molfix-مولفیکس

مضرات بالا رفتن از پله در ماه آخر بارداری

مضرات بالا رفتن از پله در ماه آخر بارداری

ماه آخر بارداری به دلیل نزدیک بودن به دنیا آمدن نوزاد و همچنین سنگین شدن خانم های باردار بسیار حساس است و باید مواردی را رعایت کرد. مسلماً انجام برخی کارها در این دوران به دلیل بالا بودن ضریب ریسک شان، خطرناک محسوب می‌شود و توصیه نمی‌شوند، حتی انجام برخی کارها ممنوع است و باید حتما از آنها دوری کرد. مثلا اسکی، ژیمناستیک، اسب سواری، ‌دوچرخه سواری، شیرجه رفتن در استخر، اسکی روی آب و… از ورزش های ممنوع در این دوران هستند.

 به طور کلی سه ماهه سوم بارداری، ماه سنگینی است و بهتر است این سه ماه، بیشتر به فکر استراحت کردن و آرامش ذهنی باشید. بدن شما کم کم باید خود را برای زایمان آماده کند. بزرگ‌تر شدن جنین و نزدیک شدن زمان وضع حمل خود باعث بروز مشکلات تنفسی، حساسیت زیاد، حالی به حالی شدن و عصبانیت های مکرر می‌شود ولی همه این سختی ها ارزش تحمل کردن را دارند.

آیا بالا رفتن از پله در ماه آخر بارداری مجاز است؟

بالا رفتن از پله در ماه آخر بارداری

در ماه نهم بارداری جنین به نهایت رشد خود رسیده و آماده تولد می باشد. حال که ماه آخر انتظار است و هر لحظه ممکن است فرزند شما پا به دنیا بگذارد، باید در انجام برخی از کارها احتیاط بیشتری کرده و منتظر بعضی پیشامدها باشید.

بعلاوه جنین که تقریبا به مراحل پایانی رشد درون رحمی خود سیده است فضای زیادی را در شکم اشغال می کند که سبب وارد شدن فشار به دیافراگم و ریه های مادر می شود. بنابراین تنگی نفس را در این ماه به کررات تجربه خواهید کرد، فعالیت هایی همانند بالا رفتن از پله ها می تواند منجر به افزایش ضربان قلب و به دنبال آن تشدید تنگی نفس مادر شود. برای اجتناب از بروز این حالت لازم است که در هر پاگرد ایستاده و یا حتی بر روی پله ها بنشینید، استراحت کنید و سپس ادامه دهید.

سعی کنید که در هنگام عبور از پله ها در ماه آخر بارداری فردی همراه شما باشد، در غیر این صورت حتما دست خود را به نرده ها بگیرید تا در صورت برهم خوردن تعادل تان بتوانید مانع از زمین خوردن شوید.

عوارض و مضرات بالا رفتن از پله در بارداری

بارداری دوران حساسی است که در آن برای داشتن یک جنین سالم و یک بارداری به دور از درد سر لازم است نکات بسیار ظریفی را رعایت کنید. بسیاری از ماماها و متخصصین زنان بر این موضوع هم عقیده هستند که مادران باردار باید از دویدن و راه رفتن های طولانی و سریع از پله ها پرهیز کنند.

بالا رفتن های طولانی و سریع از پله ها در دوران بارداری خصوصاً در سه ماهه اول و سوم می تواند فرد را در معرض خطر سقط جنین قرار دهد. علت این امر مربوط به فشار بیش از اندازه ای است که در هنگام بالا رفتن از پله بر مادر وارد می شود. اگر شما به هر دلیلی یک بارداری پر خطر را پشت سر می گذارید، بالا رفتن های طولانی و سریع از پله ها در بارداری خطر سقط جنین را افزایش می دهد.

درصورت داشتن موارد زیر، توصیه می شود که به جای بالا رفتن از پله ها، از آسانسور و یا پله برقی استفاده کنید:

در صورتی که پزشک به شما توصیه کرده که در دوران بارداری استراحت مطلق باشید، بالا رفتن از پله ها جزء ممنوع ترین کارها خواهد بود زیرا شما را به شدت در معرض ابتلا به لکه بینی، خون ریزی شدید و گاهاً سقط جنین قرار می دهد.

در نهایت باید بگوییم که مطالعات در مورد ایمن بودن و یا نبودن بالا رفتن از پله برای بانوان باردار هنوز در حال انجام است.

