توصیه هایی برای خوب خوابیدن نوزاد در شب چیست؟
از بیدار ماندن در تمام ساعات با نوزاد خود خسته شدهاید؟ از این نکات ساده برای کمک به خوابیدن فرزند کوچک خود استفاده کنید. اگر از بدو تولد نوزادتان خواب خوبی نداشتهاید، بدانید که شما تنها نیستید. شبهای بی خوابی برای بسیاری از والدین جدید یک مراسم گذرا است، اما ناامید نشوید. شما میتوانید کمک کنید تا نوزادتان در تمام طول شب بخوابد. در ادامه نکاتی را درمورد خوب خوابیدن نوزاد در شب برای شما شرح خواهیم داد.
خوب خوابیدن نوزاد در شب
برای خوب خوابیدن نوزاد در شب چند راهکار مفید شامل:
ایجاد یک ریتم
نوزادان روزانه ۱۶ ساعت یا بیشتر میخوابند، اما اغلب هر نوبت خواب آنان بیشتر از دو سه ساعت طول نمیکشد. اگرچه این الگو ممکن است در ابتدا نامناسب باشد، با بزرگ شدن نوزادان و خوابیدن بیشتر بین زمانهای شیر خوردن برنامه خواب او پایدارتر میشود. تا سن ۳ تا ۴ ماهگی بسیاری از نوزادان در هر نوبت خواب حداقل ۵ ساعت میخوابند. در سال اول زندگی کودک، هر روزی با دیگری متفاوت است، نوزاد ممکن است هر شب حدود ۱۰ ساعت بخوابد.کودک را در اتاق خود بخوابانید.
در حالت ایدهآل، نوزاد شما باید حداقل تا شش ماهگی و در صورت امکان تا یک سالگی در اتاق شما بخوابد، اما به تنهایی در تختخواب مخصوص خودش. این عمل ممکن است به کاهش خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد کمک کند. تخت خواب بزرگسالان برای نوزادان بی خطر نیست، زیرا ممکن است بین تختهای بالای تخت خواب، فضای بین تشک و قاب تختخواب یا فضای بین تشک و دیوار گیر کند و خفه شود. اگر والدین در خواب غلت بزنند و به طور تصادفی روی دهان و بینی نوزاد را بپوشانند، منجر به خفگی نوزاد خواهد شد.
تشویق عادتهای خوب خواب
برای چند ماه اول، تغذیههای نیمه شب مطمئناً خواب پدر و مادر و همچنین نوزاد را مختل میکند. اما برای کمک به خوب خوابیدن نوزادان در شب هر چه زودتر دست به کار شوید. به این نکات توجه کنید:
• از یک برنامه منظم و مداوم و آرامش بخش برای خواب خوب نوزاد در شب پیروی کنید: تحریک بیش از حد در اوایل شب میتواند خواب نوزاد را دچار مشکل کند. قبل از خواباندن نوزاد را حمام کنید، نوازش کنید، لالایی بخوانید، موسیقی آرام پخش کنید و در یک زمان مشخص به این کارها پایان دهید و از اتاق خارج شوید. این فعالیتها را قبل از اینکه نوزاد شما خیلی خسته و خواب آلود شود و در یک اتاق آرام و با نور ملایم شروع کنید.
• نوزاد را هنگامی که خواب آلود ولی بیدار است در تختخوابش بگذارید: این به او کمک میکند تا بین تخت خواب و خوابیدن ارتباط برقرار کند. به یاد داشته باشید که کودک را به پشت بخوابانید و برای جلوگیری از خفگی، گهواره یا تخت خواب او را از پتوها و اشیاء نرم خالی کنید.
• به نوزاد زمان دهید تا آرام بگیرد: ممکن است او قبل از پیدا کردن یک موقعیت راحت و به خواب رفتن گریه و سروصدا کند. اگر گریه او متوقف نشود، وضعیت او را بررسی کنید. کلمات آرامش بخش بگویید و سپس اتاق را ترک کنید. اطمینان از حضور شما ممکن است تمام آن چیزی باشد که نوزاد برای خوابیدن نیاز دارد.
• به او پستانک بدهید: اگر نوزاد شما برای آرام شدن مشکل دارد، یک پستانک ممکن است مشکل را حل کند. در حقیقت تحقیقات نشان میدهند که استفاده از پستانک هنگام خواب به کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد کمک میکند.
• هنگام شب سکوت و آرامش را حفظ کنید: زمانی که نوزاد در طول شب نیاز به مراقبت یا شیر خوردن دارد با نور ملایم و صدای آرام و حرکات نرم این کار را انجام دهید. این به نوزاد شما میفهماند که حالا وقت خواب است، نه بازی.
• به ترجیحات نوزاد خود احترام بگذارید: اگر نوزاد شما علاقه به دیر خوابیدن یا زود بیدار شدن دارد، ممکن است شما نیز بخواهید روال و برنامههای خود را براساس این الگوی طبیعی تنظیم کنید.
برای کمک به خوب خوابیدن نوزاد در شب به خاطر داشته باشید خواباندن نوزاد در طول شب معیاری برای سنجش مهارتهای مادرانه شما نیست. برای درک عادات نوزاد و راههای برقراری ارتباط وقت بگذارید تا بتوانید به او کمک کنید خواب بهتری داشته باشد. اگر نگرانی دارید با پزشک نوزاد خود صحبت کنید.
بیشتر بدانید:
1- 10 روش ساده برای خواباندن نوزاد
2- مزیت خواب پیوسته شبانه برای نوزاد
3- چکار کنیم خواب نوزاد عمیق شود؟ نکاتی در موردخواب روزانه کودک
4- نحوه خواباندن نوزاد تازه متولد شده و نکات کاربردی