molfix-مولفیکس

ماساژ شیردهی چگونه به مادران شیرده کمک می کند؟

ماساژ شیردهی چگونه به مادران شیرده کمک می کند؟

شیردهی طبیعی ترین عملی است که جانداران در جهان آن را انجام می دهند. بنابراین، چه کسی می دانست که جزییات، روش ها و نکات زیادی در این مورد وجود دارد، که زنانی که به تازگی مادر شده اند باید بدانند؟ اگر تحقیق کرده اید یا با شخصی که قبلاً بچه دار شده صحبت کرده باشید، می دانید که مشکلات زیادی وجود دارند که ممکن است در حین شیردهی و یا به دلیل شیردهی رخ دهند و در این میان ماساژ شیردهی بسیار کمک کننده است. از مسائل مربوط به تولید شیر، مانند تولید بیش از حد کم یا زیاد شیر گرفته تا انسداد مجراهای شیری. مادران تازه کار باید از همه این موارد از قبل آگاه باشند تا چگونگی کنترل هر آنچه که با آن روبرو می شوند را به طور دقیق و کامل بدانند.

ماساژ شیردهی چگونه به مادران شیرده کمک می کند؟

اگرچه هر یک از مشکلات دوران شیردهی ممکن است درمان خاص خود را داشته باشد، اما یک ترفند ساده به شما کمک می کند تا بیشتر این مشکلاتی که ناشی از شیردهی است را کنترل نمایید که آن ماساژ دادن سینه ها در دوران شیردهی است. اگرچه به نظر می رسد این موضوعی است که شما باید برای انجام و یا فراگیری آن به یک متخصص مراجعه کنید، اما در حقیقت امر اینطور نیست. ماساژ سینه ها به هنگام شیردهی آنقدر ساده است که می توانید خودتان آن را آموخته و به سادگی انجام دهید. تمام آنچه که شما به آن نیاز دارید کمی راهنمایی و آموزش است تا بتوانید از خود مراقبت کنید. هیچ چیز بهتر و ساده تر از یافتن یک درمان خانگی نیست که به هیچ دارویی احتیاج نداشته باشد.

ماساژ شیردهی چیست؟

ماساژ شیردهی اغلب هنگامی که یک خانم زایمان می کند و دچار احتقان در سینه هایش می شود، انجام می شود. تکنیک ماساژ، درست مشابه همان ماساژ طبیعی سینه است. یکی از مهم ترین دلایلی که به مادران تازه بچه دار شده توصیه می شود که این ماساژ را انجام دهند، فواید بی شمار انجام این کار، به خصوص در راستای افزایش تولید شیر سینه ها است.

فواید ماساژ شیردهی

ماساژ پستان ها به دلایل زیادی برای سلامتی هر خانمی مفید است. از مراقبت از عضلات دردناک گرفته تا اینکه می توانید به راحتی تومورهای سینه را تشخیص دهید. بنابراین همه خانم ها باید ماساژ سینه را به برنامه روزانه خود اضافه کنند. اما برای مادران شیرده بسیار حیاتی تر و مهم تر است که این ماساژ را روزانه و به صورت مرتب انجام دهند. در اینجا برخی از مزایای ماساژ سینه در دوران شیردهی برای مادران شیرده ذکر شده است:

1. شیر سالم تر

در یک مطالعه که بر روی مادران شیرده انجام شد، نشان داده شد میزان سدیم در شیر مادرانی که روزانه دو بار و در هر نوبت سی دقیقه ماساژ سینه می گیرند، کاهش پیدا می کند. همچنین بر اساس نتیجه آزمایشات، سطح لیپیدها، جامدات، انرژی ناخالص و کازئین در شیر این مادران افزایش یافته بود. تنها چیزی که هیچ تغییری را نشان نداد، محتوای لاکتوز در شیر مادران بود.

2. کاهش درد

در این مطالعه همچنین نشان داده شده مادرانی که ماساژ را به درستی انجام داده اند درد کمتری را هنگام شیردهی به فرزند خود احساس می کنند. فرزندان آن ها همچنین می توانستند میزان شیر بیشتری مصرف کنند، زیرا تخلیه سینه های مادرانشان برای آنها آسان تر بود. در طی ماساژ روزانه سینه ها در دوران شیردهی، شیری که مجاری را مسدود کرده و یا باعث سفت شدن سینه ها شده است، روان می شود. این کار به شیر کمک می‌کند دوباره به نرمی جریان پیدا کند و همچنین ماساژ شیردهی هر گونه دردی که از انسداد مجاری شیری ایجاد شده باشد را تسکین می دهد.

3. جریان شیر بهتر

مطالعات نشان داده است که ماساژ دادن پستان ها هنگام شیردهی به خوبی باعث تخلیه مجاری شیری و تحریک تولید بیشتر شیر می شود. یک ماساژ شیردهی خوب می تواند به تولید هورمون اکسی توسین کمک کند، که به شل و ریلکس شدن عضلات مجراهای شیری کمک می کند.

