molfix-مولفیکس

الگوی خواب نوزاد هشت ماهه ،میزان خواب در نوزاد هشت ماهه

الگوی خواب نوزاد هشت ماهه ،میزان خواب در نوزاد هشت ماهه

کوچولوی دلبند و کنجکاو شما برعکس ماه های گذشته که بیشتر اوقات روز در خواب بود، اغلب بیدار است اما شبها به مدت بیشتری می خوابد. او به خواب زیادی نیاز دارد، در غیر اینصورت بیش از اندازه خسته و بهانه گیر خواهد شد. اگرچه نمی توان الگوی خواب منظم و مشخصی برای نوزاد هشت ماهه تعریف کرد اما الگوی خواب در بیشتر کودکان این سن مشابه است. 8 تا 10 ماهگی زمانی است که کودک حتی اگر مشکل خواب نداشته باشد، با اختلال خواب مواجه می گردد.خوب، مناسب ترین الگوی خواب نوزاد هشت ماهه کدام است؟ وقتی اختلال خواب برنامه او را به هم ریخت، چه می توان کرد؟ برای پاسخ به این پرسشها و کسب اطلاعات کافی درمورد الگوی خواب نوزاد هشت ماهه، با ما همراه باشید.

الگوی خواب نوزاد هشت ماهه ، میزان خواب در نوزاد هشت ماهه

در 8 ماهگی، کودک شما در مقایسه با روزهای اول، مدت زمان بیشتری می خوابد اما باز هم به خواب نیاز دارد. اکثر نوزادان هشت ماهه در طی 24 ساعت 14 ساعت خواب هستند، اما 12 تا 16 ساعت خواب نیز در این سن طبیعی است. کودکان در 8 ماهگی بین 9 تا 12 ساعت در شب و حدود سه ساعت در روز می خوابند. مدت زمان خواب روز بین صبح و عصر تقسیم می شود.

نمونه ای از الگوی خواب نوزاد هشت ماهه

الگوی خواب در اکثر نوزادان هشت ماهه نسبتاً تثبیت می شود. بسیاری از آنها تمایل دارند یک بار در صبح و یکبار عصر چرت بزنند و حدود 11 ساعت در شب می خوابند. البته می توان این برنامه را بسته به نیاز کودک و خانواده تغییر داد. در این ماه رگرسیون های خواب نیز ممکن است در روال عادی خواب اختلال ایجاد کند. شاید بخواهید اطلاعات بیشتری درباره الگوی خواب نوزاد هشت ماهه خود به دست آورید، در اینجا نمونه ای از این برنامه ارائه شده است، بر اساس این برنامه کودک به دو بار خواب روزانه بین 1 تا 2 ساعت نیاز دارد.

• ساعت 7 صبح: بیداری

• 9:30 صبح: چرت صبحگاهی

• 11:30 صبح: بیداری

• 2 عصر: چرت عصرگاهی

• 3:30 عصر: بیداری

• 7 عصر : فعالیت های قبل از خواب

• 7:30 عصر: خواب شبانه

رگرسیون یا بدخوابی نوزاد هشت ماهه چیست؟

در این مرحله از فرزندپروری، بد نیست با رگرسیون خواب آشنا شوید. بدخوابی یک وقفه موقت در روال خواب کودک است که طول شب به دفعات از خواب بر می خیزد و به سختی مجددا به خواب فرو می رود. بدخوابی معمولا زمانی رخ می دهد که کودک مهمترین ملاک های رشدی را پشت سر می گذارد. یادگیری یک مهارت جدید و تمایل دائمی برای انجام آن مهارت، خواب را از چشم کودک می رباید.

اولین رگرسیون بزرگ خواب تقریباً در سن چهارماهگی ایجاد می شود اما در سن 6 ماهگی و بین 8 تا 10 ماهگی نیز اتفاق می افتد، در این سن کودکان چهار دست و پا می روند، اشیا را می گیرند و بلند می شوند و می توانند اولین کلمات را به زبان بیاورند. خبر خوب این است که این الگوی جدید پایدار نمی ماند و الگوی خواب کودک دوباره به روال جدید باز می گردد. البته به شرط اینکه شما نیز به عادت های خواب او پایبند باشید و برنامه جدیدی تنظیم نکنید مثلا برای دوباره خوابانیدن، او را تکان ندهید.

آیا تنظیم الگوی خواب نوزاد هشت ماهه امکان پذیر است؟

تا 8 ماهگی، به طور کلی کودکان می توانند تمام طول شب بخوابند. اما زمان بیماری یا رویش دندان ها وضعیت فرق می کند و لازم است حتما به پزشک مراجعه کنید. اگر خودتان و فرزند کوچکتان برای خواب بیشتر آمادگی کافی دارید، زمان تربیت خواب کودک فرا رسیده است. متخصصان کودکان معمولاً پیشنهاد می کنند آموزش خواب بین 4 تا 6 ماهگی امتحان شود، این دوران زمانی است که او از لحاظ رشد می تواند بدون اینکه شیر بخورد تمام طول شب بخوابد و بدون گریه خودش به تنهایی به خواب برود.

