molfix-مولفیکس

پریود نشدن نشانه ی چیست،آیا پریود نشدن نشانه بارداری است؟

پریود نشدن نشانه ی چیست،آیا پریود نشدن نشانه بارداری است؟

دیده نشدن پریود در موعد مقرر می تواند برای بانوان بسیار دلهره آور باشد و بلا فاصله از خود بپرسند که آیا باردار هستم؟ علت پریود نشدن من مصرف فلان دارو است؟ آیا این ماه استرس بیش از حد داشتم؟ برای روشن شدن این مطلب این مطلب که پریود نشدن نشانه ی چیست، این متن را تا انتها مطالعه کنید تا با تمامی دلایل مرتبط با عدم قاعدگی در موعد مقرر آشنا شوید.

1. چند روز از چرخه ماهیانه شما گذشته است؟

ممکن است قاعدگی شما خیلی دیر رخ داده باشد و بپرسید که دیر پریود شدن نشانه ی چیست؟ اگر پیگیر چرخه خود نیستید، احتمالاً دقیقا مقرر خود را نمی دانید. ولی اگر پیگیر چرخه عادت ماهیانه خود هستید، می‌دانید که چه زمانی باید در انتظار آن باشید و چند روز به تاخیر افتاده است. این مسئله می‌تواند به دلایل متفاوتی رخ دهد که شامل اشتباه محاسبه‌ در روزهای چرخه شما می‌شود.

2. آیا آمیزش بدون محافظ داشتید؟

آیا حدود چهار هفته از آخرین پریود شما گذشته است و حدود روز 14 تخمک‌گذاری کرده‌اید. آیا حدود دو هفته پیش هم‌آغوشی بدون حفاظ داشته‌اید؟ اگر برای پنج هفته پریود نشده‌اید، آیا سه هفته پیش آمیزشی جنسی بدون محافظ داشتید؟  

3. آیا علائم و نشانه‌ای از بارداری دارید؟

لیست طول و درازی از نشانه‌های اولیه بارداری وجود دارد. اگر احساس می کنید که وضعیت تان با برخی از نشانه های بارداری ارتباط دارد، به چند نکته زیر توجه داشته باشید:

 ندیدن پریود – دلایلی که چرا امکان دارد پریود خود را نبینید، اما باردار نباشید

اگر اطمینان ندارید که باردارید یا نه ولی فرض می‌کنید که در محاسبه چرخه قاعدگی خود اشتباهی نداشتید، موارد زیر را بررسی کنید:

1. پریود نشدن نشانه ی چیست؟ آیا دارویی استفاده کرده یا قرص‌های ضدبارداری مصرف می‌کنید؟

البته خودم زیاد با مصرف قرص‌های ضدبارداری موافق نیستم، اما در گذشته از آن استفاده کرده‌ام. در آن زمان چرخه قاعدگی آشفته‌ای داشتم و حتی هنگام استفاده از آن باردار شدم.  قرص‌های ضدبارداری روش مطمئنی از ضدبارداری است، ولی 100 درصد بدون خطا نیست و با تاثیرات جانبی نیز همراه است. بنابراین هنگام استفاده از آنها ممکن است چرخه شما با اختلالاتی همراه باشد. در 20 سالگی با چرخه عادت ماهیانه خود مشکل داشتم و نتیجه یک آزمایش خون، انحراف شدیدی را در میزان هورمون‌ها نشان داد و در آن زمان پزشک دلیل آنرا برایم توضیح نداد که این مسئله احتمالاً در اثر مصرف قرص‌‌های ضدبارداری است.   

برای بررسی این‌که آیا این داروها باعث آشفتگی بدن‌تان شده است یا خیر، ملاقات با پزشک از اهمیت بسیاری برخوردار است. خانم نیکول تریسی مدرس باروری طبیعی می‌گوید: بانوان فقط حدود 5 روز در ماه امکان باروری و لقاح جنین دارند (یعنی فقط 5 روز در ماه احتمال آن وجود دارد)، بنابراین معقول نیست که برای یک ماه هر روز قرص مصرف کنید.

