molfix-مولفیکس

علت خارش شدید کل بدن در بارداری به چه علت است؟

علت خارش شدید کل بدن در بارداری به چه علت است؟

در دوران بارداری تغییرات هورمونی سبب می شود که پوست بدن مادر نیز همانند دیگر ارگان ها دچار دگرگونی هایی شود. کشیده شدن پوست، حساسیت به انواع اسپری ها، مواد شویند، الیاف و ... همگی می توانند از علل ایجاد کننده خارش بدن در این دوران باشند. در این مقاله قصد داریم علت خارش شدید کل بدن در بارداری و مواردی را که نیاز است به متخصص مراجعه کنید برایتان شرح دهیم.

علت خارش شدید کل بدن در بارداری

احساس خارش شدید کل بدن در بارداری می‌تواند ناشی از علل مختلفی باشد. درباره علائم دیگری که دارید‌‌‌‌،‌‌‌‌‌‌‌‌‌ جدول زمانی خارش و حتی فعالیت‌های روزانه خود فکر کنید تا بفهمید چگونه این مشکل ناراحت کننده را‌‌‌ می‌توان حل کرد. خارش‌‌‌‌‌‌ می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری جدی‌تر باشد پس در صورت ادامه یا بروز علائم دیگر با پزشک خود مشورت کنید.

  • کلستاز

در صورت مشاهده علائم کلستاز از جمله زردی (زردی پوست و ناحیه سفید پوست چشم)، ادرار تیره، عدم اشتها، حالت تهوع، اسهال، افسردگی و خارش شدید کل بدن در بارداری از جمله خارش پا‌‌ها باید به متخصص مراجعه کنید.

کلستاز یک بیماری کبدی است که منجر به ایجاد اسیدهای صفراوی در خون‌‌‌‌‌‌ می‌شود. در این بیماری معمولاً بثوراتی وجود ندارد، اما ممکن است پوست زرد رنگ شود. این بیماری معمولا در بارداری در سه ماهه سوم بروز‌‌‌ می‌کند.

روش تشخیص بیماری، آزمایش خون است. تاریخچه پزشکی بیمار نیز بررسی‌‌‌ می‌شود زیرا کلستاز یک بیماری ارثی است و در صورتی که مادر یا خواهر خانم باردار در یکی از بارداری‌هایشان این بیماری را تجربه کرده باشند، احتمال بروز آن در خانم بالاست.

اگر کلستاز دلیل خارش شدید کل بدن در بارداری باشد، بسیاری از داروهای بدون نسخه ضد خارش مؤثر نیستند و پزشک باید به کمک دارو مقدار اسید صفراوی را کاهش دهد. درمان قطعی کلستاز زایمان است و پس از آن خارش‌‌‌ها تمام خواهد شد.

کلستاز احتمال سقط جنین یا زایمان زودهنگام را افزایش‌‌‌ می‌دهد و به همین دلیل ممکن است پزشک پس از تشخیص کلستاز القای زودرس یا نظارت مکرر در دوران بارداری (و برای یک دوره بعد از زایمان) را تجویز کند.

  • PUPPP
  • بثورات شامل جوش‌های ریزی هستند که در نواحی تحت کشش بروز‌‌‌ می‌کنند و از سینه بالاتر نمی‌روند. خانم ممکن است دچار تاول‌‌‌های اطراف بثورات شده و از تشدید خارش در شب شکایت داشته باشد. پزشک از طریق معاینه پوستی PUPPP را تشخیص‌‌‌‌‌‌ می‌دهد و در موارد نادر ممکن است بیوپسی تجویز شود. درمان نهایی PUPPP زایمان است و بثورات معمولاً طی چند هفته پس از زایمان از بین‌‌‌‌‌‌ می‌روند. مرطوب کننده‌‌‌ها‌‌‌‌،‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کرم‌‌‌های استروئیدی و آنتی هیستامین‌‌‌‌‌ها که توسط پزشک تجویز شده است‌‌‌‌،‌‌‌ و همچنین حمام‌‌‌های تسکین دهنده خارش‌‌‌‌،‌‌‌‌ می‌توانند به رفع موقت خارش تا موعد مقرر کمک کنند.
  • علائم پریگو
  • برجستگی‌‌‌های خارش دار‌‌‌‌،‌‌‌‌‌‌‌‌‌ پوسته پوسته‌‌‌های روی بازو، پا‌‌ها یا شکم از علایم پریگو است.

گاه استفاده از مرطوب کننده‌‌‌‌‌ها کمک کننده است اما درمان بهتر معمولاً شامل مصرف استروئیدهای موضعی و آنتی هیستامین‌‌‌های خوراکی‌‌‌ می‌شود. اگر در طول یک دوره بارداری دچار پریگو (prurigo) شده‌اید‌‌‌‌،‌‌‌‌‌‌‌‌‌ احتمال عود در بارداری‌‌‌های بعدی وجود دارد. اگرچه ممکن است این بیماری به عنوان عامل خارش شدید کل بدن در بارداری، اندکی پس از زایمان برطرف شود‌‌‌‌،‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اما متاسفانه گاه هفته‌‌‌‌‌ها یا حتی ماه‌‌‌‌‌ها پس از زایمان نیز ادامه‌‌‌ می‌یابد.

منبع: healthline

 

بیشتر بدانید:

1- کلستاز یعنی چه و کلستاز داخل کبدی را چگونه درمان کنیم؟

2- آیا مصرف آنتی هیستامین برای درمان خارش شدید بارداری مفید است؟

3- علت و درمان جوش و لکه های قهوه ای روی پوست بدن در بارداری چیست؟

4- 7 مشکل پوستی در دوران بارداری

استدیو عکس فیلیک