molfix-مولفیکس

شیردهی با فنجان یا لیوان به نوزاد مزایا و معایب آن چیست؟

شیردهی با فنجان یا لیوان به نوزاد مزایا و معایب آن چیست؟

بعد از به دنیا آمد نوزاد ممکن است با این مشکل مواجه شوید که شیردهی آنقدرها هم که می گفتند ساده نیست و هرکاری می کنید نوزاد سینه شما را نمی گیرد!!! در این شرایط اگر شیر خشک به نوزاد بدهید، جدای محروم کردن نوزاد از مواد مغذی موجود در شیر، به مرور درصورت عدم تخلیه سینه ها، تولید شیر کاهش یافته و نهایتا قطع خواهد شد! اما نگران نباشید، یکی از راه حل ها شیردهی با فنجان یا لیوان به نوزاد است که در ادامه این متن به طور کامل آن را شرح می دهیم.

شیردهی با فنجان یا لیوان به نوزاد

اگر کودک نیاز به شیر خوردن دارد اما نتواند به خوبی پستان را بگیرد، تغذیه با فنجان مخصوص می تواند جایگزینی برای شیردهی با شیشه شیر باشد. همچنین می توان از این وسیله برای کودکانی که شیر کافی دریافت نکرده اند یا برای مدتی از مادرشان جدا شده اند به عنوان مکمل استفاده کرد. تصور می شود که این عمل جایگزین مناسب تری به جای استفاده از شیشه شیر باشد زیرا از سردرگمی کودک در اثر مکیدن نوک مصنوعی یک شیشه شیر به جای سینه مادر جلوگیری می کند. با این حال، معایب و مزایایی در مورد شیردهی با فنجان یا لیوان به نوزاد وجود دارد. در این مقاله به جوانب مثبت و منفی شیردهی با فنجان یا لیوان به نوزاد و نحوه غذا دادن با آن به نوزاد تازه متولد شده پرداخته می شود.

مزایای شیردهی با فنجان یا لیوان به نوزاد

• تغذیه کردن با فنجان را می توان از اوایل سن 29 هفتگی شروع کرد.

• کودک می تواند با سرعت خود تغذیه کند که این باعث بهبود سطح اکسیژن او شده و به علاوه از نظر فیزیولوژیکی باثبات تر خواهد بود.

• تصور می شود که تغذیه با فنجان یک تجربه مثبت برای کودک است و از سردرگمی جلوگیری می کند، بنابراین به حفظ شیردهی کمک می نماید.

• تمیز کردن لیوان های شیردهی که دهانه ی پهن دارد در مقایسه با پستانک، شیشه شیر و تیوب که قسمت های غیرقابل دسترسی برای تمیز شدن دارند، بسیار آسان تر است.

• شیر دادن با فنجان می‌تواند زبان نوزاد را به جلو آمدن ترغیب و برای تغذیه کردن آماده کند.

معایب شیردهی با فنجان یا لیوان به نوزاد

• اگر تغذیه به طور صحیح انجام نشود، خطر آسپیراسیون یا خفگی وجود دارد.

• این مدل تغذیه میتواند زمان زیادی را بگیرد.

• این روش در مقایسه با تغذیه کردن با بطری یا تیوب، شیر بیشتری را هدر می دهد.

• تغذیه با فنجان در طولانی مدت می تواند رفلکس مکیدن را ضعیف کند یا باعث شود که نوزاد فنجان را به عنوان اولویت خود برای تغذیه انتخاب کند.

آیا شیردهی با فنجان یا لیوان به نوزاد می‌تواند به حفظ شیردهی از سینه مادر کمک کند؟

یک بررسی نشان داد که تغذیه با فنجان مزیت قابل ‌توجهی در حفظ شیردهی از سینه ها، پس از ترخیص از بیمارستان ندارد. همچنان که افزایش زمان اقامت و بستری بودن در بیمارستان باعث افزایش مدت شیردهی با فنجان به نوزاد می شود. با این حال، مطالعات جدیدتر نشان داده اند، اکثر نوزادانی که بستری هستند فقط از فنجان تغذیه می شوند و تنها در هنگام ترخیص از شیر مادر تغذیه می کنند. آکادمی پزشکی تغذیه با شیر مادر گفته است که تغذیه با فنجان ممکن است به حفظ شیردهی کمک کند و سازمان بهداشت جهانی برای تغذیه ی نوزادان نارس توصیه می کند که به جای بطری و پستانک ها از فنجان یا قاشق استفاده کنید.

چگونه با فنجان به نوزاد شیر بدهیم؟

بهترین نحوه ی تغذیه با فنجان در صورت امکان باید توسط یک متخصص بهداشت باتجربه آموزش داده شود. کودک شما باید بیدار و هوشیار باشد و در موقعیت عمودی قرار بگیرد. هرگز به یک کودک خواب آلود و نوزادی که دراز کشیده است با فنجان شیر ندهید و هرگز شیر را در دهان کودک نریزید. از یک فنجان کوچک با لبه نرم مثل فنجان دارو، لیوان گیلاسی استفاده کنید. بیمارستان یا زایشگاه شما ممکن است یکی از آن ها را به شما بدهد. شما همچنین می توانید فنجان های پلاستیکی کوچکی مختص به این منظور را خریداری کنید.

