molfix-مولفیکس

درد نوک پستان در شیردهی،شایع ترین دلایل درد نوک پستان چیست؟

درد نوک پستان در شیردهی،شایع ترین دلایل درد نوک پستان چیست؟

درد نوک پستان در شیردهی شوخی نیست! این درد شدید باعث می شود که شیردهی برای مادر تبدیل به کاری سخت و طاقت فرسا شود. و اما علت درد نوک سینه در شیردهی چیست؟ و چه راهکارهای طبیعی برای درمان درد نوک سینه در شیردهی وجود دارد؟ مطالعه متن حاضر به شما کمک می کند که پاسخ کلیه سوالات خود را دریابید.

درد نوک سینه در شیردهی نشانه چیست؟

مادرانی که در دوران بارداری و یا شیردهی به سر نمی برند طبیعتا نباید این درد را تجربه کنند. ولی چنانچه جزء مادران باردار و یا شیرده به شمار می روید دلایل بسیار زیادی برای ابتلا شما به این مشکل وجود دارد.

مطالعه متن حاضر به شما کمک می کند که اطلاعات خود را در مورد علل درد نوک پستان در دوران شیردهی افزایش دهید. ولی با این حال به یا داشته باشید که چنانچه این درد را به طور مداوم تجریه می کنید باید حتما به یک پزشک متخصص مراجعه و با او مشورت کنید. زیرا وجود درد دائم و مزمن می تواند نشان دهنده وجود یک مشکل جدی در سلامت شما باشد.

شایع ترین دلایل درد نوک پستان در شیردهی

چنانچه شما نیز در دوران شیردهی خود درد نوک پستان ها را تجربه می کنید باید بدانید که این درد غالبا ناشی از نحوه تغذیه نوزاد است. در ادامه به برخی از شایع ترین دلایل درد نوک پستان در شیردهی اشاره می شود:

1- چفت نشدن سینه در دهان نوزاد

شیردهی نیز مانند هر کار دیگری نیاز به تمرین و مهارت دارد. نوزاد کوچک شما باید بیاموزد که برای مکیدن موثر شیر باید مقدار زیادی از بافت پستان (نوک پستان و آرئول اطراف آن) را به دهان بگیرد. چنانچه لب نوزاد به سمت داخل دهان جمع شده و یا سینه را در عمق کافی به دهان نگیرد اصطکاک مکرر ناشی از مکیدن نوک پستان باعث ایجاد درد نوک سینه در هنگام شیردهی می شود. از این رو بسیار ضروری است که از نخستین روزهای تولد نوزاد نحوه صحیح به دهان گرفتن پستان را به نوزاد خود آموزش دهید تا دچار درد نوک پستان در شیردهی نشوید.

راهکار

1- در حالیکه در یک دست نوزاد و در دست دیگر پستان خود را گرفته اید نوزاد را (نه فقط سر بلکه تمام بدن) به اندازه کافی به سینه خود نزدیک کنید تا به راحتی بتواند پستان شما را به دهان بگیرد.

2- لب بالای نوزاد را با نوک پستان خود قلقلک دهید تا زمانی که دهانش را به طور کامل باز کند.

3- نوزاد را به سمت نوک پستان بیاورید (و نه برعکس) طوری که چانه او در تماس با پستان باشد. نوزاد باید به جای نوک پستان و هاله بالای آن بیشتر نوک پستان و هاله زیر آن را به دهان بگیرد. پستان مادر باید در عمق دهان نوزاد قرار بگیرد طوری که لب های او در اطراف پستان حالتی لبه دار به خود بگیرد.

4- در هنگام شیردهی از یک بالش استفاده کنید. این کار ضمن آنکه مانع قوز کردن شما می شود از بسته شدن راه تنفسی نوزاد نیز پیشگیری می کند.

