molfix-مولفیکس

تعریق شبانه در قاعدگی و علت تعریق شبانه در قاعدگی چیست؟

تعریق شبانه در قاعدگی و علت تعریق شبانه در قاعدگی چیست؟

همه ما گاهی اوقات، عرق می کنیم و به خصوص اگر در اتاق گرم خوابیده باشیم، لباسمان خیس می شود. اما تعریق شبانه، به معنایی که اکنون می خواهیم درباره آن صحبت کنیم، عموماً به معنی بیدار شدن با لباس کاملا خیس است به طوریکه شاید لازم باشد، لباسمان را تعویض کنیم و دوباره به بستر بازگردیم. در برخی بانوان، تعریق شبانه در قاعدگی رخ می دهد. تعریق شبانه در قاعدگی با نزدیک شدن به دوران یائسگی در اواسط دهه 30 یا 40 عمر بیشتر دیده می شود و یا حتی ممکن است در این مقطع از سن، برای اولین بار شاهد آن باشیم. در ادامه، پیرامون تعریق شبانه در قاعدگی علت بروز ، نحوه کنترل و زمان مراجعه به پزشک با شما گفتگو خواهیم کرد.

علت تعریق شبانه در قاعدگی چیست؟

تعریق شبانه اغلب با سندرم پیش از قاعدگی اتفاق می افتد، اما بعد از شروع قاعدگی نیز می تواند رخ دهد. نوسان هورمون ها، بخش طبیعی چرخه قاعدگی به شمار می آید. به طور خاص، تغییر سطح استروژن و پروژسترون در بروز علائم سندرم پیش قاعدگی مانند گرگرفتگی و تعریق شبانه موثر است.

با افزایش سطح پروژسترون، سطح استروژن کاهش می یابد. این افت بر هیپوتالاموس که قسمتی از مغز است و دمای داخلی را کنترل می کند، تأثیر می گذارد. در نتیجه، مغز حتی به تغییرات جزئی دمای بدن با سرعت بیشتری واکنش نشان می دهد و سیگنال هایی ارسال می کند که به بدن می گوید با تعریق باعث خنکی بدن شود.

آیا تعریق شبانه در قاعدگی می تواند نشانه یائسگی باشد؟

اگر شب ها دچار گرگرفتگی می شوید اما هنوز یائسه نیستید، ممکن است به دوران قبل از یائسگی رسیده باشید. علائم یائسگی معمولاً پس از 40 سالگی آغاز می شود اما احتمال بروز آن از اواسط تا اواخر دهه 30 نیز وجود دارد. در واقع، تعریق شبانه اغلب یکی از اولین نشانه های یائسگی است.

آیا تعریق شبانه در قاعدگی نشانه یائسگی زودرس است؟

نارسایی اولیه تخمدان یکی از علائم یائسگی است که اگر قبل از 40 سالگی اتفاق بیفتد، یائسگی زودرس یا نارسایی تخمدان نامیده می شود. کارشناسان از گذشته، شواهدی پیدا کرده اند که نشان می دهد تخمدان ها با این وضعیت نیز می توانند کار کنند اما عملکرد آنها به طور کلی غیرقابل پیش بینی است. علائم نارسایی تخمدانها، عبارتند از:

• عدم قاعدگی یا پریودهای دیر به دیر و نامنظم

• تعریق شبانه و گرگرفتگی

• تغییرات خلقی یا توانایی تمرکز

• کاهش علاقه به رابطه جنسی

خشکی واژن

درد هنگام رابطه جنسی

نارسایی زودرس تخمدان خطر ابتلا به بیماری های قلبی و پوکی استخوان را افزایش می دهد. همچنین می تواند عامل ناباروری باشد. بنابراین در صورت بروز علائم، اگر قصد بارداری دارید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

چه عواملی باعث تعریق شبانه در قاعدگی می شوند؟

تعریق شبانه در قاعدگی می تواند به دلایل مختلفی غیر از مشکلات هورمونی رخ دهد. تعریق شبانه خارج از قاعدگی دارید، ممکن است به علت های زیر باشد:

