پا درد در دوران بارداری و چه عواملی سبب بروز پا درد می شود؟
زمانی که باردارید برخی دردهای غیرمعمول مخصوصا در اطراف رحم و لگن طبیعی است و تقریبا قابل تحمل! اما برخی دردها مثل پا درد میتواند در زندگی روزمره اختلال ایجاد کند. این نوع درد را نباید نادیده گرفت زیرا میتواند نوعی عارضه ناشی از ناراحتیهای دیگر باشد. وقتی در دوران بارداری دردی را حس میکنید باید مراقب برخی مسایل باشید و به نکاتی همچون نشانه های خطر توجه کنید. در این مقاله سعی کردیم به موضوع پا درد در دوران بارداری به طور کامل بپردازیم:
چه عواملی سبب بروز پا درد در دوران بارداری میشوند؟
پا درد در دوران بارداری دلایل گوناگونی دارد. از جمله این دلایل میتوان به ضعف ماهیچهها و عضلات و ترشح اسید لاکتیک حین ورزش اشاره کرد. همچنین ممکن است برخی اعصاب تحت فشار باشند و این فشار سبب درد شود. با افزایش سن حاملگی و بالا رفتن وزن و تورم در ناحیه پاها و تغییر وضعیت بدنی نیز فشار روی مفاصل بیشتر شده و درد در ناحیه پا بروز می کند که معمولا طبیعی است.
یکی از دلایل نادر اما نگران کننده پا درد در دوران بارداری ترومبوز پا یا بروز لخته در پاهاست. ترومبوز معمولا پشت ران رخ میدهد و سبب تورم در پای درگیر میشود. ترومبوز عمقی رگ معمولا یکی از پاها را درگیر میکند و در پای چپ بیشتر دیده میشود. علت بروز آن نامشخص است اما ممکن است دلیل فشار بیشتر رحم روی سیاهرگ پای چپ باشد. این بیماری را نباید نادیده گرفت و نیاز به بررسی بیشتر و حتی دارو درمانی دارد.
درمان پا درد در دوران بارداری
نیازی نیست با پا درد در دوران بارداری کنار بیایید. درمانهای دارویی و خانگی برای این درد وجود دارد. حمام آب گرم قبل از خواب و کشیدن مفاصل و عضلات پا، نوشیدن کافی آب و پیشگیری از نشستن یا خوابیدن برای طولانی مدت بهترین راه درمان است. در صورتی که این درمانها موثر نباشند میتوانید برای تسکین درد استامینوفن مصرف کنید. اگر درد ناشی از تورم پاهاست میتوانید از جورابهای ضد واریس استفاده کنید. بهتر است همیشه در مورد دردهایی که دارید با متخصص در چکاپهای دورهایتان صحبت کنید. اما اگر دردی دارید که دائمی و شدید است باید حتما با متخصص تماس بگیرید. اگر متوجه تغییر سایز قابل توجه یا پدیدار شدن رگ برجسته در ران شدید حتما به اورژانس مراجعه کنید.
چطور می توان از پا درد در دوران بارداری پیشگیری کرد؟
به طور کل هنگام پیادهروی و ورزش، وضعیت بدنی را به درستی حفظ کنید. اگر اینطور نباشد با آسیب دیدن مفاصل و عضلات نگهدارنده عضلات دچار درد بیشتری خواهند شد. ورزش صحیح به طور مداوم در بارداری بسیار مفید است و توصیه میشود. اکثر ورزشها از جمله پیادهروی و دوچرخه ثابت میتواند از پا درد پیشگیری کند. از نظر رژیم غذایی نیز کاهش مصرف کافئین و سدیم و افزایش مصرف آب میتواند به پیشگیری از درد پا کمک کند. در کل داشتن رژیم غذایی متعادل میتواند از درد پا بکاهد.
بیشتر بدانید:
1- علت پا درد زمان خواب در بارداری چیست؟
2- 5 درمان گرفتگی عضلات پا در دوران بارداری
3- درد شدید استخوان در دستها، مچ پاها و لگن بعد از زایمان، علت چیست؟
4- چند توصیه برای کاهش ورم مچ پا و دردهای ناحیه کمر و گردن در بارداری
منبع: thebump