molfix-مولفیکس

علت انرژی زیاد کودک چیست و آیا هر کودک پرانرژی بیش فعال است؟

علت انرژی زیاد کودک چیست و آیا هر کودک پرانرژی بیش فعال است؟

در حالی که برخی از بچه ها به مدت نیم ساعت رنگ آمیزی می کنند، نقاشی می کشند و یا با بلوک ها بی سر و صدا بازی می کنند، به نظر می رسد دیگران نمی توانند دو دقیقه آرام بنشینند. چنین کودکانی بیشتر اوقات در حال تکان خوردن، پریدن، دویدن و جیغ  و داد کردن هستند که اصطلاحا گفته می شود از دیوار راست بالا می روند. به راستی علت انرژی زیاد کودکان چیست؟ آیا هر کودک پر انرژی بیش فعال است؟؟ ممکن است کسی مستقیما در مورد کودک شیطون شما بگوید که او بیش فعال است اما بدانید که صرف شیطنت کردن دلیل بر بیش فعال بودن کودک نیست. در ادامه این مقاله به شما خواهیم گفت که علت بوجود آمدن بیش فعالی در کودکان چیست، چه زمانی می گوییم کودک بیش فعال است؟ چه زمانی شیطنت کودک نشان دهنده بیش فعالی نیست؟ و چرا برخی کودکان تحت هیچ شرایطی آرام نمی گیرند؟.

بیش فعالی در کودکان چگونه تشخیص داد می شود؟

طبق آمار مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، تقریباً 9٪ کودکان مبتلا به ADHD یا همان بیش فعالی هستند. بیش فعالی یک بیماری عصبی زیست شناختی است که باعث علائمی مانند تکانشگری، اختلال در تمرکز و افزایش فعالیت می شود. مهمترین علائم بیش فعالی ADHD عبارتند از:

  • دشواری در نشستن. مرتباً چرخیدن و حرکت دادن پاها و دستها، یا ایستادن مکرر و حرکت دادن اندام ها در هنگام اجبار برای نشستن
  • دویدن در زمان های نامناسب
  • به ندرت شرکت کردن در فعالیت ها و بازی های بی سر و صدا
  • صحبت کردن مداوم که می تواند در مدرسه و در محیط های اجتماعی مشکل ایجاد کند
  • مشکل در رعایت کردن نوبت دیگران
  • قطع ارتباط با افراد دیگر

اگر نشانه های بیش فعالی را در فرزندمان ببینیم چه کار کنیم؟

اگر این نشانه های بیش فعالی را در دلبندتان می بینید و فکر می کنید ممکن است فرزندتان بیش فعالی داشته باشد با پزشک متخصص اطفال صحبت کنید. اگرچه آزمایش خاصی برای تشخیص این بیماری وجود ندارد، یک متخصص اطفال می تواند با ارزیابی نشانه های مربوطه در صورت لزوم کودک شما را برای بررسی بیشتر به روانشناس کودک ارجاع دهد.

زمانی که بیش فعالی علت شیطنت کودک شما نیست

هر کودک شلوغ و سرخوشی بیش فعالی ندارد. گاهی اوقات، دلایل دیگری زمینه ساز شیطنت کودک هستند. گرچه این علائم ممکن است بسیار شبیه به بیماری بیش فعالی باشد اما نباید با آن اشتباه گرفت شود.

علت انرژی زیاد کودکان چیست؟

دلایل زیادی وجود دارد که می تواند سبب شوند که کودک شما انرژی زیادی داشته و یا اصطلاحا بیش از حد شلوغ کند از جمله:

استرس

شاید دلیل انرژی زیاد کودکان شما استرس باشد. کودکان در اثر هرج و مرج های ناگهانی و موقعیت های استرس زا که شکل مزمن به خود می گیرند ممکن است استرس گرفته و علائم بیش فعالی را از خود نشان دهند. توجه داشته باشید که حتی تغییرات مثبت، مانند به دنیا آمدن یک نوزاد جدید یا رفتن به محله بهتر، می تواند استرس زیادی را برای کودک ایجاد کند.

قبل از اینکه قضاوت کنید که آیا ممکن است فرزندتان تحت تأثیر مشکلات مالی یا روابط خانوادگی قرار گرفته باشد یا نه، به یاد داشته باشید که بچه ها استرس والدین خود را تحمل می کنند. اگر استرس دارید، کودک شما نیز دچار استرس می شود.

توجه داشته باشید که کودکان به حمایت عاطفی نیاز دارند اگر زندگی شما به هر دلیل تحت تاثیر مشکلات خاصی قرار گرفته، در این شرایط کودکتان را فراموش نکنید و حتما توجه کافی را به روحیات او داشته باشید.

مشکلات ذهنی یا عاطفی

ممکن است علت انرژی زیاد کودک شما مشکلات عاطفی باشد. مسائل عاطفی در کودکان اغلب خود را به صورت مشکلات رفتاری نشان می دهند. کودک مبتلا به اختلال اضطراب ممکن است علی رغم تلاش نتواند آرام بشیند. کودکی که در اثر یک اتفاق وحشتناک آسیب روحی دیده است ممکن است نتواند تمرکز کند.

