molfix-مولفیکس

درمان هماچوری در بارداری چگونه انجام می شود؟

درمان هماچوری در بارداری چگونه انجام می شود؟

هماچوری به معنای مشاهده شدن خون در درون ادرار است. این خون ممکن است کاملا واضح بوده و رنگ ادرار را به رنگ نارنجی تا قرمز روشن تغییر دهد و یا در پاسخ آزمایش ادرار در طی بارداری وجود رد خون درون ادرار مادر گزارش شود. در هر صورت برای درمان هماچوری در بارداری باید علت اصلی بروز آن مشخص شده و سپس تمهیدات لازم برای درمان توسط پزشک متخصص اتخاذ گردد.

دستگاه ادراری نیز مثل تمامی دستگاه های بدن حین بارداری دچار تغییراتی می شود تا مادر بتواند جنین را پرورش دهد. از جمله تغییرات هورمونی، در اثر افزایش هورومون پروژسترون مجاری ادراری و حالب ها (لوله های انتقال ادرار از کلیه ها به مثانه) گشاد می شوند. اگرچه این تغییرات کاملا ضروری هستند، اما زمینه ساز برخی مشکلات در مادران می شوند.

از مهم ترین مشکلات دستگاه ادراری در مادران باردار، آمادگی آن برای عفونی شدن است ، به طوری که عفونت دستگاه ادراری دومین علت شایع بستری در بیمارستان در مادران باردار است. از مشکلات مهم دیگر آن دفع میکروب درادرار بدون وجود علائم عفونت ادرار است. این مساله ازآن جایی اهمیت پیدا می کند که در صورت عدم تشخیص و درمان هماچوری در بارداری، این عارضه می تواند منجر به عفونت کلیوی شود و این عفونت در صورت عدم درمان خطراتی همچون زایمان زودرس، کم وزن شدن جنین حین بارداری و فلج مغزی در اثر زایمان های زودرس را به دنبال خواهد داشت. بنابراین برای کشف وجود باکتری در ادرار نیاز به انجام آزمایش ادرار در ۳ ماهه اول بارداری است. در صورت وجود میکروب در ادرار با درمان آنتی بیوتیکی مناسب، میکروب ها را از بین می بریم ولی باید مجددا آزمایش ادرار انجام شود تا مطمئن شویم که بیماری عود نکرده باشد.

 از بیماری های شایع دیگر در بارداری عفونت مثانه و مجاری ادراری تحتانی است که علائم آن شامل سوزش ادرار، تکرر ادرار، احساس عدم تخلیه کامل ادرار، احساس تعجیل برای دفع ادرار و وجود خون در ادرار (هماچوری) است و با درمان مناسب آنتی بیوتیکی، بیماری بهبود می یابد، اما در صورت عدم درمان امکان پیشروی عفونت در سیستم ادراری فوقانی و عفونت کلیوی (پیلونفریت) وجود دارد که بسیار خطرناک است.

 درمان هماچوری در بارداری

روش درمان خون در ادرار با تشخیص دلیل بوجود آمدن آن شروع می‌شود و از طریق نشانه‌های یادشده برای بیماران مبتلا به هماچوریی میکروسکوپی امکان‌پذیر نیست اما در صورت بروز هرگونه مشکل باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک دلیل هماچوری را تشخیص می‌دهد و درمان مورد نظر را تجویز می‌کند. درمان هماچوری در بارداری برای سلامت و رشد جنین شما بسیار حیاتی است.

اگر علت دیده شدن خون در ادرار مادر در دوران بارداری ابتلا به عفونت ادراری تشخیص داده شود، مصرف آنتی بیوتیک های مجاز در بارداری زیر نظر متخصص ضرورت پیدا می کند. تمام بانوان باردار با نشانه‌های عفونت مجرای ادرار و یا نشانه‌های دیگری مانند نفروپاتی سلول داسی‌شکل، بیماری عروقی کولاژن یا اختلال خونریزی نیاز به نظارت و مشاوره کامل پزشکی دارند. در موارد حاد یا شدید مانند وجود تومور یا ناهنجاری پیشابی – تناسلی فیزیکی یا انسداد مثانه، کلیه یا مجرای ادرار باید با یک اورولوژیست مشورت کرد.

لازم به ذکر است در صورت انسداد محل اتصال حالب به لگنچه، وجود تومور یا سنگ کلیه و یا هرگونه ناهنجاری فیزیکی، عمل جراحی جهت درمان هماچوری در بارداری انجام خواهد شد.

 

بیشتر بدانید:

1- هماچوری در بارداری چیست و چند روز ادامه دارد؟

2- رنگ ادرار در بارداری و جنسیت جنین با یکدیگر ارتباط دارند؟

3- ادرار خونی در بارداری نشانه چیست؟ و به چه علت به وجود می آید؟

4- عوارض عفونت ادراری در بارداری خطرناک است؟

 

استدیو عکس فیلیک