molfix-مولفیکس

درمان بواسیر در بارداری و روش های درمان آن

درمان بواسیر در بارداری و روش های درمان آن

برای درمان بواسیر در بارداری راهکار های متفاوتی وجود دارد اما بیشتر ان ها معمولا موقتا درد، سوزش و خارش را تسکین می دهند تا بعد از زایمان درمان کامل این عارضه انجام شود. اگر مبتلا به یبوست= هستید، احتمال ابتلا به بواسیر و بدتر شدن آن در بارداری بیشتر خواهد بود. بنابراین قبل از هر چیزی از بروز یبوست در این دوران پیشگیری کنید.

بواسیر و یا هموروئید به معنای بیرون زدگی عروق متورم اطراف مقعد است که به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم می شود. در این عارضه معمولا یک تکه زائده گوشت مانندی از مقعد بیرون می زند که منجر به درد، سوزش و خارش خصوصا در هنگام دفع خواهد شد.

روش‌های درمان بواسیر در بارداری

درمان بواسیر در دوران بارداری به روش های گوناگونی انجام می شود و بیشتر شامل روش های تسکین دهنده عارضه تا پایان بارداری است تا بعد از زایمان با کمک جراحی هایی همچون لیزر درمان بواسیر در بارداری به طور کامل انجام شود. برای تسکین علائم و درمان احتمالی، این کارها را هر روز انجام دهید:

  1. دستمال توالت‌های خشک را با دستمال‌های مرطوب عوض کنید. به جای استفاده از دستمال‌های خشک، از دستمال مرطوب کودکان (بدون عطر و اسانس) استفاده کنید تا از حساسیت بیشتر جلوگیری کنید.
  2. محل را با بطری پرینه پر از آب ولرم تمیز کنید.
  3. از کمپرس فندق افسون‌گر (witch hazel) استفاده کنید. می‌توانید انواع آماده آن را بخرید. یا خودتان آن‌را بسازید. برای آماده کردن پدها، یک پد آرایش چشم را در فندق افسون‌گر ارگانیک فرو کرده و روی برآمدگی قرار دهید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند. سپس بردارید. توجه کنید برخی ترجیح می‌دهند پدها را فریز کنند تا به خاطر خنکی آن احساس آرامش بیشتری کنند.
  4. برای ادامه درمان از روش‌های موضعی استفاده کنید. برخی از این روش‌ها شامل موارد زیر است:
  •  روغن نارگیل. این روغن، خواص آنتی باکتریال و ضد قارچ دارد و برای درمان خارش مناسب است. همچنین برای کاهش درد و التهاب موثر است و در مدت زمان کوتاهی بواسیر را بهبود می‌بخشد.
  • آلوئه ورا. آلوئه ورا را بر محل التهاب قرار دهید. بهترین حالت این است که آلوئه ورا مستقیم از برگ گیاه تهیه شده باشد. برخی فروشگاه‌ها برگ‌های تازه آلوئه ورا را می‌فروشند یا می‌توانید یک گلدان آن‌را بخرید. اگر هیچ کدام از این گزینه‌ها را نداشتید، حتما از آلوئه ورای خالص بدون مواد شیمیایی و اسانس استفاده کنید.
  • مرهم‌های گیاهی. از سوی دیگر می‌توانید از مرهم‌های گیاهی یا ترکیب عصاره‌ها برای درمان بواسیر در بارداری استفاده کنید.
  • آرنیکا (همیشه بهار کوهی). مقداری ژل آرنیکا (یا ترکیبی از روغن آرنیکا و روغن نارگیل) را به محل بواسیر بمالید. آرنیکا در کاهش التهابات و التیام زخم موثر است. 

در هنگام اجابت مزاج

در هنگام دفع در حالت اسکوات قرار بگیرید. این حالت یکی از طبیعی‌ترین راه‌ها برای انجام دفع است. نشستن، یا بدتر از آن تکیه دادن به عقب، به روده‌ها فشار وارد می‌کند و مدفوع به راحتی بیرون نمی‌آید. نشستن فشار زیادی به مقعد وارد می‌کند. برعکس، حالت اسکوات،‌ باعث ایجاد آرامش می‌شود. می‌توانید پاهای خود را بالا بگذارید و به جلو خم شوید.

