آیا تولید شیر در بانوانی که پستانهای کوچکی دارند کمتر است؟
دوران بارداری با نگرانی های بسیار زیادی همراه است. یکی از نگرانی های شایع در این دوران گذر از مرحله شیردهی است. برخی از بانوان سینه های بسیار کوچکی دارند و نگران ناکافی بودن شیرشان بعد از زایمان بوده و می پرسند که آیا تولید شیر در بانوانی که پستانهای کوچکی دارند کمتر است؟ در ادامه این مقاله پاسخ کاملی برای این سوال دریافت خواهید کرد.
آیا تولید شیر در بانوانی که پستانهای کوچکی دارند کمتر است؟
خیر هنگامیکه صحبت از شیردهی باشد، اندازه بزرگتر پستان مزیت نیست. اندازه پستان ربطی به توانایی تولید شیر ندارد. بزرگی پستان در نسبت با مقدار چربی داخل آن مشخص میشود. اما این بافت چربی ارتباطی به توانایی تولید شیر در مادران ندارد. ترشح هورمونهایی که از بدو تولد نوزاد و همچنین با شیر خوردن او آغاز میشود، غدد شیری را تحریک کرده تا شیر تولید شده را به مجاری شیر در زیر نوک پستان و هاله اطراف آن تزریق کند. هنگامیکه کودک شروع به مکیدن میکند شیر به داخل دهانش وارد میشود.
پر شدن پستانها از شیر و آماده شدن غدد شیری در دوران بارداری باعث بزرگتر شدن پستانها میشود. اما مقدار شیری که تولید میکنید بستگی به مدت زمانی دارد که کودک به شیر خوردن مشغول است. هرچه کودک بیشتر شیر بخورد بیشتر شیر تولید خواهد شد.
هرچند اگر پستانهای شما در دوران بارداری رشد نکرد و تغییری در ظاهر آن به وجود نیامد و پس از به دنیا آمدن کودک همچنان مسطح بود، ممکن است به عارضهای با نام کمبود بافت غدهای ناکافی (IGT) مبتلا باشید. مادرانی که این عارضه را دارند در پستانهای خود غدد شیری کافی برای تولید شیر ندارند. پزشک یا مشاور شیردهی وضعیت شما را بررسی خواهد کرد و در مورد راههای افزایش شیر یا استفاده از شیرخشک به همراه مکمل یا استفاده از شیر اهدایی به شما کمک خواهد کرد.
در برخی بانوان، سیگار کشیدن، عمل جراحی پستان، مصرف برخی داروها مانند داروهای جلوگیری از بارداری و برخی مشکلات پزشکی ممکن است در تولید شیر تاثیرگذار باشند. اگر نگران تولید شیر خود هستید، با پزشک یا مشاور شیردهی مشورت کنید.
توجه داشته باشید که کمبود غدد کافی در پستان ها برای شیردهی در تعداد معدودی از بانوان وجود دارد و بیشتر بانوانی که سینه های کوچک دارند و قبل از زایمان می پرسند که آیا تولید شیر در بانوانی که پستانهای کوچکی دارند کمتر است، به راحتی می توانند شیر کافی برای تغذیه نوزادشان تولید کرده و شیردهی موفقی داشته باشند.
مطالعه بیشتر:
1- سینه کوچک در شیردهی آیا مشکلی ایجاد می کند؟
2- رابطه بین اندازه سینه مادر و تولید شیر چیست؟
3- اندازه سینه در شیردهی و آیا در شیردهی تاثیر می گذارد؟
4- شیردهی پس از عمل جراحی کوچک کردن سینه آیا امکان پذیر است؟