البته آموزش خواب به کودک در سن 8 ماهگی و بیشتر به طور کامل انجام می شود. فراموش نکنید آموزش در این سن کمی دشوارتر بوده و به زمان بیشتری نیاز دارد. احتمالاً فرزند شما به میان وعده های شبانه عادت کرده است، حالا که باید آن را ترک کند، اعتراض خواهد کرد. اما تا زمانی که شما به برنامه تربیتی خود پایبند باشید، او نیز بالاخره عادت می کند. روش های مختلفی را می توان آزمود.

نکاتی درمورد الگوی خواب نوزاد هشت ماهه

با وجود اینکه فرزند 8 ماهه شما به خواب زیادی نیاز دارد، اما آرام کردن او کار ساده ای نیست، راهکارهای زیر می تواند به شما کمک کند:

• بهتر است برنامه قبل از خواب قابل پیش بینی باشد: برنامه قبل از خواب نوزاد هشت ماهه عبارتست از تغذیه آخر شب، تمیز کردن و فعالیت های آرامش بخش مانند کتاب خواندن، در بستر آرام گرفتن یا آواز خواندن. نکته مهم این است که او را آرام کنیم و به او بفهمانیم وقت خواب است.

• مراقب باشیم کودک به اندازه کافی بخوابد: نوزادان بیش از اندازه خسته که تحرک کمتری دارند به سختی آرام می گیرند و در طول شب نیز بیدار می شوند. زمان بندی خواب کودک باید به اندازه ای باشد که بتواند به میزان مورد نیاز بخوابد. اگر با یک رگرسیون روبرو هستید و او دائم از خواب بیدار می شود و در طول روز نیز نمی خوابد، باید فرآیند خواب را کمی زودتر آغاز کنید یا اجازه دهید در طول روز بیشتر بخوابد.

• اجازه ندهید بیش از حد بخوابد: نوزادان به خواب زیادی احتیاج دارند، اما نباید بیش از حد بخوابند. خواب روزانه به مدت 4 ساعت به خوابیدن بهتر او در شب کمک می کند.

• شرایط خواب روزانه را محدود کنید: اگرکودک از بستر و مکان آرام و راحتی برخوردار باشد، در طول روز بهتر می خوابد و همین به خواب بهتر شبانه نیز کمک خواهد کرد. خوابیدن اتفاقی در کالسکه اشکالی ندارد ولی نباید به عادت تبدیل شود.

• مهمتر از همه سازگار باشید: فرزند 8 ماهه شما مستعد اختلالات خواب است. اما ایرادی ندارد اگر به بیداری های کوچک او با اطمینان کلامی سریع پاسخ دهید یا پشتش را به آرامی بمالید. اما از انجام هر کاری که برای کودک به منزله تفریح باشد مانند تکان دادن، بیرون بردن کریر به بیرون از اتاق خواب برای بازی و غیره خودداری کنید. ترک این عادات برای کودک بسیار دشوار است.

مشکلات خواب نوزاد هشت ماهه

اگرچه فرزند 8 ماهه شما می تواند تمام شب به راحتی بخوابد، اما بروز برخی مشکلات نیز گاهاً طبیعی است، شماری از این مشکلات عبارتند از:

• رگرسیون خواب در نوزاد 8- تا 10 ماهه: نوزادان در محدوده 8 تا 10 ماهگی مهارتهای جدیدی مانند چهار دست و پا رفتن، گرفتن اشیا و بلند شدن و نیز حرف زدن کسب می کنند، بنابراین مستعد ابتلا به رگرسیون خواب هستند. اضطراب جدایی یکی دیگر از دلایل این مشکل است.

• روئیدن دندانها: روئیدن مرواریدهای سفید دندان ناراحتی و بیداری شبانه و نیز علائم دیگری مانند ترشح بیش از حد آب دهان، بثورات پوستی روی گونه ها یا چانه، تحریک پذیری و کشیدن گوش یا به دهان بردن اشیا برای رفع خارش به همراه دارد. دندان گیر نوزادی چندان چیز مفیدی به نظر نمی رسد باید با نظر پزشک متخصص کودکان و نوزادان از استامینوفن یا ایبوپروفن مخصوص کودک که بعد از شش ماهگی مجاز است، استفاد کرد.

