رفتار با نوزاد دو ماهه و چگونه به رشد فرزندمان کمک کنیم؟
فرزندتان به زودی علاوه بر لبخند زدن، با لذت سرو صدا می کند و می خندد. اما اگر به غریبه ها واکنش نشان نمی دهد، تعجب نکنید. والدین، سایر اعضای خانواده و احتمالا افرادی که همیشه با آنها در ارتباط است، مورد علاقه او هستند. او نیز همانند بزرگ ترها، اولویت هایی برای خود تعیین می کند. در ادامه این مطلب توضیحاتی را درمورد رفتار با نوزاد دو ماهه و نیز نحوه برخورد با نوزاد دو ماهه خواهید خواند.
رفتار با نوزاد دو ماهه، چگونه به رشد فرزندمان کمک کنیم؟
بازی و تعامل با او نقش بسزایی در رشد مغز و یادگیری زودهنگام کودک دارند. فعالیت های زیر را در کنار او انجام دهید:
• برای نوزاد کتاب بخوانید: حتی اگر تمام کلمات را کاملاً درک نکند، به صداها گوش می دهد و مثلاً چیزهایی درباره لحن و سرعت کلام می آموزد. از اینکه یک کتاب ر ا بارها و بارها بخوانید، دریغ نکنید کودکان عاشق تکرار هستند. (فیلم کوتاه با موضوع رشد زبانی از طریق " صحبت با کودک" اطلاعات بیشتری درباره کتابخوانی برای کودک به شما می دهد).
• "با هم گپ بزنید": به آواها و صداهایی که تولید می کند، پاسخ دهید و در مورد موضوعات مورد علاقه خود با او صحبت کنید. وقتی او "حرف می زند"، حرفش را قطع و توجه خود را منحرف نکنید. توجه کردن به او نشان می دهد که صدایش برای شما اهمیت دارد و به جلب اعتماد او کمک خواهد کرد.
• نوزاد را به شکم بخوابانید: هر روز به مدت کوتاهی او را به شکم به بخوابانید تا عضلات گردن، بازو و شانه اش تقویت شود. به شکم خوابانیدن، یعنی کودک روی سطح محکمی مانند کف زمین با نظارت والدین، دراز بکشد.
• انواع صداها را به او معرفی کنید: موسیقی پخش کنید و اسباب بازی هایی با صداهای متفاوت به او بدهید. بگذارید به صداهای طبیعی پیرامون خود گوش فرا دهد. به عنوان مثال وقتی کارهای منزل را انجام می دهید، او می تواند در کنارتان باشد، صدای شستشو برای او خیلی جذاب خواهد بود.
طرز رفتار با نوزاد دو ماهه، رشد شخصیت
درمورد چگونگی رفتار با نوزاد دو ماهه درنظر داشته باشید که نوزاد دو ماهه هر روز بیش از پیش شخصیت خود را آشکار می سازد. این امر زمانی مشخص می شود که او با استفاده از حالات چهره، تولید آواها و حتی زبان بدن شروع به برقراری ارتباط با اطرافیان می نماید. به عنوان مثال، اگر به او لبخند بزنید، ابراز خوشحالی می کند و ممکن است به شما لبخند بزند. در این سن، او می تواند ساعت ها با ایجاد صداهای مختلف و عجیب خود را سرگرم کند. ممکن است صدایی شبیه مو مو ، با با و آ او بشنوید. با او حرف بزنید و همین صداها را تقلید کنید.
طرز برخورد با نوزاد دو ماهه
اگر می خواهید بدانید که رفتار با کودک دو ماهه چگونه باید باشد، باید بگوییم گفتگو با کودک در این سن اهمیت زیادی دارد اما در دنیای واقعی او می آموزد که گفت و شنود یک خیابان دو طرفه است و او می تواند همان اندازه که می گوید، بشنود و مشارکت داشته باشد. صدای شما نیز به او نشان می دهد که قرار است چه اتفاقی رخ دهد، بهتر است موقع تعویض پوشک، قدم زدن یا حمام کردن او با او سخن بگوئید.
