molfix-مولفیکس

دلایل پریود نشدن در هنگام جلوگیری از بارداری چیست؟

دلایل پریود نشدن در هنگام جلوگیری از بارداری چیست؟

پریود نشدن در هنگام استفاده از روش های جلوگیری از بارداری بسیار استرس آور است. مصرف قرص های ضد بارداری، یک راه موثر برای جلوگیری از بارداری و درمان بسیاری از بیماری ها است. از آنجا که این قرص با وارد کردن هورمون های مختلف به بدن شما کار می کند، بنابراین می تواند بر چرخه قاعدگی شما تأثیر بگذارد. برخی از بانوان ممکن است خونریزی سبک تری داشته باشند و برخی دیگر ممکن است قاعدگی خود را به طور کامل از دست بدهند. وقفه غیر طبیعی در قاعدگی ماهانه، "آمنوره" نامیده می شود. دلایل دیگری نیز وجود دارد که باعث می شود تا در هنگام مصرف قرص های ضد بارداری، پریود نشوید.اگر قرص هورمونی جلوگیری از بارداری مصرف می کنید، در اینجا دلایلی برای پریود نشدن در هنگام استفاده از روش های جلوگیری از بارداری آورده شده است.

دلایل پریود نشدن در هنگام استفاده از روش های جلوگیری از بارداری چیست؟

پریود نشدن در هنگام استفاده از روش های جلوگیری از بارداری گرچه بسیار استرس آور است اما دلایل گوناگونی می تواند داشته باشد. ازجمله:

1. استرس

استرس بیش از حد می تواند ذهن و بدن شما را تحت تأثیر قرار دهد. استرس زیاد می تواند عملکرد غده هیپوتالاموس را مختل کرده و پریود نشدن را به دنبال داشته باشد. هیپوتالاموس بخشی از مغز شما است که وظیفه تنظیم هورمون ها را بر عهده دارد. کشف منبع استرس و مدیریت سطوح استرس، می تواند به شروع مجدد دوره های ماهیانه شما کمک کند.

2. تغییرات رژیم غذایی

تغییر عادات غذایی و کاهش سریع وزن می تواند چرخه قاعدگی شما را مختل کند. اگر لاغر باشید و به ویژه اگر وزن بدنتان به میزان 10 درصد یا بیشتر، پایین تر از میانگین مورد انتظار و طبیعی باشد، ممکن است تخمک گذاری در بدنتان متوقف شده و چرخه های منظم قاعدگی از دست بروند. بانوان مبتلا به اختلالات خوردن مانند بی اشتهایی و یا پرخوری عصبی به ویژه در معرض خطر هستند.

3. ورزش

ورزش زیاد همچنین می تواند سطح هورمون ها را مختل کرده و پریود شما را متوقف کند. البته ورزش در حد اعتدال راهی عالی برای حفظ سلامت و تناسب اندام است و اختلالات قاعدگی معمولا در اثر تمرینات شدیدتر، مانند تمریناتی که توسط ورزشکاران و رقاصان حرفه ای انجام می شود، رخ خواهد داد. برخی از ورزشکاران تفریحی که در مسابقات با مسافت طولانی شرکت می کنند نیز ممکن است اختلالات قاعدگی را تجربه کنند.

4. استفاده پیوسته از قرص های جلوگیری از بارداری

برخی از خانم ها مصرف مداوم قرص های ضد بارداری را انتخاب می کنند. نام های تجاری معروف عبارتند از یاز،Seasonale و Seasonique. اگر تصمیم دارید تا از این نوع قرص ها استفاده کنید، باید به طور پیوسته تمام قرص های فعال را به مدت سه ماه مصرف کنید و به دنبال آن به مدت یک هفته قرص های غیرفعال را بخورید. اگرچه ممکن است بین ماه ها لکه بینی داشته باشید، اما قاعدگی شما ممکن است فقط برای چهار بار در سال و در طول هفته ای که قرص های غیرفعال را مصرف می کنید، رخ دهد. به علاوه این غیرمعمول نیست که افرادی که از روش های جلوگیری از بارداری تزریقی استفاده می کنند نیز دچار مشکل از دست رفتن پریود شوند.

آیا پریود نشدن به این معنی است که باردار هستید؟

اگرچه نادر است، اما گاهی اوقات ممکن است در حالی که از روش های جلوگیری از بارداری به درستی استفاده می کنید، باز هم باردار شوید. اگر از نظر جنسی فعال هستید و فقط دچار لکه بینی شده اید یا اینکه پریود شما به کل رخ نداده است، باید به پزشک خود مراجعه کنید تا با انجام آزمایش های لازم، احتمال بارداری را بررسی کند. تشخیص اینکه آیا باردار هستید یا خیر، اهمیت ویژه ای دارد به خصوص اگر دوزی از دارو را فراموش کرده اید یا به طور کلی قرص را مصرف نکرده اید. شما می توانید از آزمایش بارداری خانگی یعنی بی بی چک کمک بگیرید، اما احتمال نتایج مثبت کاذب و منفی کاذب وجود دارد. اگر آزمایش بارداری شما مثبت شود، ضروری است که بلافاصله مراقبت های بارداری و مصرف ویتامین های دوران بارداری (با اسید فولیک) را تحت نظر پزشک شروع کنید.