آپنه خواب

• عفونت از جمله عفونت های خفیف یا عفونت های جدی مانند سل یا اندوکاردیت

• بیماری رفلاکس معده

• اضطراب و استرس

• مصرف الکل به مقدار زیاد یا نوشیدن الکل در اواخر روز

• تغییرات سبک زندگی مانند ورزش های سنگین، نوشیدنی های گرم یا غذاهای تند قبل از خواب

• رو اندازهای سنگین یا اتاق خواب بیش از حد گرم

تعریق شبانه در قاعدگی گاهی در اثر مصرف داروها رخ می دهد. مهم ترین داروهایی که باعث تعریق شبانه می شوند عبارتند از:

• داروهای بازدارنده بازجذب سروتونین یا داروهای ضدافسردگی سه حلقه ای

• داروهای ضد روان پریشی فنوتیازین

• داروهای دیابت

• داروهای مخصوص هورمون درمانی

• استروئیدها مانند کورتیزون و پردنیزون

• مسکن ها مانند استامینوفن و آسپرین

گاهی اوقات در موارد نادر، بیماری سرطان باعث تعریق شبانه می شود. اگر چنین باشد، علائم دیگری مانند کاهش وزن و خستگی بی دلیل نیز وجود دارد.

آیا راهی برای کنترل تعریق شبانه در قاعدگی وجود دارد؟

تعریق مکرر شبانه می تواند باعث ناراحتی شود و حتی ممکن است بر روند خواب تأثیرگذار باشد. تغییر سبک زندگی یکی از گامهایی است که می توانید بدون دارو یا مداخله پزشکی در جهت بهبود تعریق شبانه بردارید. راهکارهای زیر را امتحان کنید:

• دمای اتاق خواب را پایین بیاورید. مثلاً پنجره را در طول شب باز بگذارید یا از پنکه استفاده کنید.

• به جای پتو از رواندازهای چند لایه یا ملافه هایی که راه تنفس دارند، استفاده کنید. ملحفه و پتوهای نخی سبک بهتر هستند. جنس پارچه ملافه باید از پارچه هایی باشد که رطوبت را به خود جذب می کنند و سریع خشک می شوند. به کمک رواندازهای چند لایه می توانید خنک تر بمانید و هر زمان احساس گرما کردید، یکی از لایه ها را کنار بزنید.

• یک کیسه یخ زیر بالش خود نگه دارید. قرار دادن یک بسته سرد ژل نرم زیر بالش قبل از خواب باعث خنک شدن می شود. وقتی نیمه شب بیدار می شوید، بالش خود را به طرف دیگر بچرخانید تا صورتتان خنک شود.

• آب سرد کنار تخت خود بگذارید. با استفاده از فلاسک یا قمقمه عایق دار که آب را طول شب خنک نگه دارد، می توانید همیشه به آب خنک دسترسی داشته باشید. در صورتی که عرق کردید، نوشیدن چند جرعه آب به خنک ماندن کمک کند.

• به طور منظم ورزش کنید. ورزش فواید زیادی دارد، از جمله باعث کاهش استرس می شود که یکی از عوامل تعریق شبانه است. اما از انجام تمرینات سنگین قبل از رفتن به بستر خودداری کنید. دوش خنک قبل از خواب به بهبود وضعیت تعریق کمک می کند.

• از عوامل محرک دوری کنید. غذاهای تند، الکل، سیگار و کافئین از جمله مهمترین محرک های تعریق شدید شبانه هستند. اجتناب کامل از این موارد یا حداقل مدتی قبل از خواب به کاهش تعریق شبانه کمک می کند. هر چقدر کافئین کمتر مصرف کنید، سندرم پیش قاعدگی در شما کمتر می شود.

• نوشیدن آب به مقدار کافی. دریافت آب کافی در طول روز برای سلامتی مهم است. همچنین بدن را خنک نگه می دارد و به کاهش تعریق شدید در شب کمک می کند.

اگر تعریق شبانه همچنان ادامه یافت و باعث بی خوابی یا ناراحتی های دیگر شد به پزشک مراجعه کنید.