رفتار با نوزاد دو ماهه، تغذیه
نوزاد دو ماهه معمولا 6 تا 8 بار در روز شیر می خورد، بنابراین هر وقت که احساس گرسنگی کرد به او غذا بدهید. او با مکیدن انگشت، بردن دست ها به طرف دهان، گریه کردن و یا تکان دادن دست و پا گرسنگی خود را به شما اعلام خواهد کرد. وقتی سرعت خوردن کند می شود، کودک از مکیدن باز می ایستد یا سر خود را بر می گرداند، نشانه سیر شدن است و باید از تغذیه بیش از حد او خوددداری کنید. چنانچه کودک بعد از غذا خوردن، هوشیار، سیر و فعال باشد، می توانید حدس بزنید به اندازه کافی غذا خورده و سیر شده است.
احتمالاً می توانید بگویید در این مرحله، ظرفیت معده طفل افزایش می یابد و دیگر زود به زود گرسنه نمی شود، بنابراین ممکن است نیمه شب کمتر برای شیرخوردن از خواب بیدار شود.
رفتار با نوزاد دو ماهه، تعویض پوشک
مراقب پوشک های مرطوب و کثیف باشید: تعداد پوشک هایی که در طول شبانه روز تعویض می کنید اطلاعات خوبی درباره غذا خوردن و سلامت نوزاد به شما خواهد داد. به خاطر داشته باشید نوزادان با یکدیگر فرق دارند و ممکن است هر دو ساعت، چهار ساعت یا شش ساعت یکبار اجابت مزاج داشته باشند. خیس شدن پوشک کمتر از شش بار در روز نشانه کم آبی بدن است. تعداد پوشک های خیس در طول روز را مدنظر داشته باشید، اگر تعداد آنها ناگهان به مقدار قابل توجهی کاهش یافت یا دهان نوزاد خشک به نظر رسید، احتمالا دچار کمبود آب شده است. اگر در این مورد تردید دارید، با پزشک مشورت کنید. در مورد دفعات اجابت مزاج نیز نمی توان تعداد مشخصی را در نظر گرفت. نوزادان دو ماهه می توانند از چندین بار در روز تا فقط یک بار در هفته اجابت مزاج داشته باشد. اگر دفع مدفوع در فرزند شما کمتر از حد نرمال اما مدفوع نرم است و کودک نشانه یا مشکل دیگری ندارد، جای نگرانی نیست اما برای اطمینان بیشتر می توانید با پزشک مشورت کنید.
رفتار با نوزاد دو ماهه، خواب
در سن 2 ماهگی، ممکن است نوزاد در طی 24 ساعت حدود 14 تا 17 ساعت بخوابد. او در طول روز بیشتر هوشیار و بیدار است، دفعات چرت های روزانه در او کمتر و مدت زمان آنها بیشتر می شود. در این مرحله، برخی نوزادان اما نه همه آنها می توانند تمام طول شب یعنی به مدت شش تا هشت ساعت پشت سر هم بخوابند. ایجاد یک برنامه خواب خوب که کودک در زمان مشخصی به بستر برود و در طی روز نیز در ساعت معینی بخوابد و در زمان خواب از آرامش کافی برخوردار باشد، شروع بسیار خوبی برای فرزندتان خواهد بود و به حفظ سلامت و بهبودی او کمک می کند. اگرچه تنظیم ساعت خواب شبانه دشوار است و اندکی زمان می برد اما می توان با تغذیه نوزاد به مقدار کافی، کم کردن نور اتاق، صحبت نکردن یا حداقل با صدای بلند حرف نزدن، تعویض پوشک بعد از شیر و خوابانیدن کودک به پشت او را برای خواب آماده و تشویق کرد. برای اطلاعات بیشتر به قسمت راهکارهایی برای خواب خوب شبانه مراجعه فرمائید.
رفتار با نوزاد دو ماهه، نمونه ای از یک برنامه روزانه
برنامه روزانه نوزاد دو ماهه عبارتست از خواب، شیرخوردن، حمام کردن و بازی کردن. نمونه ای از این برنامه را با هم مرور می کنیم:
مطالعه بیشتر:
1- تغییرات نوزاد از بدو تولد تا سه ماهگی
2- تغییرات نوزاد در سه تا شش ماهگی
3- تغییرات نوزاد در شش تا نه ماهگی
4- تغییرات نوزاد در نه تا دوازده ماهگی