علائم اولیه بارداری عبارتند از:

• از دست رفتن قاعدگی (پریود نشدن)،

• حالت تهوع،

• حساسیت و درد سینه ها،

• خستگی،

• کمردرد،

• تکرر ادرار،

این علائم ممکن است یک هفته پس از تاخیر در پریود شما ایجاد شوند. چرخه قاعدگی شما در هنگام مصرف قرص های هورمونی تنظیم شده و باید هر 28 روز یک بار دچار خونریزی شوید. از این اطلاعات برای پیگیری زمان پریود خود استفاده کنید تا در صورت ایجاد هر گونه اختلال، بتوانید بلافاصله مساله را به پزشک خود اطلاع دهید.

اکثر شکست های پیشگیری از بارداری زمانی اتفاق می افتد که مصرف دو یا چند قرص متوالی را فراموش کرده باشید. اگر از روش تزریقی جلوگیری از بارداری استفاده می کنید نیز با حتی یک یا دو روز دیر کردن برای تزریق مجدد، ممکن است بارداری اتفاق بیفتد.

قرص های ضد بارداری چگونه کار می کنند؟

دو نوع مختلف از قرص های جلوگیری از بارداری وجود دارد. اولین مورد ترکیبی از هورمون های زنانه استروژن و پروژسترون ساخته شده توسط انسان است. دومی نیز مینی پیل نام دارد که فقط حاوی پروژسترون است.

اگرچه بسیاری از بانوان برای جلوگیری از بارداری، قرص های ضد بارداری را مصرف می کنند، اما می توان از این قرص ها برای رفع مشکلات قاعدگی مانند گرفتگی های شدید عضلانی (کرامپ) و خونریزی شدید نیز استفاده کرد. قرص های جلوگیری از بارداری حتی می توانند برای از بین بردن مشکلات پوستی مانند آکنه نیز استفاده شوند.

این قرص ها به چند روش مختلف، از وقوع بارداری جلوگیری می کنند. از جمله:

جلوگیری از تخمک گذاری.

• افزایش ضخامت مخاط دهانه رحم تا اسپرم به راحتی به تخمک نرسد.

• نازک کردن پوشش و لایه داخلی رحم تا از لانه گزینی تخمک بارور شده جلوگیری شود.

اکثر قرص های جلوگیری از بارداری، در بسته هایی قرار دارند که هر کدام حائی 28 قرص هستند. 21 عدد قرص ابتدایی حاوی هورمون بوده و هفت قرص مربوط به هفته آخر، حاوی دارونما هستند. مصرف روزانه قرص های جلوگیری از بارداری در یک زمان ثابت، به حفظ سطح پایدار هورمون ها در بدن شما کمک می کند. دارونما نیز به شما کمک می کند تا بدون توجه به زمان ماه، هر روز قرص خورده و گیج نشوید.

با استفاده مداوم و صحیح قرص های ضد بارداری، اثربخشی آن ها به شکل قابل توجهی افزایش پیدا می کند. به عبارت دیگر، اگر به یاد داشته باشید که آن ها را هر روز در همان زمان همیشگی و ثابت، مصرف کنید و هرگز قرصی را فراموش نکنید، می تواند 99 درصد موثر باشد. این امر همچنین مستلزم آن است که هر ماه بسته جدید خود را به موقع شروع کنید. اگر مبتلا به اسهال یا استفراغ هستید، این شرایط می تواند بر اثربخشی قرص های جلوگیری از بارداری تأثیر بگذارد. برخی از داروها نیز با قرص های جلوگیری از بارداری هورمونی تداخل دارند و می توانند از تاثیر آن ها کم کنند.

هنگامی که دوز دارو را فراموش کرده یا از خوردن آن صرف نظر کرده باشید، ممکن است دچار لکه بینی یا خونریزی نامنظم شوید. از آنجا که بسیاری از بانوان در نهایت قرص های ضد بارداری را فراموش می کنند و یا آن را کنار می گذارند، کارایی کلی این روش در جلوگیری از بارداری در حدود 91 تا 99 درصد است.

چگونه می توان چرخه قاعدگی خود را در مسیر صحیح نگه داشت؟

اگر در حال قرص های جلوگیری از بارداری هستید و هیچ یک از دوزهای آن را فراموش نکرده اید، اما در عین حال پریود نمی شوید، بعید است که باردار شده باشید. در عوض، احتمالاً هورمون های موجود در قرص، علت این شرایط هستند. اگر در ماه بعدی هم هیچ یک از دوزهای قرص را فراموش نکردید اما باز هم پریود نشدید، هنوز هم احتمال باردار بودن شما بعید است. با این وجود در این مرحله، اگر از نظر جنسی فعال هستید بهتر است که یک نوبت آزمایش بارداری انجام دهید یا به پزشک خود مراجعه کنید.