 در شب هنگام

برای بهبود خود، هر شب یک محلول را برای خیساندن محل عارضه امتحان کنید. در زیر چند محلول بسیار مفید معرفی شده است:

  • نمک اپسوم (نمک حمام): این یک روش درمان قدیمی و بسیار مفید است. وان را با نصف فنجان نمک اپسوم و آب ولرم پر کنید. واژن و مقعد خود را به مدت ۵ دقیقه در آب قرار دهید.
  • حمام سرکه سیب: برخی از مادران به این نتیجه رسیده‌اند که اضافه کردن نصف فنجان سرکه سیب به مقدار زیادی آب ولرم بسیار موثر است. در حالی‌که عده‌ای احساس سوزش و ناراحتی می‌کنند. هرگاه احساس ناراحتی کردید این روش را ادامه ندهید.

 چگونه می‌توان از مبتلا شدن به بواسیر در دوران بارداری پیشگیری کرد؟

  •  برای پیشگیری از بواسیر در بارداری آب زیاد بنوشید! در دوران بارداری به آب فراوان احتیاج دارید. اگر در این دوران آب زیاد مصرف نکنید،‌ بدن شما از طریق روده‌ها این آب را جبران و جذب می‌کند و این امر باعث خشک شدن مدفوع و مشکلات دفع می‌شود.
  • فیبر کافی مصرف کنید. عالی است! حتما از طریق میوه‌ها،‌ سبزیجات، آجیل و دانه‌ها فیبر کافی را دریافت ‌کنید. دانه‌های خیس کرده چیا نیز برای کار کردن شکم فوق‌العاده است.
  • چربی‌های سالم مصرف کنید. مصرف چربی‌های سالم را فراموش نکنید. زیرا باعث چرب‌شدن روده می‌شود. منابع عالی این چربی‌های سالم شامل: روغن نارگیل بکر، کره‌ای که دام آن از علف تغذیه کرده است، روغن زیتون بکر و آووکادو است.
  • از دیگر راه های جلوگیری از بواسیر در بارداری آن است که منیزیم زیاد مصرف کنید. همراه با فیبر، مصرف منیزیم باعث نرم و روان شدن مدفوع می‌شود. می‌توانید از غذاهای سرشار از منیزیم یا از مکمل‌های منیزیم در برنامه روزانه خود استفاده کنید.
  • ویتامین‌های دوران بارداری بر مبنای ماده غذایی مصرف کنید. ویتامین‌های مصنوعی،‌ مخصوصا آهن باعث یبوست می‌شوند. ویتامین‌هایی که مبنای غذایی دارند بیشتر قابلیت جذب دارند و باعث یبوست نمی‌شوند.
  • به طور مرتب ورزش کنید. ورزش باعث پمپاژ خون در بدن و حرکت سیستم لنفاوی شما می‌شود. این حرکت، به آرامی دستگاه گوارش شما را ماساژ می‌دهد.
  • پروبیوتیک مصرف کنید. پروبیوتیک‌ها؛ چه به صورت مکمل، ‌چه به صورت غذاهای تخمیری، به عملکرد سیستم گوارشی شما کمک می‌کند.
  • طب سوزنی. اگر گردش خون در قسمت مقعد،‌ باعث ایجاد بواسیراست، طب سوزنی می‌تواند در این زمینه کمک کند. طب سوزنی می‌تواند عملکرد ماهیچه‌ها را بهتر کند و بواسیر بارداری را بهبود بخشد.

 آیا نیاز است به پزشک مراجعه کنید؟

اگر علائمی شدیدتر از یک لکه خون داشتید؛ مانند توده‌ای در روده یا احساس دردهای شکمی و یا بیرون زدگی بسیار بزرگ و دردناک بود حتما برای درمان بواسیر در بارداری با پزشک یا مامای خود تماس بگیرید.

https://www.mamanatural.com/hemorrhoids-during-pregnancy/ 

 

بیشتر بدانید:

1- درمان های خانگی برای یبوست در بارداری

2- آیا شیاف یا دارو برای درمان بواسیر در بارداری موثر است؟

3- علت و علائم بواسیر در دوران بارداری از درمان طبیعی تا دارو

4- درمان بواسیر در بارداری با شناخت علل و علائم آن

 

 

 

 

 

 

 

استدیو عکس فیلیک