 به این ترتیب برای محافظت از خود در برابر باردار شدن (فقط 5 روز در ماه)، هر روزه میزانی غیرطبیعی از هورمون‌ها را وارد بدن خود می‌کنیم. در صورتیکه معمولاً امکان بارداری و لقاح جنین فقط سه روز پیش از تخمک گذاری بعلاوه روز تخمک گذاری و یک روز پس از آن امکان پذیر خواهد بود. تخمک حدوداً 24 ساعت می‌تواند زنده بماند، اسپرم نیز برای مدت 72 ساعت می‌تواند در بدن‌تان زنده بماند. بنابراین پیشنهاد می‌شود که با آگاهی از چرخه باروری خود بدن‌تان را در وضعیت بهتر و آسوده‌تری قرار دهید.

2. پریود نشدن نشانه ی چیست؟ آیا اخیراً ناخوش بوده‌اید؟

بیماری نیز می‌تواند چرخه پریود شما را منحرف سازد. حتی اگر بیماری برای مدت کوتاهی ادامه داشته باشد نیز می‌تواند بر هورمون‌هایتان تاثیر گذارد. البته این مسئله نباید برای مدتی طولانی ادامه یابد و اگر باعث نگرانی شما گردید با پزشک ملاقات کنید.

3. پریود نشدن نشانه ی چیست؟ استرس!

استرس نیز یکی از عوامل بروز اختلال در هورمون‌ها به شمار می آید. آیا در این اواخر تحت فشار شدید عصبی بوده‌اید؟ وقتی مضطرب می‌شویم، اختلال هورمون‌ها باعث اختلال در تخمک‌گذاری یا چرخه قاعدگی‌ می شود. اگر در معرض استرس قراردارید به دنبال روش‌هایی باشید که میزان استرس را کاهش بخشد و جریان هورمون‌ها را تنظیم کند. به این توصیه‌ها عمل کنید:

  • ورزش – برای پیاده‌روی کوتاه روزانه از منزل خارج شوید. به این ترتیب علاوه برکسب آرامش، فعالیت هورمون ها نیز بهبود می یابد.
  • شب هنگام خوب بخوابید – اگر شب به اندازه‌ای که باید نمی‌خوابید، اصلاح این مسئله باید به اولویت شما تبدیل شود. اگر برای خوابیدن مشکل دارید، ورزش صبحگاهی/ اوایل روز و پرهیز از ورزش شب‌هنگام روش خوبی برای کمک به بهبود خواب است.
  • طب سوزنی – این روش پزشکی چینی برای مدت‌های مدیدی است که مورد استفاده قرار می گیرد. سازمان جهانی بهداشت آنرا برای درمان بیش از هزار بیماری پیشنهاد کرده است.  
  • مصرف ویتامین خود را افزایش دهید – اگر از رژیم خوبی برخوردار نیستید یا به بهبود آن نیاز دارید، مکمل B کمپلکس و منیزم برای کمک به بازسازی این ویتامین‌ها که معمولاً قربانی استرس می‌شود، کمک می کند. مصرف آب سبزیجات تازه نیز روشی عالی برای بهبود ویتامین‌ها و مواد معدنی بدن است.
  • ماساژ – برای رفع استرس و آرامش‌بخشی به ماهیچه‌های گرفته، عالی است. در نظر داشته باشید که ماساژ یک کار لوکس و تشریفاتی نیست، بلکه ضرورتی بسیار مفید برای مغز و بدن شماست.
  • 4. پریود نشدن نشانه ی چیست؟ آیا سنگین وزن هستید؟

اگر سنگین وزن هستید، این مسئله نیز می‌تواند باعث دگرگونی‌های هورمونی شده و چرخه قاعدگی‌ شما را مختل می‌کند. البته این موضوع به این معنا نیست که باید کاهش وزن زیادی داشته باشید تا دوباره پریود خود را ببینید، ولی احتمالاً نیاز دارید تا مقداری از وزن خود را کاهش دهید. اگر با چنین مشکلی مواجه هستید، کاهش میزان مصرف غلات و شکر می‌تواند نتایج خوبی به همراه داشته باشد. ورزش روزانه را نیز فراموش نکنید. اگر تناسب اندام و آمادگی مناسبی ندارید با ورزش کم شروع کنید. حتی پیاده‌روی دور ساختمان منزلتان نیز کارساز است.