• به تنهایی نمی خوابد: در این مرحله، کودک به لحاظ رشدی نیاز به شیر خوردن یا تکان دادن در گهواره ندارد، اما به ویژه اگر اضطراب جدایی داشته باشد، به سختی عادات قبلی را ترک می کند. ابتدا کودک از اینکه به تنهایی در تخت قرار بگیرد، راضی نیست اما به تدریج یاد می گیرد که چطور خود را آرام کند و به خواب برود.

• تقاضای میان وعده در نیمه شب: اگرچه نوزاد هشت ماهه نیازی به تغذیه نیمه شب ندارد، اما اگر عادتاً ساعت 3 نیمه شب شیر می خورد، به راحتی نمی توانید این عادت را از او بگیرید. اگر او آمادگی کافی برای ترک شیر نیمه شب را ندارد، اما شما از آمادگی لازم برخوردارید، باید برنامه آموزش را در اولویت قرار دهید.

• بیداری اول صبح: کودکان به طور طبیعی صبح زود از خواب بر می خیزند. اما اگر فرزند 8 ماهه معمولا قبل از طلوع آفتاب بیدار می شود، لازم است برنامه زمان بندی او را تغییر دهید یا نور اتاق را کم کنید.

• سایر اختلالات موقت: بیماری، مسافرت و تغییرات بزرگی در برنامه کودک مانند بازگشت به مادر به کار همگی بر خواب کودک تأثیر می گذارد. اما وقتی زندگی به حالت عادی بازگشت، شرایط خواب نیز باید به وضع طبیعی بر گردد.

سعی کنید در شرایط و سن اختلال خواب، الگوی خواب نوزاد هشت ماهه از پیش تعیین شده باشد. این به فرزندتان کمک می کند تا در ساعات روز به اندازه کافی بخوابد و راحت تر به روال عادی بازگردد، به این ترتیب هر دوی شما شب آرامتری خواهید داشت. 

 مطالعه بیشتر:

1- چند توصیه برای تنظیم الگوی خواب نوزادان

2- الگوی خواب شیرخواران از تولد تا سه ماهگی

3- جدول مقدار خواب نوزاد در ماه های مختلف چگونه است؟

4- تغییر الگوی خواب نوزاد و شیرخواران با 4 توصیه کاربردی

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های الگوی خواب نوزاد هشت ماهه

نوزاد هشت ماهه چقدر باید بخوابد؟

در 8 ماهگی، کودک شما در مقایسه با روزهای اول، مدت زمان بیشتری می خوابد اما باز هم به خواب نیاز دارد. اکثر نوزاد هشت ماهه در طی 24 ساعت 14 ساعت خواب هستند، اما 12 تا 16 ساعت خواب نیز در این سن طبیعی است. کودکان در 8 ماهگی بین 9 تا 12 ساعت در شب و حدود سه ساعت در روز می خوابند. مدت زمان خواب روز بین صبح و عصر تقسیم می شود.

الگوی خواب نوزادان چه زمانی تنظیم می شود؟

الگوی خواب در اکثر نوزاد هشت ماهه نسبتاً تثبیت می شود. بسیاری از آنها تمایل دارند یک بار در صبح و یکبار عصر چرت بزنند و حدود 11 ساعت در شب می خوابند. البته می توان این برنامه را بسته به نیاز کودک و خانواده تغییر داد

آیا بدخواب شدن نوزاد هشت ماهه طبیعی است؟

اولین بدخوابی بزرگ خواب تقریباً در سن چهارماهگی ایجاد می شود اما در سن 6 ماهگی و بین 8 تا 10 ماهگی نیز اتفاق می افتد، در این سن کودکان چهار دست و پا می روند، اشیا را می گیرند و بلند می شوند و می توانند اولین کلمات را به زبان بیاورند. خبر خوب این است که این الگوی جدید پایدار نمی ماند و الگوی خواب کودک دوباره به روال جدید باز می گردد. البته به شرط اینکه شما نیز به عادت های خواب او پایبند باشید و برنامه جدیدی تنظیم نکنید مثلا برای دوباره خوابانیدن، او را تکان ندهید.

آیا تنظیم الگوی خواب نوزاد هشت ماهه امکان پذیر است؟

تا 8 ماهگی، به طور کلی کودکان می توانند تمام طول شب بخوابند. اما زمان بیماری یا رویش دندان ها وضعیت فرق می کند و لازم است حتما به پزشک مراجعه کنید. اگر خودتان و فرزند کوچکتان برای خواب بیشتر آمادگی کافی دارید، زمان تربیت خواب کودک فرا رسیده است. متخصصان کودکان معمولاً پیشنهاد می کنند آموزش خواب بین 4 تا 6 ماهگی امتحان شود، این دوران زمانی است که او از لحاظ رشد می تواند بدون اینکه شیر بخورد تمام طول شب بخوابد و بدون گریه خودش به تنهایی به خواب برود.

منبع: whattoexpect