پزشک می تواند به شما کمک کند تا سایر عواملی که ممکن است در پریود نشدن شما دخیل باشند را شناسایی کنید. پس از مشخص شدن علت پریود نشدنتان، باید بتوانید قاعدگی خود را به روال یک چرخه معمولی و طبیعی بازگردانید. ممکن است بتوانید این کار را به روش های مختلفی انجام دهید. از جمله:

• مطمئن شوید که برای رفع استرس ها و نگرانی های خود زمان می گذارید. تکنیک های تنفس، یوگا، پیاده روی و حتی نوشتن وقایع و خاطرات را امتحان کنید تا ریشه استرس خود را پیدا کنید.

• رژیم غذایی سالم داشته باشید و برای حفظ وزن خود در محدوده طبیعی تلاش کنید. اگر مشکوک به اختلالات خوردن هستید، از پزشک خود کمک بگیرید.

• ورزش منظم را ادامه دهید. سطح فعالیت شما ممکن است برای خودتان مناسب به نظر برسد، اما امتحان کنید و ببینید که آیا کمی عقب نشینی و کم کردن از شدت ورزش می تواند به از سرگیری خونریزی منظم شما کمک کند یا خیر.

آیا پریود نشدن در هنگام مصرف قرص ضد بارداری خطرناک است؟

پریود نشدن در حین مصرف منظم قرص های ضد بارداری، معمولاً دلیلی برای نگرانی ندارد. اما می توانید در مورد نگرانی های خود با پزشک خود صحبت کنید و یا آزمایش بارداری خانگی انجام دهید تا خیال شما راحت شود. بسیاری از بانوان ممکن است متوجه شوند که با تغییرات ساده در شیوه زندگی، وضعیت دوره های قاعدگی آن ها به روال طبیعی باز می گردد. وقتی از قرص های جلوگیری از بارداری استفاده می کنید، خونریزی خفیف یا از دست رفتن قاعدگی ممکن است اتفاقی طبیعی باشد.

قرص های ضد بارداری در صورت استفاده منظم و کامل در جلوگیری از بارداری بسیار موثر هستند. بسته به دلایل مصرف شما و عوارض جانبی احتمالی، ممکن است پزشک بتواند قرصی را تجویز کند که برای بدن شما بهتر عمل خواهد کرد. پس در مورد هر مشکلی حتی پریود نشدن طولانی با پزشک خود مشورت کنید تا بتوانید با هم به نتیجه مناسب برسید.

مطالعه بیشتر:

تاخیر پریود و آمادگی رحم برای بارداری با هم ارتباط دارند؟

تاثیر انواع روش های پیشگیری از بارداری بر قدرت باروری زنان

علت پریود نشدن بعد از زایمان و تغییرات سیکل قاعدگی چیست؟

پریود نشدن نشانه ی چیست،آیا پریود نشدن نشانه بارداری است؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های دلایل پریود نشدن در هنگام جلوگیری از بارداری

آیا پریود نشدن به این معنی است که باردار هستید؟

اگرچه نادر است، اما گاهی اوقات ممکن است در حالی که از روش های جلوگیری از بارداری به درستی استفاده می کنید، باز هم باردار شوید. اگر از نظر جنسی فعال هستید و فقط دچار لکه بینی شده اید یا اینکه پریود شما به کل رخ نداده است، باید به پزشک خود مراجعه کنید تا با انجام آزمایش های لازم، احتمال بارداری را بررسی کند.

آیا پریود نشدن ممکن است مربوط به تغییرات رژیم غذایی باشد؟

بله. تغییر عادات غذایی و کاهش سریع وزن می تواند چرخه قاعدگی شما را مختل کند. اگر لاغر باشید و به ویژه اگر وزن بدنتان به میزان 10 درصد یا بیشتر، پایین تر از میانگین مورد انتظار و طبیعی باشد، ممکن است تخمک گذاری در بدنتان متوقف شده و چرخه های منظم قاعدگی از دست بروند. بانوان مبتلا به اختلالات خوردن مانند بی اشتهایی و یا پرخوری عصبی به ویژه در معرض خطر هستند.

قرص ضد بارداری می خورم و پریود نشدم، آیا ممکن است باردار باشم؟

اگر در حال قرص های جلوگیری از بارداری هستید و هیچ یک از دوزهای آن را فراموش نکرده اید، اما در عین حال پریود نمی شوید، بعید است که باردار شده باشید. در عوض، احتمالاً هورمون های موجود در قرص، علت این شرایط هستند. اگر در ماه بعدی هم هیچ یک از دوزهای قرص را فراموش نکردید اما باز هم پریود نشدید، هنوز هم احتمال باردار بودن شما بعید است.

آیا پریود نشدن در هنگام مصرف قرص ضد بارداری خطرناک است؟

پریود نشدن در حین مصرف منظم قرص های ضد بارداری، معمولاً دلیلی برای نگرانی ندارد. اما می توانید در مورد نگرانی های خود با پزشک خود صحبت کنید و یا آزمایش بارداری خانگی انجام دهید تا خیال شما راحت شود.

منبع: healthline