5. پریود نشدن نشانه ی چیست؟ آیا کم وزن هستید؟

اگر چربی بدن شما بسیار کم باشد نیز می‌تواند ‌چرخه قاعدگی‌ خود را از دست دهید یا آنرا کاملاً نبینید. در چنین مواردی معمولاً افزایش وزن مشکل را مرتفع می‌کند. برخورداری از وزن مناسب اهمیت بسیاری دارد و می تواند از بروز برخی از مشکلات مربوط به سلامتی پیشگیری کند.

6. پریود نشدن نشانه ی چیست؟ آیا کار شیفتی دارید یا اغلب به مسافرت می‌روید؟

اگر کارتان به گونه‌ای است که ساعت منظمی ندارد یا مدام به خاطر کار در سفر هستید، احتمال به هم ریختگی هورمون‌هایتان بسیار وجود دارد. سعی کنید برنامه‌ کاری‌تان را منظم کنید تا دوباره چرخه‌قاعدگی‌تان هم منظم شود.

7. پریود نشدن نشانه ی چیست؟ سندرم پلی کیستیک تخمدان PCOS (Polycystic Ovarian Syndrome)

سندرم پلی کیستیک تخمدان یکی از شایع ترین مشکلات مربوط به اختلالات هورمونی است که تخمک‌گذاری طبیعی را مختل می‌کند. در نتیجه، بانوان مبتلا به این مشکل، ممکن است چرخه طولانی‌ قاعدگی یا توقف را تجربه کنند. درحالی‌که مسبب اصلی سندرم پلی کیستیک تخمدان ناشناخته است، ولی چنین فرض می شود که این اختلال در نتیجه افزایش تولید انسولین در بدن بوجود می آید. سندرم پلی کیستیک باید تحت درمان قرار گیرد، چراکه می‌تواند تاثیرات جانبی خطرناک دیگری نیز به همراه داشته باشد. گاهی سندرم پلی کیستیک می تواند ارثی باشد، بنابراین اگر شخصی در خانواده شما به این مشکل دچار است، ممکن است علت ابتلاء شما نیز ژنتیکی باشد.

8. پریود نشدن نشانه ی چیست؟ آیا شیردهی می‌کنید؟

اگر درحال شیردهی پستانی هستید، احتمالاً برای اینکه هورمون‌هایتان به حالت عادی برگردد و چرخه قاعدگی‌تان منظم شود به گذشت کمی زمان نیاز داشته باشید. بدن ما بسیار هوشمند است، یعنی پس از زایمان و هنگام شیردهی، هورمون‌های مرتبط با شیردهی علائمی را به بدن می‌دهد که از تخمک‌گذاری جلوگیری می‌کند.   

9. مشکلات پزشکی دیگر

برخی از مشکلات پزشکی نیز می‌تواند چرخه قاعدگی را با اختلال مواجه کنند. کم کاری تیروئید می‌تواند به پریودهای نامنظم منجر شود (و نیز افزایش وزن)، بنابراین وقتی با پزشک‌تان ملاقات می‌کنید، درخواست کنید تا این مسائل را نیز بررسی کند.

در برخی از موارد نادر، بانوان جوان نیز دچار یائسگی زودهنگام می‌شوند و در نتیجه اختلالات چرخه قاعدگی نمایان می گردد. اگر هیچ یک از موارد بالا شامل حال شما نمی‌شود، ملاقات با پزشک متخصص زنان/زایمان ضروری است. البته لازم نیست که خیلی نگران باشید، زیرا گاهی این مشکل به سبب چیزی ساده یا نامعلوم باشد که به‌خودی‌خود ناپدید گردد.

اکنون که متوجه شدید که پریود نشدن نشانه ی چیست، حال تکلیف چیست؟

یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین روش‌ها برای تائید بارداری، انجام آزمایش است. به این ترتیب احتمال بارداری یکباره و بطور کل از رده خارج می‌شود. اگر مطمئن هستید که از شیوه زندگی سلامتی برخوردارید، بنابراین باید دوباره در مسیر چرخه طبیعی بدن قرار گیرید.      

 

بیشتر بدانید:

1- نشانه ها و علائم پریود شدن در بانوان چیست؟

2- چگونه زودتر پریود شویم (باز کننده سریع قاعدگی)

3- آزمون برای تشخیص طبیعی بودن قاعدگی یا عادت ماهانه

4- آیا در زمان پریود احتمال بارداری وجود دارد؟

استدیو عکس فیلیک