• یک دوم یا دو سوم یک فنجان را با شیر گرم و یا شیر خشک پر کنید.

• اطمینان حاصل کنید که کودک شما کاملاً بیدار، هوشیار و علاقه مند به شیر خوردن است، در صورت نیاز کودک خود را قنداق کنید تا از ضربه زدن به فنجان با دستانش جلوگیری شود.

• کودک خود را در حالت راحت و ایستاده روی پاهای خود بنشانید، همچنین به یک پارچه برای زیر چانه ی نوزاد در صورت سرریز شدن شیر احتیاج دارید.

• لبه فنجان را روی لب پایینی کودک یا لثه پایین او قرار دهید.

• کافی است ضربه ی آهسته ای به فنجان بزنید تا شیر به لبه ی آن برسد، فنجان را بیش از حد در دهان کودک فرو نکنید.

• کودک شما به سرعت یاد خواهد گرفت که شیر را از لبه فنجان با زبان خود مزه مزه کند یا سریع و با صدا بخورد.

• شیر را داخل دهان او نریزید، به آرامی شیر را در لبه ی فنجان نگه دارید.

• هنگامی که کودک مکث کرد تا بین بلع ها استراحت کند، فنجان را بالاتر ببرید و از فشار آوردن با آن روی لب پایین خودداری کنید.

• سپس آهسته ضربه زدن به فنجان را ادامه دهید تا شیر در لبه فنجان نگه داشته شود.

• در طول شیردهی با فنجان یا لیوان به نوزاد، اگر لازم بود، باد گلوی کودک را بگیرید.

 مطالعه بیشتر:

1- چه موقع باید نوزاد را با شیشه شیر آشنا کرد؟

2- روش و زمان مناسب شیردهی به نوزاد پس از زایمان

3- تغذیه نوزاد با سرنگ ،چطور نوزاد را با سرنگ تغذیه کنیم؟

4- همه چیز در مورد شیر دادن به نوزاد ،چطور برای شیردهی آماده شویم؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های شیردهی با فنجان یا لیوان به نوزاد

مزایای شیردهی با فنجان یا لیوان به نوزاد چیست؟

تغذیه کردن با فنجان را می توان از اوایل سن 29 هفتگی شروع کرد. کودک می تواند با سرعت خود تغذیه کند که این باعث بهبود سطح اکسیژن او شده و به علاوه از نظر فیزیولوژیکی باثبات تر خواهد بود. تصور می شود که تغذیه با فنجان یک تجربه مثبت برای کودک است و از سردرگمی جلوگیری می کند، بنابراین به حفظ شیردهی کمک می نماید.

معایب شیردهی با فنجان یا لیوان به نوزاد چیست؟

اگر تغذیه به طور صحیح انجام نشود، خطر آسپیراسیون یا خفگی وجود دارد. این مدل تغذیه میتواند زمان زیادی را بگیرد. این روش در مقایسه با تغذیه کردن با بطری یا تیوب، شیر بیشتری را هدر می دهد. تغذیه با فنجان در طولانی مدت می تواند رفلکس مکیدن را ضعیف کند یا باعث شود که نوزاد فنجان را به عنوان اولویت خود برای تغذیه انتخاب کند.

چگونه با فنجان به نوزاد شیر بدهیم؟

یک دوم یا دو سوم یک فنجان را با شیر گرم و یا شیر خشک پر کنید. اطمینان حاصل کنید که کودک شما کاملاً بیدار، هوشیار و علاقه مند به شیر خوردن است، در صورت نیاز کودک خود را قنداق کنید تا از ضربه زدن به فنجان با دستانش جلوگیری شود. کودک خود را در حالت راحت و ایستاده روی پاهای خود بنشانید، همچنین به یک پارچه برای زیر چانه ی نوزاد در صورت سرریز شدن شیر احتیاج دارید. لبه فنجان را روی لب پایینی کودک یا لثه پایین او قرار دهید. کافی است ضربه ی آهسته ای به فنجان بزنید تا شیر به لبه ی آن برسد، فنجان را بیش از حد در دهان کودک فرو نکنید.

چه زمانی شیردهی با فنجان یا لیوان به نوزاد کمک کننده است؟

اگر کودک نیاز به شیر خوردن دارد اما نتواند به خوبی پستان را بگیرد، تغذیه با فنجان مخصوص می تواند جایگزینی برای شیردهی با شیشه شیر باشد. همچنین می توان از این وسیله برای کودکانی که شیر کافی دریافت نکرده اند یا برای مدتی از مادرشان جدا شده اند به عنوان مکمل استفاده کرد.

منبع: breastfeeding