چه موقع باید برای تعریق شبانه در قاعدگی به پزشک مراجعه کرد؟

تعریق شبانه در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد، اما احتمال وقوع آن در اواخر دهه 30 یا اوایل دهه 40 وجود دارد. اگر فقط قبل یا در طول قاعدگی دچار تعریق شبانه می شوید و هیچ علامت غیرمعمول یا نگران کننده دیگری ندارید، جای نگرانی نیست.

اگر قبل از 30 سالگی علائم یائسگی در شما بروز کرد، به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت شما از نظر را شروع کردید ، ممکن است بخواهید به پزشک مراجعه کنید تا علائم نارسایی زودرس تخمدان مورد بررسی قرار گیرد. نارسایی زودرس تخمدان می تواند منجر به ناباروری شود و خطر بیماری قلبی و پوکی استخوان را افزایش دهد.

گاهی اوقات، تعریق شبانه در قاعدگی می تواند نشانه مشکل پزشکی جدی تری باشد. در صورت مشاهده هر یک از علامت های زیر همراه با تعریق شبانه حتما به پزشک مراجعه کنید.

• مشکل کلی در خواب شبانه

• تب

• اشتهای بیشتر یا کمتر از حد معمول

• کاهش وزن بدون دلیل

• بثورات غیرقابل توضیح

• تورم غدد لنفاوی

اگر تعریق شبانه بر کیفیت زندگی شما تأثیر منفی می گذارد، مشورت با پزشک به شما کمک می کند گزینه های درمانی احتمالی را برای حل مشکل بیابید.تعریق شدید شبانه، حتی اگر در دوره پیش یائسگی یا یائسگی رخ دهد، ممکن است بدون دارو درمان نشود. هورمون درمانی یا دوز کم داروی ضدافسردگی، داروهایی هستند که گاهی برای کنترل تعریق شبانه تجویز می شوند.

کلام آخر...

تعریق شبانه در قاعدگی می تواند علامت طبیعی نوسانات هورمونی باشد. اما اگر این علائم با نشانه های غیرمعمول دیگری همراه است، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا علل زمینه ای احتمالی مورد بررسی قرار گیرد.

مطالعه بیشتر:

علائم پریودی دارم اما پریود نمیشوم چرا؟

علائم بعد از زایمان چیست و آیا این علائم طبیعی هستند؟

تعریق شبانه پس از زایمان وچه عواملی باعث تعریق شبانه می شود؟

علائم شایع دوران یائسگی چیست چگونه می توان آن را تشخیص داد؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های تعریق شبانه در قاعدگی

آیا تعریق شبانه در قاعدگی طبیعی است؟

تعریق شبانه در قاعدگی می تواند علامت طبیعی نوسانات هورمونی باشد. اما اگر این علائم با نشانه های غیرمعمول دیگری همراه است، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا علل زمینه ای احتمالی مورد بررسی قرار گیرد.

چه زمانی تعریق شبانه در قاعدگی طبیعی نیست؟

در صورت مشاهده هر یک از علامت های زیر همراه با تعریق شبانه حتما به پزشک مراجعه کنید. مشکل کلی در خواب شبانه. تب. اشتهای بیشتر یا کمتر از حد معمول. کاهش وزن بدون دلیل. بثورات غیر قابل توضیح. تورم غدد لنفاوی

چه موقع باید برای تعریق شبانه در قاعدگی به پزشک مراجعه کرد؟

اگر قبل از 30 سالگی علائم یائسگی در شما بروز کرد، به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت شما از نظر را شروع کردید ، ممکن است بخواهید به پزشک مراجعه کنید تا علائم نارسایی زودرس تخمدان مورد بررسی قرار گیرد. نارسایی زودرس تخمدان می تواند منجر به ناباروری شود و خطر بیماری قلبی و پوکی استخوان را افزایش دهد.

آیا راهی برای کنترل تعریق شبانه در قاعدگی وجود دارد؟

نوشیدن آب به مقدار کافی. دریافت آب کافی در طول روز برای سلامتی مهم است. همچنین بدن را خنک نگه می دارد و به کاهش تعریق شدید در شب کمک می کند.

منبع: HEALTHLINE