2- گره لب

گره لب بالا یا Lip tie زمانی رخ می دهد که بافت متصل کننده لب فوقانی به لثه بسیار ضخیم و یا خیلی محکم باشد. این وضعیت باعث دشوار شدن حرکت لب بالای نوزاد شده و در نتیجه نوزاد نمی تواند لب بالای خود را برای جا دادن موثر نوک پستان و هاله اطراف آن حرکت داده و یک چفت ایمن ایجاد کند و همانگونه که پیش از این نیز گفته شد چفت نشدن کامل سینه در دهان نوزاد می تواند علت درد نوک پستانها در شیردهی باشد.

راهکار: پیش از هر چیز به منظور تشخیص صحیح عارضه با یک پزشک متخصص مشورت کنید. عارضه گره لب در حوزه تخصص پزشکان متخصص اطفال نیست. از این رو بهتر است به منظور رفع عارضه و کمک به تغذیه بهتر نوزاد به یک جراح دندانپزشک و یک مشاور شیردهی مراجعه کنید. چنانچه گره لب بر توانایی نوزاد در شیرخوردن تاثیر گذاشته و یا باعث درد مداوم در نوک پستان های مادر شود ممکن است پزشک اصلاح گره لب با استفاده از روش های درمانی موجود را توصیه کند. همچنین توصیه می شود به منظور نرم شدن پستان و خارج شدن آن از حالت پری و سفتی پیش از آغاز شیردهی مقداری از شیر خود را با دست بدوشید. همچنین قرار گرفتن مادر در پوزیشن laid-back نیز در سهولت شیردهی به نوزاد بسیار موثر است. (در این روش مادر پشتی صندلی را خوابانده، سپس به حالت نیمه نشسته به آن تکیه زده و نوزاد را بر روی شکم و سینه خود قرار می دهد)

3- گره زبانی

در این عارضه که به آنژیلوگلوسی نیز موسوم است یک طناب بافتی کوتاه و باریک قسمت پایینی نوک زبان را به کف دهان می چسباند. ابتلا به این عارضه به دلیل تغییر محدوده حرکتی زبان تغذیه نوزاد را با مشکل مواجه می کند. از آنجایی که نوزاد قادر به گرفتن موثر پستان مادر نیست شیردهی به نوزاد معمولا زخم و ترک نوک پستان ها و در موارد شدیدتر التهاب پستان ها را به دنبال دارد.

راهکار: در اینجا نیز همانند عارضه بالا پیش از هر چیز باید به منظور تشخیص صحیح عارضه به یک جراح دندانپزشک مراجعه کرده و با او مشورت کنید. ابتلا نوزاد به عارضه گره زبانی شیردهی را برای مادر به امری دشوار و دردناک تبدیل می کند. این عارضه در صورت عدم درمان می تواند منجر به بروز مشکلات عدیده ای از جمله عدم تغذیه کافی نوزاد، کمبود شیر مادر، ترک و زخم نوک پستان منجر شود. چنانچه به دلیل ابتلا نوزاد به گره زبانی هر بار پس از شیردهی دچار درد شدید نوک پستان می شوید در اسرع وقت به یک جراح دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک در صورت نیاز با استفاده از یک عمل جراحی ساده و بی خطر اقدام به درمان عارضه خواهد کرد. همچنین برای کاهش درد از یک ضماد نوک پستان استفاده کرده و در میان وعده های شیردهی آن را بر روی نوک پستان و هاله اطراف آن بمالید و در آخر اینکه در صورت شدید بودن درد می توانید شیر خود را دوشیده و با استفاده از شیشه شیر نوزاد خود را تغذیه کنید.

4- شیردهی در یک پوزیشن تکراری

شیردهی به نوزاد در یک پوزیشن خاص و تکراری می تواند باعث وارد آمدن فشار زیاد به پستان های شما درنتیجه درد نوک پستان در شیردهی شود. طبیعتا پوزیشن های بسیار متفاوتی برای شیردهی به نوزاد وجود دارند. ولی از آنجایی که بسیاری از ما امور روزمره خود را از روی عادت و به صورت تکرار عادت انجام می دهیم ممکن است این مساله به صورت ناخودآگاه در مورد شیردهی نیز رخ دهد.