4. چفت شدن بهتر

در زمانی که نوک سینه ها خیلی سفت هستند ، شیر دادن به نوزاد مشکل است و او به سختی با نوک پستان چفت می شود. ماساژ نوک پستان برای شیردهی به نرم شدن آن کمک کرده و به شما این اطمینان را می دهد که فرزند شیرخوارتان راحت تر می تواند با نوک پستان چفت شود.

5. پیشگیری از افتادگی سینه و ترک های پوستی ناشی از کشش

شیردهی می تواند لطمه ای به ظاهر پستان ها وارد کند. هرچه سینه ها هنگام شیردهی بزرگتر می شوند، علائم کشیدگی و ترک های پوستی بیشتری در آن ها پس از پایان این دوران که سینه ها جمع شده و به سایز قبل از شیردهی بازمی گردند، به وجود می آید. ماساژ سینه ها با روغن های فشرده سرد مانند روغن زیتون، نارگیل یا بادام می تواند به حل این مشکل کمک کند. ماساژ آرام به گردش خون در سینه ها کمک می کند. سینه ها برای جریان یافتن خون، حتی به صورت طبیعی، به کمی کمک نیاز دارند. این به این دلیل است که ممکن است بقیه بدن روزانه حرکت کند، اما سینه شما واقعاً تکان نمی خورد. گفته می شود برخورداری از جریان خون مناسب به حفظ جوانی بدن نیز کمک می کند.

نحوه انجام ماساژ شیردهی

ماساژ شیردهی به راحتی انجام می شود. اگرچه ممکن است به نظر برسد که مراحل پیچیده ای در آن وجود دارد، اما انجام این کار مزایای انکار ناپذیری را به همراه دارد. در اینجا دستورالعمل های گام به گام نحوه انجام ماساژ شیردهی در خانه آورده شده است:

1. دستان خود را گرم کنید

ابتدا باید از گرم بودن دست هایتان اطمینان حاصل کنید. این کار را می توان با استفاده از حوله گرم انجام داد. هنگامی که دستانتان به خوبی گرم شد، باید از غدد لنفاوی زیر بغل شروع کنید. پمپاژ غدد لنفاوی باعث جریان خون شما می شود.

2. روغن کاری و لغزنده سازی کنید

در حین انجام ماساژ شیردهی به نوعی روان کننده نیاز خواهید داشت. برای این کار می توانید از روغن نارگیل یا روغن زیتون طبیعی استفاده کنید. روغن بادام نیز یکی دیگر از گزینه های عالی است. اگر می خواهید لوسیون بزنید، در دوران شیردهی باید از لوسیون های طبیعی و ارگانیک استفاده کنید.

3. ملایم باشید

اگرچه ممکن است استفاده از نیرو وسوسه انگیز باشد، اما بهتر است هنگام انجام ماساژ سینه های خود از حرکات ملایم استفاده کنید و فشار زیادی به آن ها وارد نکنید. اگر بیش از حد فشار وارد کنید، ممکن است به بافت های غده ای سینه (بافت گلاندولار) آسیب برسانید. بافت غده ای بخشی است که شیر را تولید می کند، بنابراین مهم است که به آن ها هیچ آسیبی نرسد. اگر هیچ دردی احساس نمی کنید، پس یعنی کار ماساژ را به خوبی انجام می دهید.

4. از حرکات مالشی استفاده کنید

به آرامی شروع به مالش دادن سینه ها به صورت دایره ای کنید. برای ماساژ صحیح ناحیه می توانید از مالش با کف دستان در حالی که به صورت صاف هستند، مشت زدن و یا حتی نوک انگشتانتان استفاده کنید.

5. از نوک انگشتان خود در ناحیه اطراف نوک سینه ها استفاده کنید

نوک انگشتان ابزار مناسبی برای ماساژ ناحیه رنگدانه ای و قهوه ای رنگ اطراف نوک سینه شما هستند. این ناحیه به طور علمی "آرئول" نامیده می شود.

6. ماساژ ریتمیک

ماساژ ریتمیک با استفاده از حرکات دورانی، همراه با حرکت درست دست ها، به خوبی با هم عمل می کنند. این کار را می توان به جای دست با پمپ نیز انجام داد. حرکت دست یعنی استفاده ساده از دستان خود برای تخلیه شیر مادر به جای اینکه فرزند شما با مکیدن این کار را انجام دهد. این کار با استفاده از پمپ شیر دوش نیز قابل انجام است. این تنها راهی بود که مادران می توانستند خودشان شیر را قبل از اختراع پمپ های پستان پمپ کنند.

7. ضربه های آرام و سبک

اگر دچار احتباس شیر در سینه های خود شده اید، استفاده از ضربه های نرم و سبک هر نوع التهابی را کاهش داده، گردش خون را تقویت کرده و به روان شدن جریان شیر کمک می کند.