اگر شک دارید که بیش فعالی کودک شما ناشی از یک مسئله عاطفی است یا نه، از متخصص کمک بگیرید. پیدا کردن و نیز درمان مساله عاطفی می تواند نشانه های مشابه بیش فعالی را کاهش دهد.

مشکلات پزشکی

برخی از مشکلات سلامت جسمی وجود دارد که باعث بیش فعالی می شود. به عنوان مثال تیروئید پرکار می تواند طیف وسیعی از علائم ADHD، از جمله اضطراب، حرکت کردن مداوم و عدم تمایل به شستن و ...را ایجاد کند. بعلاوه موارد ژنتیکی دیگری وجود دارد که ممکن است منجر به افزایش فعالیت شود.

ورزش نکردن

شاید علت انرژی زیاد کودک شما تحرک نداشتن است. بچه ها موجوداتی پرانرژی هستند که باید به روشی این انرژی را تخلیه کنند. به همین دلیل باید شرایطی را برای دویدن، ورزش کردن، رقصیدن و ... آنها فراهم کنید تا انرژی کودکان تخلیه شود.

برای تخلیه انرژی کودک، او را تشویق کنید هر روز به طور مکرر ورزش کند. بازی در حیاط، دوچرخه سواری و دویدن به کودک این فرصت را می دهد تا انرژی خود را به فعالیت های مناسبی تبدیل کند. اگر در زندگی آپارتمانی هیچ شرایطی را برای تخلیه انرژی کودکتان فراهم نمی کنید، باید منتظر شیطنت بی اندازه آنها باشید!

کم خوابی

در حالی که بزرگسالان وقتی خسته هستند تمایل به استراحت کردن و خوابیدن دارند، کودکان وقتی خسته هستند اغلب بیش فعال می شوند. کودکان چه ظهر نخوابیده باشند و چه شب، یک کودک خواب آلود بیش از هر زمان دیگری فعال به نظر می رسد.

اما علت این امر چیست؟ وقتی کودک خوب نخوابیده است، بدن او مقدار بیشتری هورمون کورتیزول ترشح می کند که این مساله می تواند منجر به رفتارهای هیجانی و بروز علائم بیش فعالی در کودک شود.

اطمینان حاصل کنید که کودک شما به میزان کافی خوابیده است .اگر یک کودک بدخواب دارید، با متخصص درمورد روش های بهبود و تنظیم خواب او مشورت کنید.

اگرچه داشتن انرژی کافی برای کودکان خردسال امری طبیعی است، اما فعالیت بیش از حد می تواند در زندگی آنها اختلال ایجاد کند. به عنوان مثال بچه ها باید بتوانند به اندازه کافی بی حرکت بنشینند تا یاد بگیرند. اما در مورد زمان مناسب بی حرکت نشستن انتظار واقع بینانه از کودکتان داشته باشید. اگر همچنان درمورد علت انرژی زیاد کودکتان سوالی دارید می توانید با متخصص روانشناسی بالینی کودک در اینباره مشورت کنید.

مطالعه بیشتر:

نحوه برخورد با بچه های شیطون چگونه باید باشد؟

کودکان بیش فعال چه غذاهایی را نباید مصرف کنند؟

بیش فعالی کودکان چیست ؟ عوامل ابتلا، پیشگیری و درمان

علائم بیش‌ فعالی کودک چیست و بیش فعالی کودک چند نوع است؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های علت انرژی زیاد کودک

چرا کودکی که خواب خوبی نداشته پرانرژی و بدخلق می شود؟

وقتی کودک خوب نخوابیده است، بدن او مقدار بیشتری هورمون کورتیزول ترشح می کند که این مساله می تواند منجر به رفتار های هیجانی و بروز علائم بیش فعالی در کودک شود.

علت انرژی بیش از حد کودکان چیست؟

شاید علت انرژی زیاد کودک شما تحرک نداشتن است. بچه ها موجوداتی پرانرژی هستند که باید به روشی این انرژی را تخلیه کنند. به همین دلیل باید شرایطی را برای دویدن، ورزش کردن، رقصیدن و ... آنها فراهم کنید تا انرژی کودکان تخلیه شود.

نشانه های بیش فعالی در کودکان چیست؟

دشواری در نشستن. مرتباً چرخیدن و حرکت دادن پاها و دستها، یا ایستادن مکرر و حرکت دادن اندام ها در هنگام اجبار برای نشستن. دویدن در زمان های نامناسب. به ندرت شرکت کردن در فعالیت ها و بازی های بی سر و صدا. صحبت کردن مداوم که می تواند در مدرسه و در محیط های اجتماعی مشکل ایجاد کند. مشکل در رعایت کردن نوبت دیگران. قطع ارتباط با افراد دیگر

اگر نشانه های بیش فعالی را در فرزندمان ببینیم چه کار کنیم؟

اگر این نشانه های بیش فعالی را در دلبندتان می بینید و فکر می کنید ممکن است فرزندتان بیش فعالی داشته باشد با پزشک متخصص اطفال صحبت کنید. اگرچه آزمایش خاصی برای تشخیص این بیماری وجود ندارد، یک متخصص اطفال می تواند با ارزیابی نشانه ها،ی مربوطه در صورت لزوم کودک شما را برای بررسی بیشتر به روانشناس کودک ارجاع دهد.

منبع: verywellfamily