راهکار: برای برطرف کردن درد نوک پستان در شیردهی، سعی کنید پوزیشن های شیردهی خود را تغییر دهید. شاید نوزاد در یک پوزیشن دیگر بهتر بتواند به سینه شما چفت شود. پوزیشن های شیردهی بسیار متنوع تر از آن چیزی هستند که شما فکر می کنید: پوزیشن نیمه نشسته، پوزیشن فوتبالی و حتی پوزیشن خوابیده به پهلو (این پوزیشن به خصوص برای مادرانی که نیمه شب نوزادان خود را شیردهی می کنند بسیار مناسب است)

مطالعه بیشتر:

1- علت بروز و روش های درمان درد نوك سينه در شيردهي

2- علت سوزش سينه در شيردهي چیست و چگونه قابل درمان است؟

3- سوزش نوک سینه در شیردهی به چه علت و درمان دارویی آن چیست؟

4- درد نوک سینه در شیردهی علت چیست وبرای برطرف شدن درد چه کنیم؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های درد نوک پستان در شیردهی

آیا نحوه گرفتن نوک سینه توسط نوزاد می تواند سبب درد آن شود؟

بله. چنانچه لب نوزاد به سمت داخل دهان جمع شده و یا سینه را در عمق کافی به دهان نگیرد اصطکاک مکرر ناشی از مکیدن نوک پستان باعث ایجاد درد نوک سینه در هنگام شیردهی می شود. از این رو بسیار ضروری است که از نخستین روزهای تولد نوزاد نحوه صحیح به دهان گرفتن پستان را به نوزاد خود آموزش دهید تا دچار درد نوک پستان در شیردهی نشوید.

گره لب نوزاد چه عوارضی دارد؟

گره لب بالا یا Lip tie زمانی رخ می دهد که بافت متصل کننده لب فوقانی به لثه بسیار ضخیم و یا خیلی محکم باشد. این وضعیت باعث دشوار شدن حرکت لب بالای نوزاد شده و در نتیجه نوزاد نمی تواند لب بالای خود را برای جا دادن موثر نوک پستان و هاله اطراف آن حرکت داده و یک چفت ایمن ایجاد کند. و همانگونه که پیش از این نیز گفته شد چفت نشدن کامل سینه در دهان نوزاد می تواند علت درد نوک پستانها در شیردهی باشد.

علت شایع درد نوک سینه در شیردهی چیست؟

شیردهی به نوزاد در یک پوزیشن خاص و تکراری می تواند باعث وارد آمدن فشار زیاد به پستان های شما درنتیجه درد نوک پستان در شیردهی شود. طبیعتا پوزیشن های بسیار متفاوتی برای شیردهی به نوزاد وجود دارند. ولی از آنجایی که بسیاری از ما امور روزمره خود را از روی عادت و به صورت تکرار عادت انجام می دهیم ممکن است این مساله به صورت ناخودآگاه در مورد شیردهی نیز رخ دهد.

برای درمان درد نوک سینه در شیردهی چه کنیم؟

1- در حالیکه در یک دست نوزاد و در دست دیگر پستان خود را گرفته اید نوزاد را (نه فقط سر بلکه تمام بدن) به اندازه کافی به سینه خود نزدیک کنید تا به راحتی بتواند پستان شما را به دهان بگیرد. 2- لب بالای نوزاد را با نوک پستان خود قلقلک دهید تا زمانی که دهانش را به طور کامل باز کند. 3- نوزاد را به سمت نوک پستان بیاورید (و نه برعکس) طوری که چانه او در تماس با پستان باشد. نوزاد باید به جای نوک پستان و هاله بالای آن بیشتر نوک پستان و هاله زیر آن را به دهان بگیرد. پستان مادر باید در عمق دهان نوزاد قرار بگیرد طوری که لب های او در اطراف پستان حالتی لبه دار به خود بگیرد. 4- در هنگام شیردهی از یک بالش استفاده کنید. این کار ضمن آنکه مانع قوز کردن شما می شود از بسته شدن راه تنفسی نوزاد نیز پیشگیری می کند.

منبع: mamanatural