در حالی که برخی مطالعات نشان می دهد که بالا رفتن از پله در سه ماهه اول بارداری خطر سقط جنین را افزایش می دهد و در سه ماهه آخر بارداری می تواند منجر به زایمان زودرس شود، برخی دیگر خاطر نشان می کند که برای بانوانی که از 40 هفته بارداری عبور کرده اند، بالا رفتن از پله می تواند به القای زایمان و وارد شدن جنین به درون لگن کمک کند.

نکته ی حائز اهمیت این است که شما باید در تمامی 9 ماه بارداری جانب احتیاط را رعایت کنید. اگر جزء مادرانی هستید که یک بارداری پر خطر را پشت سر می گذارید برای جلوگیری از بروز عواقب احتمالی، توصیه می شود تا حد امکان از پله استفاده نکرده و درصورت مجبور شدن، نکات احتیاطی را به طور دقیق رعایت کنید.

 

افتادن از پله در دوران بارداری چه خطراتی برای جنین دارد؟

اگر ساکن طبقه اول یا طبقات بالاتر هستید، معمولا از پله ها عبور و مرور می کنید. شاید در دوران بارداری بزرگترها به شما گفته باشند که نباید از پله بالا و پایین بروید. در این قسمت از مقاله به احتمال سقوط از پله در دوران بارداری و خطرات این اتفاق ناگوار برای جنین پرداخته شده است

افتادن از پله در دوران بارداری

یکی از مسائلی که باید در این دوران به آن توجه کنید، رفت و آمد از پله ها است. در این زمان شکم شما بسیار بزرگ و سنگین شده و همین امر سبب تغییر مرکز ثقل بدن شما می شود که ممکن است به راحتی منجر به برهم خوردن تعادل تان بر روی پله ها و زمین خوردن شود.

با توجه به بزرگ بودن شکم، زمین خوردن در این زمان، خصوصا اگر بر روی شکم خود سقوط کنید، می تواند عواقب جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.

یکی از عوارضی که ممکن است در بارداری به خصوص در سه ماهه سوم به آن دچار شوید، سرگیجه، گیجی و عدم تعادل است. با این اوصاف احتمال زمین خورد مادر در هنگام بالا رفتن از پله به شدت افزایش می یابد.

علت افتادن و سقوط از پله در دوران بارداری چیست؟ 

با بزرگ شدن رحم و تغییر شکل ستون فقرات مرکز ثقل بدن نیز تغییر کرده و حفظ تعادل در وضعیت جدید کمی دشوار می شود. همچنین هر چه به زمان زایمان نزدیک می شوید، مفاصل و عضلات شل تر می شوند. هورمون ریلاکسین در بارداری مسئول این امر است. با شل شدن مفاصل جنین راحت تر می تواند از محفظه استخوانی لگن عبور کند بعلاوه دیواره واژن نیز قابلیت کشسانی بیشتری پیدا خواهد کرد. در مقابل به دلیل همین شل شدن رباط ها و مفاصل شاید ایستادن و حفظ تعادل برای شما اندکی دشوارتر شود. 

آیا افتادن مادر باردار از پله می تواند به جنین صدمه وارد کند؟ 

رحم در هر مقطع از دوران بارداری شیوه هایی در پیش می گیرد تا به بهترین نحو از جنین محافظت کند. بنابراین غیر محتمل به نظر می رسد که افتادن ساده بتواند آسیبی به جنین بزند. جنین در داخل رحم و درون مایع آمنیوتیک (کیسه آب) که حکم ضربه گیر را دارد شناور است. همچنین عضلات شکم ، استخوان لگن و پرده های پوشاننده جنین همگی در حفاظت از جنین از آسیب احتمالی و ضربه محافظت می کنند. تحت این شرایط تنها زمانی به جنین آسیب جدی می رسد که ضربه بسیار شدید و مستقیما بر روی شکم باشد. مانند حالتی که چند پله را پشت هم بر روی شکم سقوط کنید. 

در صورت افتادن از پله در دوران بارداری چه اقدامی باید بکنید؟ 

اگر بعد از افتادن از پله در دوران بارداری و یا وقوع ضربه ، تغییر در حرکت جنین ، خونریزی و لکه بینی واژینال و انقباض رحم مشاهده کردید، سریعا به پزشک مراجعه کنید.

 

مطالعه بیشتر:

1- عوارض و خطرات ایستادن طولانی مدت در بارداری

2- خطرات داشتن رابطه جنسی در سه ماهه آخر بارداری

3- بررسی خطرات و عوارض سونوگرافی در دوران بارداری

4- مضرات موبایل برای زنان باردار

 

استدیو عکس فیلیک