ایارانندگی برای زن باردار ضرر دارد یا نه؟

ایارانندگی برای زن باردار ضرر دارد یا نه؟

وقتی باردار می شوید بر روی نکاتی تمرکز خواهید کرد که احتمالا پیش از این هرگز برایتان مهم نبوده است. زیرا می دانید که در این دوران مسائل بسیار زیادی بر روی رشد و نمو جنین شما تاثیرگذار خواهد بود. برای مثال یکی از سوالات رایج در زمینه مراقبت های بارداری این است که ایارانندگی برای زن باردار ضرر دارد؟ 

ایارانندگی برای زن باردار ضرر دارد؟

خانم‌‌‌ها از همان ابتدای بارداری سئوالات زیادی در مورد محدودیت‌‌‌ها و ممنوعات دوان بارداری‌‌‌ می‌پرسند. سوالاتی مثل اینکه آیا‌‌‌ می‌توانند سوشی یا الکل بنوشند؟ آیا‌‌‌ می‌توانند با هواپیما سفر کنند و ... اما کمتر خانمی در مورد ایمنی در رانندگی در دوران بارداری سوال می‌کند. اکثر خانم‌‌‌ها فکر‌‌‌ می‌کنند رانندگی در دوران بارداری بلااشکال و آزاد است. گرچه از نظر قانونی منعی وجود ندارد اما تحقیقی که روی 500 هزار مادر باردار در آنتاریو انجام شد و مشروح نتایج آن در ژورنال انجمن پزشکی کانادا به چاپ رسید نشان داد زنان باردار در سه ماهه دوم بارداری 42 درصد بیش از قبل در معرض تصادفات شدید قرار دارند و‌‌‌ میزان مراجعات‌شان به پزشک به همین دلیل از هر 4.3 ویزیت در 1000 خانم باردار به 7.7 ویزیت‌‌‌ می‌رسد. دلیل بروز تصادفات خستگی، حالت تهوع و حواس پرتی زنان باردار است که همگی از خطاهای انسانی در رانندگی محسوب‌‌‌ می‌شوند. البته این بدان معنی نیست که زنان باردار نمی‌توانند رانندگی کنند بلکه باید کمی با دقت تر باشند و در محدوده سرعت مجاز رانندگی کنند.

این موضوع در مورد سایر ورزش‌ها و فعالیت‌‌‌ها از جمله غواصی، شیرجه و دوچرخه سواری هم صدق‌‌‌ می‌کند. نکته جالب توجه در این تحقیق این است که خطر تصادف در سه ماهه سوم بارداری و در یک سال پس از زایمان در زنان نسبت به پیش از بارداری بسیار کمتر است. دلیل این موضوع شاید امتداد علایم ناخوشایند بارداری در سه ماهه دوم و احساس امنیت کاذبی است که مادران حس‌‌‌ می‌کنند.

ایارانندگی برای زن باردار ضرر دارد؟

زنان در سه ماهه دوم بارداری به طور کل احساس بهتری نسبت به سه ماهه اول و آخر دارند. در سه ماهه آخر عجله و استرس زنان برای به انتها رساندن کارها پیش از زایمان بالاتر و حالت دفاعی مادر افزایش یافته است. برخی از زنان اصلا در سه ماهه آخر بارداری رانندگی نمی‌کنند و دلیل آن فاصله کم بین شکم و فرمان است که در صورت تصاف احتمال آسیب را بالاتر‌‌‌ می‌برد. برخی متخصصان نیز معتقدند نشستن طولانی مدت در بارداری با تهوع و سرگیجه همراه است و اگر خانمی احساس‌‌‌ می‌کند در طول رانندگی چنین حالتی برایش پیش‌‌‌ می‌آید بهتر است از رانندگی در دوران بارداری خودداری کند.   

 

بیشتر بدانید:

1- آیا مسافرت زمینی در بارداری مجاز است؟

2- آیا در مسافرت های دوران بارداری می توانم رانندگی کنم؟

3- خم شدن در دوران بارداری چه عوارض و خطراتی دارد؟

4- روش صحیح نشستن روی صندلی در دوران بارداری