8. در پی بررسی این علامت باشید

هنگامی که احساس می کنید جریان گرمی در سینه شما گسترش می یابد ، بدانید که ماساژ را به درستی انجام می دهید. این بدان معنی است که جریان خون در پستان ها افزایش یافته است. برخورداری از گردش خون خوب در پستان ها بسیار مهم است زیرا به حرکت و جریان خوب همه چیز خصوصا شیر کمک می کند.

9. در حین حمام گرفتن ماساژ را امتحان کنید

ماساژ شیردهی را می توان در حین استحمام نیز انجام داد. از صابون می توان به عنوان روان کننده استفاده کرد. بیشتر زنان در حمام آرامش بیشتری دارند، بنابراین این زمان مناسبی برای انجام آن است.

اگر از بیماری های ذکر شده در بالا رنج می برید، باید ماساژ شیردهی را برای خود انجام دهید. می‌توان قبل از گرفتن هر نوع دارو، یک ماساژ ساده سینه را برای درمان مشکلات شیردهی امتحان کرد. در هر ساعتی از روز که احساس راحتی کنید می توانید این کار را انجام دهید. می توانید سینه خود را پس از شیردهی ماساژ دهید یا در حین استحمام که آرامش بیشتری دارید ماساژ را اجرا نمایید. تا زمانی که حداقل یک بار در روز این کار را انجام می دهید، در همان زمان متوجه تغییر مثبتی در وضعیت شیردهی و میزان راحتی خود خواهید شد. مراقبت از یک بچه کوچک می تواند بسیار استرس زا باشد و یکی از مهم ترین کارهایی است که مادر می تواند انجام دهد. با این حال، اگر می خواهید بهترین نتیجه را به فرزند خود بدهید، باید از خودتان هم مراقبت کنید. پس از ماساژ شیردهی غافل نشوید.

 مطالعه بیشتر:

1- آماده سازی نوک پستان برای شیردهی پستانی

2- راه های افزایش شیر مادر بعد از زایمان چیست؟

3- درمان درد و سفت شدن سينه در دوران شيردهی

4- مشکلات شیردهی ،8 مورد از مشکلات شیردهی چیست؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های ماساژ شیردهی

ماساژ شیردهی چیست؟

ماساژ شیردهی اغلب هنگامی که یک خانم زایمان می کند و دچار احتقان در سینه هایش می شود، انجام می شود. تکنیک ماساژ، درست مشابه همان ماساژ طبیعی سینه است. یکی از مهم ترین دلایلی که به مادران تازه بچه دار شده توصیه می شود که این ماساژ را انجام دهند، فواید بی شمار انجام این کار، به خصوص در راستای افزایش تولید شیر سینه ها است.

آیا ماسیژ شیردههی در افزایش کیفیت شیر مادر اثری دارد؟

بله.در یک مطالعه که بر روی مادران شیرده انجام شد، نشان داده شد میزان سدیم در شیر مادرانی که روزانه دو بار و در هر نوبت سی دقیقه ماساژ سینه می گیرند، کاهش پیدا می کند. همچنین بر اساس نتیجه آزمایشات، سطح لیپیدها، جامدات، انرژی ناخالص و کازئین در شیر این مادران افزایش یافته بود. تنها چیزی که هیچ تغییری را نشان نداد، محتوای لاکتوز در شیر مادران بود.

آیا ماساژ شیردهی درد را کم می کند؟

نشان داده شده مادرانی که ماساژ را به درستی انجام داده اند درد کمتری را هنگام شیردهی به فرزند خود احساس می کنند. فرزندان آن ها همچنین می توانستند میزان شیر بیشتری مصرف کنند، زیرا تخلیه سینه های مادرانشان برای آنها آسان تر بود. در طی ماساژ روزانه سینه ها در دوران شیردهی، شیری که مجاری را مسدود کرده و یا باعث سفت شدن سینه ها شده است، روان می شود. این کار به شیر کمک می‌کند دوباره به نرمی جریان پیدا کند و همچنین ماساژ شیردهی هر گونه دردی که از انسداد مجاری شیری ایجاد شده باشد را تسکین می دهد.

چرا ماساژ شیردهی را انجام دهیم؟

شیردهی می تواند لطمه ای به ظاهر پستان ها وارد کند. هرچه سینه ها هنگام شیردهی بزرگتر می شوند، علائم کشیدگی و ترک های پوستی بیشتری در آن ها پس از پایان این دوران که سینه ها جمع شده و به سایز قبل از شیردهی بازمی گردند، به وجود می آید. ماساژ سینه ها با روغن های فشرده سرد مانند روغن زیتون، نارگیل یا بادام می تواند به حل این مشکل کمک کند. ماساژ آرام به گردش خون در سینه ها کمک می کند. سینه ها برای جریان یافتن خون، حتی به صورت طبیعی، به کمی کمک نیاز دارند. این به این دلیل است که ممکن است بقیه بدن روزانه حرکت کند، اما سینه شما واقعاً تکان نمی خورد. گفته می شود برخورداری از جریان خون مناسب به حفظ جوانی بدن نیز کمک می کند.

منبع: parenting.firstcry