molfix-مولفیکس

تغذیه زنان باردار در سه ماهه اول چگونه باید باشد؟

تغذیه زنان باردار در سه ماهه اول چگونه باید باشد؟

سه ماهه اول بارداری یعنی زمانی که فرزند شما از مرحله یک سلولی رشد و نمو پیدا کرده، تمامی امعا و احشای او شکل گرفته و تا حدود هفته 12 تقریبا به یک انسان کامل تبدیل می شود. بدون شک می دانید که تغذیه زنان باردار در سه ماهه اول بیشترین تاثیر را بر رشد جنین نسبت به کل دوران بارداری خواهد داشت. از آنجا که در این دوران جنین و یا بهتر بگوییم رویان (جنین تا هفته 8 بارداری) نسبت به عوامل آسیب رسان محیطی بسیار حساس است، تغذیه مادران باردار در سه ماه اول اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت.

بطور کلی دوران بارداری به سه مرحله تقسیم می شود که هر مرحله از بارداری نیازها و ملزومات خاص خود را دارد. یعنی دوران بارداری به 3 بخش تقسیم می شود؛ سه ماهه اول که از زمان لقاح تا هفته 12 بارداری می باشد. سه ماهه دوم که از هفته 13 تا 27 بارداری است و سه ماهه سوم از هفته 28 تا زمانی که نوزاد به دنیا بیاید.

اکثر بانوان با تصور مادر شدن احساس شادی می‌کنند. ولی اگر بارداری شما بدون برنامه و اتفاقی بوده است، امکان دارد از شنیدن خبر بارداری خود شوکه شوید. زمانی‌که هیچ نشانه‌ای از بارداری وجود ندارد، بسیار سخت است که باور کنید موجودی درون‌تان درحال رشد است. ولی شما نباید صبر کنید تا بارداری خود را نشان دهد، زیرا سه ماهه اول بارداری مرحله‌ای حیاتی برای رشد فرزندتان است. در سه ماهه اول جنین در برابر مواد آسیب‌رسان بسیار آسیب پذیر خواهد بود. موادی مثل الکل، تنباکو، مواد مخدر و آلاینده‌های محیطی و نیز ویروس‌ها و بیماری‌هایی که مادر دچار آنان می‌شود. بعلاوه باتوجه به سرعت رشد و تکثیر سلولی در این سه ماهه، تغذیه زنان باردار در سه ماهه اول اهمیت بسیار زیادی دارد.

نکات مهمی مه در سه ماهه اول بارداری باید رعایت کنید:

  • ترتیب اولین ملاقات بارداری خود را بدهید.
  • تغذیه مناسب بارداری در سه ماهه اول از جمله الویت ها قرار دهید.
  • از موادی که می‌تواند به فرزند درحال رشدتان آسیب برساند، دوری کنید، مثل الکل، تنباکو، مواد مخدر، داروها و کافئین. فقط از داروهایی استفاده کنید که توسط مراقب پزشکی تجویز شده‌اند.
  • مصرف مکمل‌های ویتامین را آغاز کنید که شامل اسید فولیک می‌شود.
  • با بیمه درمانی خود تماس بگیرید و درباره برنامه بارداری آنان سوال کنید.
  • از مصرف خوراکی‌هایی که باعث حالت تهوع شما می‌شود، پرهیز کنید.
  • برای اولین معاینه نزد پزشک خود بروید و از دیدن تصویر فرزندتان در سونوگرافی لذت ببرید.
  • مصرف تامپون را متوقف کنید و اگر در واژن خود احساس سوزش یا خارش می‌کنید، مراقب پزشکی خود را آگاه سازید.
  • خستگی معمول است، بنابراین هر زمانی‌که می‌توانید، چرتی بزنید یا در محل کار خود زمانی را به انجام حرکات کششی اختصاص دهید.
  • درباره آزمایش‌هایی که ضروری هستند و زمان انجام آنان با پزشک گفتگو کنید.
  • پیاده‌روی آرام در اوایل شب و صبح انرژی شما را افزایش می‌دهد.

تغذیه زنان باردار در سه ماهه اول

 در این دوران پیش از هر زمان دیگری به یک رژیم غذایی سالم و غنی از مواد مغذی نیاز دارید. رژیم غذایی مناسب در سه ماهه اول بارداری به معنای دریافت متعادل تمامی مواد غدایی مجاز است. رژیم غذایی سالم برای حفظ سلامت شما نقش مهمی ایفا می کند و در عین حال جنین را قوی و سالم نگه می‌دارد. خوردن میوه به در سه ماهه اول بارداری همانند سایر سه ماهه ها بسیار مفید است. غذاهایی که برای این دوران  توصیه می شوند شامل منابع غنی پروتئین مانند گوشت قرمز، تخم مرغ، ماهی، غلات کامل، محصولات لبنی مانند ماست و شیر، میوه ها مانند سیب و گریپ فروت و سبزیجات مانند سبزیجاتی که برگ سبز دارند، هویج و کرم بروکلی می شود. توجه : از خوردن گوشت قرمز، تخم مرغ، ماهی، صدف خام یا نیم پز و پنیر غیرپاستوریزه خودداری کنید. همچنین برای دریافت یک برنامه غذایی در سه ماهه اول بارداری می توانی از متخصص تغذیه کمک بگیرید.

حفظ آب بدن در سه ماهه اول بارداری

بنابر گزارش سازمان بارداری آمریکا، در طول دوران بارداری حفظ آب بدن مادر از اهمیت بسیاری برخوردار است. بنابراین توصیه می شود مادر روزانه به اندازه کافی مایعات بنوشد. همچنین حجم خون بدن مادر در این دوران افزایش می یابد تا بتواند نیاز بدن خود و فرزندش را تامین کند. تامین آب مورد نیاز بدن از بروز خستگی، بیوست و زایمان زودرس جلوگیری می‌کند. خوردن میوه در سه ماه اول بارداری خصوصا میوه های آبدار می تواند در تامین آب مورد نیاز بدنتان کمک کننده باشد. اکنون با کسب اطلاعات کامل درمورد تغذیه زنان باردار در سه ماهه اول، توصیه می کنیم بر روی رژیم غذایی خود در این دوران بازنگری کنید.

استدیو عکس فیلیک