تغییرات خلقی: یکی از دلایل تغییرات خلقی در دوران بارداری این است که میزان هورمون‌های مختلف مانند: گنادوتروپین جفتی انسان (hCG)،‌ پروژسترون و استروژن در بدن بالا می‌رود. همچنین ممکن است این هورمون‌ها روی برخی علائم دیگر دوران بارداری مانند گاز معده،‌ یبوست،‌ سوزش معده،‌ تغییر رنگدانه‌های پوست (مانند تیره شدن نوک سینه‌ها)،‌ درد ماهیچه‌ها و واریس نیز تاثیرگذار باشد.

همچنین ممکن است خلقیات شما مطابق با احساس فیزیکی‌تان تغییر کند. برای مثال اگر دچار سوزش معده یا سرگیجه هستید،‌ طبیعی است که احساس ناخوشایندی داشته باشید.

تهوع صبحگاهی: در سه ماهه اول بارداری ممکن است حالتی را تجربه کنید که به آن تهوع صبحگاهی می‌گویند. هرچند این حالت هنگام صبح رایج‌تر است، ولی ممکن است در هر ساعتی از شبانه‌روز رخ بدهد. خبر خوش اینکه تهوع صبحگاهی بسیاری از بانوان در سه ماهه دوم از بین می‌رود.

برای مقابله با تهوع صبحگاهی باید رژیم غذایی متعادلی داشته باشید، تا حد امکان از غذاهای چرب و پرادویه پرهیز کنید و وعده‌های غذایی بیشتر با مقدار کم مصرف کنید تا معده خالی نماند. هنگامی‌که از خواب بیدار می‌شوید قبل از اینکه از تختخواب بیرون آیید کمی بیسکوییت ساده میل کنید تا میزان قند خون شما تنظیم شود. استراحت کنید، بدن را آبرسانی کنید و کمی زنجبیل به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

ویار غذایی: از نشانه‌های دیگر دوران بارداری در سه ماهه دوم، هوس‌ها و ویارهای غذایی است. هنوز علت این اتفاق به روشنی مشخص نیست. هرچند ممکن است عجیب به نظر برسد ولی در دوران بارداری بسیار شایع است. اگر تمایل به خوردن چیزهای غیر خوراکی مانند گچ و خاک دارید حتما به پزشک مراجعه کنید.

دو ماهگی: تغییرات درونی و بیرونی 

رشد جنینی: در ماه دوم بارداری، دلبند شما که هم‌ا‌کنون به عنوان جنین شناخته می‌شود، دهان، زبان و بینی دارد. پلک‌ها بسته است و تا ماه‌ها باز نمی‌شوند. جوانه‌‌های گوش رشد خواهند کرد تا به شکل گوش واقعی درآیند. به علاوه انگشتان دست و پا و همچنین ناخن‌ها رشد خواهند کرد. جنین ممکن است حرکاتی از خود نشان دهد ولی در این مرحله از بارداری متوجه آن نخواهید شد.

در اواخر ماه دوم بارداری، اندام‌ها، استخوان‌‌بندی و دست و پا در جای درست خود قرار می‌گیرند. جفت شکل گرفته است و تا آخر دوران بارداری مواد مغذی را به جنین می‌رساند.

تغییرات فیزیکی: در این مرحله از بارداری تغییر چندانی در ظاهر ایجاد نمی‌شود، تنها سینه‌ها شروع به سنگین‌تر شدن می‌کنند. برخی از بانوان به واریس‌های قرمز- صورتی رنگ دچار می‌شوند که به دلیل افزایش سطح خون و هورمون‌‌ها به وجود می‌آیند. ورزش باعث جلوگیری از ایجاد این واریس‌ها می‌شود و در مورد بسیاری از بانوان چند ماه بعد از زایمان از بین خواهند رفت.

در ماه دوم بارداری چیکار کنم؟

• معاینات پزشکی: همه معاینات پزشکی را انجام دهید تا از سلامت خود و ادامه بارداری اطمینان حاصل کنید. در پایان این ماه و تقریبا در اولین معاینه، پزشک می‌تواند ضربان قلب جنین را بشنود . اگر منتظر دوقلو هستید، پزشک بیش از یک ضربان خواهد شنید.

• رژیم غذایی سالم داشته باشید: پزشک می‌تواند به شما یک رژیم غذایی مغذی و سالم برای ماه دوم بارداری توصیه کند و به سوالات شما پاسخ دهد.

• احساسات دوران بارداری: در ماه دوم بارداری ممکن است زندگی احساسی شما دچار فراز و نشیب شود. به دنبال یک گروه حمایت‌گر باشید یا با کسی که با او احساس نزدیکی می‌کنید از احساسات خود بگویید.

• زمان زایمان خود را محاسبه کنید: اگر هنوز تاریخ زایمان خود را مشخص نکرده‌اید، از طریق اپلیکیشن‌های موجود این کار را انجام دهید.

 

بیشتر بدانید:

1- علت لکه بینی در ماه دوم بارداری چیست؟

2- تغییرات مادر و جنین از سه ماهه اول تا سه ماهه دوم بارداری

3- وزن طبیعی جنین در بارداری در هفته ها و ماه های مختلف بارداری

4- مراحل رشد اعضای جنین تا تولد نوزاد

منبع: in.pampers 

استدیو عکس فیلیک